Над 1,5 милиона домакинства в Украйна са без ток след руските удари

"Агресорът продължава да тероризира нашата страна. През нощта той извърши масирана атака, с 36 ракетни удара", написа президентът Зеленски

Обратно в новината

Коментари - Над 1,5 милиона домакинства в Украйна са без ток след руските удари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ама без ток не става

ДО КОГА ЩЕ ТЪРПЯТ УКРАИНЦИТЕ , ЧЕ НЕ ГИ ТРЕСНАТ В МОСКВА ?

Американците в Украйна могат, но не искат.

Точното число е не 1 500 000, а 15 000 000. Нека реве зеленият клоун, убиецът на Украйна.

Хората ще страдат! Но да не са си избирали фашизирани управници! https://m.youtube.com/watch?v=lkWfhIruGEc

А у нас колко домакинства няма да могат да си го позволят?

Айде сега, Ицо, ГНОМА и Бойко, ще предложат освен оръжие и ток от АЕЦ Козлодуй да дадем, а за народа, това с което завършва Козлодуй. По прост народ от българския няма, за търпи такива продажници.

1,5 милиона баби,жени деца-все гадни нацисти без ток.Славна победа на руската крепостническа армия.По-голяма от Сталинград.

На мен са ми гадни!

Като се гледаш всеки ден в огледалото...

реципрочен отговор на това, което правеха азовците и бандеровците в Донбас.

Да би мирно седяло, не би чудо видяло.

Тия пословици от баба ли ги научи.Браво.

За укросвинете, факт!

РУСИЯ НЕ РАЗПОЛАГА ДНЕС С НИТО ЕДНА АТОМНА БОМБА. ВОЙНАТА ШЕ ЗАВЪРШИ В МОСКВА Аз бях първият, който писа за това преди повече от месец, включително и в DIR.BG Днес видях потвърждение и от група американски физици. Всеки ден от началото на войната, американското разузнаване започва докладите си по един и същи начин: НЯМА НИКАКВА СЛЕДА ОТ ПОДГОТОВКА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ ИЛИ КАКВАТО И ДА Е ПРОФИЛАКТИКА НА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ. Последното ядрено изпитание беше извършено от СССР в 1989г. След 1991 хиляди съветски бойни глави бяха продадени на САЩ като опасни за съхранение в Русия. Съхраняването на останалите изисква едни минимум 50 милиарда USD годишно, което повече от военният бюджет на Москва. Тия пари никога не са давани. За 30 години, каквото е останало от СССР - днес е напълно негодно. В Русия няма повече специалисти за производство и поддържане на ядрено оръжия. Кремълската банда блъфира. От началото на войната Русия не е произвела НИТО ЕДИН ТАНК, НИТО ЕДИН САМОЛЕТ И ХЕЛИКОПТЕР, НИТО ЕДНА РАКЕТА. Русия сама не може да произведе нищо технологично без помощта на Запада. И тъй като руските ракети свършиха (днес се използват 30 и повече годишните съветски ОНИКС и серията “Х”), Русия ще купува ирански ракети със странни мюсюлмански имена. Вярвам, че украинските въоръжени сили ще се възползват максимално ефикасно и ще завършат войната там, откъдето тя започна - в кремълската канцелария на дебилът от Удмуртия :)))

Sm3hurk0

Ядреното оръжие може да го видиш от далече.. Ако сега видиш, че изгрява слънцето от североисток, да знаеш, че не е слънцето, стига да си някъде в българия.

Ти глаедай да не изгреят много слънца от Запад мишко.

от кьдето и да изгрее се си в кюпа мишко.

Какво те интересува.Нали само вашто село ще оцелее.

Да се чудиш и маеш тогава защо америслямците още не са "демократизирали" Русия като всяка друга неядрена държава, в която нахлуха.

Ами такива като тебе само се чудят и се маят,вместо да се научат да четат например.Продължавай да се чудиш.

Леко с белото :)

Русия не разполага с ядрено оръжие, американците отдавна да пуснали няколко бомби десет пъти по-големи от Хорошима и Нагазаки. Добре, че на са прости като теб.

Как може да сте такива нямате ли душа страдат хора...Не ви е срам....

Явно България е пълна с такива нематоди. Все едно им е че някъде умират хора, важното за тях е ТЕ да са добре и на ТЯХ да им е топло, светло и хубаво! Но когато войната дойде до тях те ще реват и ще квичат и изобщо няма да им е до "великия" Путин!!! Ще дават мило и драго да спасят собствената си кожа, дори да станат "слуги на НАТО" по техните собствени думи!!!

Не видях укрите да страдат, когато сметките ми нарастнаха със 150% заради тяхното желание да сложат америслямски ракети по границата с Русия, насочени към Москва. Не видях и да страдат особено, когато бандеровците палеха живи хора.

