Коментари - На преброяването в Македония българите не са 3504, а 1 073 299 или 54,25% от населението | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Амо големи сте батали ! Дразните макединците и ще ги предизвикате да не ебат най-накрая, както Украйна ебе Русия ! Стойте си на гъза и не дразнете големите батковци !

"Петър Колев: В РСМ погазват правата на българите със съдействието на отговорен фактор в София" Сценарият ще бъде следният: след това преброяване българите са незначителна част от обществото и няма да има нужда от отваряне на Конституцията. Най-вероятно много скоро ще чуем как историческата комисия са се разбрали, че цар Самуил е цар на България. Най-вероятно след това ще последва слагане на една плоча на крепостта в Охрид, на която той ще бъде провъзгласен за цар на българите. След това очакваме да се махнат 10-15 плочи, на които пише за българския фашистки окупатор и той вече няма да бъде български, а ще бъде само фашистки. Тъй като българите са 3500, няма нужда от промени в Конституцията и сме решили проблема с България и България ще бъде поставена в ситуация, в която ще трябва да вдигне бариерата пред РСМ и тя да започне преговори за ЕС“ - https://bgnes.bg/news/pet-r-kolev-v-rsm-pogazvat-pravata-na-b-lgarite-s-s-s-deistvieto-na-otgovoren-faktor-v-sofia/ "Петър Колев (на македонска литературна норма: Петар Колев) е северномакедонски политик, публицист и пробългарски активист от Северна Македония. Той е бивш член на българското ВМРО-БНД и председател на сдружението „Македонско–българско приятелство“. Председател на политическа партия – Граждански демократичен съюз.[2]"

проблемите в България нарастват ежедневно! и по брой и по качество! а дир ни занимава ежедневно с рейтинга на путин, и самолета за северна македония! що тъй, бе дрОгаре? нещо за новия заем, пък и за по старите заеми? или за цените, за отбраната ни, за готвеното съсипване и на личните лекари, или за съсипаната икономика да напишете?

Преброяване в Македония е нямало.Преброяването е било в Северна Македония.Гърците свършиха огромна работа с името и ние пак не можем да се възползваме.Това преброяване абсолютно доказва,че всъщност Македонците са българи а Северномакедонците са предимно албанци и сърби.Проста игра на думи.

Хора, които забравят народността си, неминуемо са обречени на гибел. Болезнена. Хайде със здраве!

Щом не искат да се самоопределят като българи, ние насила ли да ги караме? Последните години доста се постарахме да ни намразят, така че е съвсем логично.

Постарали сме се да ни намразят ли??? За какво, че там са българи с промити мозъци (като тия управляващите в парламента)???

Какво сте очаквали, като ние напрактика съсипваме живота им и проваляме бъдещето на децата им, като ги спираме за членство в ЕС? Много ясно, че повече никога няма да поискат бъдат българи, а това е въпрос на самоопределение.

Бе те все другите са с промити мозъци, а ти си най-хубавия! За това се остави бившите доносници на КГБ/ДС да те настроят срещу Македония и да те използват като пачавра за благото на Русия и Сърбия.

някакъв си човечец написал нещо с във Фейсбук и това става "новина" Аман от простотии. Дръжте се сериозно. Кво пише някакво си частно лице не е важно. Важно е какво пише в преброяването. Щом пише "македонец", значи не е "българин". Ако беше българин, щеше да се запише в графата "българин". Всякакви други еквилибристики не се признават!

ГЛАСУВАХТЕ ЛИ ЗА ПРОСТО КИРО... СЕГА ВСЕКИ КОЙТО Е УДАРИЛ ГЛАС ЗА ТОЯ ИЗМЕКЯРИН И ПРЕДАТЕЛ ДА ХОДИ НА ПЛОЩАТАДА....

То процентите дето даваха македонците сумарно са около 90%. А останалите 10-ина процента защо не ги дават?

Във всеки случай, проблемите в ЕС създадени от дебилите заели най-високите постове на власт в ЕС в момента са предостатъчно, за да искам нови проблеми от дебилни макета във вида на нова измислена държава в ЕС на наша граница при това.

