Болен млад мъж се самозапали - ”писнало му от живота”

26-годишен мъж с психично заболяване се е залял с бензин на пешеходна пътека във Велико Търново снощи и се е самозапалил, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Въпреки усилията на лекарите в "Спешна помощ" мъжът е починал.

Обратно в новината

Коментари - Болен млад мъж се самозапали - ”писнало му от живота” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има 10 процента от хората в нашта държавица който не биха го направили -останалите оцеляваме и се питаме всеки ден кое е по добре... Живей или умри....

Този човек заслужава орден за храброст.Сигурен съм,че всеки от нас е искал да покаже някакъв жест на отмъщение към днешният начин на живот,но не му стиска.Много от нас помрачават съзнанието си с алкохол и пр. варианти за да не мислят за това какво ги чака утре,а този човек поне показа че съществува и търси правата си.Жалко,но факт.До там стигнахме.Други методи за протест нямаме.

Не им се сърдете на хората дето пишат глупости, на тях им е наредено така. Зависими са, продали са се нали и те семейства имат. Момчето заслужава орден за саможертва или нещо такова, не знам. Мир на праха му, направил го е за БЪЛГАРИЯ!

Кой и защо петни името на момчето бе, продажници мръсни? Как може да излъжете за подобно нещо, при все, че всички в града знаят, че се е самозапалил поради крайна бедност! Предатели нещастни!!!!

На идиотите живота им е розов. Не наговаряйте на нормалните хора, че са луди само защото не виждат изход от тази безисходица в момента.

Според полицията и управляващите в България матрияла е или криминално проявен, или е с психични отклонения- според това дали звъни на "любимите" си управници със заплахите за убийства или си посяга на живота- удобна позиция, нали? бог да го прости човека, ама спрете се вече, хора- започва някакъв процес на промяна, все ще излезем от това блато, заедно, не се хвърляйте в крайностите, има обединение, а значи и някаква надежда.

Eдна жена от нашия блок и един мъж от съседния се самоубиха само за последната година, говорим за млади хора на около 25-30 години...жалко явно вече се случва често...

Не бъдете безразлични към деня, в който светлината на бъдещето бе пренесена в едно горящо тяло.

Горкото дете, такава жестока смърт, да даде Бог мир на душата му. Толкова ми е мъчно, такава трагедия, отиват нахалос животите на българските деца, които трябваше да живеят щастливо в уж новото по-хубавото, и Йовковия Моканин си спомням "..колко мъка има по тоя свят Боже"!

Как решихте че този човек е луд ? В Тунис човек се запали и този човек се превърна в национален герой, че е протестирал срещу ужасния, невъзможен и несправедлив живот. Тунизийците не казаха че е луд, а се вдигнаха на протест. Във Франция човек се запали пред бюро по труда, коментират по ценраните новините кое го е накарало да се запали и искат да променят нещо...а тука в България смятаме, че е съвсем нормално хората да се палят по улиците ако са " ненормални " ???? ....То с този живот останаха ли още нормални българи ? Само си редставете колко е ужасно да умреш по този мъчител начин !!!! Трябва ама мнго, много да си отчаян, луд от отчаяние....

Не четеш ли? "26-годишен мъж с психично заболяване" Освидетелстван от лекарска комисия специалисти по психиатрия. Как те са решили, че е със заболяване - не знам, не съм компетентен.

Не е важно само да четеш, по-важно е да мислиш!

Е това са гадните продажни медии на държавата - кочина България. Аз пък смятам, че умря като апостол

БЪЛГАРИО, ОТ ТЕБЕ ТЕ УМИРАТ!

Траян не беше освидетелстван, нито е би луд, как не ви е срам да пишете такива глупости, имайте малко милост!!??

луд е бил ---по теб!!!

Само наркоман може да се подиграе с паметта на това момче, което познавам! Няма какво да кажа, дано и на теб ти се случи!

