Вдигат заплатите на полицаите с 5%

Съветът за социално партньорство е взел решение да бъде предложено на министъра на вътрешните работи увеличение на заплатите на служителите в МВР с 5%, считано от 01.01.2009 г., вместо с 10% от 01.07.2009 г.

Обратно в новината

Коментари - Вдигат заплатите на полицаите с 5% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правителството, което толкова много защитавахте миналата седмица, ви изработи!

Правителството, което толкова много защитавахте миналата седмица, ви изработи!

Един полицай решил да пише завещание: - Завещавам на жена си 100 000$, завещавам на малкия си син 50 000$, завещавам на дъщеря си 50 000$ леле това са толкова много пари от къде ще ги взема - взел палката Е са ви. мамата! Отбий в дясно!

Ши пишъ обиштание. Ас бай мангал, ема на пойчи немаа а кръдъ тел и другу, штот разбрав чи съ дали на милицаити некакви помушти и штели да нъ биът пойчи. Ам штиле да биът и другити за пойчи пъри. Ся туй го приказвът в маалата дъл шъи верно......

Ортаците с мутрите са си увеличили заплатите отдавна. Изтичането на класифицирана информация пари струва. Биячите също са с подобрена мотивация за да гонят като хрътки децата ни за да ги набият. Нали робската психика се формира докато човек е млад и зелен.

За пореден път политиците ни разделиха. Политиците се изпокриха, по време на събитията от 14 януари и много умело насочиха агресията на обикновените хора срещу тези в униформи. Защо? Защото така е най-удобно!!! За пореден път ни манипулираха. Те най-много от всички имат нужда от една слаба, неуважавана и мразена полиция. Като ви гледам коментарите, явно повечето от вас са се хванали на въдицата. Пренасочиха ви агресията, та да не ги закачате - тези в парламента и правителството!!! Що се отнася до полицаите и действията им на 14 януари, ако действително бяха такива зверове, нямаше да чакат толкова дълго, преди да нападнат невинните протестиращи. Присъствах на събитията от януари 1997 година и много добре видях как се манипулира тълпата, а резултати какви бяха - всички видяхме - НИКАКВИ!

За пореден път политиците ни разделиха. Политиците се изпокриха, по време на събитията от 14 януари и много умело насочиха агресията на обикновените хора срещу тези в униформи. Защо? Защото така е най-удобно!!! За пореден път ни манипулираха. Те най-много от всички имат нужда от една слаба, неуважавана и мразена полиция. Като ви гледам коментарите, явно повечето от вас са се хванали на въдицата. Пренасочиха ви агресията, та да не ги закачате - тези в парламента и правителството!!! Що се отнася до полицаите и действията им на 14 януари, ако действително бяха такива зверове, нямаше да чакат толкова дълго, преди да нападнат невинните протестиращи. Присъствах на събитията от януари 1997 година и много добре видях как се манипулира тълпата, а резултати какви бяха - всички видяхме - НИКАКВИ!

Добре де. Полицайте не заслужавали и тези 5 % , а военните които миналата година получиха 33 % , а днес чета , че тази година им вдигат заплатите с още 20 % процента + на тези с 15 год.стаж безплатни жилища / справка във ДНЕС БГ/.Че то излиза ,че един редови военнослужещ с една година стаж взема сега , колкото началник на РПУ.

Иване, пишеш ...Това е абсолютна подигравка!!!!!!!!!! съгласен съм, 5% не са кой знае колко пари. Само не забравяй едно: Ние сме на прага на страшна икономическа криза . На улицата останаха и ще останат десетки хиляди строители, металурзи, машиностроители хора от сферата на услугите. И те са със семейства, и те са с кредити. Данъчните приходи в бюджета РЯЗКО ЩЕ ПАДАТ. На тоя фон 5% плюс си е истинси повод за радост. И още нещо - вероятността за съкращения на полицаи е почти равна на нула. Осигурени са на пълната си заплата, за разлика от много други. Т.е. те имат силна социална защита. А иначе съм съгласен с теб за депутатите и магистратите с техните 13, 14 и ни знам какви още заплати, бордове и премиални.

