Над 12 часа продължи поклонението пред патриарх Неофит, хиляди се простиха с него

Храмовите порти отвориха в 9 ч., а пред катедралата се извиха опашки от хора, чакащи още от 7 ч. за поклонение пред своя духовен пастир

Обратно в новината

Коментари - Над 12 часа продължи поклонението пред патриарх Неофит, хиляди се простиха с него | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бог да го прости човека , ама нашите политици си правят П Р от неговата смърт.

Сатаня ата БОЙКО Барисам агент "Буда" ДС дйржал своя ЗСколета Неофит с компрамат за 4,6 МИЛИОНА лева с Църк0вни ЗЕМИ НАЙ-лесния и зпитян метод ва Дявола,Мамона е за ИЗКУШИ душите с ИМОТИ Така Бойко този слжител на Сатаната изкушил държал в зависимост главата на БПЦ за дя му служи на имотните интереси БОКО,КГБ Златев Гепи груп,СИК да си строят хотелчета по морето ВЪРХУ Църквни земи на Сливенска и Варненскя Митроролия

ДС агевт митроролит БПЦ и ДС агент гл.мюфтия на Мюсилманине

Кога ще дойде краят на ДС агентите? Според мен ще ни трябват още 60 години.

Бог си го е прибрал да не се мъчи повече в това безбожно време. Колко доброта и благородство се излъчваше от него! Светъл път, дядо Неофит! Бог да пази БПЦ и народа ни! Амин

може всякакъвпда е но беше много добър човек

Ще присъства ли и отровителят на Негово Светейшество, педерастът Поликарп, който отрови и Дометиан Видински? Нищо не пише по въпроса, а е важно.

Не сте народ. И мърша не сте. Вакуум в черна дупка.

2024-03-15 17:56:55 Без думи (нерегистриран) Бог да го прости!!! Дано следващият да не е от ДС и да не е със златен часовник, --------- ролекс ..и с баща от "шесто" ! също като 10 процентовия в сос-а!

2024-03-15 22:01:04 той (нерегистриран) лека му пръст! кога започва цирка с избирането на следващия агент? ------------ „е шумраките ще сложет единствеиян москал , учил в масква, с баща - "шестак" ! . пловдивският блядафил с ролексите, подарени от кремъл !

го е убила ...защото осъди войната на просия срещу украйна! . 4 месеца лежа във вма ...и там го утрепаха ! . броите ли статистика - колко известни хора, умряха във вма ...не е един и двама !! . мва се превръща в място за убиство на неудобни ...така излиза !

лека му пръст! кога започва цирка с избирането на следващия агент?

Светла му памет и да е светло на душата му. Амин.

липсва на снимките

да се върне малко тогава

Паплач от ОВЦЕ!

Невярно е бил добър човек даже много,щото през големите протести срещу кражбите на мутрата,църквата не изрази никаква позиция,макар че една от божиите заповеди,е не лъжи,не кради

Църквата не се занимава с дребно-политическите боричкания на маргинални полит. сили. Както виждате, протестите не донесоха по-добро управление. Бас държа, че щетите за държавата сега са в пъти повече отколкото при Борисов. Само милиардите по Козлодуй да видим кой ще плаща?

Бог да го прости!!! Дано следващият да не е от ДС и да не е със златен часовник, че не можем да му го поправяме. Оня от САЩ и Канада, както и поповете зад граница ,всички са кадри на ДС. Нашият поп в бг църква в Чикаго точно така е заминал. И какви кражби ставаха ,бедна ни е фантазията.

Голяма носталгия по големите опашки

Нормално, я има , я няма 4-5% вярващи в Б-я и те да са там, нищо лошо. От поколение на поколение хората осъзнават какво е религията, защо е била създадена и че идва времето да бъде забравена както са забравени и нищо не значещи гръцките, римски, египетските богове и т.н. Науката громи религията, хората не са онези от преди 2-3 хилядолетия. Религията просто ще отмре в човешкото общество, появила се е в определен период на развитието му и ще си отиде по реда си. Естествено то няма да стане утре и сега, но всичко си отива на мястото.

