На Великден се ядат яйца и козунаци, агнешкото е за Гергьовден
Чуйте Podcast новините по обяд, 27 април 2021 г.
Обратно в новинатаКоментари - На Великден се ядат яйца и козунаци, агнешкото е за Гергьовден | Днес.dir.bg
Коментари
Ние и на двата празника. Понеже тая година са един след друг, на Св Георги ще измислим друга трапеза. Агнешкото е много вкусна мръвка и жалко, че има хора дето не го ядат. Губят. Преди месец си купихме шилешко от Лидл. Бадем. Стои една нощ накиснато в бяло вино, горчица и билки, но за вкус, а не да му се загуби характерния аромат. Приготвя се или на зелено плато, или с пикантен сос. Поднася се на дървено танурче и аз го режа на порции и народа лапа. Който яде, де, който не, друга мръвка. Весели празници.
Никога не ям ястия, които повелява традицията за некв празник. Щото спекулата им тогава е най-голема и цените скачат яко. та, например: за коледа и нова година агнешко, а на великден и гергьовден - ошафи, салати и т.н. по се намират и са ефтини.