Да речем, че е болен. Коя ли е най-вероятната причина да се разболее? В шибаната ни родина трябва да си абсолютен катил, че да останеш здрав. Как пък не се намери един голяяям метеорит ...

психично болните са в парламента...що ли не се палят..щото най-болните са навън ,и ще си ги изберат отново!!!!но преди това ще си почупят собствените глави със собствените камъни..не народ а мърша!!!

Абе не става ли много БАНАЛНО за всеки който си посегна на живота в България през последните месеци все да е бил психично болен?!?! А ЗАЩО ДО СЕГА НЕ СИ Е ПОСЕГНАЛ НА ЖИВОТА?!?!

Откъде решиха, че е психично болен? Да не му видяха жълтата книжка? Пускат винаги информация, която да представя нещата, че уж така е логично да се случат! По този начин държат народа в привидно спокойствие, че това с тях не може да се случи. Не се знае кога човек може моментно да реши, че му е писнало и да си драсне клечката, после ще кажат, че е луд! Така правят и с младите, ако някой умре, казват в медиите, че е наркоман, така успокояват останалите овце ;) Това е най-честата манипулация, която се прилага при такива случаи!

Знае се че поради разни причини ние сме станали бавноразвизаща се нация.И ако все пак в България се случи нещо ново то обикновенно не става както в нормалните страни.Ето че и ние се сдобихме с български Ян Палах след 43 год.Аз не съм запознат с подобен случай човек да избие цялото си семейство от отчаяние и безизходица.Това е ужасно това е абсурдно.То може да се случи само във филми на ужаса.И в съвременна България разбира се.Това е първият симптом на загиването на един народ.То и случая с запалването е симптоматичен щом като ние не го приемаме с голяма тревога а като нещо обикновенно.А за това че е ненормален също се подразбира.Защото голяма част от българите наблюдават и се възхищават на протестиращите на топло от екрана на телевизора.И хем им се възхищават и хем ги смятат за ненормални.А тия прекрасни младежи така се нуждаят от нашата подкрепа.Защото те се борят и за нашите интереси.

Интересите на БСП, ДПС и Атака може да са твоите, но не и моите!!!

Аман от тези партии.Те докараха хората до този хал.Обещанията им са само докато се докопат до власта.Смяна на политическата система .Всички политици на бунището при СДС.

СЕГА ПАРИ ДА СЪБЕРЕМ,ПАМЕТНИК ДА МУ НАПРАВИМ..

Не случайно изгоря този поляк някога, в зората на нашите социални промени. В резултат Полша днес бележи високи икономически резултати. Кой днес в България не е болен? "Лудите" от вечер на вечер, от неделя на неделя стават все повече. Съвсем скоро, аз лично предвиждам, те да станат достатъчно голяма критична маса и да ИЗДУХАТ с УРАГАНЪТ НА ПРОМЯНАТА всичко старо и пошло.

Ян Палах беше чех, и се самозапали в знак на протест срещу нахлуването на силите на Варшавския договор в тогавашна Чехословакия през 1968 година. Бъркаш го с Лех Валенса най-вероятно.

ТО ПО ТАЯ ЛОГИКА..,ТРЯБВА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ДА СЕ САМОЗАПАЛЯТ...АЙДЕ ЩЕ СВЪРШИ БЕНЗИНА,ИЛИ ЩЕ КАЖЕТЕ ЧЕ ВИ СЕ ВИЖДА СКЪП!!!

За този човек ако бяха полагани необходимите грижи, нямаше да се стигне до този край. Никой вече не може да му държи сметка на онзи самопровъзгласил се за Брад Пит къде са милиардите от здравното осигуряване на българина.

