16-годишен рани с нож съученик в 23 СОУ в София

16-годишен възпитаник на столичното 23 СОУ "Жолио Кюри" е намушкал с нож друг ученик тази сутрин, съобщиха за Дир.бг от МВР. Нападателят е задържан.

Обратно в новината

Коментари - 16-годишен рани с нож съученик в 23 СОУ в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не семо да му пишат името, а и да го снимат, да пишат имената и на родителите му. Той като е ученик и малолетен - родителите не са. Те трябва да поемат цялата съдебна отговорност. Иначе - станалото-станало. Той малолетен, родителите безотговорни - ама бил супер добро момче. Лошото е, че с такова отношене даваме картбланш децата ни да се трепят, щото можеше да стане и убийство.

Войни заради жени са се водели от памтивека!

Новопоявилите се селендури и техните изчадия са супер агресивни и много прости !!!!

Това е една малка частица на неолибералния свят,пазара решава всичко ,никаква регулация.В случая стоката е съученичката, а купувачитте двата пубера, и тъй като няма регулация то пазара решава.И общо така е на всякъде.Имаш ли пари лекуваш се и живееш, нямаш ли ,изхода е летален.Имаш ли пари храниш се с качествена храна, нямаш ли нагъваш "палма" и американско ГМО.Имаш ли пари отиваш на качествена почивка , а не в клоаката Слънчев бряг,а като екстра след това вариш компоти.Имаш ли пари получаваш качествено образование, а нямаш ли ставаш недоучка и попълваш все по-нарастващата армия на недоучките,сивата маса на елементарни консуматори.Това може да продължава до безкрайността.Та случката е едно атомче в градежа на неоплатоновото общество,а всички знаят как го предвиждал великия философ.Българите като по-диво и по- мало културно племе се нуждае от сериозни възпиращи и възпитаващи мерки, а без тях ще е ужасно.

Тоя Сидеров те е ошашавил бе, пич! Явно си си загубил съня по него. Накъдето се обърнеш, все него виждаш. Няма ли медицина у ваше село да се излекуваш?

Аз съм изключително краен в мнението си, но ще го споделя, щото е демокрация и т.н. "заявиха, че охраната не ги проверява на влизане в училище. " Дреме ми, какво са заявили. Това е прехвърляне на отговорност от болната тиква на здравата. Не е виновна охраната. Аз бих наредил, ако намерят у някого нож, първо на него самия да го използват. Не охраната му го е сложила в джоба. А защо е там, трябва да се иска обяснение от приносителя, а не от охраната.

Потомството на селяндурите, дошли в Софето не може да се бие мъжки ,без подръчни средства

Какъв пример виждат малките от по-големите, че да са кротки и послушни? Ние сме 16-та република, забравихте ли? Тук престъпниците са за пример и подражание, останалите са шматки, глупаци и т. н... а кое лапе иска да е шматка и глупак!?

Не знаех, че 16 та република се управлява от американското посолство. Или беше щат -де да беше!

16 та провинция е Белгия,15 та република беше,сега е нищо.

Теб училището не е успяло да научи дори на елементарна грамотност. Прост герберски цървул.

защо крият имената на двете момчета , това нормално ли е ????

Кристиян и Димитър

Абе да им раздадат пистолети на малчуганите - ножът е неудобно оръжие.

Аре Стига бе! Какво пък толкова? И да го беше застрелял, какво толкова? Нали не е НАХЛУЛ в НАТФИЗ, че да показват пияната Бъчварова по телевизията, също НАХЛУЛА в НАТФИЗ с хиляда заптиета но от ЗАДНАТА ВРАТА! :) Нали не е застрашил наркопласмента на Министрите, Будистите и Сумистите? Пратете го да чисти предизборни плакати от центъра на някое гоуемо сеуо и готово.

Дано раненият Е наред, а другия - Се запознава със Шамарената Фабрика ! ...- Семейството ! ...- ФилмоМенюто ! ...- Превантивността ! защото Иначе - Сме аха-аха за ДетекториМетал+Камери+Охрана... - което намирам за Недопустимо.

Тия пикльовци. Кво разбират от момичета. Ми тая ако е върти опашка може да ги. Е предизвикала сега момичетата са опасни от. Историите които знам от дъщеря ми те са нахалнички

1878-ма година: учител бие ученик заради лошо поведение 1978-ма: родител бие ученик заради лошо поведение 2008-ма: родител бие учител заради забележка срещу ученик 2016-та: ученици се колят и пребиват с палки в училище Има напредък. Несъмнено.

