Начало, край или продължение на конфронтацията – какво знаем за ударите на Иран срещу Израел

Въпросът сега е как ще отговори Израел и дали двата противника ще успеят да избегнат опасни грешки в следващите часове и дни

Обратно в новината

Коментари - Начало, край или продължение на конфронтацията – какво знаем за ударите на Иран срещу Израел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иран беше хванат в лъжа, също като руснаците... Иранската пропаганда представя пожарите в Чили като атака срещу Израел. Като доказателство за успешна атака срещу Израел иранската държавна телевизия показа пожари в Чили. Иранските държавни медии отчаяно се опитват да убедят гражданите на страната, че атаката срещу Израел е била изключително успешна. ,,, ИД показа как изглежда ловът на ирански дронове Видео от пилотската кабина. Десетки самолети на израелските военновъздушни сили бяха вдигнати, за да защитят въздушното пространство на страната. Изтребителите успешно са прехванали БПЛА и крилати ракети, съобщава пресслужбата на ИДФ и публикува видеозаписи от прехващанията заедно с радиокомуникациите на пилотите. НАПИШЕТЕ В ЮТУБ И ГЛЕДАЙТЕ : Детали ТВ Перехват иранских дронов-камикадзе израильскими ВВС, 14 апреля 2024 года

Русофилството се превърна в чалма Самолети на йорданските ВВС свалят десетки ирански дронове Повече от 100 ирански дрона са прехванати извън Израел Медии: САЩ свалиха ирански дронове над Ирак и Сирия Израел свали 99% от атентаторите самоубийци и ракетите, изстреляни от Иран по време на атаката Щетите, причинени от Иран на инфраструктурата на съоръжението, бяха наречени „незначителни“ от израелските сили за отбрана и бяха потвърдени чрез показване на видео от кацането на изтребителя пето поколение Ф-35 на неповредената писта на авиобазата Неватим.

Изстреляни атентатори самоубийци????? Ти си ебати тъпия боклук. Сигурно си се ваксинирал 26 пъти. Кретен

Абе що Иран не пусне атомна бомба над Исраел. Да ги изтреби до крак. Евреите са рак за света.

Май с една атака, арабелите натикаха евреите в кучи гъС! Тия мазни евреи, цял свят тормозят. Антисемитизъм и други глупости. Една изкуствено създадена държава. Тия как не разбраха, че цял свят не ги иска?

зъщо америка е постоянно с исраел, ввееее, няма ли други които се нуждаят десет пати повече ут помушт! как може такова деление, ! не ви ли е страм ве, американци, американци от САЩ, какви са толкова евреите, та все на тях пумагате! какви са , А! Бужества ли са! СЪщите ора са къту наззз и те серът, и пикаят! Кък можи тъка само евреите да са ви любими, илиииии МНОГО ОТ ВЛАСТ ИМАЩИТЕ В АМЕРИКАААА СА ЕВРЕИИИИИИИИИ, блядиии!

Сред ВЛАСТ ИМАЩИТЕ в САЩ евреи НЯМА, ако сравним с процентното съотнощение създателите на твойта родина-майка СССР. И понеже КОПЕЙКАТА е ПРОЗД и история не е учил , ИЗРАЕЛ е създаден и защитен с оръжие от СССР , Великобритания е подържала арабите в първата война през 1946г.

Добре, че Израел и Иран нямат граница. Че в момента над Тел Авив щяха да се веят ирански знамена, а евреите щяха да са разбрали кон боб яде ли, пър*ди ли се в джамия и т.н. НО - иранците са толкова шашави - колкото и евреите, че: Очакваме ирански контингент в Ливан, Ирански контингент в Сирия. И, когато Израел удари "ирански" цели в тези държави... Да има и съответен отговооор. Който за евреите няма да е хиич хубав...

Аз пък лижа на варненски мангал

ДЖелезното купол май се оказа от ръждясало тенеке..... а много лошо са си постлали израелците в този район. Май пак ще има писъци до небесата.

Ми и да пищат хусите след като по главите им пада половината от тяхното файда никаква. Пътници са барабар с иранските тъпи генералисимуси.

Хахахах. Да знаем от 100 са свалени почти 120. Героите от Змийският остров го потвърдиха.. Тия да не смъркат от белото на Зелю? ?

