На заведение сте. Можете ли да различите дали алкохолът е менте?
Чуйте Podcast новините тази сутрин, 28 юли 2021 г.
Обратно в новинатаКоментари - На заведение сте. Можете ли да различите дали алкохолът е менте? | Днес.dir.bg
Коментари
То кое наричаме "менте"? Няма купешки алкохол, който дори да се доближава до домашен, ако домашния е направен от качествени материали и технология. И в добре измит казан :)
Ми то оригинал почти нема. Нали видехте при сиренето. В 80% от марките има сухо мляко. Така е и с месото, зеленчука....Алкохолът не прави изключение. Толко сме свикнали на отрова, че като ни сервират истинско се мръщим и викаме, че е менте!
защото това, което ни предлагат никога не е оригинал поради твърде високите му цени на пазара, а никой ресторантьор, да не кажем направо и кръчмар, няма да ти купи скъп оригинал и след това да си го държи на рафта защото никой няма да си поръча от него! Всеки продавач на алкохол си гледа печалбата и хич не го интересува какво ще пият клиентите му, стига да има келепир от цялата работа. Вземете дори оригиналните напитки от известните наши и чужди производители, които основно предлагат "твърдото" с висок алкохолен градус (стандарт 40 градуса) което основно е произведено не чрез дестилация, а от спирт, вода и различни есенции и други добавки. А дали напитката е менте в което има метилов алкохол ще разбереш по главоболието и гаденето на другата сутрин, или най-рано няколко часа след като си го изпил и тогава спасението е в една капачка чист алкохол (спирт) с малко вода за да не ти прегори гърлото и след час-два чистият спирт вече е изчистил метиловия алкохол от тялото ти. Патил съм от "висококачествени" престижни напитки в реномирани заведения и за това написах тези редове. А това за чистия спирт също го научих от опит, защото така ме спаси от неприятностите след "уискито" един бивш (вече не е между живите) мой приятел - шеф на винпром с когото заедно бяхме сред 4почетните" гости на тържеството и бяхме настанени в една хотелска стая.
Мога да различна менте само ако е по-лошо от оригинала. Но много често се случва че ментето е по-добро. Веднъж пих някаква кава в Каталуния, "ментето" на шампанското. И беше не само по-евтино, но и по-добро от добро шампанско. Изобщо за вината не е вярно че цената съответства на качеството. Има вина за три Евро, които превъзхождат вина за по 30. Виж ако ми сложат спирт и есенции вместо водка или ракия, го разпозавам даже по мириса. Не съм пияч. Имам курсове по дегустация, даже ми се отдава, но пия само с много интимна компания или за дезинфекция ако съм ял мещо лошо.
Заведенията са най-бандитския бизнес! Първо ти предлагат само боклуци, второ удрят те в грамажа и порциите. Трето това данъци, осигуровки и т.н. просто забрави. По-луксозните кръчми перат яко пари от какви ли не схеми и даравери. И като капак на всичко най-накрая те удрят и в сметката.
Какви хуманисти са ми кръчмарите - разреждат ми фалшивия алкохол, който ми пробутват, за да не ме отровят!
Кръчмарите и барманите са изключително изобретателни измамници. Никога няма да ви сервират менте като първо питие, защото винаги ще разберете измамата. Виж обаче, ако започнете да "зацапвате свещите" веднага минават на ментетата и изобщо няма да се усетите.
Затова аз пия само български алкохол на морето.
То вече няма оригиналЪ. Всичко е само спирт, есенция и боя. Само домашарките са истински, ако си ги правиш сам.
Това сега ли чак го разбирате??? От години ол инклузива по морето е от туби и бидони. Как иначе ще докарат за 50лв нощувка, закуска, обяд, вечеря и пиене на корем... (бирата е 1.7% Марка Диана, а уиски и водка са си направо метил, че той спирта също скъп). Айде вижте после и за храните, че там също смърди яко.. буквално