Две свестни момчета, карат се за момиче. Представяте ли си.....ако се караха и биеха за ....момче. А пък, най-идеалния вариант е...да си направят една тройка с мацката и да се изкефякт до дупка.

Бюрократичният ЕС трябва да се разпадне - финансира и укрепва мафиотското робско статукво у нас! Нека опре ножът до кокал, за да се срине по-бързо най-големият терорист (не ни трябват вносни) - самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Тук пишат родители с различни професии. И НИТО ДУМА ЗА ТЕНДЕНЦИОЗНОТО ОСКОТЯВАНЕ НА ДЕЦАТА НИ ЧРЕЗ ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ ИГРИ. Коментират се само последствията, не и причините. Гражданско общество няма. Въпроси към медиите - няма. Министерство на образованието, родители, психолози, организации за правата на детето, хелзински комитет, СЕМ - всички мълчат. ДЕБАТ НЯМА. ДЖУНГЛАТА СТАВА ВСЕ ПО-СТРАШНА. Какъв живот и бъдеще създаваме за нашите деца!!!

"Телевизията и Холивуд хранят" децата в Америка със силно токсично съдържание", което впоследствие води до увеличаване на насилието в обществото. Думите са на легендарния нюйоркски полицай Франк Серпико, който в началото на 70-те години става известен като първия служител на реда, осмелил се да свидетелства срещу корупцията. Световна популярност му носи книгата на Питър Маас, в която се описват разкритията на Серпико за корупцията в полицейските управления в най-големия американски град, както и филмът на режисьора Сидни Лъмет от 1973 година, в който ролята на Серпико е изиграна от Ал Пачино. Понастоящем 77-годишният пенсиониран полицай живее в малко градче край Ню Йорк, далеч от суетата и славата на почитателите. Сам се е лишил от едни от най-популярните атрибути на модерния свят - няма телевизор, интернет и мобилен телефон. По последни данни през живота си американецът ще изгледа 100 000 акта на насилие и около 8000 убийства на екрана на телевизора си", сподели Франк Серпико в специално интервю за Дарик. Погледнете само колко много в Америка се обсъжда насилието. То непрекъснато е в новините, а оръжейните производители са едно от най-силните лобита в държавата", изтъква Серпико. Той се позовава на данни на Американската асоциация по психология, според които през живота си средният американец ще изгледа 100 000 акта на насилие и 8000 убийства по телевизията. Докато родителите са толкова заети, че нямат време да обърнат внимание на децата си, телевизорът се е превърнал в детегледачка. Така децата от най-ранна възраст започват да се "хранят" с тази токсична визуално-звукова смес, която излиза от тази кутия, пред която седят втренчено. Така се превръщат в жертви на това насилие и този страх, които възприемат с психиката си. Холивуд носи изключително голяма отговорност за всичко това", коментира Серпико в интервюто за Дарик." -------------------- Такива ми ти работи. А както знаем от Рамщайн, за съжаление We're all living in AmeriKa, AmeriKa ist wunderbar....

ВСИЧКИ МУТРИ И БАНДИТИ ОТ "ПЕХОДА" БЯХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СОЦА И ПО-ТОЧНО НА СПОРТНИТЕ УЧИЛИЩА, ПОВЕЧЕТО ПРИМЕРНИ КОНСОМОЛЦИ, СЛЕД 1990г. ВИДНИ БАНДИТИ, СЛЕД 2000г. ОЦЕЛЕЛИТЕ СТАНАХА ОЛИГАРСИ.....ТЕ ТИ АМЕРИКА, ТЕ ТИ СССР!!!

Ние сме допуснали тази безнаказана агресия да стане държавна традиция. Затова не го приемаме за нещо ненормално. Никва реакция на обществото срещу насилието, следователно то се засилва.

за съжаление оскотяват не само децата. Оскотява цялата нация. Иначе как за един клаксон , за отнето предимство, за една дума ще бъде набит човек. Човешкият живот, човешкото достойнство нямат никаква стойност. Интернет и телевизията са с принос към това дередже, но и възрастните сме не по-малко виновни. Така възпитаваме децата си.

Какво се бият все едно няма жени. Не ми се вярва да е нещо особено тая Силвия.

