Взривове в Терем-Костенец, 10 ранени (обновена)

Експлозии избухнаха в завода на „ТЕРЕМ" за утилизация на боеприпаси в Костенец около 8.50 ч. 10 души са ранени, един от тях тежко. Няма опасност от нов взрив.

Обратно в новината

Коментари - Взривове в Терем-Костенец, 10 ранени (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не може да има взривове и радиационния фон да не е повишен. Максималната доза винаги е около 10 пъти от нормалната.Нешастници! Вярно, че това не е о т компетенцията на мошенници и властол'бци, както и на чалгари, но.....

щатите запукаха ислямистите в ирак

Това е резултат от тоталната деквалификация на работната ръка у нас. Почти няма промишленост, която да изисква специалисти, за технологично превъоръжаване да не говорим. Всичко са кафенета, сергии, чалготеки и брокери.

Че кой ги създаде тези ислямисти?Защо ги нямаше до ерата на суперястреба Рейган?Да не би аборигените от Австралия,чукчите или ескимосите да им даваха реки от долари и планини от оръжие?Двете отврътителни империи САЩ и Русия са виновни за всички беди на човечеството,нека си берат плодовете.И да ги "пукат" и да не ги "пукат" нищо няма да помогне,никакви технологии не могат да надвият религиозния,политически и националистичен фанатизъм.ПОСЕЕШ ЛИ ВЯТЪР ЩЕ ПОЖЪНЕШ БУРЯ!

Да бе, било контролирано обезвреждане....Явно не е.

доста голяма искра ще да е била-прилича по-скоро на мълния! пак мъгляви обяснения...

Taка ще е. Все по-лош и по-лош материал остава в милата ни Татковина. Процентното количество на идиотите се увеличава. На всеки 2 месеца имаме по някой взрив на боеприпаси или нещо от рода.

Журналистите отново както винаг се изказват некомпетентно или най-малкото преписват като първолаци това което им се подхвърля. Няма големи разрушения - показват ни снимки но всичките те са от портала на предприятието. Нормално- вътре няма да ги пуснат, но да не кълват веднага. Вярно е, че в такива предприятия се взимат мерки при самото им строителство за ограничаване на щетите при инциденти, но все пак дупка с размери 2 - 4 м. не е лек инцидент. Знаем от многото репортажи по ТВ че при дупка 20 см има изкъртени врати и съседните кооперации до 4-5 ет са без прозорци. Но за пореден път се потвърждава мнението ми, че болшинството от пишещите са хора с средно и под средното интелектуално ниво и което е по-лошо - това са хора, които не мислят а бързат да напишат това което им се подхвърля.

Сигурно ще ме изтрият, но това не са журналисти, хиени, които се хранят с чуждото нещастие. Сега са във възторг, че ще има за какво да пишат и вече са на лов за бивши служители и работници, които да разказват, да си спомнят и още и още и още...

"..При контролирано обезвреждане на боеприпаси се е получила искра, която е предизвикала взривовете..." WTF ???????

УБИЙЦИНАБЪЛГАРИ!!! ЗАЩО НЕ СЕСЛУЧВАВРАЙОНИ СТУРЦИ ИЛИ БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИ, КОИТО ПОНЕПОНЯТНИ НА МЕН ПРИЧИНИ СЕ ТУРЧЕЯТ. ВТУРЦИЯ,ОБАЧЕ БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИТЕ СА ОТДЕЛЕНИ НЕ САМО ОТ ТУРЦИТЕ И ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ. оТДЕЛНО НАВЪРХА НА БАИРА. ТОВАСЪМ ГО ВИДЯЛА С ОЧИТЕ СИ И СЕ ОТНАСЯЗА РАЙОНАНА ТЕКЕРДАК -В ЕВРОПЕЙСКАТА ЧАСТ НАТУРЦИЯ. БЪЛГАРИ, СЪБУДЕТЕСЕ. СЪД ЗА ВИНОВНИЦИТЕ , СЪЮЗЯВАЙТЕ СЕ ИГИ СЪДЕТЕ. ИМА И ЕВРОПЕЙСКИ СЪД, НЕ Е ТОЛКОВАСКЪПО. ОБЕДИНЯВАЙТЕСЕ, ИНАЧЕ ИЗЧЕЗВАМЕ!!!ПРЕСТЪПНИЦИ-ТОВА Е ЛЕСНИЯ НАЧИН ДАСЕ ОТЪРВЕМОТ НЕЩО КОЕТО НЕ НИ Е ЗГОДНО!!

