На кървав фон САЩ официално откриха посолството си в Ерусалим

Днес е "прекрасен ден за Израел", обяви Доналд Тръмп. Днес е "вълнуващ ден за Израел", добави Бенямин Нетаняху. Десетки палестинци загинаха при при протест на границата

Обратно в новината

Коментари - На кървав фон САЩ официално откриха посолството си в Ерусалим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Има минути, когато човешката съвест взема думата и заповядва на правителствата да я слушат ... Кога ще свърши мъченичеството на този малък героичен народ? Време е цивилизацията да издаде своята величествена забрана да се продължава така. Ние, народите, заповядваме на правителствата да издадат тази заповед." Това са думи на Виктор Юго. Уви, Европа в миналото е раждала не само колоси като Виктор Юго, но и просто хора като Димитър Пешев. В миналото, но не сега.

Във вените на Иванка Тръмп тече славянска кръв. Тя ще наследи един ден президентския пост от баща си!

"Вълнуващ" ден, подписан с кръв. С много кръв :(

Каквото и да се пише за Иванка,едно е видно ,че е хубава жена!Сега,проблема е в т ова ,как Израел може да стреля по граничната бразда в защита на територията си,а страните от ЕС не могат да употребяват оръжия за защита на границите им? Защо за едните да може ,а за други д а не може?

Не , че ми харесва путлерастът Рандал (щото просто си е путлераст, а те не заслужават уважение), но учудващо вярно описва Израел и арабухите, които само пречат и съсипват. Израел е държава, заслужаваща респект! Там евреите са направили от пустинята градина. И живеят добре напук на цялата обграждаща ги пасмина, Който може да си го позволи -да отиде и да види, па после да дрънка!

Аз

Аз и други неща описвам вярно, само дето това не е учудващо - просто изграждам мнението си върху проверени факти и много четене. Не че и аз харесвам фесове, ама... аре... чети повечко какво пиша, може пък и да подлежиш на образование...

Vladimir Borisov

Тъпи, твоето драскотене е песен за себеподобните ти, особено за ония, дето се кланят на днешното хитлерче. Ако някой чакаше образование от такива като теб-директно се превръща в осемдесет и първият процент на дебилчето Ивчо, многоуважаемото професорче на Курнелката. А фесчето е на любимият ти Путлер, дето Ердоган му се врече в приятелство след като му думна кукурузника. Щот не ти стига втората клетка, за това ти обяснявам.

Русия, между другото, също подкрепя Израел. Руският е втори език там. Наскоро Русия прие и не попречи на Израел да обстреля ирански военни обекти в Сирия. САЩ пък откриха посолството. Истината е, че всички обичат Реймънд.

Аз

Русия е единствената държава, отделила от собствената си територия за еврейска република.

дядo_star

Биробиджан. Там идеята е друга, но като факт е вярно.

Vladimir Borisov

Отделила е некому дедовия! ..."Биробиджан възниква като поселище при железопътна станция Тихонкая (открита през 1912 г.), което през 1928 г. е превърната в работническо селище Тихонкая станция. Същата година е взето решение за заселване на териториите около Амур с евреи с цел укрепяване на границите с Китай. Първоначално се заселват много евреи, но след няколко години повечето от тях емигрират."... Айде чети де!

Колко е щастлива Иванка, 8 убити деца.

Във видеопослание Тръмп увери, че САЩ остават напълно ангажирани в търсенето на трайно мирно споразумение между израелци и палестинци. "Най-голямата ни надежда е надеждата за мир. САЩ остават напълно ангажирани да осигурят трайно мирно споразумение", каза Тръмп. И това на фона на убитите и неодобрението на редица страни! За каква надежда за мир след тази провокацията на САЩ! Това ако не е демагогия здраве му кажи!

