На гости в царството на Путин: какво няма да видят чужденците

За Световното първенство по футбол Москва и още няколко руски града бяха излъскани до блясък. Страната се представя в нова светлина - модерна и отворена към света. Но има и една друга Русия, която гостите няма да видят.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Извинявам се ,работата ми е свързана с много различни страни ,но това да сравняваш Русия с Еврапа и САЩ е направо смешно.Бил съм в Русия десетки пъти ,както и в десетки други страни ..... е,трябва да си пълен олигофрен да си мислиш ,че се доближават по нещо до нормална държава.

А на запад и в частност в щатите как е............... да не би да е по-различно

Напълно поръчкова статия. И тук си затварят очите за всичко нелицеприятно, и тяхното си е най-най, ама в задния им двор е трагедия :) Хора не образовани , не знаят какво има извън страната им, затворени само в своя си свят. ЛИцемерие, алчност и егоизъм , това е запада.

dosta tapa statia na'jurnalista " niakoi mu plashta

Тоя, драскалият статията, да дойде в САЩ и излезе от летището или магистралата.....ще попадне в едноетажна Америка от гредоред и гипсокартон, дебилизъм до отчаяние независимо цветът на кожата и социалния "статус".

щощеш там,върни се в кочината!

Не хваща вече кидиш, и у вашите задни дворове е пълно с проблеми. Хората в ЕС искат все пак да се решат собствените проблеми и след това евентуално тези на Русия.

= на фашизъм,но той си отиде, остана само болшевизЪма там където се и зароди ! Жалко за хората от една велика нация !

Това DW си е чист клон на ЦРУ ! Плюенето си е професия! Тук не става въпрос въобще за журналистика ! Вместо да погледнат в своя си двор , тръгнали да критикуват другите ! И всичко това което са избълвали си е чиста глупост! Да си поръчаш храна и да ти я донесат до в къщи, да си купиш нещо от интернет магазин... Ей, вие от Луната ли падате ?! Казаци с бичове ?! И купения от вас блогер Навлни намесихте даже...не бил виновен !? След като организира неразрешени митинги и шествия си е виновен по буквата на закона! В САЩ и ЕС да не би всичко да се разрешава ?! Били се усмихвали руснаците на западняците , защото много били харесвали Запада ! То бива да си тъп , но това е връх на тъпотията !

Драмата на DW е че Путин спря да дава ресурсите на запада безплатно и вече иска пари. Проблема е че Русия вече има и тя интереси и с тях Германистан трябва да се съобразява. Ако видите статиите на DW при Елцин ще се учудите колко много хвалят напредъка на демокрацията . Тогава когато олигарсите крадяха всичко и го изнасяха към запада. Как живееха тогава руснаците на никой не му пукаше. С идването си на власт Путин е подобрил материалното състояние на Руснаците няколко пъти. (Данни за икономиката има достатъчно) от 2001 да сега. Всеки успешен лидер на Русия винаги бива демонизиран

Това което НЯМА да чуете КОИ има ПОЛЗА от тоа ПРЕСКЬПО футболно сьбите .Ама разбари се това са СТРоИТЕЛНИТЕ обрьчи на фирмите на Путин-ШАЛОМович и неговите олигариси с НЕруски имена и хазарски фамилии .На 2място чрез Футболното сьбитие ПУТИН ше НАПРАВИ Реклама и презентация пред СВЕТА видите ли че НЕ е ЗЛЕ в Россия при нас ВСЬО РОЗОВО НАС НЕ ДОГОНЯТ

Абе факата че руснаците избраха Путин с над 70% е достатъчен. DW да си гледат Германистан където ако кажеш нещо против бежанците директно те съдят за расизъм .

То и Живков го избирахме с 95-96% ... Не е лесно да си тъп, дет се вика.

Е па зле за кой беше?

DW достатъчно. Минутка на омразата

Не се коркайте - от статията на DW става абсЕлютно ясно, че Путин има царство. За разлика от германците, които за сега разполагат с разграден двор, пълен с най-чистокръвните арийци, съществуващи на планетата ни.

"Така например опозиционният лидер Навални и неговите поддръжници не могат да свикват прояви без разрешение от властите. " Интересно... В коя държава Навални ще може да си направи митинг без разрешение? А за Олег Сенцов... Не беше ли арестуван за нещо друго, като тероризъм? Или в демократичните държави тероризма не е наказуем?