Гого,що не вземеш да се гръмнеш,много си проЗД.:))

Pesh0

ебаси страната , всеки може да си избира , да бъде убит в влакова катастрофа , удавен или взривен. След като направите своя избор се обадете на полицията да ви насочи към подходящ за вас регион.

Ако не се случи нещо от горното, то обезателно ще ви откраднат парите в лицензирана от държавата банка с участието и лъжите на самата държава и власт.

При утилизация на боеприпаси и др. взривни вещества ИМА определена технология , която за съжаление НЕ СЕ ПРИЛАГА в пълен обем заради оскъпяване на процеса!!! Виновен е ОНЗИ който е разпоредил процедурата да бъде съкратена!! За ВСЯКА утилизация трябва да има заповед в която поименно да бъдат определени лицата извършващи процеса , последовотелноста в процедурите , мерки за безопасност и осигуряващ медицински персонал!! Питам се ЧИИ са фирмите "получили" право за тази дейност ???? Каква е квалификацията на персонала?? И имат ли подписи в журнала за ежедневния инструктаж по мерките за безопасност???

Всичко това ще го има при "проверка".Бъди сигурен.Документация бързо се скалъпва.

Документацията и сега е изрядна и нищо няма да се скалъпи. Още при влизането за започване на работа се разписваш, а какво ще правиш си е твоя работа!

Онази пихтия Десислав от погребите в Лозенец наказаха ли а с нещо?

Не знам какво са искали да покажат със тези снимки , но не изглежда да имат нещо общо със взрива. От тях оставам единствено с впечатление че в от както са пуснати подобни производства, никога не е имало модернизация, и по този показател най-вероятно много изоставаме от много африкански държави. Освен че видях много интелигентни бизнес физиономии.

Оставка, оставка ! Кой, кой, кой !?

Уф, в тая провинция само проблеми! Тук в София сме решили проблем с утилизацията. Циганите утилизират всичко безаварийно! Това телефонни и електро кабели, мазета, тавани и т.н. Тази нощ дори са утилизирали едно коляно от водосточната тръба на блока!

Министерство на отбранатаррСлужба Военна полиция, МВР, Главна дирекция "Пожарната безопасност и защита на населението". Всичките те са на място на инцидента и започват работата по разследването на случая. От Главна инспекция по труда също са изпратили свой екип. Четете колко народ ще ходи да се занимава със случая. 10 дущи са пострадали, 110 души ще ходят да се правят, че нещо зависи от тях. Раздута и неефективна държавна администрация. Скоро богати няма да станем. Те може.

Поредно възмутен от ДИР-а. Малко предистория...преди ме баннахте щото не ви изнася, па като Ви почетох лекция кое може и кое не, зехте че ме възстановихте. Ето ви сега пак учено: Празнописеца нека бъде така добър да редактира текста с категоризацията на населеното място Костенец. 2. Ако не е ясно - в съседство на това населено място има второ, именувано по същия начин. ОМГ - те били две, ама едното е град, а другото село уважаеми. 3. Г-н Радев е общиндки кмет, а не на Костенец - както сте го написали. Какво е това Костенец? 4. А сега си представете, че имам роднини там, и както ви четох първоначално статията (вече редактирана) какво щях да си мисля за баща, за майка... Акъл не вирее поредно....

