Над 10 000 кукери и сурвакари гонят злото на "Сурва" в Перник (снимки)

Най-атрактивният акцент на фестивала е състезателното дефиле на маскарадни групи от страната и от чужбина

Обратно в новината

Коментари - Над 10 000 кукери и сурвакари гонят злото на "Сурва" в Перник (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Страхотни маски,много добри чуждестранни групи,прекрасна атмосфера,добре дошли в Перник!

на Серва не се гони "зло". Злото се гони на Сирни Заговезни. На Сурва е Първият ден на Новата година и Новородения Младенец безжалостно удря СТАРОТО да си отиде да да му даде Път на Новият му живот.

Злото е в Парламента,но на Сирни заговезни и на Сурва са различни нещата!Стига Плюхте

Че то злото от 09.09,1944 год още не е изгонено,но пък много българи избягаха от злото във България!Що така!

Aаа,значи тези кукери гонят злото,русофолията,корупцията,кражбите,статуквото на вечния мутропреход,мафията и българските олигарси със тяхната съдебна система по българските земи!Така го разбирам аз злото във България!

Кукерите излизат на Сирни заговезни,всички останали са Сурвакари!

Групата от РСМ как се чувства? Май "бугарските татари" излезнаа ПО ЧОВЕЦИ от мицкоските маймуняци. Еволюцията си знае работата самоняк трябва повече време. ..

Още не сме ги набили,макар да сме много "лоши"-ние в Перник!

Български селски тъпотии,то не бяха ледени хора,кукери,сурвакари...и все се мислят за оригинални разни грозни получовеци.Представете си хората от развития технологичен свят в 21 век,как гледат на тези останали в 15 век балкански безмозъчни туземци.

И затова не ходиш,получовеците са такива изместени герои като тебе дето само хейтят във ФБ ,без снимка,без име и явно много са те били в Перник,а селянин не е убидна дума,80%от жителите на София са Селяни,виж селяндур е нещо друго!

Това са традиции останали през вековете тъпак такъв а той хай тек педалчета си ги земи у вас....

Така се прави езически празник, а не като ония аматьори с хелоуин. Моите деца ще бъдат православни кукери и ще бият католическите кукери!

преди 31 години бях в казармата в елхово,оставаха ми 40 дена до уволнение и там също имаше кукерски празник,пуснаха ни отпуска да идем да гледаме БЪЛГАРСКИЯ НЕСЛОМИМ ДУХ(не политически,политическия ни дух е педераст),заедно със кукерите ТАКА СЕ НАПИХМЕ ЧЕ СТАРШИНИТЕ ПОСЛЕ НИ ИЗВОЗВАХА ДО ПОЛКА НО НЕ НИ НАКАЗАХА ЗАЩОТО БЯХМЕ УЧАСТНИЦИ ВЪВ БЪЛГАРСКОТО,А СЕГА В ГОЛЕМОТО СЕЛО ПРАВЯТ ГЕЙ ПАРАД

Яко селяндури на едно място.

от софийското гето яко хейтят

Спокойно, вие сте най-приемливите селяндури, не сте от мякащите. Онези не мога да ги дишам!

На шурея баща му и майка му берат душа. Не им е отварял вратата от един месец и нещо, но гледам, че днес е завел сина си в Перник да го учи на традиции и ценности. Да си жив и здрав шурей! Гледай да не пропуснеш да се тагнеш...

защо не си одите на село да видите живот бе панелния плъх

Таман там съм и живея с чужди грехове...

да се съберете 10 хил човека за да се правите на маймуни, но успяхте да се съберете 10 човека и да строшите от бой онова ненормалното, сина на прокурора..... Много бойните перничани с винкело....смееееххх и полицаите ви същите. онзи с униформа се е оставил да го унижават и такъв ще ви защитава? .....

:)

кукери и сурвакари да изгонят злото ГЕРБ

е на улица козяк,а герб са му слуги

Фърли и некой пумияр

лошото е че злото още е на улица козяк,иначе БЪЛГАРИЯ Е НАД ВСИЧКО НА ТОЯ СВЯТ,ИМАЛО НИ Е ПРЕДИ 7000 ГОДИНИ ДА ГОНИМ ЗЛИТЕ ДУХОВЕ И ЩЕ НИ ИМА И СЛЕД 7000 ГОДИНИ ПАК ДА ГОНИМ ЗЛИТЕ ДУХОВЕ И ДА РАЗНАСЯМЕ НАШИЯ ДУХ ПО СВЕТА,ЗАЩОТО НЯМА ДРУГ ТАКЪВ,има само едни дребни човечета дето ни принизяват а те са евреите със чалми

Помня, когато баща ти казваше, че си простичък, щом американското посолствто е виновно за всички? Признай си, че си просто завистлив мърльо и си търсиш оправдания за жалкият живот на руосфилски лакей!

а бе чичко отрядник на бкп,защо сега се продаде на козяците така както не се предаде на руснаците а,мръсно долно продажно турскоеврейско катилче,ще мреш в мъки във пернишка дискотека със бой от врачански винкел

Много сложни слова за човек, който не може да мисли! Не се напъвай да не те заболи празната главица, прави си психопортрети, но не ти се получават, дори на пияна глава най-много да изядеш лайната си.

а подмолното им задкулисно правителство. Даже бай Дън не е виновен, той горкия не знае къде е... едни други хора са

защо си лапнал негърския и гъгнеш след като в задника тие българския рошав хий забит а

вече! Преди сме нямали вземане даване с американци..... Ако им отърва, ще ни похарчат, както похарчиха украинците.... Няма да им е за първи нито ще им е за последен път!

американските мародери не знаят че ние сме по големи мародери отъ тех и ще избиеме циганите им дорде видиш