На полигона "Ново село" започна Platinum Lion 18

В съвместната подготовка участват още въоръжени сили от САЩ и няколко европейски държава

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хм, и за какво се подготвят. По кого ще стрелят. По руснаците ли. И къде - на наша територия или на руска. Ами да се подготвят. Целта е да задържат американците 24 часа докато дойдат руснаците. След това- гледаш и не пипаш. Вече сме мишена на едни ракети от които някои хора се чешат по главите многозначително. Такива са ни приятелите.

"В съвместната подготовка участват още въоръжени сили от САЩ и няколко европейски държави." Взели ли са си достатъчно памперси и кафяви гащи?

Овчедушното стадо би трябвало да го попритесни защо на наша земя се развява американско знаме и дрънка американско оръжие. От какъв зор?

че сте притеснени!За нас Българите обаче американците сса добре дошли в България защото са ни съюзници,а не лицемерни обирджии като вашите руски господари

По-важно е как ще завърши!..?

Бе, те добре са се събрали ,,на яденье и пейнье,, , само да не осерат работата!?

Ще ми правят те учения в България... Бай Дони е разпоредил нарочно да го правят тук, да купуват скъпи горива на руснаците! За зържат високи цените в България! Играят партия на Путин в ограбването ни! Заради американците сега са толкова скъпи горивата в България!

Ново Село се зарежда от танкер от ..Америка!?

Ти пък от къде се пръкна, ...извънземно?

Вехтите тролове от Варшавския договор реват тук. Явно сте си починали от Бузлуджа. Няма СССР, айде чиба.

Че сме ,,вехти"...вехти сме...остаряхме,вече и на отчет не се водим,но след нас НЯМА НИКОЙ...дори вече 40-годишните днес мъже в казарма не са ходили...А,аз за 2 години редовна служба в бойно поделение....НИКАКАВ ДРУГ ВОЕНОСЛУЖАЩ ОТ ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР НЕ СЪМ ВИЖДАЛ НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ! РАЗБРА ЛИ ДЖЕНДЪРЧЕ?

Даа, ама Парижката камуна съвсем не е отшумяла при нас!

Като чета кой държави ще участват в Platinum ГовноLion и ми става смешно. А бе това са най-великите сили на сички земни и околоземни кълбета и галактически системы бе. Направо кръвта ти да замръзне от ужас. Ваууу

Това терористично сборище на българска територия не трябва ли да бъде разтурено и арестувано?

а ми то, като чета държавите участници, си е същинско учение на варшавския договор само дето ссср го нема тъп.чо щото умре, а на негово място сме приели сащ!

по времето на ссср също ли беше такъв посерко, или имахме армия?

дрогаре, там пише и сърбия!!! и сърбия ли заряза алкашия бе??

Дир, аз съм за свободата на словото, но след като триете толкова много коментари, нормално ли е да оставяте многобройните обиди срещу българския войн?!

Ти си за бунището на историята, мой човек!

къде е тоя български войн бе дервиш дрипав?

В подобни учения НАТО подготвя башибозука на колониалните администрации на териториите, които владее да се разправя с туземното население при необходимост....

Башибозука загина в Дейр ас Зур!Докато Путин организира нов нашите американски съюзници ще ни научат как да го изтребваме без да дадем и една жертва!

И ти си за гробището на историята! :))

темата на учението е за потушаване на народни бунтове... внимавайте какви хрантутници храните за армия, че както ги храните , така ще ви режат главите по нареждане на политическата шайка. която също храните.

Мхм, предназначен е за кагебейски преврати, тип Черна Гора и подривна дейност, тип Македония и Гърция. Троловете би трябвало да са притеснени, така е!

кагебейци са те отпрали отзад....

Бедно тролче, не всички са имали твоята съдба. Съжалявам, че аз трябва да ти го кажа, но повечето хора живеят доста по-щастлив живот.

ХА-ХА-ХА-ХАХХХХ! сТАНАЛ СИ ЗА КАШМЕР БЕ ТРОЛ КОЗЯШКИ! Нека, пада ти се! Сега всички ще пишат със запазения ти знак, дето само ти си знаел какво означава в програмирането! ха-ха-ха-хххх! Та е.а в комира омекнал дето ти служи за глава.

Храна за размисъл: Почти 40 процента от нефтопродуктите, които се използват от американските военни объекти в Германии, имат руски произход... А сега де? :))

Ако САЩ искаха да превземат Русия, щяха да го направят в края на 1945г. Дори атомна бомба имаха. Всичките тези заплахи ги създава Кремъл, за да държи крепостните руснаци в страх и подчинение.