Работещите в д-ра са слаби и повърхностни. Факти колкото искате. Защо ли ги четем?

Ами отвори и чети бе аланколу. Община Костенец се състои от гр. Костенец, където е седалището на кмета и общинската администрация и въпросният военен завод се намира в края на града по посока Пазарджик. на територията на общината има още населени места като село Костенец, град Момин Проход /със статут на курорт/, селата Горна и Долна Василица, Очуша, Подгорие, Гулак и Пчелин, както и курортите Пчелински бани и Вили Костенец.

КУКУ.... некой си. Кога пък се пръкна да ме проконтролираш... Много добре ми е известно за кво иде реч. Ти обаче се из.ираш посредствено и непросветен поредно. Не си вникнал изобщо, ама в нищо!

"Взривове избухнаха в завода на ТЕРЕМ" за ремонт и утилизация на боеприпаси в Костенец около 8.50 ч." Е това ме накефи,веднъж ремонт и после утилизация:)))

Имам чувастово, че всеки нерегламентиран износ на боеприпаси от България, започва с гърмежи в някоя от фирмите за утилизация. :)

Ааа... ясно, разбрах, веднага те хванах

Правилно е чивството,което го имаш :)))))

Поправка:"чувството"

Служебното правителство как реагира ??? Айде очакваме да ви видим в медиите първо, а после АДЕКВАТНИ ДЕЙСТВИЯ, нали все пак заплати получавате. То не става само с усмивки пред камерите !!!

Обонго им разкри далаверата през КТБ и като я блокира, ги принуди да се самовзривяват...

Като всички работи управлявани от Социалисти - експлоадират!

Станала някаква малка експлозия в цех, а тук в сайта публикували стара снимка като от едва ли не ядрен взрив.

Как Ви се вижда 2х4 ? ... Метра !

Не пише колко е дълбока.До колкото си спомням пространството има 3 измерения.Ако дадат и трите ще ви кажа какво е гръмнало.Вида на почвата също е от значение.

Дано Няма жертви ! И пострадалите да Са Вече вкъщи живи и здрави ! ---- Какви Са боеприпасите ? Кой Изпълнява Надзорът по утилизацията ? Кой Узпълнява Контролът по Условия на Труда-И-Безопасността ? ...а тоз Иванов - не беше лиии ? ======= Да Си призная - Додеяха-ми тия 'наште'...и 'избранници' и 'елит' и бизнес-незнам-кво-си.... И ! - Техните Нонстоп ИЗЦЕПКИ и/или Целеви ингилъци !!!

Това стана егаси доходоносния бизнес!

Трагедията е там, че и в световен мащаб, и в български, този бизнес винаги е бил доходоносен! И алчността и корупцията в тази връзка, винаги са стояли над човешкия живот!

Нещастници / управляващи/ спрете да унищожавате българския народ...!!! От далавери и алчност затрихте България!

ОТПРАВЯМ МОЛБА КЪМ ДИР.БГ ДА ПРЕМАХНАТ КОМЕНТАРА ПОД СНИМКАТА(ПРОБЛЕМА СИ Е ВАШ ЧЕ НЯМАТЕ АКТУАЛНА) ЗА ЗАГИНАЛИ ХОРА. ЖИВЕЯ В МЯСТОТО НА РАЙОНА И ХОРАТА СЕ ПОДВЕЖДАТ И ПРИТЕСНЯВАТ. КАКВО ОБЩО ИМА СЛУЧАЯ С ПЕТОЛЪЧКАТА С КОСТЕНЕЦ????

Тези взривове май пак ще са за парлама - имало е толкова боеприпаси, но гръмнаха и вече ги няма... ДА АМА НЕ ...замазване на очите на хората - нелегално са продадени някъде, парите са прибрани от някой си и сега няма доказване дали имало дали нямало ... абе нашенска му работа (на някой висшестоящ!!!)

