МВР изпадна във финансов колапс

МВР е в тежко финансово състояние - има задължения в размер на близо 65 милиона лева.

Обратно в новината

Коментари - МВР изпадна във финансов колапс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никакво увеличение на заплатите на полицаите!!!! Създа вместо това орган, който да ги контролира, щото се мислят за всесилни. Най-добре ще е на принципа таен клиент да не знат от къде им е дошло. не може полицай да миходи като мишка в тъмното, без светлоотразяваща жилетка, паркирал си патрулката на средата на пешеходната пътека, на около метър от тротоара,т. е. на средата на улицата без светлинна сиглализация. И ТОЯ трябва да ми дава пример. (Тук трябва да отбележа , че става въпрос за едно село в което бях на гости.)полицаите изобщо чували ли са за едно нещо наречено :Закон за движение по пътищата БЕЗ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДОХОДОТЕ ИМ !!!!! На мен ми плащат когато си свърша работата, когато не си я върша не ми плащат, нали!?! И аз си плащам храната и транспорта!? Като искат европейски заплати, да си вършат работата какато трябва и да дават пример на обществото.

Преди няколко часа, се връщах от едно Сливнско село и на излизане от него нещеш ли патрулка, спряла върху пешеходната пътека на 1м. от тротоара,т. е. посредата на улицата, без светлинна сигнализация на колата, а полицаите миличките без светлоотразителни жилетки си щъкат по улицата(,а нашите села не са добре осветени нощно време)Махат с палката. Запитах точно тези ли би трябвало да са контролен орган, та те нарушаваха поне десеттина закона за движемие по пътищтата, тръгнали актове и фишове да пишат. НИКАВО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ ИМ!!!!! Не са си го заслужили! Да сте виждали полицай с колан!? Аз не съм виждала. Няма кой да ги санкционира. Предлагам да не им се увеличават заплатите , а да се създаде орган, който да следи тяхната работа на принципа таен клиент, да не знаят откъде им е дошло. Защото надали ще има контрол по друг начин

Не забравяйте бившата жълта зам. министърка на транспорта Крушкова.Тя със своята частна фирма източи милиони левове като посредник между БДЖ и клиенти...Взима огромни комисионни а всъщност е пълен паразит...Успоредно с това беше и шев на туризма...като и там вършеше далавери.....Комбина Кремиковци също е е дна черна яма на държавни пари които отиват в частни фирми а в същото време е огромен длъжник на БДЖ....С две думе не МВР а цялата държава е в колапс тепърва ще го усети целия народ защото и новите са вного смотани ......

Не се чуди къде ти е заплатата. Виж фирмата на Дунчев. Тя вози товарите ви. Виж колко структури са в ЖП. Колко Началници има, колко зам., колко секретарки и колко още такива, които вземат заплата.

миков да ви обясни,защо така ви нареди.

Много просто взимат ги от левият джоб в който има 8 милиарда излишък слагат го в десния джоб и след седмица ги изкарват на тезгяха и ги разпределят с техните мекерета.Да му мислим ние който работим за по 350 лв.

От Дружеството на факирите се получи запитване до всички министри на нашето всезнаещо правителство а именно-как така министрите Младенов и Цветанов които оповестиха, че на единият са му свили 25 милиона а на другият 100 милиона, но те няма да допуснат такава провокация и до една седмица тези милиони ще бъдат възстановени. Същите министри начело с безпогрешният и най-велик Бойко Борисов ги канят в международният валутен фонд да им покажат този номер за да могат и те като тях на бърза ръка да възстановят милиардите изчезнали пари за да се сложи край на световната криза. Вечна хвала на Бат Бойко и неговата клика пардон министри.

16 мил.лева чакаме от БДЖ. И аз се чудя къде ми отива заплатата. А тя отивала да хрантути галениците на МВР - Транспортна полиция. Тези освен да мислят за далавери /не без участие на мои колеги /, да се забиват с мацки по влаковете не знаят друго. Г-н Цветанов , разгледайте статута на тази служба ,защото тя уронва авторитета на добрите ви служители в системата.