безсрамни безбожници,Щом проруския президент Радев го похвали Значи всичко е вярно..

Нещо логиката и познанията ти куцат

когато бедните искат помощ призовава за смирение и покаяние...пари не раздава защото имаше голямо сърце,разтопените свещи продава от млад и печелеше

Руска марионетка.Един руски агент по малко

Без да познавате човека веднага давате квалификация. Трябва да има малко уважение към такива хора като него. Ерудиран,високо образован,възпитан ,направил много за БПЦ и за православието,но за вас най важно е друго -руски агент ,с досие. Каква нищета !

Отдавна сме вече в ЕС и Нато и вместо да се възползвяме от чривилегиите на това нещо още се бутаме да сме към русия и да живеем в руската кал.

Неофит беше много добър патриарх. Хората ще го запомнят така. Затова толкова хора отиват днес в катедралата. Мир на праха му!

Не се е ограничавал само с четене на религиозна литература. Четял много съвременни книги и гледал филмиРуска еротика-, които църквата им забранявала да гледат”, , пише още в справката от 1964-от досието на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ

от държавна сигурност много похвали,както е написано в досието му...полковника е бил скромен служител..отказва генералските пагони..неговия колега руския патриарх и той го хвали..Загубиха ценен кадър..Митрофанова е неутешима и скрито скърби..

Типично в ченгеджийски стил... Дискредитиране на истинския човек, който пише със собствените си имена като се пише от негово име!

Прав сте, прави ми впечатление, че от известно време това е честно използван от някои хора (предполагам "професионални" коментиращи) прийом - пишат от името на някого хулни и осмиващи за самия него думи или пък нещо точно противно на позицията му. Това е един от начините им да внасят объркване и дезинформация.

Типично за ченгеджии. Мозъкът им не може да измисли нещо по-сложно, разумно и градивно! Това ги учат в сросоидните инкубатори - как да очернят и хулят доброто и истината.

Хора, проучете въпроса с досието, по-скоро картончето на дядо Неофит. Той има само описана характеристика, правени са опити да бъде вербуван явно, но категорично НЕ СЕ Е ПОДДАВАЛ и НЕ Е БИЛ АГЕНТ!

Към хулителите по-долу - из досието на патриарх Неофит от същата ДС, която ужким го била вербувала за агент - ...заради силната му привързаност към църквата и дълбока религиозност. Обектът по характер е тих и скромен младеж. Много ученолюбив и отличен ученик. Не се е ограничавал само с четене на религиозна литература. Четял много съвременни книги и гледал филми, които църквата им забранявала да гледат”, пише още в справката от 1964 В подобни моменти Симеон „успокоявал” пострадалите. Още звучат неговите думи: „Защо се вълнуваш? Какво от това! Защо пък да не станеш духовник, има ли по-хубаво от това… Силно религиозен, привързан към църквата еп. Неофит се оформя като един от консервативно настроените млади висши духовници, радетели за запазване на старите традиции в православната църква. Особена активност проявява в разширяване на религиозната дейност прояви след започналите в социалистическите страни процеси на преустройство и демократизация Въпреки положените усилия за укрепването му като агент през март 1990 г. той категорично отказа да се среща и поддържа връзки с представители на тези органи.

Кланят се на ченгето от ДС! В България управляват боклуци и други боклуци им се кланят!

Твоите меса ще ги влачат кучетата по кърищата

Точно бившите вербуващи и чедата им станахте платени писачи по форумите срещу Църквата! Деца на партийни секретари станаха първи седесари и просто намериха нови задници за целуване отвъд-океана.

Кога?

"Ако Бог съществува, то атеизмът би трябвало да му изглежда по-малко оскърбителен от религията." Едмон дьо Гонкур (1822-1896) - френски писател, литературен критик, изкуствовед, издател на книги и считан за основател на Академията Гонкур

това е казано за католицизма. но какво да обяснявам на пишман атеист. иди там упражнявай йога и се готви за ислям.

Аре стига вече с тоя поп!

