Над 250 000 българи нямат нито един зъб в устата си

Част от хората, предимно в по-малките населени места, повече от 20 години не са посещавали зъболекар

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този пишман "зъболекарски съюз" е убиецът на зъболечението на всички българи. Тези зъболекари първи вдигнаха десетократно таксите за елементарните услуги на хората. Този зъболекарски съюз изгони чуждестранните екипи, дошли у нас да помогнат безплатно на бедните и нуждаещи се от помощ хора. И сега, след като никой не ходи при тях, драпат, но само за пари от Здравната каса. Срам и позор за този "зъболекарски съюз".

Алооо, лошия материал !!!!За какво ви са зъби като и без това няма какво да ядете? Откакто ние управляваме само успехи,магистрали,резане на ленти и три папи ни галят по главите !Конграчулейшънс ,а !!!!!Гласувайте за за ГЕРБ И лично за мен-голямата Тиква!!!Ха,ха,ха!!!!!

Алооо, лошия материал !!!!За какво ви са зъби като и без това няма какво да ядете? Откакто ние управляваме само успехи,магистрали,резане на ленти и три папи ни галят по главите !Конграчулейшънс ,а !!!!!Гласувайте за за ГЕРБ И лично за мен-голямата Тиква!!!Ха,ха,ха!!!!!

И защо нямат аз например всяка година съм по зъболекари и накрая нищо свясно направено в устата като хората короната драска зъба се счупил бе непрофесионална работа евтини материали скъпо взимат иначе

Сода бикарбонат е много добро средство. Елементарно е. Държи устата по стерилна.Не се гълта.

По-тъпи коментари не съм чел, а темата е доста сериозна.

е, вече има изкуствени, 7-8 бона и си готов за Холивуд

Всичко ще е зле , докато няма легитимен БЗС! Давайте си парите без да мислите и пак ще ви миришат устите на фекалии!

За НУЛА време вече има ПЕТ минуса. Но съм сигурен, че в най-скоро време ще има нов десифектант при зъболекарите. но внесен от САЩ което ще е обикновенна спирачна течност. Ама лекарство от АМЕРИКА !

Остана ли са ви 5-6 клатещи се зъба и смятате пасатора и чопъра за най добрите изобретения в човешката история? Нямате проблеми. Просто тръшвате 10-тина бона, изпиляват де що имате останали здрави зъби и корени, слагат в тях метални щифтове с които заприличвате на автобусен перфоратор за билети, и върху тях нанизват цяла керамика с точно копие на това, което сте имали из устата си преди пиленето, както и предполагаемо на това, което сте имали преди, но е изпадало. Всеки отделен зъб по тези керамични блокове струва от порядъка на 230-250 лв. И зависи къде се изработват, качеството е различно. В Русе правят едни от най-добрите. Имплантите не са приложими при всеки, а и там има особено силни изисквания за хигиената след поставянето. Керамиката си е по добре.

Еее, преди 10 години Ленторезача помоли беззъбите да ГО изчакат да си построи магистралите. И търпението им щяло да бъде възнаградено с БЕЗПЛАТНИ ЧЕНЕТА.

Все пак корена на зъба трябва да се промие от ЗЪБОЛЕКАР . Количеството спирачна течност на върха на иглата е нищожно , но ефекта е поразителен!

Гранолом се лекува със СПИРАЧНА течност за кола.Няма по добър дезинфектант от спирачната течност. Болките изчезват на 15 минутеа след третирането. Щях да остана с един зъб. Но благодарение на спирачната течност запазих предпоследния и си имам ДВА. Ако Ви боли зъаб сложете тампон със спирачна течност между венеца и бузата за ПЕТ минути. Няма да се скратите Страшен враг на гнойта е спирачната течност.

До онзи ден антифриз пиха, днес спирачна течност..... браво! Добра идея! Давайте все така. Дано на глобално ниво по-бързо намалеят глупаците!

