Укриването на осигуровки от работодателя няма да е престъпление

Депутатите от мнозинството отхвърлиха законопроекта на ГЕРБ, предвиждащ инкриминиране на укриването на осигурителни вноски от страна на работодателя. От ГЕРБ поискаха сериозен дебат по темата и позицията на синдикатите.

Обратно в новината

Коментари - Укриването на осигуровки от работодателя няма да е престъпление | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отново "социалистите" защитават интересите на бизнеса, а "десните" се опитват да прокарват "леви" закони. Тая държава да изчезва колкото може по-скоро, че пародията вече е изумителна.

Това, управляващи вече е сериозна грешка! Почвате да се хлъзгате по същата писта, като Тиквоча. Той от простотия искаше да угоди на всички и всеки да го хвали. Видяхме до къде стигна-до боклука, където всъщност му е мястото! Невнасянето на осигуровки и данъци от крадци маскирани като работодатели Е престъпление!

Щом не е престъпление да не се внасят осигуровки, нека депутатите бъдат осигурявани на минимална заплата, даже да не ги осигуряват въобще... да ги видя как ще теглят заеми и как ще ходят на лекар...

Самата д-ва е дала високи заплати на държ.служители ,дава им и по 20 заплати при пенсижниране и не им удържа осиг.вноски и то по закон. Е тя е престъпна и така действа въобще.А ние се бориме за жалките си пенсии от по 200-500 лв. с които си направо на кофите.

Ама какво значи не им се удържа от заплатата на държавните служители? Ти наясно ли си откъде идват парите за заплати на държавните служители? Явно е, че не си иначе нямаше и да го напишеш.

Взехте кредит 1млрд.за да подкрепите,може би,ама едва ли не,фирмите.Сега им дайте още въздух с невнасянето на осигуровки,или с осигуряване само и задължително,на мин.раб.заплата.Какво печели държавата,която вие се упражнявате да управлявате?ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО,БЕ!Работника,вълци го яли.При мин.осигуровка,получава мин.пенсия.Или сте си поставили за цел:Ние правим много,ама мн-о-о-го добро на работодателя,а той ни внася по сметките заслуженото.Ще си натъпкаме гушата с пари за старини и охолен живот,а тъпият робт.н.работник на старини ще се моли за късче хляб и ще ни благодари за всяка подхвърлена стотинка,както правите днес,и ще ни служи до гроб.ТОВА ДРУГАРИ КОМУНИСТИ СЕ НАРИЧА ГЕНОЦИД,А ВАШЕТО НЕ СЕ НАРИЧА УПРАВЛЕНИЕ,А ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!

Това е едно от най-смислените предложения на ГЕРБ от както са в парламента. Истината е , че от укриването на осигуровки губи държавата, губите вие, а единствените, които печелят са алчните ви работодатели. На каква основа после може да искаме ръст в икономиката и по- високи заплати, като реално в бюджета влизат много по-малко от колкото трябва. Пенсиите също се изплащат от осигуровките на работещите, абе въобще тая шайка престъпници от БСП ще ни закопаят...

Браво! Най-после се видя истинското лице на управляващите, егати социалистите! Вместо да прокарат закон за наказателна отговорност на работодатели, които не плащат навреме заплати, осигуровки, които се гаврят с труда на хората, които им изкарват печалбите, те ги погалиха по главицата! Е, затова тези две партии трябва да изчезнат от политическия живот на България.

Такива "работодатели" трябва да бъдат награждавани с похвална грамота!

Още 100 дни и ще натворят още 100 гафа. Ама робите искат тия да стоят на власт, щото "щели да намалят тока", "щели да дадат пари (!!!) за Коледа"... Скръб безпределна!

А, къде са в тази история профсъюзите - "Путкрепа" и Ка Ни Са иБе?

А, къде са в тази история профсъюзите - "Путкрепа" и Ка Ни Са иБе?