BOKLUTSI MRASNIEDIN LEV NE ZASLUJAVAT

Hitch ne im davaite pari na tezi idioti.Kutsi kioravo i sakoto napraviha politsai a seca tribva i da nie jal za tiah li.BOKLUTSI MRASNI

Докога тези иннтелектуалци и изключително важни за държавата МВР служители ще получават обезщетения при пенсиониране ? И тези обезщетения да бъдат плащани от всички нас . Защо лекарите, инженерите,учителите , хората които наистина дават нещо на тази държава не получават обезщетения !? Безобразие ! При кризата в момента а и изобщо , тези глезотии за почти дебилните служители на МВР трябва да бъдат премахнати .

Цветанов, Борисов и Ко, в състояние ли сте да се справите с ръководството на държавата или постоянно ви трябва някой виновен?

не парите са ви малко, просто много персонал а когато ти потрябва полиция нема никой...

Държава която в условията на криза не осигурява необходимите средства за органите за защита е фалирала.Затова за тия е само едно: ОСТАВКА !!!!!

свършете си работата, вземете чрез съд от крадците на българия и нямате да имате борчове от моя джоб. имате способни полицаи - имайте желание и си бръкнете в собствения и на другарчета джоб.

ГОСПОДИН ЦВЕТАНОВ, ЗАЩО ГОВОРИТЕ ОТ ТРЕТО ЛИЦЕ ЗА НЕЩА ЗА КОИТО ОТГОВАРЯТЕ ПЕРСОНАЛНО : Надяваме се обаче с помощта на държавата да излезем от това състояние АМИ ЦВЕТАНОВ, НЕ СИ ЛИ РАЗБРАЛ, ЧЕ ТИ СИ ДЪРЖАВАТА, ТИ СИ ТОЗИ КОЙТО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАДЯВА, И ДА ОСИГОРИ ТЕЗИ СРЕДСТВА. Станишев вече си отиде. Вие сте в управлението, вие ще трябва да намерите пари за преторианците. Предполагам сте запознати с историята на Рим и знаете как завършва всеки император дръзнал да не се разплати с преторианската гвардия . С подобно поведение вие само предизвиквате нещата. Не продумвайте, че нямате пари за МВР. Имате фискален резерв в размер на 7,4 млрд. лв. Всеки грамотен вижда тази цифра изписана в Управление Емисионно на БНБ. Много несериозно е да се говорят подобни неща. Вервайте ми.

ЦВЕТАНОВ, ЗАПОЧВАЙТЕ НЕЗАБАВНО С 50 % СЪКРАЩЕНИЕ НА ПЕРСОНАЛА В МВР! ПРОДЪЛЖАВАТЕ С 50% НАМАЛЕНИЕ НА ЗАПЛАЩАНЕТО В СЕКТОРА! БЮДЖЕТА В СЕКТОРА ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ КАТО ПРОЦЕНТ! ПОЛИЦАЯ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЗНАВА В КВАРТАЛА, ДА СЕ УВАЖАВА, ДА СЛЕДИ ЗА НАРУШЕНИЯ ПО НПК И ДА ИМА ДОВЕРИЕТО НА ХОРАТА! ДА ЗАПОЧВАТ РАБОТА- ПЪРВО ДА ИЗХВЪРЛЯТ ПАРКИРАНИТЕ КОЛИ ОТ ЗАБРАНЕНИТЕ МЕСТА, ДА ПОЛАГАТ 24 ЧАСОВИ ДЕЖУРСТВА В КВАРТАЛИТЕ, ДА ПОЗНАВАТ ПРЕСТЪПНИЯ КОНТИНГЕНТ, ДА ИМАТ ПЪЛНИ ПРАВА ПО НАРУШЕНИЯ НА НПК С ПРАВО НА АРЕСТ НА НАРУШИТЕЛИТЕ С БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО, ДА ВИДИМ,, ЧЕ РАБОТЯТ, РАБОТЯТ МЕСЕЧНО ЗА ЗАПЛАТА РАВНА ИЛИ ПО МАЛКО ОТ УЧИТЕЛСКАТА, ТАКА КАКТО Е В ЩАТИТЕ, В ЕВРОПА И ПО СВЕТА! СКЪСВАТ СИ ЗАДНИЦИТЕ ОТ РАБОТА ЗА ДЪРЖАВАТА И ОБЩЕСТВОТО КОЕТО ИМ ПЛАЩА ЗАПЛАТИТЕ ОТ ДАНЪЦИТЕ СИ. ПОЛИЦЕЙСКИ ЗАДНИК С ГАБАРИТИ ПО ГОЛЯМ ОТ УЧИТЕЛСКИ ДИРЕКТНО ДА СЕ УВОЛНЯВА, НЕВЪЗМОЖНО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА КРИТЕРИИТЕ ЗА СЛУЖБА В МВР!!!!!!!!

