„На една страна сме“: Радев и протестиращите на „Тракия“ разговаряха, разделени от мантинелите

Прекъсван от викове "Оставка", министърът увери недоволните от териториалните планове енергетици, че загрижеността за работните места и за комплекса им е споделена

Обратно в новината

Коментари - „На една страна сме“: Радев и протестиращите на „Тракия“ разговаряха, разделени от мантинелите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

SirBob

Браво, протести до дупка срещу това продажно джендъро-фашистко правителство. Зърнарите се продоха за 5 сребърника, дано тези хора се окажат по принципни. Оставка на нацистката сглобка и затвор!

Народа трябва да подкрепим тези хора, това не е само за тях, сриването на енергетиката е нашата икономика, дом, национална сигурност, всичко, лъжа е че "слънцето и вятъра" ще ни дадат ток и ще цъфнем и вържем, абсолютно неустойчиво е и не е достатъчно, факт. Целта е съвсем друга, да сме зависими от сащ и съответно много послушни, за да стигнат до заветната цял - огромна Русия, а после и китайчетата. Готвят ни за война, и никой не го интересува жертви и разрушения, ама хич, щото не слушаме и сега набързо ще преклоним главица. Хората трябва сами да мислят а не да чакат това продажно правителство да го организира, синдикатите трябва да се опрат на всички национални партии, а не да разчитат сами на себе си, ако няма обединение с партиите нищо няма да постигнат. Дори призива да не би някой да "яхне" протеста е повече от ясно че е антинароден.

Така ли ти каза траверса мутропрофанова? Не му вярвай

SirBob

Не, боклук, това е гласът на народа. А не на посолството в Лозенец.

Евала, само така!!! Оставкаааа

Какво пречи миньорите да се преквалифицират, примерно в ИТ специалисти??? Индийците как го могат, а ние не??? Въпросът ми не е циничен, а ироничен! Тези хора в 19-ти век ли живеят?

Това тъпо правителство да подава оставка и да се маха час по-скоро. Ама и ние трябва да му помогнем да разбере колко е тъпо и безмислено. Заедно с енергетиците да изметем тази отрова, наречена сглобката.

Те тука е прав - "Мислите ли, че само един месец се работи по този преход. 15 години къде бяха кметовете на общини, политиците?!" Аз следя сбирките на ЕС за енергетиката и виждам как приемат тази точки, после се събират за следващата точка, защото това е наистина дълъг процес, и винаги съм се чудил работниците, пряко засегнати, синдикати, управа, как не реагират, макар във форума да съм писал много пъти от години, как примката се затяга и се доближават до затварянето. Всички ги касае това не е само работниците, ама никой не реагира. Иначе никой дори не подхвърля да свалят идиотското правителство щото друго поне още 15г може да мота нещата. Само Президента Радев се опълчи на тези решения още в началото, но другаря Борисов набързо го елиминира от такива сбирки и прати верните си подчинени. А тия новите си идват със свалени гащи така че от там идва скоростта с която се действа. Факт е че и секунда не може да остане това правителство, преговори са излишни, те и без това само лъжат.

Магистралата е обект от национално значение и вие кюмюрени пушачи нагли, нямате право да я блокирате, защото извършвате престъпление. Искам оставката на министъра на вътрешните работи, поради бездействие и неосигуряване на безпрепятствено преминаване по магистралата. Никога до сега в историята на България магистрала не е била блокирана, защото подобен протестен акт е незаконен. Само, че като започнат да ви арестуват един по един и усетите възможностите за наказателно производство, друга песен ще запееете.

Мамичката ти, безродна, ей такива гнусари сринахте държавата, ама вместо да сте в затвора се пенявиш тук във форума, после зимата ще излезеш да протестираш че нямаш топло и децата ти зъзнат, тези хора ще напуснат държавата и ще дойдат бежанци, щото за такава е определена България със съдействието на такива влечуги, човек го е гнус да се изплюе върху такива отрепки.