Този закон ще е добре дошъл и за държавата и за работника.Вместо държавата да се чуди от къде да вземе пари, а работника как да не му "извиват ръцете" - ето го решението.Това са доста пари, които ще могат да се ползват за пътища,болници, лекарства, нови работни места и други.Стига са се гушили частниците за сметка на работници и държава.

Какво каза?! Работодателят ми удържа от заплатата парите, дължими за осигуровката ми, но не ги внася - днес му казаха, че това не е престъпление! И ти ми казваш, че това е "добро дошло" и за мен, и за държавата??? Ако не беше толкова вредно за държавата, щях от сърце да ти пожелая такова "добро" и на теб!

Укриването на вноски от работодателя не е престъпление.Виновен е работника,притиснат до стената.Колко,са работодателите,които осигуряват,на реалната заплата.Получаваш някакви пари,на ръка,без подпис,работиш на трудов договор и те усигуряват на минимална работна заплата и пълниш джоба на работодателя.Когато стигнеш до пенсия с тези усигоровки,взимаш колкото един емигрант в България.Ощетена държавата,ощетен работника,гушите и сметките на наши хора препълнени.Вие поощрявате престъпни деяния.Как да се защити работника,пред кого-профсъюзи няма,съд няма,затова работодателя няма страх и издевателства над работника. Работиш като роб,работиш някъде по 12 часа,при нечовешки условия на труд/мина Орехово/не ти се полага раб.облекло,карта за гр.транспорт,нищо,и накрая разбираш,че не си осигуряван.Случайно фирмата фалира и ти се оказваш,без пенсия,няма кого да съдиш,а и нямаш средства.Другари комунисти ограбихте и унищожихте собственият си народ,който явно,за вас означава само ГЛАСОПОДАВАТЕЛ

Така е. Но народа не се интересува от собственото си бъдеще или е прост като ГАЛОШ, затова и се е оставил да стигне до тук. Затова и го развозват по разни митинги за едното кебапче, без дори да знае защо е там или кой е на власт. Само с обвинения не става, трябва да се търси причината.

Братле , на никой нищо не отдържам ,всичко им внасям на мързеливците които се чудят само как да се покрият и да не бачкат ,но да си взима надниците. Работил не работил , осигорвката трябва да му се внесе .Но явно ти не си давал заплатки , не си се чудил как да им намериш работа на такива умници , като теб и затова се дървиш тук в форумите. Предпологам , че си много голям всезнайко и едвали има някой който може да те търпи !!!

Ти благотворителна организация ли представляват или? Като не ти харесва как се справят работниците, уволняваш ги и си наемаш други, но и на тях ще трябва да плащаш. Ако и с новите бизнеса не върви, значи е време да се погледнеш в огледалото и да се замислиш дали проблема не е в ръководното тяло. Накрая може и работник да станеш, за да се види как ще се справиш. Но нищо не те оправдава да не плащаш осигуровки или заплати, нищо.

Плащам им всичко , но ако изкара 400 лева този месец , аз трябва да го осигуря на 560 , разликата ти ли ще я платиш а ? Да си чул че има праг в различните браншове

Кире, ти си точно толкова бизнесмен, колкото си и грАмотен!

Може да си по грамотен , но ти си плъх ,ще бачкаш и ушите ще ти пукат бе

Батка, като някой работник не работи, има един раздел III в КТ, който е озаглавен "Дисциплинарна отговорност". Четеш и прилагаш. Уволняваш и идва друг по работен. Това, че не можеш да мотивираш работниците и не успяваш да ги контролираш си е твой проблем. Законът трябва задължително да се спазва както от работника, така и от работодателя и нищо не дава право на работодателя да крие осигуровки (начините са известни), като с това ощетява както работника, така и държавата. Както споменах, всички начини за укриване на осигуровки са ясни. Не е ясно обаче как управляващите ще се справят с този проблем и изобщо има ли воля за това...

"Не е ясно обаче как управляващите ще се справят с този проблем и изобщо има ли воля за това..." Е колко години и колко подобни статии трябва да минат, за да се разбере какво мислят всички управляващи по въпроса?