и от мен да ти е сладко

то па едни дрехи.... то па едни обувки....по-добре вижте та сменете фирмите дего ги правят такива грозни и недодялани. На мъжа ми униформата се къса вече 3 път на едно и също място - направо ми иде да я хвърля, ама аман Недей ми вика - няма в момента други

Е, един министър, който да не вряка по предишното правителство. Интерсно е, че и тримата министри които викаха срещу предишното правителство или се дъниха с необмислени изказвания фигурират в този списък http://antipropaga написан веднага след съставянето на правителството.

Тези които не са си получили обезщетенията като заведат дела ще излезе солено на МВР.

Та кой какво казал?

Юнаци, няма пари.Станишев е виновен ! За това време е да се закрие това министерство,което няма пари. Явно не е годно да си прави сметката и не знае ,че 2 и 2 е равно на 4. Затова ,бързо всички се хващайте на магистрала Люлин, там турците дават по 1200 евро заплата без ДДС и работата за вас не е тежка. Ще можете да ядете кьофтаци на корем. Можете да започнете и работа във фирмата на Стенли,та също парите не са лоши. Само в БАН няма начин, как да постъпите, щото там ще ги закриват ,тия малоумни старци !

Браво, от правителството се очертават като много големи професионалисти! Интересно ми е след като тази година виновни им бяха от предишното правителство кой ще им е виновен догодина?

Българският полицай уважава правото на свобода и свободен избор така, че яж си лайната, както ти, така и твоите познати... даже може да си направите клуб Ям лайна и ти да си председател! Ние простите полицаи ще пропуснем! Да ти е сладко!

Нека полицаите се обърнат за финансова помощ от своите сегашни и бивши колеги, които натрупаха доста средства от платените откупи за освобождаване на отвлечените заможни бъгари.

Като няма пари за храна,няма да ядат,тъкмо ще поотслабнат,че са станали 200 килограмови шопари и да им купят дрехи от магазините втора употреба.Да не им дават по 20 заплати ,а по 2.Криза е за всички.

кой нее доволен - да пуши и пие минерална вода...или вече няма здрави гащи ??? кат няма - да си оди

доблестни те бойков клакьори що не пият вода и не пушат?? или са решили да стават като Дянков))))))

добре е напиканите да си траят...щото хората виждат...умря тая циганка от 05 07 дети хвали ...))))

добре е . че се повдига въпроса с ДДС обаче аз като запознат мога само 1 нещо да кажа - т. нар. частичен данъчен кредит говори ли Ви нещо? още от време оно ревизара с инициали П.В. даваше предложения за използване на тази опция и от регионалните дирекции и от самото ФСО-МВР само, че за какво да се занимават милите хорица от счет. администрация да отделят разходите по видове и да си връщат ДДС-то? мързеливи са минцифаийките и това е : пари за дрехи, 10лв. министерски /да още ги има/ храна, безплатен градски транспорт е и аз искам ама няма. поздрави :)

ами спрете да харчите.във всяка банда има ченге,всяко престъпление има участие на полицай,на пътя рекетират пак ченгета ,а като се пенсионира със символичен стаж му даваме още кинти щото е ходил на работа-не че е свършил нещо.

Бойко няма с нищо да помогне на МВР като налива пари за погасяването на тези 65 милиона,като се има впредид,че не се знае къде отиват тези пари(демек това е един порочен кръг от времето на Костов) Щом иска да намали разходите за МВР просто трябва да направи съкращения како направи с армията В момента рабтещите в МВР са 5 пъти повече от тези в армията България е превърната в полицейска държава,съставена почти изцяло от жандармерията