Не, от пикото на Костя и от бояршника на русробите

Пица на кристали, поръчана с любов от козяк

Най-смешното е, че Костадиновите хора са раздвоени- от една страна мразат мохамеданите, но от друга, трябва да изразяват възторг, когато мохамеданите действат срещу САЩ и техни съюзници. Тежък е "възрождениския" живот. Как да не си сипеш една ракия. Наздраве, приятели.

ВОЗБУЖДЕНЦИ. Това Кремълско създание е поредната гавра с Българското ВЪЗРАЖДАНЕ. То не бе Северна Македония, то не бе Возбуждение-Варна, наследили А Така и ДПС на Кремъл.

Рискът от ескалация към тотална война остава реален. Техеран вероятно се тревожи, че Израел ще удари обектите на напредналата му ядрена програма, които са разкрити като прикритие за разработване на ядрени оръжия. Междувременно САЩ вече се справят с атаките на бунтовниците хути, присъединени към Иран, срещу кораби в Червено море. Най вероятният сценарий е поетапна атака по Йемен и доставка но огромни количества оръжия в Украйна.

ще ударят ПОДЗЕМНИ съоръжения за ядрен синтез. По-маловажната инфраструктура на повърхността може, но друго едва ли.

Много трудно би било за такива като нас, а те отдавна имат боеприпаси за такива цели.

През 1981г ДВЕ ЕСКАДРИЛИ израелски Ф-15 и Ф-16 политат еднопосочно 1500 км до Ирак. Сега внимавай, Ф-15 са прикриващи а Ф-16 носят по 500 кг бомба. Стигайки "подземвлния иракски" ядрен център за синтез хвърлят бомбите. От 12 11 се взривяват. После се връщат обратно без презареждане. От иракската ядрена програма остава библейска пустота. До днес. С евреите трябва да се търгува а не да им се правят башибозушки номера. Ако си тръгнал да воюваш с тях, избий ги до крак, ако можеш. Иначе ще ти превърнат живота в кошмар. Факта, че административната част на иранското консулство в Дамаск, както и съседното канадско останаха цели, дори прозорците да не им се счупят, говори какви прецизни оръжия имат евреите, колко са невидими за руските радари и какво могат да постигнат. Преди 5 г беше, когато 2 израелски Ф-35 изстреляха ракетите си ЗАД ЛИНИЯТА НА ХОРИЗОНТА от Ливатлн и иранците и асадците в Дамаск се побъркаха, какво става. Тогава асадското ПВО с руски С-300 свали руски военен транспортен самолет кацащ в Дамаск. Досега Натаняху стриктно удържане евреите, за да не развали отношенията с Путин. 7-ми Октомври се случи и Израел няма поче какво да претлговаря с Русия заради проксита на Иран и самият Иран. Иран е много по-лесна военна цел за Израел, отколкото ивицата Газа. Рязаният комунизъм и ядрената програма на Иран стигнаха до иракското положение- няма да ги има А иранците не са чебурашки и при първа възможност отново ще излязат по улиците против чалмите. Ще ги водят отново ИРАНСКИТЕ ЖЕНИ. Точно както БЕЛОРУСКИТЕ ЖЕНИ през 2020г.

ХАХАХАХАХ Те персийците трева пасат. Ако можеха да ударят до сега да са ударили. Другото са празни приказки. Стига ги ядохте ти тия домати с колците..

продължава началото на края, ама още не знам за коя от двете държави.

Израелските власти побързаха да обещаят силен отговор на атаката. Правителството не може да толерира още едно грубо посегателство върху суверенитета на Израел, напомнящо за това, което Хамас трагично постигна при атаките си от 7 октомври. Израел разполага с набор от възможности за отмъщение, включително кибератаки, ракетни удари с голям обсег на иранска земя, въздушни операции с използване на реактивни самолети и дронове и тайни операции. Едно решително действие би било от решаващо значение за изпращане на мощно послание към Иран и по-широкия регион: „Не се забърквайте с нас“. Въпреки отчаяните опити на иранските официални лица да овладеят ситуацията, обявявайки, че сметката с Израел е уредена , отговорът на Израел се очаква да бъде сериозен, както неговите близкоизточни съюзници очакват и може би дори се надяват

Нема защо да им цепим басма - направо Иран да вади атомните бомби и да ги запуца мазните евреи. Еврейският въпрос требе най-после да се реши.