Дами и господа, с няколко прости думи днес българския парламент каза в прав текст, че кражбата и укриването на осигуровки не се смятат за престъпление. Напротив, българските депутати дори поощряват това явление.

Правилно! Това е само кражба и се вписва по природа в морала на работодателя. Так че престъпникът е Държавата!

Извинявай, но къде на територията БГ виждаш държава? Не можеш да искаш нищо от нещо, което го няма!?

Браво, другари, товарищи, Трябва да се предпазят нашите фирми от опасността да осигуряват трудещите се (може и робите) на реална заплата. Айде, сега махнете от Наказателния кодекс наказанието за нанасяне на от средна до тежка телесна повреда на политически опоненти и да почваме! Ухаааа!

Избирам сърпа!

Никой работещ не трябва да внася осигуровки, защото при тази несправедливост наречена таван на пенсиите, след това няма да получи залужената и заработена пенсия!

За каква ножица става въпрос , а има ли ножица при внасянето на осигуровките "ножицата между минималната и максималната пенсия".Минималната пенсия не е ПЕНСИЯ, а е СОЦИАЛНА ПОМОЩ. Разделете ПОЛАГАЩАТА СЕ НА ХОРАТА ПЕНСИЯ от НЕОБХОДИМОСТТА ЗА ДАВАНЕ НА СОЦИАЛНА ПОМОЩ както е нормалните европейски държави. Помислете, поработете по ПРОБЛЕМА, защото ще дойде време и вие да искате пенсии и тогава ще видите къде е и кое е СПРАВЕДЛИВО.

Дудна си аз, че няма тия, няма ония - всичките законодателстват в зашита на некоректния бизнес и в ущърб на хората работещи, болни, пенсионирани, малолетни и непълнолетни.

на бас, че ако тва беше предложено от бсп миналата година и отхвърлено от герб, коментарите щяха да са наобратно....тук не се коментират теми, тука се джафкат на база политически пристрастия...не разбирам от темата много, така че ще е хубаво да има обективни мнения, а не дребни заяжданици, на мен лично ми е интересно да прочета мнения от хора които могат да се дистанцират от политическите си пристрастия.

Когато не плащаш реални осигуровки и заплати за реално положен труд по закона?КРАДЕЦ!А ги наричат бизнесмени и крадливите политици ги закрилят!

И аз съм против това да се квалифицира като престъпление. Но от съвсем друга гледна точка - престъплението се доказва в съда, а при нашата правосъдна система това ще отнеме доста години и с неясен резултат. Далеч по-просто е да се въведе съответна глоба за всеки един неосигурен - ама такава, че да му избие зъбите на нередовния работодател. И за предпочитане - с някакъв необжалваем таван, удвояване при рецидив и т.н. - кратка процедура, значи. И според мен ще бъде доста по-ефективна.

Някога ще даде ли някой отговор има ли отделна сметка за внесените осигуровки за пенсии и от каква сметка се плащат СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ в тази държава. Тогава да се дискутира плащат ли се осигуровки и трябва ли да се наказват тези, които не плащат. В тази държава сега се наказват тези, които плащат, като се слагат тавани за пенсии и аргументи всякакви.Защо управляващите да имат право да определят колко да плащаме и после пак да определят как не трябва да получаваме това, за което сме платили вече.