МИШОК

НАПРАВО Я ВТАСАХМЕ.г-н ЦВЕТАНОВ Я СЕ ПООГЛЕДАЙТЕ И ВЯРНО МОЖЕ ДА СЕ СТИГНЕ И ДО БУНТОВЕ,НО РАЗВЪРТЕТЕ МЕТЛАТА И ПОМЕТЕТЕ 1-АДМИНИСТРАЦИЯТА, СНАХИ ,ПЛЕМЕННИЦИ,ШУРОНАЙК И Т.Н ,КОИТО И ЕДНА СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА НЕ ЗНАЯТ ДА ИЗДАДАТ ИЛИ ТЕ РАЗКАРВАТ ПО СТО ПЪТИ ,КАТО СЕ ДЪРЖАТ КАТО ПРИМАДОНИ ,НА КОИТО СИ НАРУШИЛ ЛИЧНОТО СПОКОЙСТВИЕ.СЛЕД ТОВА ПОМЕТЕТЕ И МНОГОТО НАЧАЛНИЦИ НАВЪРШИЛИ ПЕНСИОННИ ГОДИНИ.НЕ МОЖЕ НА 10 ПОЛИЦАИ ДА ИМА 3 НАЧАЛНИКА .ДА СЕ ЧУДИ НА КОГО ДА УГОДИ ЧОВЕК ЗАЩОТО ТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ МРАЗЯТ ПОМЕЖДУ СИ.А НАКРАЯ ВИЖТЕ И НАКАРАЙТЕ ОСТАНАЛИТЕ ДА РАБОТЯТ.ОБЯСНЕТЕ ИМ ,ЧЕ ВЪНШНИЯ ВИД Е МНОГО ВАЖЕН.НЕ ДА СА СЛОЖИЛИ ОЧИЛА НА ЩАТСКИ ШЕРИФИ ,А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДА СА ЗАЕЛИ ПОЗИ НА ПИКАЕЩИ КР... ПРОВЕДЕТЕ ИМ ОБУЧЕНИЕ КАК ДА СЕ ДЪРЖАТ СЪС ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ,КОИТО ВЗИМАТ И ПО-МАЛКО ПАРИ ОТ ТЯХ ,НО НЯМАТ МНОГО ОТ ТЕХНИТЕ ПРИВИЛЕГИИ.Е МОЖЕ НАИСТИНА В КРАЯ НА КРАИЩАТА ДА ПРИЛОЖИТЕ И СЪВЕТА ,КОЙТО ВИ ДАВА ДРУГ УЧАСТНИК ТУК- ЦЯЛАТА ПОЛИЦИЯ ДА ПОЛУЧИ ПАЛКИ И 2 СЕДМИЦИ ДА РАБОТЯТ В КАТ ,НО ТОЗИ ПЪТ ЗА МИНИСТЕРСТВОТО.ПОЛЗИ ЩЕ СА И ЗА ВАС И ЗА НАС.ВИЕ ЩЕ ИЗПЛАТИТЕ ДЪЛГОВЕТЕ СИ ,А НИЕ СПОКОЙСТВИЕ ПО ПЪТИЩАТА И СИГУРНО НУЛА ЗАГИНАЛИ.ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ

Абе то в никое минестерство няма пари, хахаха що не го духате всички ченгета както го духаме НИЕ. много по ПРОСТИ СТЕ ПО МЪРЗЕЛИВИ ПО ГРОЗНИ АИИИИ СЕКТИР. ХРАНА ЛИ-ЛАИНА ДРЕХИ ЛИ-ДРИПИ. Нали сте големи гъзари яжте сега лаина като нас па да ви е сладко

Отчасти съм съгласен с вашето изложение!Но вие не знаете ли,че като бюджетна организация МВР дължи данък върху добавената стойност на всички закупени стоки и извършени услуги! В това министерство винаги е имало дефицит на средства,а подобен размер на задълженията е имало и преди,но тогава държавата ни беше много по-зле!Истината е ,че в МВР са наложителни някой спешни мерки за промяна на статуквото-намаляван на чинивническите служби,промяна на използването на служителите на основа на по-гъвкаво работно време и разположение на състава по места!Служби като Личен състав,МТОСО и други са безкрайно раздути,а там има служители,които по цял ден четат вестници!Същото се отнася и до Инспекторат,Ре ,Секретна и т.н.

То не може и бюджета да е на плюс и да има пари за всички.Нали се сещате как се прави положителен баланс от мин.фин. реже от министерствата и се пише голям спец

Това министерство си има бюджет. Защо са го превишили и с колко и по кои видове разходи и как е превишен по месеци? А то така празни приказки, за да не увеличават заплатите на полицаите.А те, горките, нямат пари и за поедна цигара и вода, да си ги пийнат пред МВР. То с едната студена вода ще си останат....

