Борисов предложи поне 30 г. затвор за отвличане

30 години затвор да е наказанието за извършителите на отвличания, а при причиняване на нараняване или смърт на жертвата присъдата да е доживотна.

Обратно в новината

Коментари - Борисов предложи поне 30 г. затвор за отвличане | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За това сън съгласен Бойко, само недей да си играеш с огъня и да вдигаш данъците на обеднелия народ! ... де не изгориш

Смешници сте всички бреее, как може в затвотите да лежат хора за убийства и дилърчета на дребно с еднакви наказания и присъди, това е поредния фарс да ни покажат как системата не функционира и да се опират на полицейщина и заплахи за наказания след като не могат да въведат елементарен ред, законност и справедливост.

Smiatam, che e normalno da se davat po 10 godini za zaplaxa i po 50 godini za otvlichane. A za smart da se iztrebva familiata. I shte gledate kakvo shte stane. Ne triabva da se zabravia, che triabva i zakon s koito da moje na vseki edin bogatash da my se razgledat minalite 20 godinki tryd. I togava mnogo iasno shte vidite koi si chorapite karpil, koi ot zakyskite pestial ili izobshto ne ial...

Една умна идея направо да снимат американския закон и да го приемат .

А ти кой предлагаш да ни управлява,я си кажи мнението защото почти съм сигурен кой би предложил ти

В допълнение към изказаното мнение, вече ще имаме и НОВИ АМАРИКАНСКИ ВОЕННИ ИНСТАЦИИ в България, за да се запазят богатите от НАРОДНАТА ЛЮБОВ която ги УБИВА и ОТВЛИЧА. Но българският народ има едно свръхсилно оръжие . Поради въздействието на това оръжие са се разпаднали и се разпадат велики империи (последната, от 1991 г., е Империята на ЗЛОТО). Но нека да доживеем до 20.12.2012 г. и след това ще видим какво ще им сторим на Хамериканците и Рашаните.

дано го приемат

Браво, другарю Борисов! Ако придложиш 300 години, рейтинга ти ще се дигне на 120%!

Последните 20 години България се управлява от хора с ниво председател на ТКЗС и резултатите са ОЧЕВАДНИ.Скоро имаше един МИНИСТЪР,който беше близък с оперативно интересни хора,сега имаме министър-председател се занимава с едно най-обикновено престъпление,което съпоставимо с държавните дела е.....просто нямам думи.Б.Б. ЗАБРАВИ ,че си бил полицай и гледай на държавата и бъдещето и с поглед от височината на поста си.Бъди държавник,а не редови полицай.Нали си има МВР.

Моите уважения към становището ви.Напълно съм съгласна .Прави ми впечатление, че напоследък с постингите си реагирате много адекватно и навременно и помагате на доста народ да се ориентира в ставащото.Забелязвам голяма част от прогнозите ви се сбъдва.Само се моля да не се стигне до крайности ,защото много простотии се натвориха и вече не се издържа.Знам,че някои ще кажат,че крайности няма да има,защото сме стадо овце,но все пак ми пука.Какво излиза-или смърт и мизерия ако си траеш,или край на всяка надежда ,че някой от горе ще те чуе.Всеки си прави каквото му изнася.Че то по-добре да си мреме!

BRAVO!!!!!! Dano tozi zakon da bude priet.

Споко, Наско - законът е затова една страничка. Кратко и ясно е описано, че ще се лежи 30 години, ако отвлечеш богаташ, жена му, член на фамилията му. По 25 год ще се лежи, ако отвлечеш вуйна му, шуранайката или любовницата. За всички останали отвлечени с доходи под 100,000 лева годишно престъплението не представлява особено голяма обществена опасност и се наказва с 2-3 месеца условна присъда, за да се пести от бюджета на местата за задържане.

И квоуум? Като се подпиша с истинското си име и след това ме репресират? Нали не в Страстбург ами и в Ирак ще ги съдя и ще искам полит убежище в камерун, защото не съм ги обидил Новичките с нищо, освен с мненията си! И, о, Светлина - ПАТКО - НЯКОЙ АКО СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ СКРОМНАТА МИ ЛИЧНОСТ - В МОМЕНТА МИСЛИШ ЛИ, ЧЕ НЕ МЕ ЗНАЕ КЪДЕ СЪМ? Аман от психясали целувачи на задници. Убеден съм , че така пламенно си защитавала и Костов и Царя... И Серго...