Оказва се,че БСП и ДПС притежават по голяма рационалност от ГЕРБ. Незнам как да ги нарека, може би измет някаква ,тези депутати от ГЕРБ. От една страна имаха четири години време и ако искаха можеха да решат този въпрос както си искат, от друга да се представяш за дясна партия, да защитаваш свободния и предприемачески дух и да не си даваш сметка колко рисково начинание е самонаемането и изграждането на какъвто и да е бизнес говори ,че тези хора са неадекватни. Между тях явно няма нито един истински предприемач, всичко е бивши чиновници и милиционери. Не ме разбирайте неправилно, аз съм също за спазване правилата, но да се стремиш всичко да го вкараш в наказателен кодекс, за всяко неспазване , причините могат да бъдат всякакви,на правилата да искаш затвор това ми идва в повече. Вижте даже за сериозни криминални престъпления съдът присъжда пробации, а ти човека който се стреми да прави някъкъв бизнес ,да създава работни места, и поради някаква причина изпадне в тежко финансово положение, вместо да му помогнеш ,както се помага на болен, ти директно го убиваш. Това е чиста проба садизъм в друго измерение. Немога да повярвам ,че това е политиката на т.нар. десни от ГЕРБ.

Голяма рационалност,мнооого гооооляма , пукаму за теб.Хак ви е ! Пак ги подкрепете!

Разбира се, че си прав. При бат Бойко ние, пенсионерите, се къпехме в мед и масло и се чудехме как да си похарчим парите...

Ха,че това означава,че от тук на татък спирам да плащам осигуровките на робите ми!!! И моите приятели работодатели също,да се оправят работниците,на мен ,какво ми пука,че те нямат осигуровки,да си ги внасят,щом вече не е криминално да не внасям осигуровки!!!! БСП не работи за бизнеса,а направо си е чиста мафия,работниците в България ще ги третират буквално,като роби! За това ли гласувахте за тия продажници,сега за вас ни осигоровки,ни увеличение на заплати,само робски труд и пари за ядене!!!!

С отхвърляне на този законопроект БСП доказаха,че не са ЛЯВА партия,а такава на олигарските.Каста плаче,че не се внасят здравни осигуровки,а тези мафиоти разрешават да не се внасят такива.Ами да нали фирмите са техни.Само искуфялите старци не разбират и за 10лв продадоха бъдещето на внуците си.

Разбира се, че ще го отхвърлят. Гова е мнозинство на олигарсите, което се крепи на невежеството на част от избирателите. Управляващите БСП/ДПС/АТАКА провеждат политика, според която богатите стават по-богати, а бедните по-бедни, за да могат да бъдат управлявани по-лесно. Богат пенсионер ще стане ли в 4 ч. сутринта, да се друса до София за да помаха с байраче и после пак да се друса обратно?

ГЕРБ ! 4г този закон защо не го вкарахте и да си гласувате , а сега се сетихте когато бяхте сигурни , че ще ви отрежат а ?!

Законът е вкаран от Герб под натиска на синдикатите миналата година, одобрен е от комисиите в парламента, но не е стигнал до пленарна зала.

ВЪН ! просто - всички ВЪН !!! (от баш-гаулайтера до зукия/ата бизнисмискинин/ка)

Върхът на цинизма. Връщаме се в робовладелските времена. В скоро време работният ден може да го направят и 15, и 18 часа. (Колкото работи и Шефа, разбира се - но той разнообразява)..

Пак се навъдиха разбирачи които и идея си нямат какво означава да плащаш заплати. Един най обикновен пример; минималната заплата по класификатора за дадена професия да речем е 450 лева върху която се плащат осигуровки а всъщност работникът получава 750 лева,удръжките за работникът върху тези 450 лева са около 100 лева по точно 97 и някакви стотинки.Та питам аз работникът дали ще се съгласи да бъде осигуряван върху реалната заплата т. е. 750 лева и дали може да си пресметне колко чисто ще получи след удръжката на неговият процент върху тези 750 лева.

да предпочитам върху цялата заплата. Защото когато не е върху цялата заплата, губим. Пенсия, болнични, майчинства и др. На туи отгоре самия "работодател" краде и държавата краде и работниците му. А това че не иска правилно да формира фонд работна заплата, а тя да влезе в калкулацията на произведената стока или услуга това вече е огромен проблем. Огромен проблем на българския бизнес.