си прав Флафейко!!!

Хайде стига бъркане в общото за разни неграмотни индивиди. И без да пробитвате версията за бедните. Бедния осъзнат ще направи всичко възможно за да се самоитегли от лайната. Тези 250 000 очевадно не правят нищо. Има изследване, че една от водещите причина за смъртта на неандерталците е възпаление на зъби. Естествен подбор му се вика!

То като нямат какво да ядат, зъби не им трябват...

Такова е бъдещето за СЛЪНЧЕВИТЕ ЧОВЕЦИ.

Радвайте се на" хубавия "капитализъм.Преди зъболечението беше БЕЗПЛАТНО. Сега едни имат замъци,яхти, къщи за гости и собствени асансьори,други вегетират и нямат дори зъби.Стигнахме дори феодализма.Да ви имам престъпната "демокрация"

Безплатно е само сиренцето в капана за мишки! На версия, на версия - ма всичко до време!

Между версия и вересия има "малка" разлика.

И в капитализа е така...но не и в мафиизма

Пациентите немарливи??? Да ви разкажа аз като емигрирах, как още първия път като отидох на зъболекар ми вкараха камери в устата на контролния преглед и се оказа, че всичките ми кариеси са били запълнени на 1/3 или 1/2. Да пестят матрИал. Хората се хванаха за главата. В едининя ми зъб имаше и счупена игла, която зъболекарката ми просто е зациментирала непосредствено до венеца...и не става въпрос за някакъв селски или квартален зъболекар...освен това цените в чужбина са съразмерими, а в някои случаи дори по- ниски от тези в България. Качествето без коментар..при българското лечение мине не мине пак нещо почва да бере, пада или напълно умира. Повече никога в България

Mладото поколениъе лекари са такива.

Този, когото коментирам е в момента на 50...не е от младото поколение...

И млади и стари - всички са печалбари.

Не съм стъпвал на зъболекар от 4-5 години и дано не се наложи скоро... Причината за това е, че от тогава започнах да се гръжа за зъбите си, миейки ги след всяко хранене с паста за зъби съдържаща "течен емайл", без флуорид. По-добре малко по-скъпа паста за профилактика, отколкото много повече пари при зъболекарят + неприятни усещания. Преди това го посещавах по 2-3 пъти в годината.

Правилно, Повече никога в България не влизай, в земния ДЕВЕТИ КРЪГ НА АДА, защото в неделя - 3 ноември- ще направим чудо с ДЖЕНДЪРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ.

Аз съм на 73 години и имам 7 зъба. ОСНОВНАТА ПРИЧИНА за да се разделя с 25 от тях се оказа Чернобил и атеизмът ми. Вече 20 години съм жив, защото много от манипулациите на THE MATRIX съм осъзнал благодарение на Духовния Свят и съм оставен да съм тук, в България - ДЕВЕТИЯ КРЪГ НА АДА, с баш шейтана БАЙ ХОЙ, За да проясня съзнанието си, че ВСЯКО ЗЛО, Е ЗА ДОБРО.

ами скъпо е , много скъпо

в регионите, в които няма стоматологична помощ и цари пълна мизерия, интересно кой ги вади тези зъби и как, щото то и да ти извадят зъб не е лесна работа и се правят дентални снимки, трябва анестезия, специалист и пр

Ваденето на зъб в гингррлика се осъществява по методите на Древна Индия, в залеза на българската зряла демокрация?! (Зъбът боли, докато сам не бъде отхвърлен от СИЛНИЯ човешки организъм като чуждо тяло.) ВСЯКО НАЧАЛО, СИ ИМА КРАЙ.

Ма номера не минава, ако преди това са се намесили новите технологии и са го запечатали отгоре добре, та да не може да пробие, тръгне ли коренът да гние, анаеробната инфекция прогресира, гангрената засяга костта и ... майка си и баща си. Предполагам, че много силен организъм и с това ще се справи, но е по-добре да се бодне отнякъде с едно дренче, че не е сигурно иначе.