жалка държава, жалко управление

..да допълниш гледката , а ?

Достатъчни са селтаците като теб.

Грозно е, но когато се изчерпят всички средства да се премахне един враг ...

Особености на шопският етнос.

... на търкалета.

Време е закона да се поправи.Какви малолетни ? Я в панделата веднага да се превъзпитат.Щом може да наранява значи е наясно, че има и възмездие.

Каква е тази агресия, какви са тези драми, те и момичетата си въртят опашките насам натам.. и ето до какво се стига!

Дааааааааа....Вече почнахме да копираме големия брат-Краваристан..Добре, че тук учениците нямат автомати..И не са около гей барове..Че какво щеше да става, не е истина!!! Това е то педокрацията, толерастията и либерастията в най-очевадния им вид! За 25 години отрасна поколение от чалга дебили и кретеноиди! За които най-големия герой не е Левски или Ботве..А господин Мутра и госпожа Мутреса!!!

"Отдолу иде джип Мицубиши със яка броня, с прозорци скришни. Всички по пътя той изпреваря. - Но на кого е? Кой ли го кара? - Вълчо го кара. Свири и гази! - А във колата коя е тази? - Лиска е вътре. И много иска на мис-конкурса да стане миска. - Давай, Вълчо, и наддавай златна пара звънка - мис да стане твойта Лиска, гиздава и тънка! " / От учебник по музика за трети клас на издателство "Булвест", одобрен със заповед на Министъра на образованието и науката Нр. РД 09-1318/31.08.2004 г. / Добре,че "комунизмът" си отиде, иначе такива бисери щяха да останат непознати за децата,мдааа...

Днеска ядох качамак, качамак, а утре пак. Шо да сторя, сиромах. Из поетичните трудове на другаря Тодор Живков - геният, най-великият лидер според "демократа" Бойко Борисов.

Затова всяко момиченце иска да е миска,а всяко момченце да кара хубава кола...образованието помага на децата да растат щастливи и гладкомозъчни...така по-лесно се управляват когато пораснат...със сбъркана ценностна система.

Не копираме Америка, а Русия. Там се млатят и саморазправят за всичко.

Глупости! И най-простия евроепдал знае че в Краварника се трепят под път и над път.>С ножове, автомати, пистолети..като в оня гейбар дето бяха убити 50 човека!!!

Мисля, че правосъдието трябва да вземе мерки и да улесни завеждането на дела пред съда по повод ученическа агресия. Това е много опасно - ако на по 17 се наръгват с нож, то на 30 ще ни избиват по улиците! Единственият начин да се накара един човек да разбере е да плаща. Като изплати едно дебело обезщетение в продължение на 10г от живота си за агресия, ще видим кого ще ръга в училище.

В САЩ ги съдят като възрастни когато увреждат човек. Тука нищо.

там е друго. ние тук сме още по системата на СССеРе, до 18 години пиене, побоища, изнасилвания, убийства, педофилия, спокойно може да забремениш 12 годишни които раждат на 13 - и накрая нищо, понеже си непълнолетен или си циганин. Най-често и двете.

Не ни е виновно СССРто. Това пост социалистическо общество сме си го изградили ние. Много обичаме да се подиграваме на американците колко са глупави. Щото сме по- глупави от тях. Никакво правосъдие няма. И ми писна от убийства заради клаксон и от агресия между някви тъпи пубери в училище.

Полицията се разписва в училището, но пуска агресори, защото били малолетни, ТВУ-та няма, намалено поведение няма, възпитание и ценности - хич!Това е плашещо!Тези същите малолетни, утре направо може да решат да избиват наред или не дай Боже атентати.Кое ще ги спре, като не подлежат на никакво реално наказание?Не е ли крайно време, като минимум мярка да се въведе здрав обществено полезен труд?Няма да му се отрази зле на самозабравилия се келеш да мете поне 3 месеца двора на училището с отличителна жилетка на гърба и под охрана на полицай.Ако не иска, нека тогава като навърши пълнолетие да получи реална присъда.Може и родителите му да я излежат, да поемат вината, все пак те имат принос за "доброто възпитание".

Когато си на 16 и вадиш нож на друг човек трябва да те съдят като възрастен. Като си на 16 да не си малоумен? Това не е дете на 2 години, да не знае, че като те удари с играчката ще те заболи. Жалко, че няма ТВУ та...и жалко, че някои родители не познават изобщо децата си.

