Над 2800 лева излиза подготовката на седмокласник за изпитите

Частните уроци са поскъпнали двойно, а в най-елитните гимназии се влиза само с максимален бал

Обратно в новината

Коментари - Над 2800 лева излиза подготовката на седмокласник за изпитите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новият закон е пълен провал ! Оттеглете го ! Не реши нито един проблем в образованието ! Учителите и частните учители , които са едни и същи с малки изключения , ще си поделят нобеловата награда / за подготвен и приет ученик/. Такова чудо в такива мащаби няма по света ! Хората се питат за какво се харчат милиардите вложени в образованието ? Какъв е етекта от тях ? Ами , закривайте го ! Иначе Вълчев и заместничките му не слизат от екраните на тв ! А знете ли колко чиновници отговарят за образованието в МОН , РУО , общините , училищата като управленски персонал ? хиляди хрантутници без никаква полза от тях ! Махайте ги !

А реват за заплати ,иначе само си прехвърлят ученици помежду си ,едната даскалица не ги учи както трябва в училището и ги праща на друга от друго училище която съответно и връща жеста ,всички родители сме минали по този път и като сложите и уроците за матурите ,за кандидат студентските се получава че всеки родител е дал 7-8 хиляди извън системата на училището и образованието ,естествено тези пари са чисти без данък на даскалята ,реално даскалите ощетяват държавата с милиони укрити данъци и са сив сектор по голям и от строителството.

че защо са ходили на училище?? тати да даде 5 000 вместо 2 800 и "ученика" направо ще получи диплом за висше!

Записал съм детето само на уроци по БГ, за около 500 лв за учебната година, а по математика се учим вкъщи, самостоятелно. Разбира се, отнема ми време, но засега резултатите са отлични. Уроците в школите са средно по 3 учебни часа на седмица, това са около 120 минути. Мисля, че всеки родител може да отдели през уикенда по 2 часа за детето си, нали? А който няма време да се занимава с детето си - да плаща като поп.

Ами понеже даскалята все пищят за пари и те им се дават за това родителите им плащат допълнително защото не са си свършили работата за която вземат не малко:((((( Абсурдистан е повсеместно в България:((((((

ако имаше повече дисциплина в училищата нямаше да се налага да има частни уроци ... ясно е каква е схемата

ами ако повечето хора си възпитаваха децата, щеше да я има дисциплината

Със сегашните заплати при такива цени децата по добре да не учат...

С други думи: основното образование в България е пълен провал! Щом се налага родителите, които плащат заплатите на учители, директори, агенции, министерства и прочее, да плащат по 2800 лева МИНИМУМ, за да може децата им да научат нещо... все пак!

2800 си е една нормална заплата. С 12 ученика и можеш да живееш достойно в свят в които учителя е руган от ученици и родители и е виновен за келеша който си отгледал вкъщи.

Хайде да не изкарваме родителите виновни за всичко, а! Кой пише дебилните учебници, кой ги одобрява, кой променя учебната програма всяка година, кой въвежда всяка година нови и нови административни глупости, затормозяващи учителите? Учителите са жертви точно толкова, колкото и учениците. А учители на протест съм виждал два пъти само. Не са като таксиджиите или тираджиите. Интелигенция на протест не ходи.

А после във всяка елитна гимназия се оказва, че има приети 30-ина деца по "особени кретерии".

КрЕтерии откъде идва? От една друга дума започваща с КРЕ ...???

За един астрономически час разбрах, но колко е цената за един космически час ?

не си бил в час , иначе трябваше да знаеш, че 1 астрономически час е 60 минути за такива като тебе и 5000лв са малко за частни уроци

с това минусче се бръкни с още 3000лв за уроци

Когато родителите не са се погрижили поне тези 7 години за своите деца, да плащат колкото си искат. При добри учители и нормално учене тези изпити се преминават без допълнителни уроци. А да не мислите, че за 50 лв. ще им „налеят“ знанията в главите? 3 поколения вече сме минали без частни уроци, завършвайки едни от най-елитните гимназии в София - немската, и техникума по строителство - сега гимназия. А имахме съученици, които и след тях, след много дадени от родителите им пари, не влязоха във ВУЗ, а ние - странно - успяхме... Всичко е въпрос на възпитание - незнанието не се оправя (както и не се оправдава) с плащане...

Когато бях седми клас, ако нещо не ми беше ясно отивах при родителите си и те ми го обясняваха. Само по математика и то в по- горните класове слизах при една комшийка математичка за помощ. Днес родителите са или твърде тъпи или твърде заети, за да погледнат учебника на малкото си дете. Ако за 7ми клас се ходи на уроци какво ще е по- нагоре??

Заети са родителите да, при частника се работи по 12 часа на ден. Какво да ти се обяснява на теб. Яж си там пенсийката и си кютай, ти си още във времето от преди 50 години, ама то свърши отдавна.