А е разбрал величието Боку Тик изъби ще ви даде бе! Той с всичко се оправя! Само му кажете Бог е

Затова пък Майли Сайръс направи клип със зъбата вагина.

Ето що тесни-бесни седерасти и герберастити ни яли Суджук! От няат зуби! Ама те пък си гълтат на Ердан!

Отидеш на зъболекар и след интервенция ти каже да не се храниш 2 часа е приемливо, но като ти каже и сумата, която трябва да заплатиш, разбираш, че не само 2 часа няма се храниш а поне 10 месеца, тогава не е приемливо

Нямат зъби простите хора, които не се грижат за тях. Простите хора, а най-прости от простите са комунетата-русофиле. Но на тях зъби за водката не им требват, както и мозъчни клетки. Те примерно освен зъби нямат и мозъчни клетки, но за това никой не пише.

Ами то като е така, що не наминеш при мен. Ти си прост, пък аз ще ти помогна да останеш без зъби.

Мозъчните клетки, както ги наричаш, неграмотнико, са нервни клетки! А останалата простотия, която си нацвъкал, просто доказва твоя мозъчен капацитет! КИ максимум 45!

КИ комунистически интернационал ли значи. Аааа хич нямам от тоя пък и 45 години стигат както се казва време е да изхвърлим русофилския боклук. Не съм ли прав?

Причината е че българските зъболекари са бирници и смъкват по десет кожи. Не е шега. От 15г искат да ми правят 5 кариеса, само дето не са кариеси а само оцветяване и може никога да не станат. Един друг преди 5г искаше да ми умъртвява зъба, трябваше да изкарам 300 лева за да му махна калпавите пломби и да ги сменя при негов колега. Зъба си е добре. Да не говорим за мъдреците дето все искат да ги махат, дядоми си замина с 3, без да е имал проблеми. Една друга, в един гараж, така ми ги почисти с една четка, че издра основите и сега имам пломби в основите. Това за бг зъболекарите. Много внимавайте при тях. Спрете да дерете хората.

Де мо кра ция де мо кра ция де мо кра ция де мо кра ция .

от къде знаете колко зъба имам в устата си

Демократизма обеззъби българити! Върнаха ни във фашизма-примитивизма!

Върнаха ни примитивизма, защото кой когото фанеше (до 7 годишна възраст) го и "опрашваше"! [село Сотиря]

Във Враца, казанджията в кв. Бистрец също няма нито един зъб отдавна. Но си пие като змей, дъвчи месо с венците като ламя и вари превъзходна ракия. Горещо препоръчвам.

Преди доста години се бях запилял Бог знае за какво в Монтана и в един алкохолен делириум тременс пред Анаконда така цапардосах един монтанченин, че половината му зъби изпаднаха на плочника. След известно време изпадаха по някакви причини и другите му зъби и отдавна няма нито един зъб в устата си. Венците му така заякнаха, че с тях дъвчи месо като змей. По едно време си слага някаква протеза но много бързо я захвърли и си кара без зъби. Всъщност откакто му избих зъбите станахме приятели и покрай мен стана човек. А преди беше един обикновен монтански вол.

абе гей,това е тежка телесна повреда,щеше да лежиш 6години

Разходи се до Монтана и поразпитай...В Монтана всички го познават. И знаят как си изгуби зъбките в центъра на града...

Монтана и Враца са градове държави. Там законите на Република България не важат. Ако не умееш да се пазиш сам по добре не стъпвай в северозапада. Ще дадеш фира и никой няма да си мръдне пръста.

-Мойте зъби, започнаха да падат още в края на 70г. на миналия век!? -Работих в Девня.-Б. Борисов ли е виновен за това!???

Няма проблеми , чи са паднали. Проблема е чи нямаш!