Бегай бе, тъпунгер беден

Кои. Да. Я. Затваря. Ве. Само. Герб. Боклуците. Продажбите. Мекерета. Утре. Като. Стане. Тока. Пет. Лева. Ще. Видим. Какво. Ще. Правите

Лъжец, предател и лицемер

От едната страна на мантинелата е алчен политик, на държавна заплата, охраняван от въоръжена полиция, също на държавна заплата и зад него скъпи коли, купени с държавни пари - изкарани от онези от другата страна на мантинелата - отрудени хора, които са лъгани и унижавани от тези, които хрантутят ! Е в кое са "от една страна", че не разбрах ? Не сме имали по-продажно и безхарактерно правителство от сегашното - предават България и Българският народ на американските интереси ! Гнусно и непростимо !

Горкичкия плъх - толкова беше уплашен, че се наложи полицаите да преговарят и да изместят протестиращите в едната страна, а страхливеца - лъжец от другата

С вас съм, долу харвардскити шарлатани!

страна сме, но от двете страни на мантинелата. Малоумник, ти вече си изпратил плановете, на какви преговори се надяваш? Блокада докато не падне това продажно правителство

Какво общо има това правителство? Проблема мариците е от 30г. Срока 2038 е приет през 2019. Аман от неграмотници….

Без да си дават сметка за понятия като енергийна инфраструктура, енергиен микс, енергиен суверинитет и сигурност. Без да разбират проблематиката противопоставят труда на енергетиците гледайки от собствената си камбанария, което говори за ограничено мислене и липса на държавническо поведение.

Яж ми гъза бе, чугунена кратуно, айде шибай се Тук някои списват

Евразийската смрад е с вас

нито една причина, сглобката да остава и секунда на власт. Оставка и затвор за предателите.

и капка семе неизцедена в гъза ти, Не остана

Колкото и да протестират тези чугунени глави с времето няма да се преборят. Сигурно и производителите на парни локомотиви са протестирали но уви. И сега МИ2 работи на 15% от капацитета си защото произвежда СКЪП И НЕКОНКУРЕНТЕН ТОК!!! ДОКОГА.!?!? България ще налива пари в бездънни ями. Цяла България ще плаща 3-4хл заплати през сметките си за ток на 5-6хил човека, така ли?!? На кой от вас работата му е гарантирана в следващите 20г!?!? Егати деградиралата държава.

Единствената причина за скъпия ток от въглищните централи са скъпите въглеродни емисии които се събират за да има повече пари за крадене. Между другото, токът от соларни панели и вятърни генератори е още по-скъп, дори и без заплащане на въглеродни емисии. Но това хората ще го осъзнаят когато се освободят цените на тока за бита и ще бъде вече късно да се връщаме назад.

Това просто не е вярно. Да квотите са голяма част от цената но те са неизбежни, плащат всички дори и авиокомпаниите. С квоти или без, няма как тока от тези централи да е конкурентен с всички други инсталирани не въглищни мощност, особено след 10г примерно.

България излиза едностранно от сделката и квотите отиват в музея. Кайен изквичава на умряло, но ако има 5-6 страни да направят същото, квотите се махат за цяла Европа. Квотите не са нищо освен европейски рекет.

Протестират, защото не могат да работят нищо друго! Нито търпят личностно, нито професионално развитие цял живот! Ние другите сме им длъжни

Съмнявам се да спасим планетата от глобално затопляне ако фалираме един куп европейски държави. Проверете в един Китай само колко нови електроцентрали на въглища с капацитет по-голям от този на Мариците се откриват всяка седмица.

Денков заслужава да го разпънат на кръст ама като юда или като прокажен.

Дано победи националноотговорната позиция на трудещите се в Маришкия басейн...

Национална катастрофа е да затвориш ТЕЦ-вете...жалко!

Престанете с тази сглобка бе,това е задруга на клептоманите,някой от тези да не е откраднал нещо,да не е фалирал нещо ,аз не мога да разбера как по Родопите гласуват за тези като нямат права и свободи като им отнеха поминакъка и разпарчетосаха Булгартабак,по страшно от това дето го наричат възродителен процес,да не говорим за усвоителя на галактиката бибитко как счупи Павец Чаира за да гепи едни пари от ремонт вместо да викне японците.А за гнома за източването на негови фирми на Марица исток 2 и така нататък.Каква сглобка това е задруга на клептоманите.

Разтуряй седянката.

Фашизма ли дойде, да ти ЕПМ краварска, гейче недоклатено

Не, дойде пазара, идиот такъв.