Даже няма да се направя труда да ти обяснявам колко си объркан... Жал ми е.

А на мене не ми е жал за калпазанин, който троли по форумите. Няма никакъв смисъл да репликира човек такива отрепки като тебе.

Интересното е че в час срещу държавната заплата немогат да дадът знания на децата даскалята ама при частното дето е освободено и от ддс го правят?????

Или казано с други думи - паралелна образователна система. Щото материалът в учебниците е безумно списан, със свален материал от горни класове, без предвидени достатъчно часове за упражнения и затвърждаване на новите знания. Защото ходещите на уроци взимат предварително материала и в клас учителите се водят по тяхното темо, а останалите полека затъват( с малки изключения)...

Исто(е)рията с частните уроци все повече и повече ескалира... А това е най-доброто мерило за нивото на българското образование. Изпитите би трябвало да са върху материал, изучен и усвоен на достатъчно добро ниво в училище, та децата, без допълнителни усилия и наливане на финансови средства за уроци, да се явят и да ги издържат. Логично би било всяко средно интелигентно дете да може без допълнителна помощ да прескочи т. нар. "малки матури", "големи матури" и всякакви видове училищни изпити, без да ходи година-две на уроци по БЕЛ и математика. Но... Образователната реформа се изразява в непрекъснати промени в учебните програми, в липса на часове за упражнения и в огромно количество нови знания, които се изливат върху учениците, без те да имат време да ги асимилират. Помните ли главата "Радини вълнения" от "Под игото", където Кириак Стефчов изпитваше малките възпитаници на Рада Госпожина, задавайки им по сложен начин въпроси, чиито отговори децата всъщност знаят, но не могат да разберат какво ги питат? Е, същото е и с изпитите след 7. клас - безобразно усложнени въпроси и задачи, които не целят да покажат знанията на децата, а да ги затруднят максимално. А родителите, понеже искат най-доброто за рожбите си, са принудени да плащат грешни пари за частни уроци на определени "елитни" учители, които заработват поне по още две заплати всеки месец. Порочен кръг!

Не си прав, че не е възможно да се изкарат матурите без допълнителна помощ. И като близък на учители, мога да те уверя, че тези които идват на частни уроци в 90% от случаите са на толкова трагично ниво, че едвам се справят с материала в училище.

Е, аз пък съм бивш образователен кадър и не говоря наизуст. Ако учебният материал беше нормално поднесен, а учебните програми не препускаха с космическа скорост; ако в училище се тренираше повече върху задачи с формАта на изпитните, а не се отделяха часове за неща, които на децата не са им практически необходими... тогава може би частните уроци щяха да останат в историята и децата щяха да са по-грамотни и обучени.

Родителите на мързеливите и разглезени келеши пак са излезли да мрънкат и се опитват да ни убедят, че някой насила или едва ли не с изнудване ги кара да ходят на частни уроци. Ако родителите са достатъчно отговорни и възпитат детето си да е постоянно в ученето и да полага необходимите усилия (и вкъщи) частните уроци са излишни. Само че 90% от хората очакват всичко да се случва в училище, а вкъщи сме на таблета, Playstation-a или ТВ-to.

И какво, ядрени физици ли ще ги правим?? Да изкарат един 6 месечен курс по програмиране и да не се занимават с глупости. Учат с години и накрая едно няма нищо.

Какви 2 800 лева за подготовка и то на ....СЕДМОКЛАСНИК ??? Тия от килийни у-ща ли излизат или за Нобелови лауреати ще кандидатстват ? Ако са толкова неподготвени, парите да се удържат от заплатите на преподавателите им ,а не само да реват ,че им са ниски ! Аз през 1975-та ,завърших най-обикновена гимназия в провинциален град с успех от 5,62...кандидаствах във ВУЗ с математика , за чийто изпит САМ се подготвих за има няма 30-на дни ,решавайки самостоятелно у нас 160 задачи от сборник за кандидат -студенти. На изпита изкарах 5,00.Никакви странични уроци ! Какво е това образование днес бе ?

По мое наблюдение родителите също за се чалнали, то е една надпревара чие дете е най- умно, та да го приемат в най- елитно училище! Ей, бутат ги даже в елитни градини! И накрая го пратят и в чубжината пак в много елитния колеж, а то изпука парите и се върне с пета в уста. Работодателите искат хора с опит и им се повеъща от елитни колежанчета с много претенции и нула покритие.

Коментаторите не са много,но загрижени...Е,ако ставаше дума за клюки и голи кокошки, щяха да са 438! Така е,много жители,малко граждани,особено в столицата.