Не разбирам гнева и озлоблението ти към полицаите. И сред тях има всякакви. Приличаш ми на един познат, който също говори по този начин за полицаите. Но същият преди няколко години се яви на някакъв изпит за полицай / май изпит за грамотност/ и не го изкара. Та, не можа да стане милиционер. И ти не ми се виждаш много на ти с правописа. Не знам с какъв успех си завършил 12. клас, но съм сигурна, че според теб самия заслужаваш много по - висока заплата от полицейската.

Абе какво са 5% на тяхната основна заплата. А относно тийнейджърите всички видяхме как точно те почнаха първи боя. Полицията си стоеше кротка и мирна, ама като те бият и ти ще биеш много ясно. Малко им беше на тия хулиганчета, наркоманчета, надрусани отрепки.

Директорът на училище - колкото началнка на РПУ. Тогава ще разбере тъпата ти кратуна, че полицаите предоставяте услугата сигурност. И като обществена услуга тя се плаща колкото ние останалите преценим. Иначе си търси друга работа. БГ е полицейска държава щото малоумници като тебе получават повече от професорите в унивеститета. Значи полицейщината е по-приоритет от образованието. И не ми се правете на ефективни и работни. В БГ има 120 000 частни охранители. Това поне 70 процента е резултат на некадърната полиция, която не произвежда сигурност и затова се влагат още пари за частна сигурност. Е затова след Тодор Живков няма и една гайка завита в газопрводи, няма и магистрали, няма и много други работи. Защото сме на 1во място по ченгета на глава от населението и те искат дса им се плаща. Аз лично по работа следя над 50 кражби над чужденци за последните 10 години и ни един не сте хванали. Само веднъж ченгетата подвеждаха един чужденец да разпознае уж-нападателя без самият потърпевш да е сигурен в това. Така че сега като искате повече пари приличате на оня боклукчия, дето с парите от данъците ни така чисти София, че си кипи Бугати Вейрон. А едни други педали чистачи пак с парите на данъкоплатците от няколко града си купиха куците коне от ЦСКА. Това са все морални цървули. И вие, граждани полицаи, сте на път да станете като тях. Някои отдавна са, но то е друага тема.

Еничарите тряите давземат колкото да вземат колкото медицинските сестри. Офицерите да вземат колкото даскалите, а директорите на училищата да вземат колкото началниците на РПУтата. И това да са сумите тотал и за звание, и за длъжност. А не какато сега куките да ни баламосват със заплатите си и др. соц. придобивки. Като ви намалят два пъти като бройка, може и да ви увеличат парите с 20 процента. На който не му изнася - да хваща друга работа, а не да си нарежда бирения мехур в редичката на платените биячи на корумпираните задници в парламента.

Stiga de hora, osuznaite se! Ako policaia vzima po 200-300 ot podkupi i reketi na den, shte sedi li po gradinkite da stachkuva, a ne po krustovishtata da 'Zarabotva'.? EEEE, aman ot taia pusta zavist bulgarska! Ami toi kato disha izgorelite gazove po ulicata na 600 sel-ovete, karani ot hora, deto ne mogat da se podpisvat i kato si sednat na portfeilite stavat pravi, kakvo? Da vzima 300 lv i da vika ura li? Servitiora ne krade li? Barmana ne krade li? Tia v obshtinite ne kradat li? Uchitelite gorkite ne izkarvat li vashite deca oligofreni, za da im plashtate chasni uroci? Aide stiga!!

Като не им харесват заплатите на полицаите да НАПУСКАТ!!!

Ебати популизма. Що не мине Мишков да им лъсне кубинките по веднъж. Това струва точно 5 % . ХеХЕХЕ

Не заслужено.От народните пари.ха ха

Необходимо е, но не е достатъчно. За последните 4 м. само банките са вдигнали лихвите си по кредитите с около 3-4 %. Евала на ръководството, че толкова им се откъсна от сърцето. Интересно е само да не би 5 % да са разликата между средната бюджетна работна заплата за 2008 г. и тази гласувана за 2009 г., на която се определя и процетнта за основната работна заплата по ЗМВР.