Повечето писачи тук не са и стъпвали в Москва камо ли в Русия. Така ,че стига свободни съчинения другари дежурни писачи. Като Ви харесва толкова, айде на самолетчето и там да поживеете първо на -30 зимата и тогава всичко останало.

Със сигурност не са стъпвали. Русия не е само Масква и Ленинград. За оттатък Урал да не говорим. Деградирали наследствени алкохолици, тънещи в глад, мизерия и кал. За половинка Тройной ще убият майка си и цялата рода. Такива лесно се управляват и да, те са тези 70%, които са гласували за Путин. Някой ако иска да види Мордор и орките наживо - чемадан, вакзал и право там!

АБЕ ДРУГАРЮ МИЛИЦИОНЕР ТИ ДА НЕ СИ КВАРТАЛНИЯТ ОТ КОКОШАРНИКА.ША ГИ УМОРИШ ТИЯ РУСНАЦИ ОТ СМЯХ БЕ .Я СИ ИЗПИЙ ХАПОВЕТЕ И КАТО СЕ СЪБУДИШ ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ В 21 ВЕК ,ЩОТО СЕГА СИ В НЯКОЕ СЕЛО В 1950ГОД.

горките скопени западни политици щяха да бойкотират световното ,кълняхасе едни розови капачки че няма да има световно,че няма да има стадиони че няма има кримски мост и прочие постотии ,а то всичко си е в ред-прекрасни стадиони идеайлна инфраструктура ,чисги и красиви 11 големи града високоскорсотни железници магистрали фен зони, ресторанти ипаркове ипрочие-доста по хубаво от западни градове -превърнати в талибаски гета , където на 5 км.от центъра на Париж ,Берлин или Ню Йорк влизаш в нещо като Столипиново.А на пропагандана дойче зеле и остана само едната пропаганда-дойче морков ис тояга.

Важното е че милионите гостуващи на световното добре си прекарват времето в Русия и че за домакините също е приятно да приемат голямото събитие. Голям празник и за двете страни. Те си прекарват добре а други обясняват че гроздето било кисело. Да, за неприсъстващите там е кисело, партито е само за гостите и домакините.

Смешен плач. Германските тайни служби се оплакват че платените от тях агенти провокатори се ограничават. Ех ако тук някой можеше да ограничи тия дупедавци от БХК

Руския народ не участвал във вземането на решения, че в коя държава народа участва бе???

Кремъл е със златни кубета, чула съм, че кубетата на връх Шипка се покриват и те от антите и тези на Алексанър в София. Имат злато и други полезности.

Антите могат да страдат, но не се показват бедни, никога, за разлика от други народи. Вцички поддържат сегашното ръководство, ВСИЧКИ, за разлика от други народи.

Германия да бие Мексико на 17 юни 2018 г.

Дойче Велевците СТРАННО ЗАЩО са пропуснали факта , че в Русия между градовете домакини , транспорта за гостите на световното първенство е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТЕН ! Да ! Няма грешка !!! Обществения транспорт между стадионите в Царството на Путин е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТЕН !!! ЛОШ , лош , Лоооооооош Путин !!!

Не знам кой е автора на статията, но искам да му кажа " да ти еба путката майчина"

е що така грубо? не е ли вярно че хората са бедни и не им се дава право на мнение? бил съм там през 2010... такъв микс от скъпотия и беднящина не съм си представял. черно - бяло, 1ерно бяло боядисани бурдюри, варосани дръвчета... и в същото време едни опоскани бакалии, с едно нищо вътре, едни лади и жигули по улиците...

никът доста ти пасва.

идио лиси не знам ама знам, че си бил в курника си на село.Ти в Русия не си стъпвал и е нормално представите ти да са от подобен кич тип статии-кич буламач-дойче зеле с картофи.

Е'нтелигентен русофиличстичен език,то само това си можете ватенки селски но пък и сте ПЪТНИЦИ!!

Изключително тенденциозна статия. Приемат се като свършен факт всички обвинения към Русия, за които няма доказателства - Скрипал, МН17, Сирия. Олег Сенцов е арестуван и осъден за терористична дейност (не политическа). При арестуването му в него е имало взривно вещество, има показания на негови съучастници. В много страни не са разрешени несъгласувани с местните администрации масови прояви (митинги, демонстрации). Когато Навални демонстративно организира несъгласувани прояви, търси точно този ефект - властите да се намесят, да го задържат за нарушение на закона и след това да бъдат обвинени. Казаното от мен не означава, че в Русия всичко е наред, но решаването на всички проблеми в такава страна не е проста задача.