Грешиш!!?? -Имам. -Изкуствени.

Във частна стоматологична клиника във Люлин 4,за лекуване на един зъб ми излече близо 400лв,имайки предвид че си взеха полагащото и от здравната каса,бях се подул от едната страна и исках да ми го извадят,но доктора каза,аз преценявам кой зъб да се извади и кой не,и те така,за което не съжалявам за парите,после си оправих и другите,заедно със почистването на зъбният камък и избелването,няма да ви кажа колко съм дал

А защо сте допуснали да се стигне чак до там? Ако всяка година се преглеждате (прегледа е между 20 и 50 лв) надали сте щяли да стигнете до там. Или ранното диагностициране на проблем и неговото отстраняване надали ще струват толкова колкото вие сте платили.

Щях да предложа стартиране на национална кампания - "Да захапем здраво управляващите", ама при толкова беззъби как да стане!?

като гледам в държавата,в която съм как се грижат за своите поданици,и за мигрантите,ми иде да извикам:Бою,в Сибир!!!!

Тате, тате, на чичко Снегов зъбките му паднаха у нас!

По принцип сме си беззъба нация! Търпим да ни яха който както намери за добре.

Небивал просперитет, завод след завод, не останаха хор... пардон работници. Няма безработица!

как ги преброиха

Има си методика за тази цел...

ТОВА Е ЗАГУБА НА 8 000 000 ЕДИНИЦИ !!! ЯВНО СТАВА ДУМА ЗА ПОНЕ 56 000 000 ЛЕВА, КОИТО НАРОДЪТ БЕЗ ЗЪБИ ,ДЪЛЖИ НА ЗЪБОЛЕКАРИТЕ ! ДА ГИ ОБВЪРЖАТ С ЕНЕРГИЙНИТЕ ПОМОЩИ - ПЪРВО ПРЕВЕЖДАТ ИСКАНОТО ОТ ЗЪБОЛЕКАРЯ, ПОСЛЕ АКО ОСТАНЕ ЗА ОГРЕВ....

ПОХАПВАТ В МОМЕНТА И НЯМА КОМЕНТАРИ И ОТЗИВИ :))

Аз никога не съм си мил зъбите, понеже баща ми е от интелигентните лекари, които знаят каквото трябва да знаят и в устата си имам всички зъби, здрави и блестящи! Важно е какво ядеш, кога го ядеш и как го ядеш! !!!!!!!

... без пушещи и алкохолни лайна разбира се - НИКОГА !

виждали ли сте в природата череп на диво животно? всичките им зъби са си там - ЗДРАВИ, Нооооооо, те не пушат и пият!!!!!!

... цигарите и алкохола на прощават, ПИЙТЕ и ПУШЕТЕ скотове, из без това сте "беззъба" рая!

тъща ми нито пиеше ,нито пушеше ,ама беше с развалени зъби,гъбички и умря от рак

При тези цени на стоматологичната помощ ,май е по-добре да си без зъби!

„БрУксизъм“ се пише, уважаеми авторе.

без зъб в устата си...А колко са без грам мозък в главата си?

е авторът и цитираните зъболекари. НЕ Е ВЯРНО, кълко дълго дъвчеш въглехидрата, а чесотота на приема му.Тези хора откакто за завършили не са отворили учебник! НИКАКВИ ПОВЕЧЕ ДЕЙНОСТИ ПО КАСА, защото ще стане като при децата - крадене, крадене, крадене. Куп зъболекари живеят само от това - да пишат по книжките, без да правят нищо. Изписват се включително книжките и на деца с увреждания по домовете, не и без съдействието и на персонала! Зъболекарският съюз се прави на сляп, касата ги глобява и те продължават! Не "системата ги убива" - кражбите правят така, че пари да няма!!

Нито един зъб в устата и нито една стотинка в джоба.

Карамел "МУ", като едно време!

Затова кучетата ни апят, пък ние тях - Не!