Когато го направи както трябва, просто няма да успява да продава. Единственият начин, за да се продава успешно българска стока е да бъде на по-ниски цени. А единственият начин да бъдат по-ниски цените са заплатите респ. осигуровките защото цените на суровините, материалите, енергоносителите и т.н. са дори по-високи в България, отколкото на Запад. Затова спрете със спекулациите и мислете! Всички искаме в държавата да има правила и закони и те да се спазват, но подобни закони /затвор за укриване на осигуровки/ няма да постигнат никакъв напредък, по-скоро ще имат отрицателен ефект. Най-лесно е да се плюе.

да, искам защото утре ако недай си боже излезнеш в болнични - няма да вземеш 750 лв, а ще вземеш 450 - това на което те осигуряват. А ако излезнеш по майчинство в продължение на 1 година вместо 750 - ще взимаш пак това на което са те осигурявали - т.е. 1 година при 450лв с бебе в ръце - ще гризеш дървото.

Иванке, ти да не смяташ да изкараш по-голямата част от трудовия си път в болнични и майчинство. Ако е така, разсъжденията ти са правилни. Но ако в 90% от времето на трудовия ти стаж ще си на работа, не е ли по-добре през това време да вземаш повече пари. Ще кажеш, ами пенсията ? Ако си на по-малко от 50 години, не е зле да престанеш да гледаш на пенсионирането като на социално явление, което ще те споходи. Половината от младите хора по време на твоите старини ще бъдат цигани. На тях ли разчиташ ? Помисли за старините си сама, не разчитай на държавата.

Преди да излезеш в болнични някой трябва да те наеме и ти да имаш определени качества като работна сила. Не казвай хоп преди да си скочила, или казано по просто не се опитвай да тичаш пред вятъра.

Ами продължавай да искаш Иванке работодателят ти предлага това твое право е да не се съгласиш и да продължаваш да искаш.Другият вариант е да станеш сама на себе си работодател и цялата ,,лапаница'' да е за теб. Искам ама какво предлагаш е по важно.

Аз се интересувам колко ми е нетната заплата след като работодателя плати всички осигуровки, които дължи на държавата за мен. Ако сумата не ме устройва, ще отида при друг работодател, който може да си позволи моите услуги. Ако работодателя почне да шикалкави"абе аз ше ти дам 1000лв. ама ше те осигурявам на минималния щот нали знаеш всички така правят..." Значи е пълен цървул, който не може да си позволи да наеме квалифицирани кадри и няма място в бизнеса.

Браво на БСП! От десен избирател гласувал досега само за ДСБ и СДС вече ще гласувам за БСП! Най- после някой да помисли за малкия и среден бизнес, които реално могат да оправят проблема с безработицата.

Ооооооооооооо,бедни ми и наивничък Иво, комунистите мислят само за себе си, за собствените си фирми и за собствената си изгода!!! Ако смяташ,че заради средния и дребен бизнес го правят- много се лъжеш!!!

Като сте много умни защо вие не станете работодатели? Да не смятате, че е много лесно да оцеляваш в БГ като малка и беззащитна фирма. НЕВЪЗМОЖНО Е !

Освен ум, трябват и пари? 89г. най преданите на Позитано 20 ги откраднаха!-Затова не ставаме.

щото точно тия измами правят и създават огромни проблеми между фирмите.

Тогава като си беден.загубен и прост, си работи сам, но не защитавай крадците!

Веднага си личи кого защитават БСП.

Тази държава е някаква симбиоза от измами и кражби на всички нива. Това е и причината българите постоянно да си мислят, че някой все иска да ги измами.

Ако съдите по броя на коментарите обаче, много малко хора са заинтересовани. Останалите явно са твърде възвишени, за да се занимават с такива незначителни проблеми.

Това е една от най-големите простотий на другарите от мнозинството. Чета и не мога да повярвам що за малоумници ни представляват в парламента. Бог да пази България и гражданите, който искат нещата наистина да се променят.