Шкварек работи с информация от преди век. По въпроса се изказват все едни с „български имена” Каракачанов/каракачанин гръцко говорящ овчар, Урумов /урум ще рече грък/, Шкварек , Сиди/евреин/ Контрера/половин негър/. Имам чувството , че всички тези имат проблеми с идентичносттс и доказват на себе си , че са българи

Дават само процентите на официално признатите в конституцията им малцинства.

Като толкова ни мразят и нас и страната ни, защо масово имат 'Бугарски пасоши' с които щъкат насам-натам? Колкото македонци съм срещнал досега във Великобритания, всичките са се домъкнали на острова с въпросните 'пасоши'. Сигурно из цяла континентална Европа е същото. За пред институциите и ЕС - българи, но на масата и пред своите - горди македонци, мразещи гадните бугари. Толкова ми е противно това, че чак се чудя защо го пиша.

Измамата на Радев излезе на бял свят. 3 504 българи означава, че те са 34 пъти по-малко от онези 120 000 за които Президента говори от половин година. Това, че има много северномакедонци, в това число албанци, които си купуват български паспорти през местните сдружения, няма общо с реалния брой на хората, които се чувстват като етнически българи в РСМ. Цялата тази теза беше създадена, за да се намери начин да 'пуснем' РСМ за преговори без да спрат да градят новата си държава за сметка на българската история. Истината е, че северномакедонците са научени да мразят България и ние не успяваме да променим това без поддръжка нито от САЩ, нито от ЕС, нито от Русия, нито от Сърбия, нито от Албания, от никой. Радев заложи мина на това правителство и ако то стъпи на нея, България ще се обърне открито против САЩ и техния начин за решаване на проблемите.

Факт е, че има огромно разминаване между броят етнически българи според македонското преброяване и броят македонци с български паспорти. Това, Слави Трифонов беше първата обществена фигура, която го обяви, не го прави по-малко истина! Да се вдигнеш от друга държава, да кандидатстваш за българско гражданство, да го получиш на база доказана историческа принаслежност към българския народ (по който параграф се получава такова, специално от съседните ни държави) и после да се криеш от този факт, или е проява на шизофрения, или чутовна манипулация на реалните резултати с повече от ясна цел! И двата варианта са възможни, но много по-вероятен е вторият! Не мисля, България спъва членството на РС Македония в ЕС просто на инат! Подкрепям напълно аргументите, с които налагаме вето. Нито сме се залетяли да ги присъединяваме към България, нито нищо, освен желанието да спрат с манипулирането на описани в изворите исторически факти! Сами са си виновни за забавянето и не бих подкрепил компромиси в тази посока! Утре ще поискат Пиринския регион да стане техен, ако сега не си отстояваме позициите!

Информация отпреди век ли? Напротив - не толкова отдавна в Албания признаха за български малцинства, тези на север от РСМ в Сърбия са безспорни - това са Западните покрайнини, конкретнво райна около Босилеград. За Гърция също, като се има предвид, че точно оттам са моите предци, а всъщност и Гоце Делчев е оттам - от Кукуш. Така че е наистина повече от странно е РСМ да е заобиколена от български малцинства, а вътре да има само 3500 българи, но това има много обяснения.

А нас следва ли да ни интересуват проблемите за влизане в ЕС на българи, които отричат да са българи? Такива в ЕС могат да ни създават много по-големи проблеми отколкото ако не са в ЕС. Българин също може да ти е враг, ако е продажник и те продава, примери за това бол. Но българин който отрича че е българин ти се обявява съвсем директно и недвусмислено като враг. Нищо добро не можеш да очакваш от такъв. Вижте в Украйна. Шайка руски селяндури , говорещи на измислен диалект "мова", обявяват че не са руснаци, защото продажните им водачи обичат доларите повече от руските си майки, като например Кличко.

Що за простотия и дребнавост? Това е все едно фламандските белгийци да се пишат холандци…такова нещо като “етнически българи” дори не знам какво означава, има националност и самосъзнание, което се базира на език и култура. Щом не се определят като българи значи не са и въобще не знам защо трябва да ни интересува.

клати феса. С бг паспортите хората си работят в ЕС.

Значи паспортите са получени с лъжа, която гражданите на Република Северна Македония са подписали собственоръчно в писмен документ пред надлежен български държавен орган. И съгласно чл.313 от българския Наказателен кодекс подлежат на глоба от 100 до 300 лева или затвор до 3 години. Дали?