Ходи целувай портрета на вожда

Само русофилите бълват змии и гущери

Хората чакат на опашка, а президентът Радев се предрежда.

не одобрявам това нещо..не мисля че би искал подобно поклонение

Ако някой се чуди защо православните българи не отговарят на хулите и провокациите, то заветът ни е даден в Първото послание на Св. Апостол Павла до Коринтяни, глава 11, стих 16: "Обаче, ако някой иска да се препи-ра, ние нямаме такъв обичай, нито църквите Божии." Според Евангелието на Матей, 7:6, Господ Иисус Христос ни е поучил така: "6. Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера си пред свините, за да го не стъпчат с краката си и, като се обърнат, да ви разкъсат." С любов към всички братя и сестри, днес е ден на траур - православният български народ изпраща своя Патриарх.

1.Не става въпрос за хули и провокации!!! 2. "6. Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера си пред свините, за да го не стъпчат с краката си и, като се обърнат, да ви разкъсат." Не се отнася за смирението и не му е мястото в компилацията от цитати!!! 3. Неуместна компилация от цитати за идеята ти!!!

Който има уши да слуша, нека слуша. Неуместни са протестантските компилации обикновено. Протестантите четат като дявол Евангелието и не искат да се учат от св. Отци, най-ранните от които са чули всяка дума какво значи от самите апостоли!

Незнам дали ще намерят достоен човек за наследник. Патриарх Неофит беше от една изчезващ порода.

Да, кадрите на ДС попривършиха.

Има и по-лошо. Погледнете на това, не е по-различно дори е пагубно. 30 години се отглежда едно малцинство което вече не е малцинство, с единствната цел да може лесно да се купи от тези които крадат от народа милярди. Тези хора не работят нямат морални ценности, постояно извършват престъпления и то от най-тежък характер но въпреки това се отглеждат за да може да решават изборите в полза на тези които им платят. Без тези паразити на обществото, за които те нищо не дават а очакват само да им се дава нещата щяха да бъдат в пъти по-добре в нашата държава. В русия никой раздават пари на някой да гласува за Путин но поне няма тази голяма тежест за федерацията която постояно да отглежда. Значи ако купуваш гласове не е престъпление, а ако налагаш контрол по друг начин е. Аз мисля, че е едно и също просто методите са различни. Но има разлика и тя е, че нашето малцинство изобщо не го интересува България и не биха направили нищо за нея, за разлика от тези които са гласували за Путин и вярват, че това е правилния лидер.

веднага законно го задължете целогодишно малцинството да не получава абсолютно никакви немъчени пари; да почива в мир Максим, живи + здрави

вярващи малоумници...

´´би си майката ...

твойта бих боднал...

продължавай с твоята

Новия Патриарх трябва да се избира от Народа. А не от слуги на чужди интереси жълтопаветници.

То като гледам народът какви избира за политици, страх ме хваща, ако избираше патриарх. Иначе спокойно, достатъчно свещеници и миряни има сред избирателите. Дори моят братовчед (тогава млад свещеник) беше сред избралите дядо Неофит.

Бог да прости патриарх Неофит! Светлина по пътя му! Той беше стожер на източното православие! Доказа го и при срещата с Папа Франциск! Като човек осеше в душата си доброта и скромност!

Дрън-дрън-дрън... Един напълно ненужен, при това с много съмнителна биография, ТЪРТЕЙ!

Ника ти доказва,че си видиотен психопат

Нищо ново под слънцето. Опашка от чакащи за поклонение пред тялото на Георги Димитров на фона на бомбардирани сгради на пл. "Народно събрание", София, юли 1949 г.

Дай и нещо за оня дето си харесал банята от новия апартамент........

Не просто българите обичат да се редят на опашка особено когато има такива значими събития като кончината на някой който не е направил нищо за България , ама е бил духовен или друг водач.

Само разликата е, че Гошо Тарабата съсипа България и за който не е отишъл да му види смрадливото тяло, е могло да има последствия, а сега се прощаваме с добър човек в условия на относителна свобода. Никой няма да ме пита защо не съм отишъл, даже отците от кварталната ми църква!