Ами ние сме гладни руски помияри и сме доволни и на копейки.Не ни е лесно и на нас.

В Донбас!

не ви ли беше срам, когато азовците и бандеровците, стреляха с оръдия и минохвъргачки в Донбас.

Украйна не е плащала по външния си дълг от 3 години. При тези условия, там бизнес и икономика практически няма, а пенсиите се изплащат от международни помощи, когато се изплащат въобще. над 12милиона с а избягали от началото на войната, а дори и храната на Армията се достая от вън- ТОТАЛНО провалена държава, с очертаваща се много тежка зима

Хахахахахахахахаххахаахха малко ви е повече трябва

Ха ха, и по-зле ще става... зеленият клоун има още да реве, скоро и студовете започват, но той ще е на топло, дано най-накрая украинците се събудят и да го очистя него и всички останали американски слуги, които унищожават украинския народ за собствените си интереси.

Преди 20-тина дена пишеха тук наплюнчено, че Путин е победен:))) Отдавна казвам, че да подцениш Русия във война е огромна грешка. Има много и различни средства да убива врагове и да мачка. В момента разрушава Украйна постепенно. Умре ли енергетиката, ще трябва да се внася ток. Ток няма излишен в Европа. Като унищожи постепенно материалната част, армията увисва. Глад и студ за 40 милиона е ужасно нещо, особено ако се води война. Войната има много нива. И ако Русия отстъпва на полето, то с ракетите не е така. Има и други, още по-разрушителни нива, оръжия и цели. Рано или късно ще преговарят. Русия не иска да загуби икономиката си изцяло и е готова и сега. Скоро и Зеленски е клекне.

Е нищо де.Запорираните руски 500 милиарда $, чакат.Няма къде да изчезнат,Те са за възстановяване Украйна.

ще възстанови Украйна, като си я вземат. А тия долари американците да си ги заврът в ....

Докато не седнете да преговаряте за мир

Това е геноцид! Как ще оставиш милиони хора на студено и без ток през зимата. Това не е война, да разрушаваш домовете на хората. Това е терор. Украинците не бомбардират руски градове. НИЕ ТРЯБВА ДА ДАДЕМ ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА! СЛАВА НА УКРАЙНА!

Защо не си зададете въпроса, кой спонсорираше армията на Украйна и защо още много преди да започне конфликта? Защо украинците бомбардират собствения си народ, като уж твърдят, че ги защитават... Каква беше целта в обучението и въоръжението на украинската армия много преди началото на конфликта????

като нямат акъл. От козяк ги избират такива.

това е отговор на геноцида.

Нищо не е. Никой не трябва да има ток, абсолютно никой !

У Киев казаха че Русия е свършила ракетите, са на кой да вервам?

Sm3hurk0

Малко е.. Може още, за да видят европейците, че са налице решителни действия от негова страна... Той знае, той може... за Путин говоря, не за европеделите с техните решителни санкции :)))) Мислете му, ако в България ни наложат 800 кВт/ч лимит..., а останалите да даваме на, я на европедали, я на украинци и друга подобна паплач.

Това да оставиш цивилното население без ток въпреки,че знаеш,че тепърва идва зима е равносилно на геноцид,а руското управление е подобно на Сталинското,което изби 20 милиона руснаци,подобно е и на Хитлериското...

Хиляди западни историци преровиха всички руски архиви... и едвам събраха 400 000 жертви на Сталин. А днес Зеленски е този който остави укранците без ток... защото Полша го заплаши че ако спре износа на ток те ще му спрат военните помощи.

"Това да оставиш цивилното население без ток въпреки,че знаеш,че тепърва идва зима е равносилно на геноцид" Не е геноцид. Европа ще приеме всички украинци и те ще живеят охолно и щастливо дълги години. Всеки българин ще дари по няколко заплати на всеки украинец и украинците ще просперират без да има нужда да работят. Изобщо украинците изкараха много голям късмет с това нападение и трябва да са благодарни на Путин.

няма загуба голяма да има за света. Курвета и зелени джуджета само има там

Украйна много се стара и получи най-накрая така търсената пълномащабна война. Въпроси за домашен размисъл за пуделчетата от форума, вързани на каишката на АзБ - "Харесва ли ви перспективата пред Украйна? Сигурни ли сте, че бомбардировките ще спрат едва тогава, когато Зеленски изпълзи от дупката си с бяло знаме в ръка и предложи капитулация?" И последния - "Нали според британското разузнаване руските ракети трябваше да са свършили? Както и снарядите?" Те го твърдяха, не друг. Вярно - нещо липсва. но определено не са боеприпасите в Русия, а възможността да мислят в Британия. Не случайно американските студенти в Китай са в пъти в повече от тези в Британия.