Като ще идва пазара да махнат въглеродния данък и дотации за "зелена" енергия

Да ти еба майката недокопана И кво

Мерзавците обявиха вийна на собствения си народ и скоро ще разберат,че участието им в политиката и управлението на страната е било ужасна грешка и недоразумение.

На една страна сме и седи на 5 метра и зад мантинелата обграден от башибозука.

Втори път държавата ги дотира от нашите данъци. Не са познали.

ОСТАВКА!

Нема,нема.

курвето Цокчо Ганев?

Ибеш,ли?

След 2 дни блокиране на София,така,че пиле да не може да прехвръкне....затваряне и на границата и нахлуване в парламента за разговор с некоалицията Дпс,ПпДб и Герб. Разговора ще е в колко часа ще си подадат оставката и нови избори.

И какво очакваш от новите избори.

Да са станали зърнари!

Управниците, които сте избрали, ви предлагат да станете безработни миньори. Спасявайте се поединично. Половината ще избягат в чужбина, останалите ще се пропият, инфаркти, рак,....

Ти какво ще правиш когато трябва след година да плащаш тока 10 пъти по-скъп от сегашният?

Аз и сега нямам ток. Карам на генератор и ми излиза 3 лв/ квч. Така че ДГД.

Те в чужбина килим са им постлали на 50+ закостенели мозъци свикнали на рутина и незаменимост. Най-много да си идат на село.

До "умните агитатори": тока миналата зима беше от 100 до 800 лв за бизнеса. И точно тези, които сега протестират спечелиха от спекулата на енергийната борса. Те НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ЕВТИН ТОК - само скъп. От 2024 година ВСИЧКИ се на свободният пазар, както бизнеса обикновените потребители...Като ви се вдигне сметката от 100 на 500 лв/месец - все още ли ще ги подкрепяте тия??? Заради тях всичко останало, като алтернатива се стопира! И това не енергийна система , а енергийна МАФИЯ. А населението и бизнеса са дойната крава. Ами защитавайте ги, като сте прости!

Точно тъй. Даже на Киро Домусчиев му беше скъп тока, а той не е случаен човек.

Демокрацията продаде България за жълти стотинки и облаги за всички които ни управляват! Защо унищожиха евтиния ток от АЕЦ?! Който ние дори изнасяхме?!

Всяка зима ще е скъп тока и все по скъп ще става. Модерните соларки зимата ток не правят. Няма да ползваме газ, въглища с кво ще се топлим? Зимата трябва 2 пъти повече енергия, а соларките дават 3 пъти по малко. Теца трябва да работи 6-7 месеца, през лятото само ще копаят въглища, ака гориво за теца. Нещо като парното. Лиценза на реакторите в Козлодуй изтича 2027 и 2029. Ко не се сдобрим с руснаците и не ни го подновят? Ще стоим на тъмно и ще изпускаме от студ

Тя влиза от скандал в скандал.

Kalin

На една ама седим на две отсрешни.Егати тъпизмите.Хората се притесняват за поминака си а тия от сглобката искат да усвоят едни пари които ще потънат в нечии джобове но нищо няма да променят за хората по тези места.Схемата е до болка позната и действа вече 30 години.

Оставка на шарлатаните!

Рекетират държавата. Мръсен въздух, СКЪП ток, ДОТАЦИИ и бюджетни помощи за сметка на нашите данъци... Корупция и нагласени обществени поръчки. Аз не искам фирми да са на бюджетна хранилка и да им плащам скъпият ток. Изумен съм - дават ив по 36 заплати и ПКА недоволни. Наглост, безочие и най-вече.... поръчани протести от БСП, Възраждане и Румен Радев... топла руска връзка. Защо ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ТРЯЛБВА ДА ИМ ПЛАЩА ТЕ ДА СА ДОБРЕ. Всички българи работят и не чакат на бюджетни помощи , както тези идиоти!

Ти за енергийна система на България чувал ли си или за теб тока идва от контакта. По далече от носа си виждаш ли?

Тока идва от борсата. От къв чеп една Българийка дето не може да си върже гащите ще претендира да е енергиен гигант ? Ток има бол от Турция, Румъния и Украйна.

Ето ти си класически национален предател. Предаваш ни на Турция, Румъния и Украйна.