Аз

Арабските гъзолизци тъдява много обичат да споменават Резолюция 181 на ООН от 1947, която предвижда Палестинска държава. Арабските гъзолизци все забравят да споменат, че Израел признава резолюцията и при основаването си на 14.05.1948 не се простира върху арабските територии. Арабските държави са тези, които НЕ ПРИЗНАВАТ резолюцията, защото тя предвижда и еврейска държава, а според арабите Израел няма право на съществуване. В резултат на 15.05.1948 ПЕТ арабски държави нападат Израел. Израел ги разгромява тотално и какво прави? Оттегля се от всички територии, които според резолюцията са арабски, въпреки, че арабите са изгонили евреите от собствените си държави към тези територии. Да повторим - Израел побеждава арабите и не заема превзетите земи - връща ги на победените. Чак след втората война, започната пак от арабите, Израел заема тези територии. Тогава Израел завзема целия Синайски полуостров от Египет и какво прави след войната - връща го обратно на победените. Но египтяните не мирясват и продължават с войните и принуждават Израел да задържи Синай като буферна зона. И накрая, след намесата на САЩ и СССР, Израел пак връща Синай. Само за да може Египет да започне следваща война. Та, въпросът е: ДОКОГА?! Докога евреите, а и светът, трябва да търпят арабската сган да вилнее?!

Аз

Да слагаш минуси без да привеждаш аргументи против, е просто признание на собствената ти кретения.

Аз

Айде, бе! Сложете некой минус!

Уважаеми да казваш половината истина е най-гадното нещо! Арабската сган никой не я е питал когато са им отнели територията за да създадат Еврейската държава! Бежанските лагери са в резултат не на хуманната политика на Израел/все още съществуват/ И последно мръсните номера на Израел и САЩ през всичките години до сега можете да ги изброите и сам. Последния номер с Посолство в Ерусалим е най-пресен!

Аз

Израел ТРИ ПЪТИ дава земя на палестинците за държава. ТРИ ПЪТИ. 1. При основаването си през 1948, когато ЕДИНСТВЕНО ИЗРАЕЛ спазва Резолюция 181. 2. След войната от 1948, когато Израел се оттегля от завладените територии и ги връща на арабите - ДОБРОВОЛНО! 3. През 90те, когато позволи създаването на Палестинска автономия. АРАБИТЕ са тези, които отхвърлиха Резолюция 181, предвиждаща Палестинска държава. Защо я отхвърлиха?! Защо не си построиха държавата, както направиха евреите?! Кой им пречеше?! Израел не е почнал нито една война. НИТО ЕДНА. Коя е другата половина на истината, че не разбрах...

На кървав фон САЩ официално откриха посолството си в Ерусалим, на същия ще им го закрият!!!

АКО ИЗОЛИРАТЕ 50 БОГАТИ АМЕРИКАНСКИ СЕМЕЙСТВА ОТ САЩ, СВЕТЪТ ЩЕ БЛАГОДЕНСТВУВА В МИР

Гледате това, което Ви карат да виждате! Бъдете по-наблюдателни - кой обект е целта на тези конфликти??? Който има ум нека да поразсъждава................

Интересно защо 73 години след втората световна война много малко са хората които поне да харесват евреите.

Защото за разлика от нас в Европа тези хора имат няколко положителни черти : 1. Много са единни и си помагат 2. Много са умни - много професори в всякакви области 3. От първите две следва и че са средно по богати от всички други. Ето за това ги мразим. Щото сме тъпи. И мислим само за себе си.

А те много добре го знаят и гледат на нас като на тапаци . И си играят с нас еропеидните....

Явно днеска си слънчасал. Поразсъждавай в някой дъждовен ден- мисълта тогава е по- ясна.

Аз

Ми то всеки малко по-интелигентен гледа на вас като на тъпаци...

Selianka Ivanka si zanese dolupodpisanata tam kudeto ne ia iskat5. Po dolna ot teiko si, deto si pada [o heia.

Като и гледам пластмасовите зъби та направо ми се повръща.

ако все пак не сте го чели -напишете в Гугъл *Йоан глава 8 шапитър 44 . за тези ,които убиват днес и празнуват !

