МВР очаква силен трафик за ”голямото завръщане”

Очаква се постепенно засилване на трафика към София и големите градове в страната в ранните следобедни часове в понеделник, съобщиха от МВР.

Обратно в новината

Коментари - МВР очаква силен трафик за ”голямото завръщане” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най - голямото развлечение за един софиянец е да се качи на Витоша. За по - далеч, средства не достигат!

Ама с автобусо и лифто, защото ако няма лифто софиянецът няма да може да излезе извън градо. Аз преди година и половина качих Черни връх три пъти за три дни от три различни места :D и общо 12 пъти за има няма три-четири месеца. Селска могила :D ама от Витоша по-високо немало.

Ivan

Герберастията се завръща от село с бурканите месо и гнуситията си!

Плужек, ще се завръщаме. Ти като си измекяр и нямаш средства да излезеш от мизерната си панелка, само ще гледаш по новините всичко извън София.

Малко сведения за неграмотните, прости, потни и мазни цървули, "временно пребиваващи" в град София: 1. Не всички кореняци софиянци живеят в панелки - напротив, повечето обитаващи такива са селтаци, мотаещи се наоколо след 1989 г. 2. Дори да живеят в панелки, кореняците софиянци в повечето случаи имат и едно жилище от баба или дядо, някъде по в центъра, тухлено, дето се дава под наем - обикновено на селяци - от 3 до безкрайност на брой, или е дадено на фирма за офис. 3. Мръсотията в София се дължи на масата плява (разбирай селяци), дето нямат градски навици за чистота в голямо населено място и не плащат данък смет (че да си правят малко сметката, щом едни пари им взимат, поне да им е чисто), понеже НЯМАТ собственост тук! 4. Претенциите на всеки селяк/цървул относно състоянието на София, са АБСОЛЮТНО неуместни, предвид на това, че дори да си е извадил лична карта тук - на адреса на хазяйката, не внася и стотинка в Столична община и може да си е.... м......! 5. От цървула чепик НЕ СТАВА! Желая приятно прибиране в града НИ, на всички чесъни, като обръщам внимание, че можеш да извадиш човека от село, но селото от човека не можеш извадиш никога :)

Софиянци са и мангустите от Коньовица Филиповци и Факултето. Все елитни квартали на Софето.

Това, че имате за "елитни" въпросните "квартали" - практически гета, населени предимно с мангусти, единствено доказва тезата ми - а именно, колко не сте ограмотени относно София селяците :)

До -КОД 1000 : Браво човече много точен коментар си написал особено последното "Че човека можеш да извадиш от селото но селото от човека икога"ЕВАЛА

Как пък винаги избирате годината 1989та :D Аз пък казвам, кой се е заселил в София след 1878ма е селяндур от село!!!

Ние от село в почивните дни ходим в градо, а гражданите ходят да почиват в провинцията. Така че ако в София е имало хора тия дни всички са били селски екскурзианти да видят Мол.

НАСЕЛЕНИЕТО У БГ Е ОТ СЕЛСКИ ПРОИЗХОД. ОСТАНАЛИЯТ 1% АРИСТОКРАЦИЯ ОТ КРАЯ НА 19 И НАЧАЛОТО НА 20 ВЕК Е ДОСТА РАЗМИТ...ТАКА ЧЕ СЕЛЯНИЯ БАТЕ ОТ МОЛА ДО ХРАСТА КЪДЕ ПАСЕ КОЗЪТА НА ПРОЙЧО НЕМИЯ:)

Градската аристокрация в България е от градове като Копривщица, Клисура, Сопот, Карлово, Калофер, а не София :D - циганско-турски рай.

Като гледам колко неграмотна, невъзпитана и озлобена е градската паплач, радвам се, че съм от село... :)

Аз ще се радвам още повече,ако си стоиш там

ние от село изкарваме мръшляците на депо в софия

В България, всички сме от село. Няма какво да спорите вече.

