Нов космически кораб ще превозва астронавтите до МКС

Частната компания SpaceX представи вчера космическия си кораб “Dragon V2“, който до 3 години се очаква да започне да превозва американски астронавти до МКС.

Обратно в новината

Коментари - Нов космически кораб ще превозва астронавтите до МКС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нема страшно. Ако тази частна компания не изстреля американците в космоса, албанците ще ги изстрелят. С какво и как ще ги изстрелят е тайна, но ще ги изстрелят.

Демек от типа тайна майна? Да не е с нещо кат динамита....? Тогава янките ще хвръкнат чак до луната :) и нема да паднат после никога :)

баси, защо не с остър връх, изглежда ми като женска "играчка".

Ми това е защото си е женско дилдо а не космически кораб :))) тъпи яннки

РАЗНИ НЕНОРМАЛНИЦИ СРАВНЯВАТ КРЕПОСТНИТЕ МУЖИЦИ С ЯПОНИЯ, КИТАЙ, ИНДИЯ,..., А НЕКОИ ДОРИ И СЪС САЩ ??? НАПРАВО СТЕ ЗА ПСИХИАТРИЯТА, ВЕЧНО ПИЯНИТЕ МУЖИЦИ СА НА ОПАШКАТА НА СВЕТОВНИЯ ПРОГРЕС, ОЩЕ СА В РОБО-ФЕОДАЛНО ОБЩЕСТВО И НИВГА НЕМА ИЗЛЕЗАТ ОТТАМ !!!

още ли крадеш никове нещасно мекере? не разбра ли че всички те знаем? Или си толкова тъп и прост че не разбриаш че си разкрит?

Що не си одиш при любимите чизмари в сибир, тъкмо ша копаш газ за чинизия.

Руската машинка изглежда доста по добре проектирана link

Кое е доброто, к'во разбираш ти от форми и съдържание, дали са ти изпита по "Исторически материализъм" ей тъй, гюведжарски.

Абе тъпчо, ти дори не си ми на нивота. Но устат ти много знае. За разлика от теб куха лейко аз се интересувам от космическа техника и ясно мога да различа кога един кораб е направен по добре и конструиран ергономично и инженерно. Като не разбираш бъкел трай си а не се излагай селтак! Руснаците имат опит в този тип кораби капсули от повече от 60 години, докато тъпите янки предпочитаха по скъпата и ненадеждна крилата схема. Вече видяхме как гърмят като фоерверки совалките така че е ясно кой е по добър и по надежден. Срам за янките че копират руските технологи!!!

Аз

Нищо чудно, адаш, да си прав и наистина да са му го дали. Ти, обаче, изглежда си го взел със знания и хъс.

с хубава боя са го боядисали-хваща окото.

истина е. И е добре за развитието на космоса, защото руснаците ще имат конкуренция. Белким това ги накара да си размърдат затлъстите гъзове. А и китайците се включват в купона в космоса и ще става интересно....Бъдещетоо ще покаже.

Аз

Руснаците имат конкуренция - Китай, Япония и Индия.

Всичко Руско е най-велико, така ми казаха да повтарям.

разсъждаваш повтаряй. А ако може да мислиш сам ще си направиш изводите.

Бахти безсрамните американци!!! Нов космически коръб...глупости на търкалета. Що копират руския "Съюз".... кат са толкова големи що не си летят със совалките....а забравих..те гърмят като фоерверките на 4 юли!!! Всички космически технологи на янките са копия на руските, още от първия космически кораб на Юри Гагарин "Восток" и "Спутник" американците го копираха с "Джемини". След като им гръмнаха две совалки американците почнаха да копират руснаците. Единствената разлика е че за приземяване използват двигатели и евентуално парашут а при руснаците е обратно. За по тъпичките дето не се интересуват от космически технологи руснаците вече разработват такъв кораб базиран на техен проект от 1985 "Заря" който някога е разработван като замяна на "Съюзите". Просто тогава идва перестройката и зарязват проекта връщайки се към по евтините "Съюзи". Така че в този "Dragon2v"" бяма нищо ново или революционно просто янките се връщат към пътя очертан от сурнаците това е. Просто копират.

Тази статия малко ми прилича на онази с разработката на нов реактивен двигател за смешните сто милиона долара. Със сигурност има много неизказано в статията. Но пък дава добър повод да се поспори дали кацането е кацане или е клип на Кубрик. Гледам вече се водят ожесточени спорове.

Веднъж вече тези са се провалили, да видим сега как ще е.

.

Аз

А какъв ще е хонорарът на Брус Уилис?

Положението на руснаците е отчайващо.Винаги каниха американци на борда за да може след препиване да има кой да ги върне към майката Земя.

С всеки полет задължително на борда имаше американски офицер, по простата причина, че руската космическа програма, преди 15 години бе дадена на концесия на НАСА. Има достатъчно филми в Тубата по въпроса.