Ми нали затова сме ги спасили...па и Радев трябвало да се учи от евреите...

Не съм се прехласнал по евреите, но държавата им е единственият наличен форпост в морето на на ислямската дивотия.

Създадена на това място от САЩ, СССР, Великобритания и Франция освен другите цели, също и за да изпълнява ролята на Римските африкански провинции - преграда. Нека съвременната политическа картина не ви индоктринира.

Аз

Малко история: Палестина е територия в Близкия изток, наречена по името на древното племе филистимляни, което е отдавна изчезнало от историята. Днешните палестинци са просто араби, които до началото на 20ти век са живели в Палестина. Те никога преди не са се наричали палестинци. Щото не са. Те са араби. Резолюция 181 на ООН от 1947 провъзгласява създаването на еврейска и арабска държава на територията на Палестина. Евреите се съгласяват. Палестинците, подкрепени от всички араби - не. Те ясно заявяват, че тяхната цел е унищожаването на Израел и изгонването на всички евреи от Палестина. И го правят - във всички арабски държави започват анти-еврейски гонения и убийства. На 14.05.1948 Израел, съгласно резолюция 181, обявява независимост. На 15.05.1948 - БУКВАЛНО НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН, Египет, Трансйордания, Йемен, Сирия, Ирак и палестинците нападат Израел - в съгласие с техните заявления. Как завършва войната си личи по името, което арабите са ѝ дали - Ал Накба (Катастрофата). Израел ги размазва от бой, унищожава военните им сили, след което оцелелите от гоненията в арабските държави евреи заселват Западния бряг на р. Йордан, а палестинците бягат в Йордания. От този момент Западния бряг става изрелски. И напълно правилно - Израел не е започвал нито една война. Колко от вас, всъщност, са гледали на картата къде се намират Западният бряг и Газа?! В следващите десетилетия арабите започват още три големи и няколко по-малки войни срещу Израел, всичките - с един резултат - тотален разгром за арабите. Но арабите и до сега продължават да упорстват, че Израел трябва да бъде унищожен. Да поясня нещо за дебилите: НЕ МОЖЕШ ДА ВОДИШ ПРЕГОВОРИ С НЯКОЙ, КОЙТО УБЕДЕНО ТВЪРДИ, ЧЕ НЯМАШ ПРАВО НА СЪЩЕСТВУВАНЕ И ЧЕ ЦЕЛТА НА ЖИВОТА МУ Е ДА ТЕ УНИЩОЖИ ФИЗИЧЕСКИ. Така че палестинските араби нямат право на държава - никога не са имали, а и са свободни да отидат в която си искат арабска държава - има ги много, стига някъде да ги приемат. Ама ядец - никой не ги ще, щото не стават за нищо друго, освен да създават проблеми и да стрелят с прашки.

Ти се осра с този коментар- като стар евреин на пазар.

Аз

Трябва да ти се признае, че в няколко думи си обобщил абсолютно всички аргументи, които всичките ми опоненти по еврейския въпрос могат да измислят. Не че репликата ти не е тъпа, ама не е по-тъпа от която и да било друга.

Претендирайки за знания по въпроса предполагам, че ти е известно- през 1938- 39 година- англичаните- има договорка на територията на Палистина да си заселят не повече от 70000 евреи. Всякакви други бълвочи и претенции за храмове, божи гробове и т.н. са цирк който е планиран наистина отдавна за постигане на целта им. Честен и почтен евреин до сега не съм виждал. А когато някой ти събаря къщата с булдозери, държи децата ти в земя която окупирва, убива те в собствената ти земя и се гаври с тебе- това ми напомня за малкият мустак. А аз не го харесвам.