Абе не знам вече кои какви са ! Факт е че вчера карах по София и имах чувството че съм във Виена - всички си даваха път , нямаше клаксони , пърдящи ауспуси !! Разходих се също - нямаше предреждане по опашките , нямаше псувни и прочие.. Проблема не е кой къде е роден - проблема е че има 80% скотове ! Тия скотове сега се прибират от там където са и от утре започва същия АД - паркиране по третоари , селтащи изпълнения и прочие ! Не е проблема явно в гражданството - защото в Люлин където е най голямата селяния - 90 процента са родом от София ! Децимация му е майката всяка година и това е !

Май само си чувал за Виена, там предимство не се дава. АКо отидеш в някое село, там ситуацията е друга.

TИPAMИCУ

Май ти не си чувал за Виена и като цяло Австрия. Там предимство има дясностоящия важащо и за кръговите движения. Тук в България, се чудят кой на кого да даде предимство и така стават задръстванията. Хах, кой как е чувал за Виена. Густо майна Филибето!

Ами че то във Виена не е пълно с балкански селяни? Отдавна не съм бил там, но познати, които живеят във Виена казват, че последните години града е станал друг и то най-вече благодарение на балкански субекти.

Трябва да призная, че напоследък тук предимство виждам да ми дават предимно, коли със софийска регистрация. И хората са малко по-любезни в София, при това съм абсолютно сигурен, че точно тия, с които съм общувал са всички "селяндури" по определението на "кореняците". Точно най-много простотия и наглост проявяват разни културни "граждани-кореняци".

Бас държа, че в София няма нито един кореняк софиянец, който може да си проследи родата в София за поне 300 години назад и още по-малко нито един от родата му да не е женен за несофиянец поне едно поколение назад. Един се смята, че бил кореняк, защото баба му била родена в София, а преди туй от кое село е корен?

Лелеее,ето един наистина много комплексиран провинциалист,разбирам че селското бълбука в душата ти,ама не се травмирай толкова,селчо

ако не я издоил, какво ще сложиш в кафенцето бе хашлак.

София града в България, чиито квартали са със селски имена Крива река, Ботунец, Връбница, Суходол, Манастирски ливади, Разсадника, Овча купел... ало столичанина, окоси ли ливадата, разсади ли фиданките, острига ли овцете? :D Нормално направили село без традиции и култура на столица, събрали цялата Елин Пелинска пасмина за придворни прислужници и какво може да очакваш от държава с такава столица. Смях е, когато селянинът вика на друг селянин!

Премахването на Софииското жителство се оказа една от най - големите грешки на "25 год демократичен преход" Според мен връщането му ще облекчи категорично напрежението , мръсотията и простащината , която цари от много години в красивата ни столица.

Както казах по-умен няма да те направи. Ще си останеш прост!

Вие сте калпав мат'риал!

Само беден, самотен комплексар може да мрънка против завръщащите се в София. Това е измет неспособна да задели някакви средства за да се отдели от вмирисаната на цигари панелка. Такива пропадляци са безработни неудачници, с много претенции и никакви възможности - професионални и финансови

В мойто родно село, и язе от него, ретко бегам, На пот и мръсни чорапи смърди, единствено В спортната зала "Арена гербер" където Кмето, и още двама -трима като него, от "Гюбрето", По цел ден пъшкат и пърдят, "Кересте" тренират, На Вожда - Винетутко, буйната младос копират?

Като отидох там, той пак . може и не знам. а чорапите, леле Е колко колко му е. така или иначе Все пак трябваше' А пък той нещеш ли, какво да види И се почна. Ти пък сега.

Колко чист е въздуха в столицата тези дни. Няма селтици обляни в пот и воня в градския транспорт. Няма просташки псувни и ръгане, истинска свобода. Селтици стойте си на село.

Селяндурите се завръщат по работните места.Колите ще са претъпкани видимо с Яйца,лук,ракия,картофи репи и...много смрад и наглост лъхаща от ,,интелектуалната" физиономия украсена тук там със златен зъб. Това са новите шенгенци на България а...защо не и новите ЕВРОДЕПУТАТИ.