Много акшън, много американски филми, много телевизия и тъпи компютърни игри и това е резултата. Абе сбийте се мъжката да се види кой е по-силен, с ножове и пищови всеки знае.

Не мога да разбера защо не учат в училищата/гимнациите, ами се избиват. Вината е в образователната система, тряа повече да ги стягат, така че да не мислят за побоища.

Учителите са виновни! Само за пари ламтят... На това ли са го научили? Да вади нож, развираш ли! Никви 10 процента. Никви!

Защо не търсят отговорност от родителетие,след като са малолетни ??? Шестайсет годишни пикльовци спорят заради момиче ??? Комплексарски изпълнения...

Да, и аз това казвам. Не може да няма нещичко в гражданския кодекс за родителската отговорност по повод престъпленията на непълнолетните им деца. Къде е правосъдието, защо никой не сезира Прокурор? Защо училищното настоятелство ли съвет ли е какво е не сезира веднага Прокурор при такава агресия? Колко децат трябва да пострадат?

Това е стара българска традиция - ергените да се бият за момите, да ги крадат и т.н. Лошото сега при младежите е, че те не знаят защо се бият, че момата не се впечатляват от такива екшъни, а от друго. И най-лошото е, че след като биячът "спечели" момата, той не знае какво да я прави. Резултатът е, че получава регистрация за хулиганство.

Децата копират правилата и ценностите на обществото. В момента те са такива и мнозинството ги утвърждава, като правилна посока за развитие.

Силвия,Силвия ти си в моя сън. Утрото ли днес ми каза, че ме чакаш вън.

Баси гадната комунистическа песен. Чек дис аут: "Болярската схема, братчед, централно, Криско бийтс, Мария Илиева, бейби. Минимум-максимум... Виждам я редовно, пукаме се готино. Дрехи по земята и в нас е пълна кочина. Най ми е удобно дупето ти сочно. Ставам кат животно един път като почна. Може би нарочно, тя ма глези мощно. Аз купувам глупости за нея май изгодно. Карам го айляк и гледам всичко да е точно. Мога да я галя по дупара денонощно." А? Кви са тия Братя Аргирови- ей ти я свободата!

Тумбалала, тумбалала, тумбалалайка, тумбалала, тумбалала, тумбалала. Пей, балалайка, пей, балалайка, чудната песен за любовта. Циганка стара пуши с лула и си спомня за младостта - Как с балалайка свирила тя чудната песен за любовта. Тумбалала, тумбалала, тумбалалайка, тумбалала, тумбалала, тумбалала. Пей, балалайка, пей, балалайка, чудната песен за любовта. Тя живяла бедно, сама със мечтите на младостта. Влюбени срещала по света, с радост им пяла тя песента.

комунист

Що ми праскате минуси,бе,'ора? Ми гадни комунистически песни се пееха навремето. "Сякаш сън, сякаш сняг, сякаш дъжд, сякаш пролет и есен, и зима... Твойта сянка над младата ръж се изви като кърпа синя. Непрежалена тъжна шега като яребица се заобажда. И една ароматна тъга почна лекичко да те възражда" /"Синева"/ Какво е това? Вижте Ангел и Джамайката какво пеят, ей това е музика! "Джамайката: Живее ми се! Ангел: И на мен ми се живее! Джамайката: Живее ми се! Ангел: Много ми се живее! Джамайката: Живее ми се! Ангел: И на мен ми се живее! Ангел: Пари,коли,женивсичкооо!" :-)

- Пострадалото 16-годишно момче бе откарано в "Пирогов" с тежка мозъчно-черепна травма. По-късно нападателите бяха установени, но тъй като са малолетни, не бяха задържани. - В лошата Америка има съд и присъди ако ще и 5 годишен да си бе значение от расата ти. Само в Кенефистан и бившият СССеРе до 18 години спокойно може да изнасилваш, убиваш бабички по селата, ограбваш и тормозиш обикновенните хора само защото си циганин, или си под 18 години.

Спомняте ли си как 14год ученик уби свой съученик във Флорида .Флорида осъди ученика на смърт след навършване на пълнолетие/до тогава в затвора/. Според мен да съдят родителите! Да са ги възпитали в примерно поведение!