Аз

Израел призна ли Резолюция 181? Призна я. Арабите признаха ли я? Не. Не я признаха. Защо не я признаха? Защото според тях Израел нямаше право на съществуване? Кой започна войната от 1948? Арабите. Кой победи? Израел. Какво направи после Израел? Върна завладените територии на арабите, за да си правят държава. Какво направиха арабите? Пак нападнаха Израел. Кой победи? Пак Израел. Какво направи после? Върна Синайския п-в на Египет. Колко войни започна Израел? Нито една. Колко започнаха арабите? Всички - 5-6. Еми... Докога?! Кой е агресора в този конфликт?! Защо арабите просто не спрат да се бият?!

четеш историята като "дявола-евнгелието".... Вземаш за даденост последствията от един конфликт, а пропускаш причината и предисторията на същия! През средата на 19 век натези територии е имало около ...10% евреи.Останалите са били арабите... Следтова започва преселението на евреи от Източна Европа пък и от други места и пристигат ционистите... Евреите стават много и започват да говоряът за "възстановяване" на държавата им-на коя държава от кое време, не казват... Факт в историята, който ти старателно избягваш е, че евреите винаги и всякога са били "недолюбвани" от другите народи! Не ще да е заради предателството спрямо Христос, защото тях ги мразят и в червата целия арабски свят! След това вече идва твоята подбрана "история" .... Израелците се въоръжават до зъби и бият околните! И ние какво, трябва да им ръкопляскаме ли? Ти как би се чувствал, ако всичкощи цигани от Европа решат да се съберат в наша Добруджа и решат да правят държава?

Ми и руснаците са натрапници в Крим. При това никой не ги е гонил от други места за да идат да се заселят там. Просто са го заграбили. Та явно ти си дявола с евангелието. И аз смятам евреите за проклето племе, но в случая те са правите.

Аз

Лъжеш. Евреите съвсем ясно казват коя държава възстановяват - държавата Израел на Саул, Давид и Соломон, отпреди разпадането и завладяването ѝ. Евреите всякога са били недолюбвани, така е. Обаче европейците недолюбват и арабите. Не толкова, колкото евреите, защото не са живели заедно с араби. Сега, обаче, им се налага да живеят с тях и вече ги мразят и в червата. И арабите - тях. Затова се трепят едни други. Комай се мразим всеобщо по закон божи, а? Не са само евреите. Нататък - израелците се въоръжавали. Пълни глупости. Великите сили налагат ембарго и забраняват продажбата на оръжие на Израел през 1948. Само една държава - Чехословакия, им продава втора ръка оръжие, останало от ВСВ. С това размазват арабите. Съотношението на силите е било грубо 1:2 в полза на арабите. За циганите - ще приветствам циганите да си правят държава в историческата си родина - Индия, точно както са направили евреите. Все едно да искаш евреите да правят държава в Испания, Русия или Германия. Между другото - Русия даде на евреите земя - и днес съществува Руска еврейска автономна република.

Аз

Алитератът не чете. Алитератът предпочита да сложи минус. Не се изискват познания върху азбуката.

Израелската държава си беше създадена на територията на днешна Уганда, какъвто е бил първоначалния план, днешните безкрайни арабски войни нямаше да ги има....!Уганда и сега си стои рядко населена, а евреите-ционисти щяха да имат безкрайни земи за обработка!

Нагледен урок как се пази граница. Ако в европа имаше мъже, а не само амбреажи, нямаше да бъде пълно с навлеци от азия и африка. Затова и редовно ще четем новини за поредната проява на поклониците на религията на мира. Затова и все по големи части от софия заприличват на кабул. Толерастията и лявата либерастия или ще унищожат европа, или ще проправят път на някой нов побърканяк, като хитлер.

Пълни тъпотии. В Израел всеки ден идват от съседни места над милион араби да работят.

Искаш да кажеш информаторите които разправят какво става извън гетото.

И у наше село имааме една табелка, ама падна, оти дуваро бе от кирпич а чорбаджията се спомина и нема кой да замаже. Сеа се даа от кмето на свободен наем за подсолство.