нищо не зависи от Зеленски.. Да не са руските крепостни всичко от вожда да се решава.. Украинския народ няма да се предаде и няма да заобича руските окупанти.. напротив руските окупанти и техните 6-7 поколения ще са мразени не само в Украйна но и в цял свят..ха.ха

Според агенцията за бежанците към ООН към 30 Септември укранците които се крият в Европа от мобилизацията са 4.7 милиона(разлика между броя на напуснали Украйна и върнали се в последствие), а тези които ги е страх че Европата ще ги върне в Украйна, и за по-сигурно се крият в Русия, са 2.8 милиона(в тази бройка не са включени 3.5 милиона украинци които и преди войната си живееха в Русия и 8 милиона граждани от новоприсъединените към Русия области-тях Байдън официално ги нарече предатели и заяви че вече не са украинци)

1,5 домакинства, по 4 души в семейство, 6 млн. украинци са без ток

само руските орки показват че са още по големи магарета..ха.ха никой няма да ги обича а и нито пък ще се страхува.. ще им се смеят..ха.ха ха

Путя хвърля ракети за милиони $, и оставя 5-10 процента от укритие без ток. Е бахти смешника. Вместо да направи нормални Кенефи в провинцията(там масово са външни дървени и прогниили) той дава парите за безсмислени ракетни удари. Ехх руската трагедия няма равна.

И Сорос хвърля пари за безсмислена пропаганда-за 32 години облъчване в България-само 10 % сте русофобите...

Евросъюза каза че са дронове... и наложи санкции на Иран. Да не би да твърдиш че ЕС лъже?!

ти от такъв кенеф ли изпълзя бе земляк

тогава защо ревеш?

Това е съдбата на всички американски "съюзници". Американците ги използват и след това ги изхвърлят.

Значи Зеленски, наместо да "спаси" 1.5 милиона домакинства, предпочита да печели от износа на ток... А тука някои хорица ни убеждаваха че Зеленски милеел за народа;)

Бре само 1,5 милиона ли са останали в Украйна? Та на сателитите изглежда цялата тъмна.

От 44 милиона население 1.5 милиона домакинства са без ток, на Путин сметките са му криви, ако смята по този начин да накара Украйна да капитулира.

С тия темпове по-скоро ще се спомине злобния, грохнал дърт полуръст, отколкото да принуди Украйна да му отстъпи някаква територия

Няма ток за военните заводи и военните ешелени по ЖП-то... то и затова реве Зеленски.

Това къде го прочетохте, другарю? Целта на Путлер е населението да остане на тъмно и студено, за да се увеличи емигрантската вълна в Европа, та да принудим ние, Зеленски да преговаря. Няма да му мине поредния шантаж на бункерния старец.

Сега с каквото и да се оправдава вече е късно... само такива като тебе, от немай къде, могат да му пригласят-)

1.Никога не са били 44 милиона,а 40 милиона при отделянето си от СССР ! 2.За 30 години "демократизация" над 10 милиона се евакуираха,както и от България... 3.Едва ли има по-корумпирана държава в Света-признават го самите украинци...

Аве като им спре тока на хората кой ще има ток да слуша призивите на Зеленски? Той Витанов го предвиди това - четете го.

Няма нужда Витанов да ми казва, че Путин е психопат.

Украйна е руска земя, но най-напред трябва да бъде унищожено фашисткото управление!

Украйна ще е руското гробище на руската империя..ха.ха

Дали ???

Украйна има един печеливш ход. В момента я управлява една хунта, която държи и властта и по-голямата част от едни нацистки формирования, които ги е превърнала в редовна армия. Военно положение е и ако някой иска мир с Русия, просто ще го разстрелят, като го обявят за предател. Т.е. преврат от хората не може да стане. Решението е ако успеят част от военните, които виждат как хората се ползват за пушечно месо, да направят атентат срещу зеления наркоман и няколкото куколовода, които са на върха. Украинския народ вече е изморен, а зимата се очертава дълга и много студена.

Абе Зеленски, къде са ти елитните бойци от Азовсталь ?

те не са сред цивилните... О, Украйна! Девет месеца младите украински дружини как Украйна бранят. Горските долини трепетно повтарят на боя ревът. Пристъпи ужасни! Дванайсетий път гъсти чеченско- руски орди лазят, и тела я стелят, и кръв я залива. Бури подир бури! Рояк след рояк! Путлер безумний соч и Украйна пак и вика: "Търчете! Тамо са украинските герой! " И ордите тръгват с викове сърдити, и "Путларах акбар!" гръмовно въздуха разпра. украинския полк "Азов" отговаря с други вик: ураааа Слава на Украйна СЛАВА НА ГЕРОИТЕ. Победа Украйна!!! Пути свърши оръжието и руската армия остава да подпише капитулация.