щати,ще му ядът главата....

Pesh0

Що бе , я виж какъв космически кораб са направили , в това на снимката ще влязат 7 човека , ще има двигатели , гориво , кислород .... и естествено оборудване за космическа станция :)

Русия не може да преустанови сама работата на МКС след 2020, но може да го духа на Обама и следващия президент, който ще им обясни набързо, че кон боб не яде!

Аз

Ъхъ... Следващият президент на САЩ се нарича Владимир Путин. Верно, че е роден извън САЩ, ама той и обонго е роден извън САЩ, отделно, че е и маймуна.

И яде банани.Такава беше мечтата на кенефистанеца до преврата. На маймуни ни направиха

И хоп : по - 70 милиона гущера на космонавт за руските барутници. Отиде си руската космическа програмаааа......

Pesh0

все по убеден ставам , че американците , никога не са ходили на луната . Сега нямат свястна ракета , да излизат в космоса , а преди 50 години , ходели на луната .

Не бе , руснаците са ходили! Американците само са им подменили отличителните знаци с Фотошоп. Малеее колко си злееее.....

Pesh0

Не се заяждам , за Руснаци , Американци . Погледни им технологията на американците .... не можаха без руснаците , да направят космическа станция ... сега признават че са зависими от руски ракети , и руски ракетни двигатели. А преди 50 години , са разполагали с двигатели , способни да отидат до луната ... технолигия за кацане и излитане от друга планета , не ти ли изглежда съмнително. Да не говорим за изгубените кадри от прилуняването и други , глупости. Губят ги като нашите депутати, подписи за референдум :)

Недей с лошо де...... Той Пешо сега открива Америка, да не мислиш че вярва на тия картинки със Сиърс Таурс в Чикаго? Чист макет, батка! Кварцови нагреватели на таваните на откритите спирки на метрото в Чикаго през зимата? Да бе - и един Путин завива шоколада в станиол! Извод - не стреляй по пианиста - опс Пешо де, Пешо - той толкова може!

меден в моята кола има повече технологии , отколкото в консервата , дето уж е кацнала на луната .

Колега, вземи си един телескоп, и сам можеш да провериш дали има американски флаг на луната. Естествено, телескопа трябва да е руски, в най-лошия случай китайски. В никакъв случай американски! Тази процедура е правена от много хора, и извода е само един...

По - добрия кораб и да осведомим некои неграмотни маймуняци , че не е само макет, както не са макети и МАРСОХОДИТЕ с изключение на Руския де. А Пу-кин да си взима модула от МКС и да си го прикачва към повредения китайски луноход. Ако успее де, щото има вариант да падне в Океана, справака: наскоро беше

Много ги разбирате, бе. От СНН и ББС ли се информирате, че толкова много знаете?

dimitarpeshev73@abv.bg

Земи чети, а не ми говнори простотии , че стия 2 % на изжорите е зле работата

Проблема е, че като си откачат модулите, осталите няма да има кво да дишат и пият, с кво да се топлят и как да управляват станцията.

Те и на Марс май нямат марсоход! А руснаците имат на Луната лудоход "Лада-друндулет"!

Тоя ...не макет ...да не свърши кат совалките.. С печени немакет..астронавти в микровеле. Че кат гледам как им гърмят корабчетата на янките бетер фоерверки!

"представлява истински технологичен скок" Е подобна глупост като чуя и ведната е ясно за кво става дума.

простотията и алчността погубва комунистите

Така е, но забрави да добавиш че комуниста е като е като болен от спин, първо ще изпозарази и съсипе собственият си народ и едва след това ще легнат да мрат :) Сега само гледай минусите, ако не ми вярваш, колко много са жертвите само тука :))

Под определението спинозен сифилистичен гейевропеец лижеш ччерни банани на Обонго стои твойта снимка нали? Не съм се прирпонзл нали?

Това започва да прилича на сериала "Клъцни - срежи". Клъц на руската газ от Украйна, отрязване на приходите от обслужване на МКС, кръц на световният имидж на Русия като демократична държава. Тежко е да си сам, наказан в ъгъла, затова вчера руснаците по стар обичай се събраха трима с Казахстан и Беларус да си делнат една бутилка водка, или както те самите казват " Сообразим на троих?" Само българското правителство отчаяно се опитва да им пришие един козметичен газопровод, да им уголеми така да се каже мъжкото достойнство. Абе козметична му работа, само не ми е ясно обикновеният българин какво ще спечели от това, бонусите на "нашите другари" от БСП са ясни. И за да ни ми се сърдят русофилите, защото от всеки минус БОЛИ МЕ ГАЗОПРОВОДА ще ги поздравя с " ХАЙЛ ПУТИН!!!"