Много ми е интересно кой е платил за тая статия. Да в Русия не е "Цветя и рози". И всички го знаем защото комунизмът яко ги тресе на всички нива, но поне се прави нещо по въпроса. Да, има мизерия по голяма дори от нашата тук. Но това не бива да ни кара да мислим, че никой не го забелязва и не се предприемат действия срещу високия процент на неграмотност на хората в селските райони. Да, всички получават образование, но колко от тях го ползват е друг въпрос. И ако погледнем в процентно съотношение между умни и глупаци то, то е същото като в другите държави. Така че нищо по различно няма в Русия. Просто комунизмът още си казва тежката дума, както при нас турското робство.

Гьобелс от пъкъла сигурно е получил малко радост в мъките си. Този немец е негов достоен наследник. Лъже , та се къса. Повтаря лъжите 100 пъти и смята , че ще стане истина. Да, ама не, нацизмът е унищожен и такива плоски пропагандни гьобелсови прийоми вече не минават.

Само не разбирам какво общо имат руснаците с разпалената от киевските нацита гражданска война в Украйна, със свалянето на МН17 от укрите, със скалъпените историйки за държавен допинг, с лондонското отравяне на възкръсналите Скрипал и хамериканските касетъчни бомби в Сирия?!

Поредната злонамерена статия на Запада срещу Русия!Вярно е , че за битовите и инфраструктурните проблеми Правителството не отделя достатъчно , но причината е в агресивната политика на НАТО , която доведе алиянса до границата с Русия!Ако Германия започне да отделя за отбрана необходимите и за защита средства , много скоро ще потъне в мизерия!Политиката на Путин е правилна - на първо място силна военна структура, за да оцелее Русия!

И аз като ходя в Германия не ми показват десетките военни бази на американските окупационни войски там.

A, БЕ, ДЖЕНДЪР НЕМСКИ, ЗНАЕМ КОИ РАБОТЯТ В DW. САМО ПРЕДАТЕЛИ И ПОСТАВЕНИ ЛИЦА, КОИТО МАНИПУЛИРАТ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ. ЗАТОВА СИ ГУШКАЙ ХОМО-ПРИЯТЕЛЧЕТАТА И НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ТАЗИ ВЕЛИК РЪКОВОДИТЕЛ, С ТОЗИ ВЕЛИК НАРОД И С ТАЗИ ОГРОМНА И СИЛНА СТРАНА . ЗАЩОТО ВЕДНЪЖ ИМ ЯДОХТЕ ПОПАРАТА, А АКО ИМА ВТОРИ ПЪТ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕТЕ КАТО НАЦИЯ....

Фасадата е добра и сталин го е правил. Но те руснаците казват:Страна у нас большая, дураков много, били би менше, жили би лучше! Написах го без ери, но който зане руски ще го разбере.

Дреме ми на у-ра какво ще се види и няма да се види от тая -урва маскавията

Лелееееее ... Йозеф Паул Гьобелс РЯПА да яде ! Аве , Дойчовци , Ама Вие съвсем в комунистически стил я подкарахте бе ! Навремето същите такива писачи , се кълняха едва ли не в Брадата на Мохамед , че видите ли капитализма бил загниващ и това което всички виждат с очите си , всъщност НЕ Е такова ! Я сега да Ви попитам , като сте такива големи разбирачи и писачи , ЩО не драснете една статийка за ДРУГАТА ХАМЕРИКА , която уж никой не вижда ??? Що не напишете , че има стотици негърски гета , в които официално полиция не влиза ??? Що не напишете , че Ню Йорк е град РЕКОРДьОР по бездомници , чиято бройка ПО ОФИЦИАЛНА статистика днес е вече повече от 150 ХИЛЯДИ ДУШИ ??? Или това може би НЕ Е Хамерика ??? Що не напишете , че в другата Хамерика вече отдавна НЯМА здравеопазна система , и там могат да се лекуват само малък процент от богатите ??? Що не напишете , че Другата Хамерика е НА ПЪРВО МЯСТО в света по наркомания и битова престъпност ??? Що не напишете , че полицията директно стреля и убива чернокожи директно на улицата БЕЗ съд и присъда??? Що не напишете , че в Другара Хамерика има НАЙ-МНОГО и като бройка и като процент ЗАТВОРНИЦИ сравнение с които Сталинските репресии за направо комсомолско мероприятие ??? И не на последно място разбира се : Що ни мислите за идиоти ???

Хапчетатааааа!!!