Заслужават и повече, но някой от тях! Съгласете се че в техните структури е пълно с трътлести плужеци, които освен за заплати за друго не ходят на работа.Щатовете по районните управления са тотално раздути и за да си запълват до някъде работното време няколко човека вършат една и съща работа.Случи се да ми откраднат мобилния телефон.Подадох жалба в РПУ.Извикаха ме на разпит за да обясня как се е случило.След около месец пак получих известие за да се явя в определен час във въпросното РПУ.Ситуацията се повтори, само че ме разпита друг служител.Защо след като вече съм разпитан, се налага да отсъствам отново от работа за да ме питат за едно и също нещо, други хора?Трупат протокол върху протокол и за един JSM, документацията им е набъбнала като библия.Резултат-ника за това ми беше мисълта.Много хора -малко работа.Да не забравим, че личния състав в системата наброява 63 000.А армията е 2 пъти по-малобройна!?В коя държава има подобно съотношение?-Според мен-никъде!Съкращени и то на същите тези плужеци е решението.А редовия полицай, тогава ще види берекет от по-голяма заплата и перфектна материално-техническ база.

Това е абсолютна подигравка!!!!!!!!!! Полицаите са хора със семейства и е срамота 95% от тях да живеят на кредит. Какво са 5%?!?!?! Министърът свещи да си купи с тях!!!!!! Срамота!!!!! Как може за депутатите на всеки три месеца да се намират пари, че да си актуализират заплатите, а за полицаи - няма!!!!!!!!!!! Ами в Съдебната система????? Най-корумпираната, пък им намериха пари не само за 13, но за 14 и 15 заплати през м. Декември 2008 г. Освен това (по ирония на съдбата) всеки месец им начисляват т.нар. антикорупционнни. Скандално!!!!!!!!! не разбрахте ли, че сме разделени на две: от една страна са мутри, бизнесмени, депутати, управляващи и др. от т.нар. политически елит - е с две думи - големите бандити, а от другата страна сме обикновените, мизерстващи данъкоплатци. Не бива да се поддаваме на озлобление към самите нас. Гневът ни го заслужават други - всички знаят кои. Максимата разделяй и владей не е чужда никому, най-вече на комунистите. Важното е да сме единни и да отстояваме докрай правата си. Че то от задължения за тях май място не остана. Дерзайте полицаи!!!!!!! Честните, мизерстващите, измръзналите, болните, бедните българи сме с вас!!!!!!!!!!!!!! Отстоявайте правата си докрай!!!!!!!!!!

KAKVI 5%, KAKVI ZAPLATI ZA TEZI PEKETIORI,TE VSEKI DEN SI PEKETIRAT S 100_200 LV HORATA MAMA IM HAIDU6KA. ZA EDNA SEDMICA NA MEN MI VZEHA 60 LV REKET ZA DA NE MI NAPI6AT AKT ZA PREVI6ENA SKOROST .POLICIA I KAT RABOTQT V EDNO.POLICAITE TE SPIRAT I AKO NE IM DADE6 PARI VIKAT KAT DA TI NAPRAVI AKT.....

Това е абсолютна подигравка!!!!!!!!!! са хора със семейства и е срамота 95% от тях да живеят на кредит. Какво са 5%?!?!?! Министърът свещи да си купи с тях!!!!!! Срамота!!!!! Как може за депутатите на всеки три месеца да се намират пари, че да си актуализират заплатите, а за полицаи - няма!!!!!!!!!!! Ами в Съдебната система????? Най-корумпираната, пък им намериха пари не само за 13, но за 14 и 15 заплати през м. Декември 2008 г. Освен това (по ирония на съдбата) всеки месец им начисляват т.нар. антикорупционнни. Скандално!!!!!!!!! не разбрахте ли, че сме разделени на две: от една страна са мутри, бизнесмени, депутати, управляващи и др. от т.нар. политически елит - е с две думи - големите бандити, а от другата страна сме обикновените, мизерстващи данъкоплатци. Не бива да се поддаваме на озлобление към самите нас. Гневът ни го заслужават други - всички знаят кои. Максимата разделяй и владей не е чужда никому, най-вече на комунистите. Важното е да сме единни и да отстояваме докрай правата си. Че то от задължения за тях май място не остана. Дерзайте полицаи!!!!!!! Честните, мизерстващите, измръзналите, болните, бедните българи сме с вас!!!!!!!!!!!!!! Отстоявайте правата си докрай!!!!!!!!!!