по мои спомени този законопроект редовно се внасяше в началото на всеки нов парламент, като се мотка до следващите 4 години. Хаха и опозицията сеправи на света вода ненапита, а управляващите на много замислени как закона да стане суперготин.

Вечния политически театър на робовладелците в България! В крайна сметка кого представляват тези в парламента? Всички други, но не и хората!

Защо са го отхвърлили законопроекта? Защото техните фирми така правят нали? След като не можеш да плащаш заплати и осигуровки, кой ти дава право да имаш фирма и да наемаш хора?

Сега само отчитат дейност. Това се разбира под проверяват. Проверката протича в следния ред: обаждат ти се по телефона или ти изпращат писмо, като ти казват в двуседмичен срок да представиш набор от документи. Ако кажеш, че ти нямаш някои от документите, тогава ти отпускат още някоя друга седмица, за да можеш да си ги набавиш. И в общи линии съм бил свидетел на много подобни "проверки".

Крадците пак се Усраха.....

Винаги съм се учудвал как е възможно хора, които нямат и най-малка представа за даден проблем, да коментират най-много. Този текст е искан от синдикатите поне от 15 години. Като много знаете, защо ГЕРБ не го прие преди години? Или пък Иван Костов? Не си ли давате сметка, че в държавните предприятия също не се внасят осигуровките с месеци, че и с години? Тук, между другото се говори за укриване на осигуровки т.е. плащат се върху по-малка заплата от реално получаваната, което е проблем не само на работодателите. Като не иска работникът - да не сключва договор. Знаете ли какво е да осигуряваш работа на хора? Да намираш поръчка примерно, да я финансираш, да я изпълниш и то качествено и всичко останало, за което т.нар. работници не ги е еня. И пак между другото, като реплика към напълно некомпетентния "Мизерия" писещи - достатъчно е да имаш сключен трудов договор, за да имаш достъп до здравеопазване - никой не иска те да са внесени, защото със самия акт на сключване на трудовия договор, законът приема, че физическото лице е осигурено. Дали са внесени осигурителни вноски е обект на проверки и ревизии от НАП. При състоянието на икономиката в момента и "компетентността" на работната сила в България ми е много интересно как все още има хора, които се нагърбват с това да се грижат за другите - да им дават работа и да им плащат заплати. Така че няма да е лошо да помислите малко преди да пишете "компетентно" по непознати за вас теми.

Ами да си работят сами робовладелците, да спрат да дават работа, да затварят кепенцата и готово. Проблема е решен. Какво си седнал да се оплакваш тука като детственица? Като не можеш да си работодател и да си спазваш задълженията съвестно, то стани работник.

Само че когато всички затворят кепенците или дори половината, кой ще издържа всички останали идиоти, които могат само да се оплакват?

С толкова силни аргументи направо ме остави без думи. Между другото търсиш ли си работници, работя много за малко пари и не ги искам редовно, лоялен съм към фирмата и държа да оставам след работа всеки ден. Не държа да осигуровки, важно е фирмата да е добре!

Да! Тамън научих работниците да бачкат безплатно, а те взеха че се споминаха.

И какво ИЗМИСЛИ?!?!?! Пълни глупости!!! Отиди в НОИ и провери каква пенсия ще получиш, ако не са ти внасяни осигуровките!!! Признават ти осигурителния стаж и ти смятат пенсията върху минималната заплата!

Щом държавата не подкрепя бизнеса, защо последния да и налива пари, не само чрез плащане на осигуровки, а и по много други начини!? Отде накъде бе, джанъм??

Не прочете ли че 2000 г. е влязъл законопроекта и е отхвърлен от КС ? защо пак бъркаш Костов евреите и американците които за всичко са виновни даже и за това.

Дришльо, личи си че си пълен кретен с напъни да си много важен и умен!!! Я кажи, господин Тарикат, какво ще стане, ако се обяви една всеобща национална стачка? Една седмица никой да не влезе да ти работи? Край на сънищата! Ще се събудиш такъв, какъвто винаги си заслужавал да бъдеш - мизерник! Не ти даваш работа, а работниците те хранят теб! И ако ги няма, теб пък няма да те има изобщо. Крайно време е да се научите т.нар. "бизнесмени", че наемането на работна ръка е ЛУКС! Ако не мислите така, бачкайте си сами, пък да ви видим колко далеч ще стигнете.