Заплатите им ли са малки,та нямат мотивация,мързеливи ли са или калпави,има нещо.Не вярвам да няма правила за работа и безопасност,просто хората се изродихме.Няма страх ни от бог,ни от природа и като стане нещо почваме да плюем по който се сетим.Калпава работа!Добре,че няма загинали>

Правила има, но никой не ги спазва. А не ги спазва, защото няма контрол по спазването им. А няма контрол, защото всички са наши хора, как да накажеш някого?

наши хора: ченгил ченгилу око не вади!

Основният проблем е, че навсякъде по държавните фирми работят наши хора, шуро-баджанащината се шири навсякъде, хора без опит и съответното образование са настанени на топли местенца и получават заплатки. Всичко това, съчетано с пословичното вродено чувство на българина да не спазва правилата и да прави каквото си иска, води до такива трагедии.

Даа! "наш човек" значи "наш ченгилоагент"

Сувсем подобен случай (на другия ден батисаха КТБ - несъбираем кредит, веролятно): 14.6. 2014. Малко след 21 часа снощи е избухнал пожар и е последвала експлозия в складове на завод Арсенал в местността Бузово кале на територията на казанлъшкото село Бузовград. Инцидентът е започнал със силни взривове, които се чували в Казанлък. Пожарът е овладян, като за потушаването са били задействани три противопожарни автомобила. Екипи на Пожарна безопасност и защита на населението са останали да дежурят през нощта, за да реагират в случай на възобновяване на огъня. Областният управител Живка Аладжова заяви, че разследващите органи работят по изясняване на причините за възникване на пожара и установяване на нанесените щети.

Къде са сега синдикатите пак да говорят, че се уволнявали професионалисти?? Виждаме ги какви професионалсти са. Нищо чудно пак някой тарикат да е решил да запали цигарка, и да го е мързяло да си премести големия задник на определеното за това място.

Няма и три дена, откакто комунистите паднаха от власт, и вече започнаха мръсните им саботажи!

Няма и три дена, откакто прецедентът Плювналиев назначи подлогите на Боко и вече започнаха да претупват работата. Тези така работят - през пръсти.

Право в десятката

Ще ни изпотрепете и изтровите, докато се дърляте, кой е по-по-най.За виновни не питаме - то е ясно, че такива липсват по презумпция. Ах, само да се кандидатирате за изборите-е..

НЕ Е ИСТИНА, КАКВИ ПРОСТОТИИ И ГЛУПОСТИ СЕ "ИЗЛИВАТ" ТУК! Опомнете се бе, ИДИОТИ!

Идвам! Това са част от моите знамения! Пригответе се за ..........

Ходете и се плюйте на мегдана. Хората са пострадали, без значение по чия вина. Ако някой от вас идиоти такива, беше в Костенец, където съм сега, и беше усетил ударната вълна, надали щеше да пише тия простотий

Ти видя ли пострадалите?

Да, след малко ще постна селфи, ама си прост

Като изгърмя КТБ се кефехте, а сега, като гръмнаха кредитираните, които получаваха заплатите си от "лошите" кредити, пищите съболезнователно...

Пореден сценарий за прикритие. Но какво прикриват? Изпращане на беоеприпаси за Киев или Донецк? Като си спомним, че "Терем" е руска дума за "Кула", и е свързано с българо-руската военна хунта, е било за Донецк. И няма да е очудващо, че един от лошите кредити в КТБ да е бил на ТЕРЕМ...

Как точно руската дума "Терем" пренася боеприпаси през граница?

Ани чрез фалираните руски чартерни фирми с "туристи" - Оставят тука туристите и влачат боеприпаси...

Лошо е че се изявяваш в ДИР.БГ.,сценаристе.То тука повечето сме от простите люде.Я иди при Спилбърг да си мерите пишките а нас не ни обременявай със собствените ти проблеми.И да направите още един филм,като Гадни копелета.Аз лично съм във еуфория от лентата.Даже и научих от тоз уникален шедьовър-две неща,за които до сега лошите руснаци,пък и някои други са ме държали в не видение. 1.Американците,освободиха Европа 2.Американците даже убиха и Хитлер. Продължавайте да работите така далеко ще стигнете.