На другите професии не увеличават, а намаляват заплатите. Другите се пенсионират на 63г , а полицаите на 50 г. Миньорите трябва да копаят под зечята до 63 г. Професията на миньорите е по трудна от полицейската.

Въпросът е-дали като им увеличават заплатите и добавките ще зработят по-качествено...за вътрешната сигурност де...мноооого се съмнявам. Те си остават все същите , ако ще и с 500 процента да им ги увеличат.

Да им дадат и много повече, но не да бият мирно протестиращите, а да осигурят спокойствие на гражданите! Хората в цялата страна живеят в страх от крадците и убийците, това не е нормално!!! На работника за некачествена продукция не му плащат, а го уволняват!

Действа се. Оправиха 4 РПУ-та, с ремонт са още 2. Това в София, за страната незнам.

Що с 5% бе , вдигнете ги с 6% , та да взимат некой лев ортгоре . И те са ора .

А от нас ще имат бонус.По едно руло тоалетна хартия,ама втора употреба.

Доколкото разбрах, полицаите не се оплакват толкова от ниските заплати, колкото от качеството на дрехите които им дават, липсата на материали (на някои места са още с пишещи машини вместо компютри) и липсата на подходящи помещения. Що не се действа по този въпрос?

Кажете мми друга бяла страна където полицай да стават изметта на обществото. Тези дето са завършили с 3ки 12-ти клас. Прости, мързеливи, затлъстели и т.н. тази МИЛИЦИЯ не заслужава нищо докато не се превърне в нормална бяла ПОЛИЦИЯ

Ще им дадат и по едни обувки.Гледам, тръгнали са боси из маалата.

Това е подигравка с труда им.

Е сега ако ни пребият и на 21.01 - с още 5%

Честити 5 % леваци :)

За тия умни глави е малко 5%...

пак на протести какви са тия 5% трябва 50

da pravitelstvoto nahranva lakeite si triabvat im silni i dovolni hora za da gi paziat po dobre

Ne odobriavam povi6enieto sled tova,koeto stana na 14.01.09 g.Po-dobre da dadat parite na bolnite detza i na tezi v domovete za izostaveni i bezprizorni detza!Stiga ste ni zanimavali s nekadarnitzite-ne stavat za ni6to!Narodat triabva6e da gi pomete i nabie na protesta,no utre...

Заработиха си го еничарите

Браво, с колко много само, 5 %!?

нерде 50, нерде 5 ! Докога ще ни будалкат ?

и това им е много

Лично мнение-подавал съм 4 молби до РПУ-та напоследък :2 за жилищни кражби с разбиване на входна врата,1 за разбиване на атомобил и една за грабеж на пари пред автобус.Нито по една от молбите не е работено.За какво ми е тази полиция като не работи-единствено се гушат по кьошетата и храстите за рекет.Полицаите работят за престъпниците ,а не за гражданите!

Браво ! Другият път пак да изкарат палките да пазят власта,да въртят радостно с опашки ,докато господарят ги милва по каските !!!

abe vijte ima fisionomiite i s zigara v raka kade sche vidisch v ch avstr.germania polizai s zigara sa kakvo im digate saplatite sa poboischata varhu studentite i starite pensioneri li ili sa tova tsche sa s mutrite

Скапаната ни държава ... Сега разбирам защо има толкова корупция сред полицаите. 500 лв + 5% 525лв, страхотно увеличение! Могат да си купят един луканков салам, една кола и една салата, т.е. децата им ще имат една вечеря като хората ...