Боже пази България от хората с разум и власт ! Аз живея в бяла страна, и тук психично болните имат асистенти, водят ги на ски, на басейни, по молове и ресторанти. Да, хората не са добре, болни са, гледката е грозна, но имат достоен живот ! Това е разликата между качествената държава и банановите републики ! Тежко на болните в БГ

Къде си отишъл да живееш бе, другарю? Да не се казва тази "бяла страна" Утопия случайно... или Атлантида :)

Киарче, ела и в нашите Молове и ще видиш как се разхождат психично болните и харчат луди пари за удоволствие... Пнякога са и с придружители, които са също психари. А България със сигурност е опазена от хора с разум и власт - тези с разума не са допускани до власт, а ако някой се случи, веднага го свалят...

обичайно е в моменти на обострено социално и полтическо напрежение да се обостря чувствителността на психически нестабилните хора. Те стават много нервн и вършат крайни неща. Случаят не чоже да се експлоатира политически. Не върви.

Станишев, пропускаш този случай да поискаш оставката на Борисов... Стегни се бе, разсейваш се нещо... Или си натъкмяваш Кабинета? Илюзионист...

Айде айде . Така и очаквах .Как пък още вчера като чух новината ми стана ясно че и този човечец ще се окаже "психично " болен. Значи който протестира и не е съгласен е или "психично " болен или криминално проявен .

И аз така помислих - протестиращите са криминално проявени, отчаяните са психично болни, само на откачената тиква нищо му няма!

Е, може ли да не е психар? Ти като не си, защо не се самозапалиш? Или си, щом коментираш като такъв...

За да направиш това или трябва да си ненормален или околната ти среда да е ненормална. Незнаеш какво му се е събрало на човека

Ако Бойко Борисов беше изхвърлил Дянков от правителството с ритници още през пролетта на 2010 г., сега такива новини щяха да бъдат необясними. Вече е късно...

Проблемът е в министерство на здравеопазването. Напрактика от идването на ГЕРБ, ние нямаме министър на здравеопазването. Смениха 4 души и в момента постът се заема от едно тотално недораумение. Не я сменят само щото вече станаха за смях на кокошките с това министерство.

Мъж изби цялото си семейство и тъща си в София, после друг направи същото в Пловдив, същата седмица психично болен блъсна жена пред метрото в София, вчера друг се хвърли на релсите, днес трети се залял с бензин ... направете една статистика колко нараснаха тези новини след като директорът на болницата в Раднево обяви, че ще трябва скоро да затворят врати поради напускането на служителите. Картинката е същата в цяла България. Лекар ординатор почва с 400 лева. Специалистите са с по 500 лева заплата. За справка в Дания търсят български психиатри при заплата от 6000 евро. Първата година има безплатни езикови курсове за лекаря и семейството му. Осигурява се безплатна квартира и безплатна детска градина за децата.

Не само в Дания! В Норвегия и Швеция също търсят! Осигуряват ти едногодишен курс за научаване на техния език, като през това време ти заплащат!!! Кампуса е във Варшава. След езиковиа курс отиваш в съответанат страна!

Има и кемпус в Будапеща. Учат една година датски и после заминават със семействата. За Норвегия и Швеция нямам информация, но предполагм условията и заплащането са сходни. Дъжавата си мисли, че спешната и психиатричната помощ могат да карат на самотек и тотално е бадикирала от тези сектори. Резултатите вече пълнят черната статистика. Ако преди 10 години никой не би повярвал, че България ще трябва да назначава реаниматори и психиатри от чужбина, вече е ясно, че това е напълно неизбежно в следващите 10 години.

По-добре да запалим мафията.

И като е психично болен? Това омаловажава ли факта, че му е омръзнал жинота, който живее? Или пък поставя под съмнение оценката му? В тази държава нито да си здрав, нито болен, нито жив, нито умрял...Дотам сме докарани.

Ако това момче беше изпразнило 1 пълнител в Буда, щяха да кажат че е терорист :)

Май всички сме с психични заболявания, ама не ние трябва да се палим ами да ги погнем ония в парламентчето....

Бог да го прости човека. БСП загуби още един избирател.

олигофрен на квадрат