ами направете,кво се оплаквате!ама сте се набутали с кредити, нали?и едно е сиигурно -първо ще измрат безпаричните и безимотните -после и останалите!

Много сте ми интересни, когато коментирате заглавията, на скалъпените статии. Така като гледам, нито знаете за какво става дума, нито си имате представа. Според вас излиза, че до момента, никой от работодателите в тая държава не плаща осигуровки? Че ако някой работодател не плати осигуровките, държавата седи безучастно и не го закача? Кога ще се осъзнаете. 1 милион са хората в нашата държава, на които им се налага да издържат останлите 6.3 милиона малцинства, безделници (безработни), ученици, пенсионери. Това можем да го определим направо като едно от ЧУДЕСАТА НА СВЕТА!

Как няма да е престъпление?! Така правеха 90-те години , нима червените ни връщат там?! Орешарски, помисли пак за това защото те подкрепям, но вече съм разочарован. Само една такава мярка е достатъчна да се разбере накъде ни водиш. Стига лизане на работодателите и бизнеса. За тях комунизма не е свършил още.

затова трябва си ходят!!! неплащането на заплати, осигуровки, измами с трудови договори - минимум 3 месеца в затвора! но работодатели с каналджииско образование и инвеститори със съмнителни доходи в ошфорки винаги са добре дошли в бг!

Pesh0

В затвора , не знам , дали ще влязат виновните . Ама в германия , глобите са по 50 000 евро , на човек. Ако искаш, не плащай . Какво пречи и тук да се поставят, такива глоби ?

И тук глобите не са малки за нашите стандарти. Голямата разлика е в това, че в Германия ги налагат, а у нас не. И за съжаление за много неща е така. Справка присъдата на Ставийски.

Pesh0

Ами вратичките ще се затворят, само с пряк избор на прокурори и полицейски шефове.

Скапана държава.

БСП, най- дясната партия в България отново се подигра с хората, които я мислят за социалистическа партия. Същите тези симпатизанти на БСП едва ли разбират, че Партията по този начин ги обрича на АБСОЛЮТНА МИЗЕРИЯ!

Е, как ще е престъпление? Работодателя ти удържа пари за осигуровки, НО не ги внася! И не дай си боже да опреш до лекарска помощ и се окаже,че нямаш внесени осигуровки трябва да си платиш отново за да ползваш услугите на здравеопазването...То не е и престъпление, че не плащат заплати и хората им работят ангария. Иначе са големи фирмаджии, голем бизнес въртят, но не могат да си плащат осигуровките на работниците, че и парите дет дават кат заплати им се виждат много..Но що да не купим на синчето некое возило за по 100 000 бона или нещо от тоя род...Господии не наказвай бедния народец повече!

защо да внасят осигyровките ??? идат избори! трябват им много, ама мноooго парички. TE, yправляващите правят законите така че да им е добре на тях! за нас бог високо, цар далеко. Hаи-бедната страна в европеискят саUз приема беJaнци. ние сме беJaнци в собственната си страна, живеем на прага на бедността и под прага, но на някои да мy пyка ? Bажно е в богатите европеuци в BRUKSEL да са доволни !

От парламентарната група на БСП предложиха да бъде върната срочната военна служба (поне 2 години) и строителни войски за да могат да помагат безвъзмездно да помагат за строителството на новата магистрала Струма.

Разбира се че няма да мине, нали е внесен от ГЕРБ. Как така опозицията ще внася такъв хубав законопроект.. ще разместим малко думите и сричките и ще го внесем ние управляващите, после ще го приемем и ще го пишем заслуга на Орешарски и тройната коалиция - така се прави.