*в края на ВСВ

Всички знаем за плана "Немислимо", който е предвиждал англосаксите да нападнат СССР, като използват и военни части на хитлеристка Германия като съюзници. Отказали са се именно защото не са разполагали с достатъчно количество ядрени заряди, които да им гарантират победа над СССР. За разлика от плановете на англосаксите обаче, не е известен нито един план на СССР за нападение и завладяване на западна Европа, което идва да покаже кой е в ролята на агресор в исторически план....

Тролски лъжец! Целта на СССР беше да превземе целия свят! Износ на революция! Сталин превзема Литва, Латвия, Естония, Финландия, Полша! Срам нямате ли???? Съюзниците можеха да размажат СССР след края на ВСВ! СССР беше подпомогнат значително от съюзниците! Шаситата на Катюшите са били американски и още много, много неща!

Некои хапчета требва да се пият... без пропускане ;)))

наште братушки бе!Виж как са направили значи американците да са зависими на читирс процента от братушкити?! Их!

Българският войник, на който така се подигравате, направи на салата великите руски войници, през 1815г., когато империалистите дойдоха да превземат Добруджа. Ако трябва, пак ще се справи.

* 1915г.

А кой е потенциалният ни противник?

Правителството !

Правителството !

Да бяхме взели участие в АрМИ-2018, по-голям смисъл щеше да има за нашите тюфлеци.... все нещо щяха да научат от батковците!

шепа чеченци ги направиха на кайма през 90-те!А и в Сирия се видя,че никаква поука не са си взели вашите тюфлеци и безмозъчните ви командири

шепа чеченци ги направиха на кайма през 90-те!А и в Сирия се видя,че никаква поука не са си взели вашите тюфлеци и безмозъчните ви командири

Комплексарите с малките пишоци

ЕЕЕХХХ,какви учения правихме преди 40 години на Ново Село...февруари 1977-ма...армейски...с бойни стрелби и настъпление в дълбочина в максимално близка бойна обстановка...дори спяхме под леденият дъжд на палатки и се хранехме в алуминиевите войнишки канчета ,досущ ,като на фронта! Е,бяхме млади ...18-19-20-годишни и САМО БЪЛГАРЧЕТА...НИТО АМЕРИКАНЦИ,НИТО РУСНАЦИ ИМАШЕ !!! Ген.м-р Г.Гочев Командир на Ямболската Дивизия със щаба си 3 Командването на Елховският,Грудовският ,Звездецкият полкове... Тогава ИМАХМЕ АРМИЯ..БНАРМИЯ И 2880 ТАНКА ОТ ВСЯКАКВИ МОДЕЛИ... Днес ме е срам ,като ги гледам на Парада на Георгьов ден...карикатури шкембелии,дори да маршируват не умеят !

Щото си руски роб мразещ България и Българите заради робската си гнусна душица

За какво ни е Platinum Lion 18? САЩ пренесоха 20 атомни бомби от Инджирлик в Румъния. В базата си в Девеселу. На около 35 км северно от България. Което означава, че първата руска ракета ще гръмне там. Бум, и Румъния и България ги няма! И от Platinum Lion 18 ще останат само памперсите!

тотално изтрещел трол.

Другарю е точно заради тази първа или N-та руска ракета!За да може пакетата са си гръмне в Русия със или без ядрен заряд!И в България трябва да имаме подобни анти руско ракетни и анти руско самолетни бази!

По-добре да нямаме!

НАТО се готви за война срещу Русия. В която ще включат и българско пушечно месо.

Както обикновено става пушечното месо ще е от Русия!

Надай съ!

Няма ли да поизчистят някой и друг мангал, за да "подпомогнат местните органи на властта чрез провеждане на стабилизиращи действия"?

Шило

Тц...Не е хуманно

Не може да се пипа ,,бъдещето на Европата,,!

Не помня по комунизма да е имало чужди войски тук? Но тогава сме имали сумарно около 450-460 изтребитнели и хеликоптери. Сега каквото е останало и още не са продали.

да точно така, взимай гегата, прави отряд и бегай в Балкана от там ще вземете властта. Още един изтрещел.

Темата на съвместната подготовка е "Многонационален механизиран батальон при подпомагане на местните органи на властта чрез провеждане на стабилизиращи действия в назначената му зона за отговорност". ЕВРОГЕЙСКА ДИКТАТУРА ДЕМЕК!!!

А,бе, войнички има ли? Кога ша запият у кръчмата?

Доизяснявам, че темата на учението е: Батальон, който ще коли и беси, в даден район, каквото са му наредили от Фащ.