сега ще бъде, ако никоя друга държава не си премести посолството в Йерусалим!Може би Гватемала ще го направи...?!

Големият майтап ще бъде и ако всички хора преди да купят дадено нещо поглеждат къде е произведено- аз не купувам нищо което е произведено в Израел- докато не се оправят отношенията там.

Измислената държава Израел не е планирана в бъдещата карта на света. Скоро по кината.

Аз

Тоя сериал вече сме го гледали 4-5 пъти през последните 70 години, с един и същи резултат - режисьорите не доживяват края на поредната серия.

Аз

Може ли някой да ни светне за историята на Палестина и палестинците през... да речем... 19ти век?

Палестина и палестинците са област и народ, съществувал по тези места много преди "измислянето" на държавата Израел!Впрочем държава Израел също е нямало!Имало е Юдея и то по времето на Давид, Соломон и после малко при Макавеите! През останалото време , през вековете такава държава е нямало!

Аз

Тотални глупости. Еврейската държава си е била Израел и чак по-късно се разделя на две - Юдея и Израел, след което историята на двете малко се различава - по различно време попадат под вавилонска и персийска, а по-късно - под римска власт. По всичкото това време арабски държави не са съществували. На практика те се появяват след раждането на Исляма. И никога, ама никога не са съществували палестинци. Всъщност, по твоята логика, ние също нямаме право на съществуване като държава.

Много може да се изкаже за ционизмът. Всичките воини, лицемерието що се отнася до имиграцията и така наречените "човешки права", изнудването.

Аз

Ибаси, ръйшли, мирния протест - с прашки и сопи... Израел и САЩ са в правото си да решават къде да им бъдат посолствата. Йерусалим е 100% израелски град и палестинците нямат никакви права върху него, още повече, че палестинци не съществуват. Те са същите араби, като всички останали араби и са свободни да се пръждосват в която и да е арабска държава, която ги приеме... само дето никой не ги ще, най-малко - арабските им братя. Палестинската сган се опитва да предизвика нова израело-арабска война, ама арабите не щат, щото са научили какво се случва след израело-арабските войни - Израел става по-голям, арабските държави - по-малки.

Йерусалим е само еврейски... Да се омита всяя сволоч оттам... Агаряните да си знаят мястото...

Глупоста и тъпотата се получават гратис още при раждането- а ти си я получила в двойна доза- и по бащина и по майчина линия.

Цитат: "Междувременно на границата с ивицата Газа бяха убити най-малко 41 палестинци от израелска стрелба при поредния протест на границата с Израел, съобщи здравното министерство в Газа." Не съм чул за някакво възмущение от западняците? Макар така покрай другите да са убили преди поне двама журналиста. Ако някъде бяха убили 41 западняци, как ли щяха да реагират?

Щото е лъжа на здравното министерство в Газа. 41 са ранените.

Пример от преди месец. Цитат: "Израелските сили са убили палестински журналист по време на вчерашните протести по границата с Газа, съобщи здравното министерство в Ивицата Газа, цитирано от АФП. Загинал е фотограф от агенция Ain Media."

Трябва да го охраняват с танкове в радиус километър, защото арабите доста опити за атентати ще направят.

Столицата е Йерусалим според споразумението от 1967 г. Та се питам за какво протестират тарамбуките. При това са се опитали незаконно да пресекат границата. Нормално са ги отстреляли. Точно това иска всеки путлераст от българското правителство при незаконните пресичания на границата ни. Не разбирам защо сега същите боклуци реват.

Когата се създава Израел се създава и арабска държава. Но къде е тя сега?

Аз

Да. И когато се създава арабската държава, тя отрича правото на Израел да съществува и започва война за унищожаването му, буквално на следващия ден след решението на Израел за обявяване на независимост. Да повторим за бавно-мислещите, като тебе - арабите нападат Израел, за да го унищожат. Е... Не могат. Но това не пречи и ДО ДНЕС официалната стратегия и позиция на всички арабски държави да е, че Израел няма право на съществуване ВЪОБЩЕ. Арабите трябва да са благодарни на Израел, че Египет, Сирия, Йордания и Ирак въобще съществуват, защото започват 4 войни срещу него и Израел ги маризи 4 пъти като маче у дирек и днес съществуват единствено по милостта на евреите.