Господин Борисов,от този момент нататък,мнооооого внимателно си подбирайте новинките,които от извстно време ни подхвърляте да опипате почвата дали ще мине номера.Не усещате ли как се движите от известно време по ръба на бръснич и е само въпрос на време кога този бръснич ще обезглавява?Ако сте заложили на тактиката да подхвърляте на народа озверяващи новини,бъдете сигурен само в едно-с опипване на почвата и реагиране на укането и дюкането на тълпата когато правите закони и вземате решения НЕ СТАВА!!!ВИЕ и Вашето правителство вече сте почти отсвирен-за по-малко от 100 дни дадохте да се разбере,че не сте онзи,който милее за бедния и изстрадал народ.И този народ няма вече нищо друго освен едно-инстинкт за самосъхранение,който му отваря гладната паст и ви поглъща,помитайки всичко пред себе си.Онова,към което тласкате хората , защитавайки на всяка цена интересите на олигархиите и заобикаляйки основни положения на държавното строителство е само и единствено изригване.И това изригване е с такава мощ,че едно Цунами ще ви се стори като нежен полъх!!!Много внимавайте с манипулирането на емоциите на бедния и съсипан народ.В този живот има две положения-или си чук или си наковалня.Който не може да е чук-е наковалня.Няма средни положения-между тях няма нищо-само въздух и то не под нагане!!!И познайте какво става когато наковалнята реши да обърне посоката!!!

Да попитаме Бойко Борисов: този закон за отвличане само на олигарси за пари ли ще бъде? Защото всекидневно се отвличат млади момичета за да проституират, да ги продават в чужбина, това е свързано винаги и с побоища, дрогиране, изнасилвания. Но тогава Бойко Борисов не взема отношение, защото се отнася за бедни хора, не от неговото обкръжение. А сега обикаля като цветарка от телевизия на телевизия, загрижен за олигарсите.

Защо не се подписвате с истиските си имена, смелчаци? :-))))

Артиста ББ си мисли ,показах на народеца ми колко съм загрижен за тях! въпросът е друг,колко ли му вярват,освен неговите хора,преко заинтересовани за далаверите си?!

zahto neizmislite za depotatite za ministri kato otkradne smart etva hte e xubab zakon

За да има хванати и действа настоящия НК се иска работеща съдебна система. ТОЧНО ТАКАВА НЯМА БЪЛГАРИЯ И В ТОВА СЕ СЪСТОИ ПРОБЛЕМА. ЕС казва от 5 години -необходимо е пълна структурна реформа на съдебната система и пълна чистка на състава и , което значи :деполитизация, нов начин на избор на ВСС и Главен прокурор, пълна чистка от корумпираните магистрати, които заемат 2/ 3 от състава. НО мнозинството на ГЕРБ в НС не си направи труда на прокара една реформа в съдебната система, в замяна на това Борисов още първия ден на своето управление засвидетелства почит и 200% доверие на същия състав на прокуратурата. Следователно, правителството работи съвсем съзнателно ДА НЕ ЗАРАБОТИ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ДА НЯМА ПРОМЯНА НА СТАТУКВОТО. ideyazabulgaria.org

Закони,Закони,закони и в крайна сметка всички престъпници с висящи дела и на свобода!Е на кой ги прилагате тия закони бе господа?

Само за отвличане ли закона трябва да е строг, и за изнасилване, за убийство, за гавра с личността, а за мизерното ни съществуване, кого да съдим!

И стогодини да е по закон- ще лежат, ако ги хванат! А как ще ги хванат като къртиците им са навсякъде във властта! Скапана корумпирана държава! Ни да си жив ни да си умрял!

Нека първо хванат някой. А и тогава пътя до осъждането ще е мнооого дълъг. Накратко - нищо няма да се промени!

Че то и сега в Наказателния кодекс за отвличане има наказание, но наказани и хванати няма. Проблемът не е в липсата на закони в това, че няма хванати!!! Затова вместо да съчинявате закончета г-н Борисов, почнете да ги хващате тия симпатяги.

