Над 6 тона отпадъци събраха доброволци край Панчаревското езеро

По време на почистването случайно е било открито голямо нерегламентирано сметище под Трибуните

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Похвална е тази инициатива! Ако може да бъдат въведени по-строги мерки, за да не се допускат тези нерегламентирани сметища. Необходимо е също така да бъдат предвидени и санкции за тези, които превръщат това красиво място като Панчаревското езеро в сметище. Всъщност бих призовала органите, които отговарят за това да въведат мерки и по-големи санкции, за да не се превръщат красиви кътчета за отдих в сметище.

Браво на Йорданка Фъндъкова! Взе от комонистите един затънал в мръсотия град и ето, за нула време го направи райска градина!

Сега влязох и проверих. Ето резултата: "Поземлен имот 55419.6705.121, област София (столица), община Столична, с. Панчарево, район Панчарево, вид собств. Държавна публична, вид територия Територия, заета от води и водни обекти, НТП Язовир, площ 675115 кв. м." Така като чета, собственика е община Столична. Та пак да попитам: защо столична община не си почиства собственоста? Тези данъци които плащаме всички ние нали са точно за това? наричат се данък смет в случая и се събират за да се събира сметта. Защо общината взема данъците, не изпълнява задълженията си? Не да ми се хвалите тука, че някои се събрали и почистили боклуците и как всички трябва да правим ленински съботници и да работим безплатно. А да се съберете всички които живеят около това езеро, и да осъдят общината за това че събира данъци и не изпълнява това което трябва да изпълни. Не да мълчат като .... сещайте се като какво, и да си викат: майната му, не ми се занимава.

"... случайно е било открито голямо нерегламентирано сметище..." - прочетох това, и случайно си зададох въпроса: а защо досега не е открито това нерагламентирано сметище? В крайна сметка това езеро е собственост на някой. И този "някой" трябва да си поддържа собствеността. Ако аз имам някоя града в центъра на Пловдив примерно, и тя започне да се руши и разпада, то общината ще дойде и ще ми напише глоба за замърсяване на улицата, глоба за опасна сграда и ще ме осъди да си ремонтирам къщата, ако не искам. И напълно правилно. Та защо в този случай никой не осъди и принуди собственика на Панчаревското езеро да си почиства и контролира собствеността? Дали защото няма собственик? Или собственика е общината, и като такава никой не може да я принуди да направи това? Или никой не се интересува от това?

ПЪЛНО Е С ИДИОТИ ДИВИ БЕСНИ СЕЛЯНДУРИ МИЗЕРНИЦИ НАВСЯКЪДЕ ОСИРАТ СТРОИТЕЛНИ АНА ЪЦИ, БУКЛУЦИ, МИЗЕРИИИ.......А ПРЕТЕНЦИИ ДО НЕБЕСАТА МАНГАЛСКИТЕ ГЕТА В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ И МАХАЛИТЕ ПО СЕЛАТА СМЕТИЩА... СМЕТИЩА..... ТИЯ ЗА ХИГИЕНА НЕ СА ЧУВАЛИ ЛУНЕН ПЕЙЗАЖ В СИРИЯ И ИРАК СЛЕД ВОЙНАТА Е ПО ЧИСТО ОТКОЛКОТО В МАХАЛИТЕ И ГЕТАТА....

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

БРАВО! Пожелавам им другата година да съберат 20 тона.

Да се надяваме все пак да няма 20 тона отпадъци в езерото.

Имааа, имааа

Похвално, но още по-похвално ще е да глобяват редовно и силно тия дето цапат и хвърлят отпадъци където не им е мястото. Отказвам да се считам за най-големия балък за това че дори и в гората си нося боклука в себе (дори и дъвка) до първия контейнер. А идиотите хвърлят където им падне, че и на бой налитат ако им направиш вежлива забележка.

6t. отпадъци само около едно толкова малко езеро???? някой замислял ли се е откъде идат тези отпадъци? от небето? шапо и поклон за участниците в този екшън срещу асоциалната дебилщина, която ни донесе със себе си джендър "демокрасито" на "евроатлантическите ценности". ..

Ненаврякал се врякалник не се наврещя ей. Точно свободата ти е виновна задето сереш където ти падне, дааа. Отде ви изравят бе.