САЩ оставали били "напълно ангажирани в търсенето на трайно мирно споразумение..." Хахаха! Колко време ще ви трябва още да го търсите? 50, 100 години?!? Абе, като дрънкате такива глупотевини, мислите ли, че някой им се връзва?!

Където е влязла Кока-Кола, трева не никне. Първата дума е кока а едва втората е кола !

Що бе, у Путинистан нема ли?

в татарстан-булгаристан има бре катил. Надуши ли се ?

Аве виждам че у твоя чалгаристан е пълно с фесове!мбухахаха Марш у калната евронива ве чирак, ко си се разквичал тук кат недохранен чиракли чалгаджи?мбухахаха

светът ще празнува, когато тези две държави изчезнат от лицето на Земята

Срам и позор за "цивилизования свят" и двойните му стандарти. Всичко се връща обаче, при това усилено.

кръв, цинизъм, фашизъм и смърт лъха от там!

Що ли всичките путлерасти станахте първи френдове на арабухите, Ердоган и пр. пасмина? Интересно, а?

разпути те Путин бре катил, разчепати те, направи те да не спиш постоянно.ха ха

Аз

Щеше да бъде интересно, ако беше вярно. Аз съм пръв путлераст и според мен Израел е в правото си на цялата си територия плюс целия Йерусалим.

Къде не са отишли американците и не е станало проблем? Абе няма ли най после да им кажем баста на държанието ви и стига някои сте ги подкрепяли само защото са децата ви учат или мият чиниите там,но бъдете българи и хора.Много народ загива от американците,но нищо????

засега.

Фридман, Мнучин и поеврейчената Иванка с ционето Кушнер. Вся компания блотная. Откриване с освещаване по еврейски- с човешки жертви. Там кръвта е много важен и желан елемент - от пиещите капка бебешка кръв равини, та до политиците им. Но какво друго да очакваме от племе, посветило се на Сатаната, откакто свят светува?

Защо не върнат на България Татарстан ? А?

Я да видим- еврейте убиха отново палестинци. ООН си мълчи като пръднал циганин, ес призовава за сдържаност а фащ си откриват посолство без да им пука от нищо и от никой. Само арабите показват , че не са съгласни и се опитват да направят нещо. Е затова арабите ще завладеят света.

Още от 1949 г. има решение на ООН за създаване на Израелска и Палестинска държави. Еврейска има ,Палестинска няма ! Кой търси израел в Евровизията ? Кой търсят израелските футболисти в еврофутбола ? Който дава парите той поръчва музиката ! Робите като нас българите ще си траят и ще ги подстригват чифутите от САЩ, вкл. няма да плащат наем за базите...

3000 години след Давид и неговият син Соломон, Йерусалим пак е на юдеите...Защото, всъщност от тогава (след Соломон) този град никога не е бил на израелците...Бил е завладяван от кого ли не и управляван от кого ли не, но никога от израелци!Едва след войната 48-49 година Израел получава половината Йерусалим, но чисто по еврейски му се вижда малко и анексира и източната част! ООН осъжда тази анексия! И целия арабски свят е против нея! Единствено Йордания и Египет се престрашиха да създадат някакви отношения с евреите и то само и само за да не ги нападат, но сега и те ще се дръпнат! Някъде по-надолу срещнах тъпотията, че видите ли, огромен Китай и Индия били ЗА Израел, но ние не сме разбирали това?! Възможно е, възможно е и цяла Южнйа Америка да е ЗА Израел, но това мен не ме топли! Израел е в състояние да подпали целия Близък Изток, а той е твърде близо до нас! И твърде далеч от САЩ!