Само вярващи ли могат да се поклонят? Аз не съм вярваща, но ще се преклоня не пред продажниците- лицемери, а пред БЪЛГАРСКИЯ ПАТРИАРХ! Дълбок поклон!

Прекаляват вече, от два дни медиите облъчват само с новини за патриарха. Не го оставиха тихо и мирно да си иде. АМАН!

може би имаме нужда от малко духовност...За съжаление поводът е много тъжен... Но иначе-не можем да слушаме само за сглобки и ротации... От предаванията научих много неща за личността на Патриарха...Знаех само, че е с благ и сговорчив характер... Сега разбрах каква светла личност е той...Трябват ни повече хора като него...Трябва ни религиозно обучение...Трябва ни духовно обучение...Като антидот на скотщината, която се шири... / сигурно имате повече от 100 тв канали...не сте длъжна да гледате единствено тези ,които гледате/...

е малко да говорим за духовност , която да идва от българската църква, защото съм виждал духовник, който каро мерседес джип ( които се карат само от мутри).

Здравейте, но може да си "иде" "тихо и мирно", защото е патриарх, отдава се почит на институцията, която представлява (български църковен глава, трети поред в най-новата история на страната) - тоест, почита се не само личността му. През годините твърде много изгубихме понятие за институции и за това, какво представляват те, каква е ролята им в обществото и как би трябвало да работят. Ако медиите се сетят да направят съпоставка с погребения на висши църковни ръководители отпреди десетилетия вероятно ще успеят малко да запълнят празнотата, за която вероятно Вие говорите и усещате (аз не гледам телевизия и не зная дали някой прави тази историческа връзка, която е много нужна в подобна ситуация).

каква духовна нищета!

За жалост е точно така.

нима духовната нищета се мери с отношението към умрял патриарх на българската църква?

Не знам колко са вярващи, но се обзалагам, че поне една трета от тях са там за шоуто.

над 90%! ...лицемери, останалите 10 са малоумници, нямащи вяра в себе си и търсещи подкрепа другаде.

нашата църква е политизирана, това не е църква

Трупътн на Неофит още не е изсстинал, а мекеретата на руските КГБ попчета с ролексите и яхтите започнаха да плюят срещу Тихон и да хвалят пловдивската копейка Николай.

Като погледне човек долните коментати и му става ясно що за скотове обитават тази окаяна територия.

Ти да не би да вярваш в простотиите на "свещената книга"?! Плоската Земя заключена между 3-4 големи реки е център на Вселената, на небесната твърд са налепени две големи светила за ден и нощ + куп по-малки и пр. супертъпотии за малоумници като твоя милост! Не т.нар. "господ бог" е създал човека по свой образ и подобие, а точно обратното - куп измишльотини, за да се управляват по-лесно наивните "миряни"!

Мнението на ЛГБТ+ не интересува нормалните индивиди...

такива коментари / и те май преобладават/ ми говорят за безнадеждност... Нямам вече надежда за духовното развитие на населението у нас...Упадъкът е необратим... Патриарх Неофит ще остане един от малкото, който можеше да помогне за облагородяването най вече на младите...и най-вече с личния си пример... Време е да се помисли за религиозното възпитание в училище...но едва ли ще се възприеме от това множество... Да почива в мир Патриарх Неофит!

Не унивай, имай вяра, надежда и любов, казано ни е: "Не бой се малко стадо...". Единият път е широк и приятен, другият тесен и трънлив. А форумите на дир са последото място, от където можеш да научиш нагласата на обществото - тук може да има 100 коментара, писани от един и същ човек ;) Не забравяй и това, че сега благочестивите хора или са при храма, или работят, за да отидат после на храма, а тук пишат предимно останалите.

Малий, колко си ТЪП и ограничен! Какво "духовно развитие" може да има в една, изградена върху непоклатими догми, идеология?! Търси духовно развитие в науката, изкуството, при хората, които създават блага и творят!

"Атеист Агностиков " ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Ника ти доказва,че си видиотен психопат !

миряни - абдали!