Плащаш най-евтиния ток в ЕС. И бързо заравяте, че когато миналата зима в западна европа ги караха да намалят парното, тук такива проблеми нямахме. Това е благодарение на тези хора. Ще пичакаме да захладнее и пак до тях ще опре цялата енергийна система.

Ще им дадат тези пари 36 заплати?! Това е замазване ма ситуацията, а после въздух!!!

Аз я погледнах! Ииии 23 лева ток иии 12 лева пренос! Ииии ДДС върху цялата сметка ! Така платих за август 45 лв.! Чат ли си глупак!

С парите откраднати от магистралите плати да го перът , подмиват и сглобка направиха ! Такова нещо никъде по света няма !

Защо само въглищата?!? Цените на горивата са в разтеж, И за това трябват Протести! А от вашата страна, вдигат цените на горивата...

Досега такова правителство не сме имали ! Продажни и алчни българоубийци !

Тези само обещания и нищо повече, милиардите и милионите за други. Оставка. След като за няколко седмици предаде интересите на народа, това правителство ще разпарчароса страната ако му кажат и това да направи, за да остане на власт. За това оставката е единственото решение. Всичките правителства от 2000 година са предавали българските интереси

Е,това което се случва сега с тец-2,се случи със заводските тец-ове още в края на 90-те ,когато химическата пржмишленост беше закрита за 1 нощ,барабар с прилежащите им тецове.....,е оттогава изтече много вода,някои се пенсионираха,други...умряха,а трети като мен,си хванахме пътя,кой където може...още тогава беше ясно какво ще се случи въобще...още нямаше ЕС,но...местните партии.....всичко са решили отдавна...спете спокойно,деца...!!!

Дърво в главата, маймуни платени от Кремъл.

Ходи у Кремъл да ти отрежат главата идиот!

Да излезем всички и да подкрепим миньорите .Оставка!

Българските въглища са с лошо качество. Ако ни затрябват въглища винаги може да внесем от Украйна. Но няма смисъл, нали Володимир ни обеща украински ток

Всичко ми е ясно, но не мога да разбера само, за какво протестират?

За това да не стоиш на тъмно и студено!

Това са пълни глупости.

Ебаси, колко си прозд, 3456

Ще видим колко съм проз. Като ти нахакат режим на тока, ще се сетиш както ти казвам. Ще дойде време да не можем да си позволим цената на тока, а ще ни се налага да го внасяме. Е ше стоим на тъмно!

Думи на министъра: "За да направим каквото и да е, трябва да говорим. И това трябва да става на среща, но не с политици, а с хора, които разбират и знаят за какво говорят." Та това да ги има или не ТЕЦ-овете е въпрос на държавна политика и естествено е политиците да вземат крайното решение. Тези ТЕЦ-ове със българска руда на място са от жизненоважно знaчение за енергетиката на България и заради "зелените" глупости на Запада не можем просто ей така да им станем роби.

Всъщност, демократитр, се оказаха по бързи от комунистите. Девиза беше, петилетката, за три години. И го правеха за три години, стояха това, което, би трябвало да построят за 5 но демократите ги бият, само за ден разрушават това, което нашите бащи и дядовци са строили с години. За нас, децата им

Започвам да пестим ток от телевизия ,да не ви гледам скапаните мутри ,особенно сега преди изборите ,да фалира и технополис ,само хладилници и кюмбета да продава.ОСТАВКА!!!!!!!

Вгъзраждани и подобни йебани у главу гражданье. Спокойно, ще ги приключат скоро "справедливо протестиращите" простаци, свикнали на комунизъм и уравниловка. Съвсем скоро.

Всъщност, когато зскрием и въгледобива, ше остане ли нещо, което в България да се добива. Зеленчуци не добива е - внос, плодове, също. Месо - 80 процента от чужбина, мляко, заменихме го с отровата палмово масло. Златното българско зърно, заменихме с Украински боклук. И, да, те ни казват че сме заедно, а всъщност са от другата страна на барикадата, пардон, на мантилелата

Излизайте за България ! Утре ще е късно .

Оставка и съд за държавна измяна !

За 1 седмица всички да не ползват ток, така ще им се види тегаво къде ще прехвърлят тази мощност. Най-много да даде фира нещо.

На една страна ама друг път! Работниците не са предатели и продажници и не продават бъдещето на децата си шепа грошове!