Ако преди това мужиците са прочистили района от резаци!? ..Щото ако не са...

Всички видяхме грузинската армия, която беше обучена и въоръжена по НАТО-вски стандарт, как бяга през глава, за да се спаси през август на 2008-а... Бягаха, както дявол от тамян!!! :)) НАТО нищо не дава, а използва ресурсите на другите в мръсните си игрички.... Никой не е видял нищо хубаво от НАТО! Така е и с България, тъжен факт който всички и у нас знаят, но никой няма смелостта да го каже на глас. Все още, въпреки че времената се променят...

Нека си тренират, ама само да няма ,,зависване,, на въртолоп над отделение десантчици!

Ще тренират слизане и качване на БТР в движение...

Безсмислено напъване! Само един "Кинжал" би обезсмислил всичко "научено" от папуасите на "Platinum Lion 18"...

Видя ли? В НАТО не е лошо! Добри хора. Правят по някое малко учение и това е. Просто много ви лъгаха преди.

Обясни им го това на либийците... и на другите ;)

Либийците не са били в НАТО... Май пак трябва много търпение и обяснения...

Разбрах, който не е в НАТО да го духа... е новата отбранителна доктрина.

Шило

Либийците, баби не са били в НАТО. Ама НАТО беше в Либия. И виж каква стана.

Подготовка на пушечно месо за поредната световна месомелачка. Но поне дебили бол.

Русия превзема територии от Грузия и Украйна, Европа да спи ли??????

Шило

Кажи сега, баби, какви тнеритории са завзели руснаците от Грузия и Украйна?

А кажи тариториийте, или ..опорната точка!

АЙДЕЕЕЕ!!! тролобит за бой се стяга мята мишка на рамо люби само путинска тояга всичко руско е добро :))))

Шило

Почна се.

Леко с анфетките. Да не те удари кръвното. В простата глава.

пак са ви прецакали с някое руско менте амфетамин е истинското съединение!!!!!!!

Бе, ти от една троянска сливона заспиваш , та си тръгнал...

Шило

Не учение, а та.ак! учение от един батальон пехота и малко техника.

Преди година ревахте, като вдовици на СССР за един-два танка. Забрави ли? За вас, ако едно нещо го няма на листчето, го няма и в главата.

Шило

Не помня някой да е ревал за СССР. А танкове имаше достатъчно. Ама явно ти започва смяната и търсиш как да зацепиш?

Путин рева за СССР :))) Говоря за учението, в което САЩ изпратиха 2-3 танка, а вие ревахте, че ще нападаме Русия :))))))))) Много малко помните. Опорни точки трябват!!!

Ами, цял ден кисне тук! Ръка не моем да фанем от него.

Шило

СССР, Путин...Много си зле, братле, много. Всеки е наясно, че българин няма да тръгне срещу руснак, ама с това лизане на задниците, пак ще го отнесем Щото сме отново на погрешната, губеща страна.

Стягайте се! 4% е постижима цел. Ще трепим руснаците и те нас за кеф на ънкъл Сам.

Шило

Дали българин ще тръгне срещу руснак? Особено за кефа на трети?

Пак отчитат дейност...

Много слабо! Жалка картинка! Какво се случва с тролфермата????????????????????? Преди година, тук щеше да е врящ котел от простотия и путинизъм!

Шило

Що бе, няма кой да ти се върже, че да изкараш лев ли ?

Мъка му е на човека, я виж колко малко минуси има. Не може да върже надницата :))

Шило

Все му е тая. Плащат му на предизвикана реакция.

Най-вече от приятелски огън се пазете - видиш ли - залягай бърже!

Пази се народе - "приятелския огън" да не почне и у нас. Тия гении имат навика да се избиват един друг от шубе.

Янките се готвят да се бият с Русия до последния албанец, българин, румънец и черногорец. Браво, така се прави.

Дебил янките базирани на Граф Игнатиево в момента охраняват въздушното ни пространство и на Путя летящите кочини изобщо не могат да припарят до страна на Балкание.

Охраняват грънци. Европейците не се страхуваме от измислената заплаха Русия, а от нахлуващите орди ислямисти-фанатици.

Те затова са там, нас да ни охраняват... толкова ни харесват, че не ни пускат да се разходим из континента им безвизово. На едно ниво сме им с разните арабески. ;)

Подпомагане местните органи на властта? Тоест танковете ще помагат на борисов, цацаров, дебелян пеевски, цачева и павлова, ако народът реши да недоволства?

Няма, няма.... няма нито едно кзяче да се обади... Бедни ми Джон, накъде така с тези баканци?