герб имат пълно мнозинство в парламента.защо само предлагат а нищо не вършат.изборите минаха -хора не сте в опозиция -действайте.всичките ви действия досега са като предзборна камапания.време е да се поема и отговорност но на дела а не на думи.и не само закон за отвличанията или за кражбите или за коланите.всичко подлежи на ремонт и то незабавно./закона за лова изглежда е най важния проблем на държавата щом като пълно мнозинство се занимава с него/

ББ прави закон ЗА БОГАТИТЕ - 30 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ОТВЛИЧАНИЯ . Пита се за кого? Богатите? А те са тези с куфарчетата преди 20 години, те държат мръсните пари? Народецът, който е 95% против богатите, го трепят, заливат с киселина , на убийците дават 1,6 година условна присъда. Значи, се прави закон ЗА ПРОТЕКЦИЯ НА МРЪСНИТЕ ПАРИ! Как ще създадеш в страната съпротива срещу статуквото, кой ще посмее?

Кого да чакаме бе 7/8 да дойде и да ги въведе тези закони в действие? Може би архангел Михаил?

Решението е само едно! Не само за отвличане, но и за смърт на човек, дали предумишлена или не, трябва санкцията да е огромна. В България човешкият живот стана по-евтин от една годишна заплата. Това е недопустимо! Не може за убийство по непредпазливост 2.5 години условна, за отвличане 30г. Трябва да има градация. За мен всяка смърт е по-сериозно престъпление от отвличането!

И 100 ГОДИНИ ДА ИМ ДАДЕШ,АКО НЕ ГИ ХВАНЕШ ,ВСЕ ТАЯ.....А ТЯХ НЕ ГИ ХВАЩАТ,ЗАЩОТО СА СВОИ ХОРА,ПОСЛЕ КАК ЩЕ ЦЕЛУВАШ РЪЦЕТЕ НА БАЩИТЕ И МАЙКИТЕ ИМ,КОЛЕНИЧАЛ СЪС СВЕДЕНА СМИРЕНО ГЛАВА.....

АЗ ПРЕДЛАГАМ-99 ГОДИНИ!!!!!!!!!!!!!!

Струва ми се че пак няма да могат да ги хванат тези ,които отвличат. И сега има закони ,но но не можете да ги хванете защото явно те са по умни .

Това ще бъде закон, даващ някъкво успокоение и защита на хората, които преди 20г получиха куфарчетата с пари. Защото е публична тайна, че някой има списъка на тези хора. Трябва нов НК, защитаващ обикновенните хора, а отвличанията да бъде раздел от тоси НК. Само така ще Ви повярваме. Не е честно към Вашите избиратели, г-н Борисов!

До: Наско (23.10.2009 г. 11:21ч.) Наско, Уго Чавес знаеш ли колко е направил за страната си и за обикновените хора? С твоето седерастко мислене няма да повярваш, ама питай ги хората там.

Ето за това не може да се прави бизнес в тази държава - направи си човек бизнес план, устрои си бизнеса, плати където триабва и изведнъж - хоп - нов закон дето му обезмисля всичките усилия! :)

Дали наистина сам е толкова прост или това е само PR инициатива за да се хареса на простите хора.В същност май няма никаква разлика.

Nashiqt samodurjec otnovo NAREDI da se napravi! :) Bravos. Shte e interesno da se vidi zakon ot 1 stranica.

Трябва да се говори в първо лице единствено число за да се поема ОТГОВОРНОСТ! А за качествения материал беше една голяма лъжа, гледах изказванията му в Чикаго и това което каза там въобще нямаше нищо общо с това което изкривиха комунягите.

Vsichko e zaradi mrasnite pari - ako v darjavata se darjeshe da se znae iztochnika na zabogatiavane i dohod, takiva pari ot otvlichania shtiaha lesno da lasnat. Darjavnata ni politika obache e da se krade i da se pliuat pred mediite,a da iadat na edna sofra posle i da ni se prismivat da glupostta da se nadiavame, che neshto shte se promeni. A i kato go priemat zakona kakvo garantira, che niama da gi zaplashvat s ostrel, ako ne platiat. Ami vzrivovete - i te sa seriozen problem, a zakonodatelni promeni niama. Nad 1000 zagivat po patishtata - niama promiana, nad miliard sa krajbite ot DDS - mojeli sa vzeli sa gi tia pari. I krajbite na koli prodaljavat s palna sila ... iavno naistina e vajno, jivota i zdraveto na po-bogatite da se opazvat

Няма никакво значение какъви поправки ще се приемат,след като няма кой да прилага закона!Закони имаме и то не лоши,само че системата ,която ги прилага е неадекватна!Аз лично не се сещам за някой случай /от сещате се кои/решен навреме и обективно!Колко други български деца изчезнаха.......и нищо!Сега на някакъв комунист му се случи и олеле.....НЕНОРМАЛНА държава!