Колите им претъпкани, имали са възможност да пътуват хората. А ти седиш в панелката, гладен самотен и ненавиждащ ПЪТУВАЩИТЕ

Много съм гладен,нали вие със златния зъб работите за мен.А тези от панелките сте пак вие с цървУлете,нали при бай Тошо работехте за соф. жителство в Кремиковци и за вас беше ПАНЕЛКАТА. Но ти си синчето на златния зъб. Апропо ,забравих носите много ,ама много ЛЮЛЯК нали е мувта от село И МИРИШЕТЕ НА ЛАЙНО В ЛЮЛЯКОВА ГОРА. За чесънът на балкона да не говориме ,ухае, ухае на ...маратонки.

На излизане от София, на бензиностанциите Усмихнат, Бате Бойко ни маха и предупреждава : "Хей, Другари, заредете и две-три туби, често се налага " А доволни олигарси се хилят и потриват потни ръчички, От тез тапи и задръствания ще направят хубави парички! баба Тодорка

"Основният поток прибиращи ще бъде по автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Люлин"." Как са го написали, все едно имаме 20 магистрали и само по тия 3 ще е засилен потока

Мъдро се провикна, пенцйониран МВР- шеф: Българина свикна за два дни на море за кеф? Некои "по-умуни" негови другари, те пък се дуеха, че за тази цел са ни построили "Европейски магистрали" Ха ха ха, така се деуха, че на една министерка, спътница и в резане на ленти секретарка, бузите лъщяха от сланина, лицето грееше кат месечина? Ха трийте ме сега, вие, робините? Скоро магистрали нема да видите! # баба Тодорка, на 1-ва магистрала бригадирка

Почивайте и празнувайте, че ония пак се връщат... От утре - пак конфликти за крив поглед, диалекти и лоша лична хигиена.

Явно само селяните имат пари за почивка по великден. Кореняците шопи в почивните дни са на работа - такситата и магазинчетата в мола трябва да работят без почивка.

Добре му го каза на завалийката . Прекарал е 4 скучни дни в панелката и няма търпение да свършат празниците.

Когато София става столица е била 12 000 човека, като 2/3 от тях са турци, цигани и евреи. Сега всеки селинджър, свинските опинки на тейко му дето висят на пирона на стената в хола се мисли за кореняк "софиянец". Булгаристанска измет.

И ти си булгаристанец, мрънкащо мекотело!

Веднъж да каже Ото нещо смислено.

Ако може хич да не се връщат!

МВР,в частност КАТ,да не очаква с радар в колата,а да помага и активно да регулира трафика,за да облекчи пътуващите!Че силата им е,да стоят на пусия в храсталака....няма какво да очакват-да действат,там където има нужда от тях.

НЕКА се затапват, НЕКА се задтръстват!! Па ако може, и да не се завръщат, там да си лежат, L хотелите, на пясъка строени, за густо на кретени и РБ- бизнесмени # баба Тодорка, хигиениска в Офиса на бТТВ "Трътките"

Пак някой с махмурлук е писал глупости в dris-нята! "Голямото завръщане" към "голямото село".... Ех, че чудесно заглавие за статия, ех че чудно изписана такава! При положение, че нямаме нормални пътища и винаги по празници са разкопани всички магистрали, какво друго да се очаква в последния ден от празници? Темата е дежурна в края на всеки празник и напомня на "застреляния телевизор по време на световно по футбол през коя да е година напред". Отделно, че цялата столица е разкопана сякаш е имало наскоро бомбардировки... и отнема повече време от един краен квартал да се стигне до друг спрямо времето за предвижване от София до Пловдив например.

Карайте внимателно...... "Софийско жителство" - ха ха . В цяла Европа се движиш, живееш и работиш свободно. В България град София е единственото място за работа или за собствен бизнес и защо само определени хора да имат право на живот! Знаете ли, каква безработица е в другите райони на страната?

И аз чвкам завръщането на моите момчета с гуми резервоари пълни с "бело"....

Sm3hurk0

Прочетох доста мнения на ... предполагам на дървени тарикати от село.... Хубаво е да се върне софийското гражданство, а на въпроса.. от къде са ваште... - Преди време за да имаш привилегията да живееш в София, трябваше да работиш известно време в Кремиковци и тогава ти се разрешаваше да станеш СОФИЯНЕЦ. След глупостта на Желю да премахне СФ гражданството, София се напълни със ...., че полицай с чуждоземски имена има, които са леко пообрязани..... Марш на село и ако поработиш в тежката икономика известно време ( в момента, май несъществува ) - си добре дошъл в София !