"Частните уроци за седмокласниците месеци преди провеждането на т.нар. "малки матури" поскъпнаха почти двойно" Леле, доплака ми се. И защо трябва да се ходи на частни уроци? За един качествен "материал", достатъчно помагала и учебници (справочници, интернет, ..) има, за да може да се подготви, за каквото и да е. Може би, някоя друга консултация при специалист, но нищо по-вече.Но като отглеждате и възпитавате тъпунгерчета, ще давате луди пари, та дано нещо влезе в главите им. Говоря от позицията на баща на трима сина, завършили с отличие електротехникум ( от 7 ми клас), и висше техническо образование. Единият , даже. беше първенец на випуска в института. А частни уроци? За такова животно никой не е чувал в къщи. Даже и не разбирах кога учеха.Като се приберем вечер след работа, те се занимаваха с всичко друго, но не и с училището.(ако , разбира се, си бяха в къщи). Ноо, оценка под 5, беше провал за тях! Така че, който го може, го може! На когото му липсват гънки на мозъка, и с фуния да му наливаш акъл, все тая.

Принципно си прав... за математика само. Развиването на теми по литература е друго. Да не говорим за химия и биология. Особено ако имаш калпав учител. А "Електрото" е една идея над "Механото"... т.е не е за хвалене.

Принципно сте прав, но сега не е време оно...а думата ПОВЕЧЕ се пише слято :(

Изпитват две трети от времето, преподават 5 минути в края на часа и дават домашно /а често и не дават/ и децата трябва сами да се оправят. Никой не обяснява и няма индивидуален подход за група деца дето не разбира нещо. Трябва да се намалят разказвателните предмети и всеки ден да има поне по час математика и след часовете да се упражняват... Безумна е тая система дето средния успех беше 3.40 и без частни уроци не може да се изкара... Това не е образование, а нещо много различно.

Колко данъци плащаш месечно? Колко е заплатата на учител? Искаш за 600 лева да направят от 30 келеша космонавти ли?

А ти смяташ ли, че ако заплатата на даскала стане 1600 лв, той ще знае ( умее, може) по-вече?! Учителската професия е призвание, умеене да работиш (обучаваш, възпитаваш) хора, и то деца! Който го може, го може, и го прави за всякаква заплата. Просото, като не му изнася - напуска. Който обвързва качеството на работата си със заплатата - значи не е за учител.!

аааа... колко удобноооооооо... другите ако могат без пари да ти бачкат. Ба си наглеца. Призвание било. Арееее.. те призвание ядът, на призвание се топлят зимно време.... гнусяр мазен.

до 55 Сам го каза- който не му изнася напуска. За тези заплати няма как да се отсеят учетлите, за които говориш. Всеки ходи на работа за пари. Тази демагогия, че учител, лекар било призвание и парите нямало значение е пълна глупост. Значи когато ти си избираш работата по заплащането, ама другуте да те обслужват, защото им било призвание- хахах затова има и ще има все повече и частни лекарски кабинети и частни учители. Никой не е длъжен за смешни пари да търпи масовката от невъзпитани деца или болни от малцинствени групи. Който си цени здравето и образованието ще си плаща, другите на общото, дето работят призваните...

Ако нещата са наред, ще са подготвени, без да е нужно да ходят на частни уроци.

Учителите НЕ ПРЕПОДАВАТ, за да може после децата да ходят на частни уроци! ТОВА СЕ ПРАВИ УМИШЛЕНО!!!! НЕ-УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, ПЛАЩАТЕ ЛИ ДАНЪЦИ ОТ ЧАСТНИТЕ УРОЦИ????

Плащат

Баща ми едно време ме строи в кухнята и решаваме уравнения и дроби в полето на в Работническо дело. Не сме плащали по 20 лв на никой. Сегашните родители явно са доста прости щом не могат да помогнат на 7мо класници.

Бая вестници Работническо дело, или така наречената "тоалетна хартия за народа" сте били понатрупали та да ви стига два сантиметра поле за материала по математика.

Имаме наблюдение на едно училище какво е сега и преди девет години. Сега и учениците не биват, но и училището не е същото. Ако преди 9г. плащахме само курс по български език, сега и математика. А за статистиката, цената общо е около 2050лв. за девет месеца. А училището е това с най-висок бал, в голям областен град.

Хората в провинцията нямат такива проблеми, само в големите градове е модерно да се дават едни хубави пари и след това ще работят във фимата на Жоро двойкаджията

Излизате отнякъде, където не получавате достатъчно и се натискате да плащате, за да влезете на друго място, където пак няма да получите достатъчно. Историята се повтаря и в университета, стажа, а накрая някои (доста) хора си купуват и работното място.

Да, така е! И затова много деца рязко избират университет извън БГ!!!!

Защо децата ни ходят на училище, като то не може да ги подготви достатъчно?!!!

Kalin

Щом родители смятат че училището не дава нужната подготовка......явно нещо яко вони там.