Вибратора, вибратора! Или си го Ннаври по навътре или си го извади малко, че съвсем изпосра потурняка ве чирако тъпии! Те такая ти сервт в дойче зелевците в празната кратуна , на ти им се радваш и си "мислиш" , че те помпат с мозък!мбухахаха мноо си тъп чирак ве....

Защото не им изнася

Я па ти, какъв защитник на негрите се извъди. Абе, да нямаш връзка с негър, нещо... А?

След като не успяха скопените западни политици да бойкотират световното,остана само дойчезелевска пропаганда да Мори хората от смях

Слава на Русия ! швабен да си ма ма еб ен !

но пак малко за футбол -Абрамович е отказал на най-богатия британски о британски бизнесмен Джим Ратклиф офертата му да купи Челси за 2 милиарда паунда, макар че обявената приблизителна цена беше 1,17 млрд евро. само така.

Само дето не споменавате нищо за морала на нарочените за несъгласни и политически затворници. Кой знае защо тези хора са откровени лъжци, мошеници и предатели, които рушат страната си.

има и една друга америка, друга франция, друга англия, това са задните дворове , това са ни дупетата ни. навсякъде не е ли така!

Голям неграмотник си пич,Екатерининбуг е бившия Свердловск.

Може да бъркам името на някогашния Сталинград,но историята си е история и вас много,ама много ви боли за Сталинград,нали?И за Ленинград ви боли !И е истина,че след 73 години немците стъпиха в Москва!И това ви боли,но това е положението!

Предлагам същият автор да напише "В царството на Меркел - какво няма да види останалият свят" и да се опита да го публикува в ДВ. Може пък и ние да понаучим къде отиват парите на немския данъкоплатец. И как от тези пари охолно си живеят емигрантите. Но се хващам на бас, че "демократичните" медии като ДВ няма да му го пуснат матриялчето...

В царството на Меркел видях турци, араби, просяци в градовете Дортмунд, Вупертал и Кьолн, в последния град при катедралата имаше въоръжени и не ги допускаха близо до нея !

Victor 359

Вярно си незнайко. И никога не си бил нито в немска, нито в руска провинция за да видиш разликата. Но си взел сребърниците да дращиш по форумите.

сградите са боядисани само от страната на улицата...газките с бризента са навсякаде,уазки,москвичи....пияни руснаци...всичко е сиво

Този пасквил стои още! Да се разтушваме, бе,.. с псувни!?

Супер. По мобифона мога да си поръчам такси. БАСИ ЯКОТО! СЕЕЕЕЕЕЕКС!

Изключи мобифона, да не се резилим! .? Не си падам по..общественото признание...!?

Бояришник няма да видят, ние не си го даваме и е само за вътрешно ползване.

Що не си го завреш сам!??..И това пак е за ,,вътрешно ползване,, .. само в долните гащи !..!

Аве ти па боярышник, излочи си първо течноста за чистачките и атифриза па тогава се Фъргай на нашия боярышник! Ей лакум гъз мира ти не дава ве хахаха

DW ,най- после след 73 години немците стъпиха в Москва,за да имат вашите журналисти какво да пишат!Кой знае ,може би накой от мачовете на Германия ще се играе на стадиона в Екатерининбург - някогашния Сталинград,а може и в Санкт Петербург - някогашния Ленинград,където немците не успяха да стъпят та поне сега да видят и Ермитажа и Петропавловската крепест и Исаковския събор и .... всичко онова,за което Хитлер само е мечтал!

Исакиевски събор се нарича, не Исаковски....

днес се нарича Волгоград. Преди "революцията" се казва Царицин. Екатеринбург винаги е носил това име (Екатеринбург).

Искаш ..Катето ли да ти го ..НАБУРГА ?

Ами Свердловск беше по съветско време Екатеринбург, познавачо.

Нека да видят какво са построили немските царе в Русия, какво лошо има? И добре, че са построили нещо, че иначе щяха да живеят още в землянките.

И как точно следва, че е очевидно каква пълна скръб е Русия? Пълен пасквил, написан от платенн журналист.

Щом е от DW, значи е лъжа. И Доналд Тръмп им го каза. DW е фабрика за лъжи!

Хороша страна Болгария, А Россия лучше всех!

Силно поръчкова и манипулативна статия, която не отразява руската действителност. Автора дори не е посещавал Русия, но се е изразил " компетентно".

"В Русия благосъстоянието е толкова неравномерно разпределено, както в малко други страни"....