Абе софийски селяндур. През 1878 в София живеят 20000 души, от които 2/3 турци, цигани и евреи? Та ти от кои си точно? От факултетаджиите? За "софиянци" трябва да се въведат изходни визи, че да си седите в равното софийско поле. Не какви да е, а софийски мутри изкупиха и унищожиха цялата държава.

Гадно е да си селянин и да гледаш как твоите съселяни съсипват държавата в парламента,а за теб -нищо,оставаш си селянин с комплекси ,за теб Софията е мечта недостижима,хахаха

Имаш грешка. През 1879 г. в София живеят 11 694 души.

Защо София се препълни ? Защото всички изнесоха "производството" и услугите тук (подчертавам услугите). Всичкото терикат духна от тежката кърска работа, че чули за "вишуто", да станат големи висшисти (или пък партийци, че е по-сладко). Да бачка не остана никой, затова и се затриха селските райони (което целенасочено се извършваше и от правителствата на "прехода"). Много си е прав колегата за тежкия труд, като входна виза за столицата. Ако просто искаш да избягаш на лесно, щото си терикат - не те допускат. А пък вие с "при освобождението", "мизерията по малките градове"... си говорете, говорете, аз ви слушам.

Пиши поне грамотно...като се биеш в гърдите, че си столичанин.

това мъдри заключения на опигофрена цветлинчо ли са ?? браво на мвр за тази смела прогноза ...

може ли някой да ми даде точно определение за софиянец и несофиянец при условие ,че говорим за хора които към момента живеят и работят в софия.аз живея в ню йорк и не съм чул да има такова деление,нито пък даже спор на тази тема.а тук живеят хора не само от всички щати на америка, но и от всички нации на света.всеки ден някой си отива, защото най вероятно не е успял, а друг някой тепърва идва за да си опита късмета и на следващия ден може вече спокойно да каже, че живее тук.значи ли, че някой млад човек от долно камарци (напълно случайно ми доиде наум) е например компютърен специалист, завършил в чужбина и само зщото е роден на село, трябва да си остане да живее там? въпреки че за него най голяма вероятност да си намери добра работа има в софия .от друга страна собственик на компания само би се радвал, да има възможност да има такъв човек в екипа си.мисълта ми е, че гражданството отдавна отпадна по закон.крайно време е да отпадне и от главите на някои хора.същия пример може да се даде и за кадърен строител, заварчик, учител, лекар и т.н.пазара на труда определя кой може да живее в софия и кой не. това е положението !

Не знам да Е възможно да има такава Дефиниция, Колега. ... Снощи - Службата в Полунощ при Вас казват Е била Впечатляваща. - Бихте ли описали ?

Какво е "софиянец" ли ?...хм, ами да речем така...човек, който е роден тук преди '98 (когато си имаше и понятие "жителство" и не всеки можеше просто ей така да се натресе в столицата и да остане завинаги), тоест заварва го премахването на жителството, но той самият не е плод на "любовта" на човек с жителство за когото се е омъжила/оженил някой, който го е направил само и само да се докопа до понятието "жителство" и софиянец/ка. Също така и неговите родители и тяхните също (баби, дядовци) да са родени тук (тоест около 1903-04 примерно), да са стара софийска аристократична фамилия с имотите му , възпитанието, правилният говор и образование на ниво (строители, учители, инженери...и др.) и всичко друго там от тоя тип каквото се сетиш. А не да си някой от Койнаре примерно, след '89 като си видял, че ХОП и няма вече жителство, продаваш си нивата (която до вчера е изхранвала семейството ти с поколения назад) и се юрваш към София "да ставаш софиянец и да работиш в костюм, на бюро, да миришеш на парфюми" само защото не искаш да наденеш гумените ботуши и гащеризон и да си купиш трактор за да обработваш земята на дедите ти както те са го правили. Горе-долу това е сега "софиянеца" , който утре се връща от родното си място с багажник пълен с яйца, буркани, месо...и др. Е, не всички, но масово е така. Ето това са тия "столичани в повече" тук. Стига ли ти това обяснение ? Затова София е почти 2 милиона, а по селата няма никой. Има и празни села, не съществуват вече на картата дори. Има и такива с по 1 останал човек.