какъв анимационен експерт си ти бе дебил? Нещо не виждам да има кръц на газта нито кръц на ракетите ...има само един голям руски чеп за американците дет сами не могат се качат в космоса. Нищо ще скачат на батут момчетата хахааххаха

Товарищ, дължа извинение - първото "клъц" или по-скоро БУУУМ!!! си го направиха руснаците сами с Протон. Странно колко бързо забравихте фойерверка от 16ти май тази година. Мога да ти препоръчам две неща 1. Отвори енциклопедията и ще констатираш, че срещу определението "ГАЛОШ" са поставили твоята снимка. 2. Простотията е нелечима, но за твоето състояние явно е допринесло че много са те били по главата като малък.

Считам, че това на снимката е само макет и то намален. Няма как по-малко нещо от самолет да стигне до космоса, поне не без революционни технологии. Така че, ще изчакам да направят полета и тогава ще ги поздравя.

Чакай! Първият полет стартира юни 2010 година! А ти чакай, комунистически тъпанар

Доказал си че си тъп много отдавна, няма какво а ти обяснявам.

Това предполагам е само спускателната капсула. Онова конусовидното нещо дето руснаците се приземяват с него. Революционното тук е, че вместо да разчитат на въздушна спирачка, и после на парашут, американската капсула ще си има собствени двигатели и ще се приземява плавно където и да е.

Ако беше кораб да ходи до луната, бих се съгласил с вас. Но като се има предвид, че това ще е товарен кораб до МКС, "спусктелна капсула" няма приложение в самият процес.

Не се безпокойте за руснаците. Те по времето на СССР само до Венера са пращали май 15-ина кораба, разсекретени в последствие. Но там условията били ужасни - сравняват го с представата за Ада. При първото успешно мерене на температура била над 460 градуса. Принципно са очаквали 45 градуса, защото се водела двойник на Земята и изчислено за разтоянието от Слънцето. От вън изглеждала тиха Венера, но това е от облаците от сяра. Била киселинна и ако не умреш първо от температура, то от киселината. Техниката се повреждала при първите опити, заради лошата среда. Земята и небето отдолу гледани били чевено-оранжеви с мараня. Напомна филма Константин и представата за Ада. ;) Затова донякъде се страхуват от изпаренията, защото считат, че именно заради тях температурата там е толкова висока. Като падали апаратите в атмосферата, все едно падането е във вода поради сгъстения газ и падат плавно на земята. Първите местни данни и снимки от Венера са руски. После американците пращат спътници с тип ренгеново наблюдение.

това ми напомни един стар, но златен виц: Двама шопи овчари се "разговарят" от два съседни хълма -ВУТЕЕЕЕЕЕЕ! КАЗАА ПО РАДИОТО ЧЕ РУСНАЦИТЕ ОТИДОА У КОСМОСООО!!!! - СИТЕ ЛИИИИИИ?!?!?! - НЕ БЕ, САМО ЕДИН! - ЕПА ТОГАВА ОТИ СЕ ДЕРЕЕЕЕЕШ?

Аз

Венера ще е първата наистина колонизирана планета. На Марс само ще си тестват играчките.

Даже американците имали стар фантастичен филм, как кацат на Венера и там от джунглата излизат динозаври. ;) Извън филмите са имали пак много погрешна представа. Тези от СССР имат сумати неуспешни опити на пратени апарати, преди изобщо да могат да получат първите черно-бели снимки. Поне са били упорити. Между другото в Атлантическият Океан, пластовете се цепят. Там се разделят и вътре във водата има вулкани. Там някога са открили един вид еднометрови бели миди, които живеят при 400 градуса, което също се е считало за невъзможно. Един ги бил предвидил и са го считали за луд, преди да го открият 10 години по-късно. Имали много странна генетика.

Американците ще имат транспорт до МКС след три години!Ако е нужно да си направят нова МКС!Руснаците не искат да работят с тях и ще летят с китайците!В бизнесът нищо лично и кой както оцелее!

"Русия не вижда икономически смисъл в участието си в проекта Международна космическа станция след 2020 година, тъй като той "би изял над една трета от бюджета на "Роскосмос". Това заяви наскоро руският вицепремиер Дмитрий Рогозин" Ако НАСА не бе взела Роскосмос под аренда, Русия щеше да се сбогува с космоса още преди 15 години "от иконмически съображения".

Рогозин не беше ли оня истински руснак, който заплаши Румъния, че ще се върне с бомбардировач? Тоя до Румъния не може да излети, без да го арестуват... Решил Космоса да усвоява..... Руски агресор!!!!

След 2020-та година по липса на клиенти на Газпром, Роскосмос ще разгледа възможността за газов конектор на Луната, Марс и други галактики. Р=ашизмът погуби Русия

На теба американизма погубва мозъка ти момче...по леко че ще умре и последната ти мозъчна клетка.