Относно "тъпотията" за Китай и Индия, дали те топли или не, няма никакво значение. Там в същия коментар специално наблегнах на невежеството, което ви е завладяло. Ти си написал една наистина блестяща тъпотия: "От Соломон до днес този град никога не е бил на израелците". Поредна демонстрация на пълно невежество! Мнението ти не струва и пукната стотинка... поне докато не прочетеш поне малко повече история, кога всъщност и за колко време Йерусалим е бил на евреите. И споко, Израел НЯМА да подпали Близкия Изток. Ако някой го подпали, това може да са араби или перси, но не и Израел. И вината няма да е на Израел, въпреки че със сигурност ще се опитат да прехвърлят топката на Израел...но на кой ли му пука какво мислят!

историята си я има, чети я ти! Може би ще вденеш, кога Йерусалим е бил израелски!Може би по времето на Римската империя, по времето на кръстоносците или по времето на Турската такава!Историята си е история, независимо дали такива като теб я познават или не!

Аз

Кой започва войната от 1948? Арабите. Колко войни започва Израел след 1948, та досега? Нито една. Колко войни срещу Израел започват арабите след 1948? Много. Колко губят? Всички.

Всички решения та Тръмп са велики и гениални. С грижите за народа си (високи заплати и ниски данъци) и поддържането на световния ред, неизбежно и здължително ще спечели втори мандат като президент на САЩ. Злобеете, защото отлично съзнавате, че България Никога няма да има премиер така достойно да обгрижва народа си.

Ти там живял ли си ? Що говориш глупусти ? Що амеркианците идват в европа да си правят зъбите? Що там затворите са най-пълни?

Да видим дали в полето на Мрака и Здрача Българите не сме богоизбрани , дали виждаме къде е светлина и къде мрак . ... омраза към евреите не трябва да има , но да помогаме на светлината можем ..........

Единствената държава в света, чийто граници не се признават от НИКОГО, дори от пуделчето им САЩ на къса каишка, но те се разширяват ОЩЕ. Както Северна Корея, така и те имат ядрено оръжие, но тъй като отричат всичко, никой и не знае колко и къде. Но имат. Държава, чийто премиер заяви, че, цитирам "ние не желаем емигранти, защото желаем да се развиваме като еврейска държава". Това ако го каже европейски политик ще го обявят за новия Хитлер (справка - Орбан). На Нетаняху обаче това се брои "суверенно мнение". Е по дяволите с двойните стандарти.

САЩ остават трайно ангажирани за постигане на мирно споразумение като....предизвикват война?!! Заради тъпото обещание на Тръмп, че ще мести столицата на Израел!

Тарас Шевченко е описал в 3 строфи кои са наи гнусните нации на планетата!!!! ТАКА ЧЕ ??????

от това решение на Тръмполино им поникнаха крилца! Не само цивилни ще разстрелват и деца ще започнат да избиват, защото усещат широкия гръб на "най-голямата демокрация"!

Друго си е казваш руснаци да те бомбят в къщата ти или в болницата или в училище децата. Тия неща вече почти са станали в реда на нещата, понеже се случват и без някой да протестира.

Палестиците са и православни освен всичко друго . Подобно на органзирания куп в Украйна, срещу праволсавието, борбата срещу православието тече и в Ерусалим

Повечето палестинци са мюсюлмани, не случайно крайните крила на палестинсакта съпротива са свързани с Ал Кайда и Хизбула. Минаха времената на палестинския маронит основал Фатах и ООП Ясер Арафат. А християните са предимно маронити - секта уж от православни минали отдаван в лоното на папата, католици.

имаше предаване което твърдеше че е било грешка, че навремето мусад е спонсорирало религиозните мюсюлмански течения , и им е дало тласък пред светската държавност . Евреиския Ум е нещо велико и уникално колко далеко и комплексно може да мисли, но вие сте родени да бъдете светлина, а не властелини

Победа в полза на световната цивилизация и прогрес!