Бат Бойко поръчал закон - направили му закон. Пак някой от неговите малоумни дупеоблизвачи. Акълът им стигнал за една страничка, ама от сърце, еле пък като за пожарникари, но не и като за НПК. Защо Вождът не хване да поръча на някого и една Нова Конституцийка? От половин страничка - какви са тия лигавщини - таз сегашната... ехее. Ще влезем и в Гинес - оттам ще дадат 5-6,000 евра - ще закърпим и бюджета. През това време материала ще се отдава на изнасилвания, тук-там - педофилия, заливания с киселина и србска музика... И новите инциативи по ЕС стандарти - перфектни! И си представям покрай новата акция за коланите на задните седалки.... Как тия дни спират катаджиите автомобил с охранени пичове, а на задната седалка някакъв с качулка на главата, вързани ръце и... Без колан... Малиии - жална му майка!

Може би единственото смислено нещо, свършено от това правителство досега - и пак в интерес на богатите, но няма значение - поне нещо да се свърши, макар и със закъснение, макар и да защитава интересите главно на незаконно забогателите - пак е нещо ! Хайде да видиме дали ще влезне в сила и дали ще има осъдени !

отвлечеш богаташ 30 години. Убиеш човек от народа 20 год. личи си какво е мисленето на ББ

няма ли да спре да говори в първо лице , единствено число. Че вече лу лъсва д-то е ясно. Щеше да е обединител на нацията пък постоянно ни настройва едни срещу други. Да не споменавам за качествения материал. Добре, че беше той, че да дойде на власт.

прав си бат`Бойко, че не трябват да бъдат допускани отново на улицата, а ти да повториш мандат, защото жална ни майка.

Това за отвличанията е добре ,но няма ли да се увеличат и наказанията за другите престъпления против личноста .Защо ако нарежат някое бабе след като са се гаврили с него и са му взел пенсията не бутнат тези гадини да изгният в затвора доживотно ако ще и да са непълнолетни.Нима само за престъпления срещу богоизбраните трябва да се налагат най-тежки наказания.Всички сме равни пред закона и всеки човешки живот ,здраве ,достойнсто и собственост се нуждаят от еднаква защита .

Dano ima njakakav NOV no i PRILOZIM zakon! NALI NIKOJ ne uska da bade otvlechen!?

Медицински правилно решение - изрязване на следствието. Като спешна мярка - отлично! Само, че това е едно часто проявление на хидрата престъпност. Какво трябва да чакаме всяко едно да ни подразни или да засегне някой братовчед, за да има спешни мерки? Трябва да се въведе система от правила, прости и малко на брой, но от всеобщ интерес изън които да има сеч. Това е единственото решение. Най-важното е да се приемат без участието на заинтересованите за обратното страни - престъпници и адвокати. Аз примерно бих предложил да се категоризират престъпленията не на леки, средни и тежки, а на престъпления срещу имуществото, държавата и човека в този ред на строгост. Имуществото може да се изплати, дори двойно. Държавата като обществена организация е по-защитена. Човека, като основна градивна единица, трябва да бъде най-силно защитен, точно като такава с приципа - Ако важи за всеки, заначи важи за всички! Признавам г-н Борисов, отлично се справя с огъня, но ние нямаме интерес България да бъде загасена, а да не се запали.

Популизъм е това, като няма разкриване и правосъдна система, каквото и да е наказанието то няма да сполети престъпника. Инач шайката крадци и паразити и хрантутената от тях политическа прослойка нямат сметка да има безопасност и благоденствие за нацията. Човек който е спокоен за живота и хляба си, трудно може да бъде ограбван и паразитиран по дивашкия начин по който това става у нас. Тъй че освен популизъм досега нищо реално няма и май няма и да има.

Ал Бънди (23.10.2009 г. 12:06ч.) До похитителите, Моля ви, похитете върхушката на БСП. Много хора ама много ще се бръкнеме да дадем по нещо за да не ни ги върнете. :)))

A za piyan shofior ubil chovek maximum 1 godina uslovno.