ПО ИТАР-ТАСС СЪОБЩИХА ЗА ВЗРИВА ПОЛОВИН ЧАС ПРЕДИ БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ .... ...ЯВНО ГРУ СА ПРЕСЕКЛИ ДОСТАВКА НА БОЕПРИПАСИ ЗА УКРАИНСКАТА АРМИЯ И НЕ СЕ Е СДЪРЖАЛ ДА ЗВЪННЕ ДО ИТАР-ТАСС:))

Не бе, твоят Обонго си е взел руските боеприпаси и сега заличава следи.

Те нашите журналисти чакат да им сведат "правилната информацията " от горе.

На 13.06.2014 беше съобщено, че в склад за боеприпаси в село Бузовград е възникнал пожар. В последствие, опълчението в Донбас бяха получили информация, че пожара е симулативен (предварително са изнесени материалните средства от склада от чуждестранен персонал) и боеприпасите са изпратени в Украйна за бомбардиране населението на Донбас. Дали това днес не е поредната партида партида смъртоносни подаръци от НАТО, за Донбас?

ВЕРСИИТЕ СА ДВЕ : - ИЛИ НАШИТЕ ПРИКРИВАТ ИЗНОС ЗА УКРАЙНА - ИЛИ РУСНАЦИТЕ СА ДУМНАЛИ ПОДГОТВЕН ИЗНОС ЗА УКРАЙНА ... .... СПАЛ СЪМ НА 25 М ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ АВИАЦИОННИ БОМБИ В ГРАФ ИГНАТИЕВО - СЪХРАНЯВАХА СЕ НА ОТКРИТО , И СЪМ ПИЛ БИРА И ПУШИЛ ТАМ ... БОМБАТА НЕ ГЪРМИ ТОЛКОВА ЛЕСНО

АЗ ПЪК СЪМ СПАЛ НАПРАВО ВЪРХУ БОМБИТЕ В КАМИОНА, ДОКАТО ЧАКАМЕ ДА ГИ СВАЛИМ ЗА ДА ГИ ЗАКАЧАТ ТЕХНИЦИТЕ НА СУ-25 В БЕЗМЕР. СЪНДЪЧЕТО С ВЗРИВАТЕЛИТЕ СТОИ ОТДЕЛНО, ТО Е ОПАСНО.

Пак немарливост. Добре, че няма загинали.

къде продадоха "гръмналите" боеприпаси комундетата да не готвят проруско партизанско движение като в Украйна задунайская республика (или губерния) е мечта на много небългари

БОЕПРИПАСИТЕ СА ВЕЧЕ УТИЛИЗИРАНИ ОТ УКРАИНСКАТА АРМИЯ .... СЕГА САМО ПРИКРИВАТ СЛЕДИТЕ :)))) ... ДАЛАВЕРКА СЪС 300% ПЕЧАЛБА - НИЩО ЧУДНО ЗАРАДИ ТОВА И ДА ОРИТАХА СЕРЕГЕЙ :))

Украинците не са прости като ДЕТРОЙТЕЦ, за да използват амортизирани руски боеприпаси.

Утилизация на боеприпаси?! От кога имаме такава дума в езика си? Съжалявам, че не съм по темата, но сигурно доста от работниците няма да разберат що е това.

войната от търговска прераства в

Ако се бяха взривили складовете - от Костенец до Вакарел или в радиус от 50-60 км. няма да остане тухла върху тухла! Пита се къде е държавата!

Ние отдавна нямаме държава. Бандата безбожници яхнали властта не служат на България.

гръмнал е балона наречен бсп. дано да няма тежко пострадали

някой продава оръжие на страни с терористи и следователно има често техни актове по предприятия на съответната територията.