Точно Кличко изобщо не става за пример. По фалмилия и бащино родословие може да се проследи до началото на 19 век и си е жив казак. Украински казак. А майка му е еврейка. Та?

какво от това. Какъв е тоя зор да накараме едни хора които казват че не са българи да се наречат такива. Каква полза ще има това за България и българите.

Та значи Кличко, той самия казва в едно интервю наскоро с него публикувано и тука в дира, че майка му е рускиня. Но ти може би знаеш по-добре, а! А дали той става или не за премиер не ми пука, не се меся в неща дето не ме засягат.

Ама не ни интересува, кой казва че ни. Но за какво са ни тоя боклуци в ЕС!

Дай да организираме тогава една "специална военна операция"? Или какво точно предлагате? Хората си се пишат такива, каквито си се чувстват. Те си имат сега своя си история в последните десетилетия, своя си политика и искат да си изградят своята си държава. Какво толкова има? Всеки има право на това. Като са ти дедите от един народ не значи, че и ти трябва стриктно да спазваш техния завет. Гледаш си интереса и толкова. Оставете македонците да си следят мечтите!

Проблемът е, че не са ги питали много, а преброителите са писали, каквото са ги инструктирали. Някои преброители са искали на заявилия се българин да покаже български паспорт инак не можело. Други преброители са попълвали македонец, когато питаният е отговарял българин.

Утре ще се чувствам като господарят ти. Вдругиден като мъжа на жена ти. Хубаво е така.

Ами като не знаеш какво е етнос си купи тълковен речник, миличка....

Всички са българи! Започнало е от Адам и Ева, които също са българи.

И е за южните бановци. Не се прави на утрепан.

Киро ще ги предаде и 3 милиона да са, защото така са наредили господарите му от америка. Точка, духаме го, а Киро го боли курелацията.

голем праз , какво значение има? не се чувстват вече Българи и това е сменят се поколения..като че ли сега дойде края на света

Най-малкото ще им олекне на душата и ще схванат и признаят, че цар Самуил е български цар. Например.

България безвъзвратно е изгубила Македония и трябва да свиква с това. Единственото, което може да направи е да се опита да поддържа нормални търговски и културни отношения. Така или иначе сръбските тайни служби са си свършили през последните 70-80 години перфектно работата. България продължава да бъде най-бедната и корумпирана страна в Европа, което е показателно, че не бихме могли да очакваме нещо по-добро от това да бъдем васали на някоя от великите сили. За разлика от нас, Сърбия винаги е следвала своите интереси, независимо че беше осакатена заради това си поведение.

Ами така е то - България е единствената държава, която във всички посоки граничи със себе си. Трагичен факт. А дано да дойде време пак да се сдобием с всички наши земи, да се обединим като народ!

с тези си мошеничества, не трябва да припарват в ЕС - влезат ли, цяла Европа не може да се управи с тях.

Хайде-ха. Да направят ново преброяване и да им изпратят наблюдатели от ЕС, Русия, КитЙ и Индия. За по-голяма представителност

Дразнещи са македонците, нали!? А ако вкарваха в затвора за говорене на български? Ако твърдеха, че те са основали България? Ако водеха война с области населени с хора, считащи себе си за българи? Ако ги бомбардираха всеки божи ден, не им плащаха пенсий и социални помощи, та да се налага ние да ги издържаме пенсионерите и да возим продоволствие в регулярен режим там!? Ако крещеха по митинги за смърт на българите? Ако получаваха оръжия в огромни количества от друга военна организация, не НАТО с цел да ни нападнат и предявяваха претенции за наши области!? А ако ни крадяха газа от наши газопроводи, по които ние изнасяме наш газ, добит от арендовани от нас находища някъде в Руския краен север, да си представим хипотетично. А ако пледираха за санкции спрямо нас пред кого ли не, защото изнасяме газ по наши газопроводи през егейско море, защото били в обход на територията им ? Е тогава, горе-долу го докарват на случая с Украина. А сега са още бая далече, макар движението им да е в същата посока и време има за всичко!

Ти може и да си някакъв мелез който няма род,число и пол но ние НЕ сме!!!