Цяла Западна Европа е завзета от мюсюлманите,за кое ги защитавате не знам.. За арабите да си толерантен означава слабост и в този ред на мисли Израел (които са една шепа народ) действат повече от адекватно и смело, като се предвид и географското им положение около проблемни зони А не като България,васал и изтривалка - нито армия, нито производство,нищо!!Да те мачка една Северна Македония и Да те командват само външни посолства

Израел твърди, че повече от 300 дрона и ракети са изстреляни по него от Иран, Ирак и Йемен, като добавя, че по-голямата част от тях са били прихванати. Иран твърди, че е извършил атаката в отговор на израелска атака срещу иранското консулство в Сирия на 1 април и казва, че въпросът вече може „да се счита за приключен“. В Газа най-малко 19 палестинци бяха убити и повече от 200 ранени при шест големи израелски атаки, докато в окупирания Западен бряг израелските заселници продължиха атаките срещу палестинци и техните домове, като раниха най-малко 19 души. Най-малко 33 729 палестинци бяха убити и 76 371 ранени при израелските атаки срещу Газа от 7 октомври насам.

От цялата работа Възраждане изгубиха 5% гласоподаватели

Израел вече нанесе удари по Йемен и Ливан, това ще им държи влага поне 50 години

Голям успех за САЩ и Израел, Браво!

Тази сутрин докато се чудите как ще реагира Израел, те унищожиха терористите в Иемен и Ливан. Хвърчаха петолъчки и катарами. Гледайте в Ютюб

от Иран. Личи си че тази “атака” е за вътрешна употреба да се радват аборигените. Но ако Израел атакува, тогава вече става ясно че точно това са целели с удара по Иранското посолство.

Забравете за държави като Иран, Ливан, Йемен и Русия. Те ще гладуват поради липса на необходимост от петрол.

Правителството е длъжно да предаде русофилите на Израел, където да бъдат съдени за тероризъм

Върви да ги ловиш по улиците. Ма внимавай да не ти избият зъбите…

Има си органи да се занимават с вас. Всички знаят, че сте замесени в контрабанди, наркотици и пране на пари

Снощи унищожиха хусите в Йемен и Хизбула в Ливан!

Спомням си, как при шестдневната война в Близкия Изток, нашите вестници /най-вече "Работническо дело"/ се подиграваше на Израел и че той ще бъде арабски. И каква стана тя? Осем милиона интелигентна нация ева м@мата на 100 млн. араби и от тогава ги държи в шах. Не съм привърженик на войната, но когато един народ или нация се бори за земята си, прошка и слабост не трябва да има. И ние нямаше да живеем на тази прекрасна територия, ако нашите ханове и царе бяха проявили слабост.

Ъхъ...а помниш как вече 8 месеца се мотат срещу Газа...ивица 10 на 50 км... и още са доникъде..и то срещу дефакто невъоръжени... без танкове..артилерия..авиация...по джапанки и с калашници

Еми повече от половината Газа я няма физически... всъщност проблемът е, че унищожаването на Газа е безчовечно военно престъпление, а не че е неефективно. Но терористите от Хамас сега със сигурност не преуспяват.

Руснаците вземаха Мариупол за нема и месец...срещу елита...Азов...

Темата е друга. Чукча - писатель. Чукча - не читатель.

Друга ли Гоше...ти модератор ли си !?

Сега Израел ще им нанесе директен удар.А по следващия 10 слънца над Иран.

Милион и половина кв км е...ще издържи 10 слънца... Ма оная плюнка Израел..и едно му стига...

повечето евреи са извън държавата Израел. Не можеш да ги унищожиш.

Нее там въпроса те имат 300 не само за Иран но за всички чалми в района.

Имат..500..те Англия и Франция имат по 300

А повечето евреи са в САЩ...да си стоят там...

"повечето евреи са извън държавата Израел. Не можеш да ги унищожиш" - е па се отнекъде требва да се почне.