Тия и печатарска машина за банкноти да им подариш все тая - от тях никаква полза. Щото ако я нямаше полицията, а още повече под ръководството на днешните смешници от ГЕРБ най-вероятно и престъпността ни щеше да бъде символична. Много интересно е внимателно да се прочетат декларациите на вътрешния министър и тем подобни на него за имотите и спестяванията им и после да се съпоставят със заплатите им от последните десет години - интересни изводи се налагат...

Ами да им направят пенсионната възраст на 63 години и да не им дават по 20 заплати при пенсиониране, а само по две, като на всички прости българи! А може и да им намалят заплатите, като при криза, или да ги съкратят малко. Че то при 6000 души армия имаме 60000 души ченгета. Това си е полицейска държава, пък тя си има и шериф.

Цеци, пожелаваме ти съдбата на дон Цеци да те стигне по-бързо и питаме: 1.Ще обявиш ли публично кой стои зад фирмата, която ще спечели конкурса за ушиване на униформеното облекло? 2.Ще кажеш ли нещо за 1400 лева за зимен комплект? 3.Как разпределихте бюджета, като при едни преяждането е в повече и ще вземат най-малко по 2 брутни заплати за Нова година и то какви заплати?!, а за полицията няма пари за редовните заплати. Ако и това откажеш - ще оповестим кои ще вземат тези заплати и ще пресметнем колко пари ще вземат за това, че ни резилят пред ЕС. По-добре не си показвай физиономията, че ни резилиш пред обикновените хорица, които изнемогват повече от нас!

Като преразгледат резултатите от тръжната процедура за новите лични документи и отстранят небезизвестните за обществото изпълнител и подизпълнител, ще си оправят положението. Е, някой няма да лапнат тогава, но ще се примирят...

Ей, Михов как излапа тъй бързо бюджета на министерството, бе?! И той ли отиде по-предназначение за предизборна агитация или си напълнихте само здраво джобчетата?

съвсем си прав

До платените ПР-и дето сте най-бързи от всички явно .... Ц.Ц. ли е изхарчил парите на МВР, че сага ги няма? Ц.Ц ли е гласувал и прием Бюджета за МВР, така че декември месец да остант без пари? Вече 6 месеца бил на тази работа да се оправял.... Еле и 1 година е на тази работа, да не ги сере той парите ве? Вие или сте малоумни или се правите на такива.

Дискретно и строго-поверително : - И кои (поименно) са компаниите-доставчиц !? -Проверени ли са им офертите за ценова съобразност !? -Получени ли са стоките/услугите в действителност !? ..... а как така са се натрупали задълженията досега не е било плащано изобщо ли !?

Уважаеми Господа от вътрешното ведомство , 1.Както виждам, последният месец няма вече глоби с фиш от КАТ , а само актове, които забележете са с по-голяма стойност , но с по-трудна събираемост. 2.Зало стойности за дрехи и обувки в бюджета са по-високи - защо не намерите производител - открита тръжна процедура за доставка на облекла и обувки, а не да се изплащат суми за коктюмчета и маркови чепици към заплатите на служителите - те могат и сами да си купят със заплатите каквото поискат. Щом са предвидени тези пари за дрехи - ми да са вид униформени , пък макар и маркови костюми - по-лесно е да се ушият типови и красиви- така ще се стимулира и сферата на шивашките браншове. 3.Коя е тази държава , която има задължения към себе си за да и е светло и топло в кабинетите за разпит и за дрехи и обувки на тези, които ни пазят ? Звучи обидно, но някак си и оптимистично - само 30000 лв за лекарства - може би , защот тези хора стоят на студено - вашите служители са длъжни да са здрави, да пишат на тъмно и студено, да се молят за химикалка , с която да подпишат който и да е документ . 4.Какви данъци и такси в размер на 6млн.лв дължите - данък върху това, че моето семейство е ограбвано 14 пъти и нищо не е разкрито до момента от 2004 г. насам или такси за неправилно паркиране на служебните ви автомобили? Смешно звучи - ако това е само пълнене на интерент пространство - приемете моите извинения ,Господа от силовото ведомство , ако не - замислете се. Защото Аз на Аз нищо не дължа - просто го осигурявам като мога - и съм длъжен, без да пискам.