Няма уважаваща народа си държава, която е оставила порастващото си поколение. Помните ли организациите "Чавдарче" и "Септемврийче"? Били комунистически, затова ги разпуснахме и оставихме децата да правят каквото искат. Вместо да махнем идеологията и чрез умни промени да запазим организациите, за да обучаваме децата на полезни умения, ние рушим всичко, защото е по-лесно. Кой ни е виновен?

тебе на какво те научиха тези две организации?

попи олигофрени като теб никой, никога на нищо няма да научи. Боклук недоклатен

Пионерчета, Чавдарчета... си носеха в училище ножки!!!

съгласен съм, но целта беше друга след Тях и потоп и го постигнаха, питам се защо на червените децата са учили или в чужбина на Запад, или живеят там, или по-некадърните останаха тук да ни тормозят, защо не ги изпратиха в Русия, всичко е една демагогия, когато не стана тяхното минаха като валяци и унищожиха всичко родно!!!

" Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето така ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ." Приписва се на Алана Дълес през 1945-а. Si non e vero e ben trovato.

Абсолютно точно! Само че сега по-младите ги учат, че социализмът е най-лошата система, което не е вярно. Въздействието върху нас е започнало отдавна - нашите политици помогнаха тази програма да се реализира успешно. Резултатите ги виждаме.

Ами да ви напомня как организират свободното време и на какво учат подрастващите в скаутските организации - на умения да се справят в сложни условия! Мен лично онези "лоши" организации ме научиха на много полезни неща, сега просто изчистих празните приказки и оставих онова, което ме формира като добър гражданин.

Примитивно племе.

Щях да кажа,че са разигравали нещо като първа сцена от трето действие на "Ромео и Жулиета", в която Тибалт наръгва Меркуцио, ама как да стане, като не са чели нито тази, нито някаква друга книга?

То и други са чели 1 книга па станаха .....

комунист

Той я е чел, но не я е разбрал. Едното е механичен, условно-рефлекторен, а другото-когнитивен, мисловен процес;-). А стана премиер, защото други хора му четоха досието като прочетоха "нарцистичен и страхлив" си рекоха "That's the one! This son of a b*tch is perfect for our puppet!"

А в затвора ще се карат за тях, кой ром първи да ги опраши...

ТВУ тата възродете ги както и беле ... нали знаете за ТВУ тата .. айдиии сега патешко ходене :)

Децата растат с убеждението, че и това е начин за решаване на спорове. Какво гледат по телевизиите? Достатъчна ли е червената точка или точно тя насочва вниманието им към скандалните филми? СЕМ позволява това, но глобява АЛФА, когато говори неудобни истини.

Браво. По силния печели женската в природата.

Че откога 23 училище "Жолио Кюри" е част от природата ? В гората ли са го пренесли, в джунглата ? Вече не са част от цивилизацията ? Големи промени нещо, пропуснал съм ги.

Крайно време е да се възстановят едно времешните ТВУ-та ! Там ще бъдат научени на ред , дисциплина и уважение на Закона ! Престъпността сред подрастващите нараства лавинообразно !

не може,нарушават се редица международни конвенции,ако върнете тву съд в Хага

Гарантирано от ГЕРБ и Реформаторите! Видими резултати: 10 % неграмотни ученици-двойки на матурите в безпрецедентен размер, алкохол и дрога край училищата, гей паради и ... поведение по американски образец!

В средата на януари м.г. деветокласник бе жестоко пребит от трима маскирани пред 23 СОУ Фредерик Жолио Кюри в София. Нападателите слезли от такси и ударили ученика с палка в гръб по главата. Пострадалото 16-годишно момче бе откарано в "Пирогов" с тежка мозъчно-черепна травма. По-късно нападателите бяха установени, но тъй като са малолетни, не бяха задържани.

НА ВРЕМЕТО ИМАШЕ ТВУ.ВСЕКИ БИ СЕ ЗАМИСЛИЛ ПРЕДИ ДА ИЗВЕДИ НОЖ.ЗА 1 ГОДИНА ТАМ ДОСТА МЕ УКРОТИХА.

vasil

Друга новина от днес-при скандал между иракчани на Женски пазар-единият с куршум в коляното. Тука - нож в бедрото. Вероятно нападателите не са целели нападнатият да умре, но там, уцели ли се артерия-отива си за минути, ако не се окаже адекватна помощ веднага.

Кутията на Пандора е отворена. Съмнявам се, че надеждата е все още вътре.