Ами сега чалмите са пътници

Важното е да има достатъчно девици там горе.

Израел премина всякакви граници. Абсолютен геноцид с над 33 Хил. жертви от цивилно население на Палестина. Удар по посолството на Иран с жертви сред дипломати и доброволчески организации.

Защо ли преди 7.10.2023 Израел не преминаваше никакви граници. Дори подготвяше да подпише историческо споразумение за приятелство със Саудитска Арабия. Какво ли се промени след това?

Има жертви на Йорданска територия от свалена ракета от Йорданската ПВО, което показва защо, когато се ритат двама ти НЕ СЕ МЕСИШ ! Правоверните от Йордания за пореден път облизаха точката на Израел и САЩ и получиха подарък за населението си - 3 ковчега.

Скоро няма да има държава Иран. РИП

Мхм...и де ще ходи!?

А територията и ще е новия дом на палестинците.

Ми не...територията на палестинците ще е тука...100 млн иранци не мож ги бутна... Виж...тука е празно...за 30 години трета..от 9 на 6 млн...още 20...и само 3...София и пустош... Хубав климат...центътра на балканите..плодородна земя...празно нема да остане

Иран издържа тестът за мъжественост.Удари Израел от своя територия без да се крие зад проксита! Лъвско поведение. Сега наред е Биби! Да покаже, че е мъж и има поне грахови зрънца между краката! Ще посмее ли Израел да удари директно Иран ? Иран каза, че ако Израел се осмили ще нанесе МНОГО ПО-МАСИРАН удар по Израел. В какво прекрасно и интересно време живеем!

Това да не ти е тенис мач?

Всъшност, Иран разпали този конфликт именно криейки се зад прокситета си от Хамас. Цялата тази история е проява на класически идиотизъм, защото до нападението на Хамас имаше достатъчно изгледи за постепенно нормализиране на живота на милиони палестинци. Но на аятоласите им се иска да са велики управници.

Израел е унищожил всички ракети пуснати срещу страната, но на малоумните роби на аятоласите им е казано , че всички ракети са поразили целите си...И естествено малоумните ще искат още ракети да бъдат пуснати...Така, че трябва да паднат ракети и в Иран, за да се стреснат малоумните.

Доста източници пишат, че между 7 и 4 ракети са ударили военно-въздушна база...

74 ракети са ударили базата. Израелските изтребители лавират между дупките от иранските ракети сега като се прибраха в базата си.

във всеки случай, "унищожиха всички ракети" звучи доста.... украински...

Нещо като "Изстреляхме стотици ракети по Израел. Ама не ни питайте къде паднаха!", а?

Търся един Немски педераст Фердинанд Пиех се казва да го трепам!Къде е?

В Езекиил 38, пророк Езекил предупреждава за предстоящата война, известна като войната на „Гог и Магог“, в която хората от Магог и техният лидер Гога ще създадат коалиция от страни (включително у Персия / Иран) за да нападнат Израел. (Гог и Магог – според есхатологията на Апокалипсиса, са войнствени племена, противници на „народа на Бога“, които ще се появят „в последните дни“ и ще разпалят вселенска, гибелна война).

Това беше целта на исраел през цялото време - да поставят Иран в ситуация на неизбежен отговор.

Какъв "отговор"- войната я разпалиха от Хамас, които са хора на Иран.

Какви са тия реклами бе изроди мръсни

И тия ли ще го карат като укрите? Всичко смъкнато и незначително щети въпреки десетките клипове с успешни поражения на израеслки цели и военновъздушната им база в Негев?

Що за народ са евреите! Неблагодарно, алчно и безпринципно племето на Юда без чест и съвест!

И за какво точно трябва да са благодарни на иранците или пък на теб?

Залагам на начало. Твърде много страни имат нужда от истинска война там. Дано само не стане 3та световна.

Дано стане Трета световна, защото това е единствения начин Русия и Китай да изтрият световното зло на Земята - САЩ, Англия и Израел. Те трябва да вземат това решение час по скоро, за да освободят света от тази тирания. Живота на Планетата без тези 3 държави ще е много по хубав и спокоен.

ти китаец ли си, или русиче?

много бързаш бе мой човек, нека първо тука до ден два путин да влезе в Киев :)