Е, И!

Зеленясалия плъх да спре да дърпа “магистралки” и да седне на масата за преговори. Обаче нарежданията от уса са други. Тоз трябва да бъде съден за престъпления срещу собствения си народ.

Украинците си продадоха държавата за полигон между Русия и Запада. Прости, корумпирани и безнадеждни! Русия затъва все повече в гази безумица на Путин. Китай и САЩ ще спечелят.

И в Германия е така.... Слава кокаине!

Явно Байдън и Путин ще си мерят тежката артилерия на разораната нива там

явно Путин си мери бомбите върху цивилни..

Не е вярно ! Това е запазен специалитет за американците,когато "демократизират" нЕкоя държава... За това те имат такива голями самолетоносачи-за да носят много "демокрация " и да я стоварят на главите на нищо-неподозиращите "демократизирани".....

Ами то същото е между палестина и Израел от десетки години, палестинците изстрелват една ракета с двама ранени, израелците отговарят с двайсет ракетти и десетки убити, ама колективната западна общност си трае, ни санкции ни осъждания, ни резолюции. И там има окупирани територии от години и нищо от демокрациите нали.

5+

Когато ги бомбихте 8г. не бяха окупатори, сега ще ядете лопатата много и дълго. Зеления и бандеровската паплач на сапун и по един кравар за миризма.

много ти куца опорката... а от къде се появиха живи руснаци за референдума след 8 г избиване на руснаци..ха.ха

От друга страна Украйна върви по пътя на Чечня;)

Без ток ДА, С Раша-НЕ!

Наистина си ПРОСТ !

За тези, които не са разбрали това, което си написал - който е против Русия ще стои без ток. Логично.

Изгони Раша и ще имаш ток!

днес в украйна, утре и в българия! брагодарение на зеленски и на европата!

_stankow

E откъде тези 36 ракети пък сега, нали свършиха отдавна ?

не изпитваш ли малко срам да защитаваш убийци на деца, да защитаваш тези които измъчват деца и сега да ги държат на студено.. Каква вина имат децата ? Путлер що не се бие с украинската армия- защото е лайно и комплексар и украинската армия рита като чувал руските орки..ха.ха

На тези глупости не се хващат даже и жителите на Столипиново и Факултето.....

Орсола ток нема и тя, обаче ковид вакси мое да им прати в големи количества, с изтекъл срок...

По добре да гледате парламента че пак ще има избори!! Русия ще се справи и без вас! Кученцето си скимти а мечката не му обръща внимание))

Укрите да не се шашкат - Урсулката, Шолца, Макрона и БайДъна ще им ПОДАДАТ ТОК.

Само требва Бай Дай да си намери шланга, че много се е спаружил...

Ще им подарят един голем и дебел к@р

Дали да се намеси и да смаже за 10 дни изобличената като слаба, неефективна, слабо въоръжена и немотивирана руска армия и да провокира ядрен удар от Русия (понеже не им остава нищо друго) или да гледа безучастно, докато безсилния режим в Кремъл бомбардира цивилна инфраструктура с ирански дронове?!

Американците са прехвърлили 101 елитна въздушно-десантна бригада в Румъния... Как беше там... "Европейско бъдеще за Украина"... или май беше "Украинско бъдеще за Европа"

! ! !

Варварство, какво има да се коментира. Това част от специалната военна операция ли е? Срам и резил за всеки путофил

И американофил....

На всеки Путофил - по едно фекалче в устичката и да преживя сладко-сладко

Взривяването на джип с млада жена в него е хуманизъм и цивилизованост, нали така. Даже и евроатлантизъм е.

Стават грешки :–)

_stankow

А взривяването на двата газопровода на "съюзника" ? Точно преди отоплителния сезон ? И това ли е "грешка" ?

Орсола е заделила петромакси за европа. И на вас ще дадем.....

Даа, зеленото наркоманче май скоро ще започне освен танкове и снаряди, да иска от цял свят свещи, газени лампи, светилници, кандила. И спички. Очень много спички!

Според Бесарабски фронт, по Украйна летят миялни, перални, летящи хладилници, експлозивни буркани с краставички, партенки изтреляни с ластик, ПВО не можело да ги засече, просто Руснаците са изненадали НАТО с тези рационализации и 40% от Укр-Енерго е извън строя. Шах и мат, дами и господа.

Че то укрите нали с ток щеха да помагат на ЕС през зимата, щото имале в излишък... Кво стана сега! Некой малко се е объркал, а!