А ако е роден след 98а е какъв? Провинциалист? Значи всички родени след 98ма веднага да си ходят на село.

Аристокрация? Прочети Елин Пелин и ще научиш що за аристократи са били местните "около 1903-04 примерно".

Ти за свободно движение на хора, стоки и капитали не си ли чувал...Европейски съюз говори ли ти нещо или вие софиянците сте извън България, Европа и света...

И аз щях да напиша нещо подобно, само с разликата, че живея в Амстердам, и ми прави впечатление, че май единствено в България го има това деление на столичани като едва ли не потомствени арстократи и един вид по-по-най, и провинциалисти. Не мога да разбера каква е тази комплексарщина, да се имаш за нещо повече от другите само и единствено заради мястото в което си се родил, или където е родена баба ти.

Мили Селяни.Останете си по родните места!Развийте икономиката след като завършите висшето си образование в София по родните села и Окръжни центрове.Не се връщайте!!!!!!Защото след всеки кадидат софианец/кандидат студент/ който прави всичко за да остане в моя изстрадал град идват още 5 селчаци да си търсят късмета.В момента е нвероятно да си в София.Няма доказващи се авто състезатели,миризма на чесън,диалект и чалга до дупка от колите.Няма боклуци около блоковете,чисто приятно и спокойно дори в това лошо време.Жалко че утре идилията ще свърши.

Мили гражданино, толкова си прост че не се траеш. Ако все още не си разбрал жителството отпадна от преди повече от 20 години. Всеки българиски гражданин е свободен да живее където си поиска в България, а от 1,1,2014 вече ив Европа. Ако ти е толкова мила София иди протестирай пред парламента и накарай продажните дупедавци да започнат да заделят пари и за останалите райони в България и тогава хората ще почнат да се връщат по родните си места.

Sm3hurk0

да и за това е виновен желю желев - шарлан да го попари !

Ей келчо. Чесъна го ядем като ябълка, а съм от София. Само селяндурите не обичат чесън.

Хайде стига сте се изяждали от злоба... Като загине някой на пътя, по-леко ли ви става от това, че е "столичанин" или "селяк"? Моля ви, карайте внимателно и не забравяйте, че не сте ЕДИНСТВЕНИЯТ участник в движението. ПО-ДОБРЕ 20 МИНУТИ ПО-КЪСНО, ОТКОЛКОТО 20 ГОДИНИ ПО-РАНО!!!! Лек път натам, накъдето сте тръгнали!

Няма по нагло нещо от българския селяндур. Биеш го, сам се убива и унищожава и пак ти се връща тук бее... на циганина му плеснеш два шамара и повече не идва в квартала ти...

Днес погребаха две инжинерчета в Петрич, след вчерашната катастрофа. Моля ви селяндури, стойте си на село докато не се научите да шофирате. Автомобила не е трактор, нито каруца, а пътищата не са нива ... Има влакове и автобуси и таксита на Автогара и жпгара. Метро ви направихме... просто не шофирайте...

Гледам че и вие се избивате. Виж другата статия където родата ти от кореняци се е натъпкала в една кола и се е размазала.

magit@abv.bg

А бе човек, една кокошка като селяндур не можеш да отгледаш, на кола си ми се качил... Стойте си на село бе пфф Ние софиянци си ходим на почивки не из селата... баси ние не ви се натрапваме, вие унищожихте всичко тук. Селата си унищожихте, сега искате и тук... стига бе човек... го хоме

ИнжЕнерчета се пише, не инжИнерчета.

АЗ СЪМ ТЪП И УПОРИТ,ЩЕ ПИША ДО ПОСИНЯВАНЕ /най вероятно вашето/.И ПО ТЕМАТА.....НЕ СЕ БОЙТЕ ,ПО МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ ПОЛИЦИЯТА Е НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР,ОСОБЕНО ОКОЛО СОФИЯ.Е,сега може пак да ме изхвърлите,издадох страшна държавна тайна.ГЛУПАЦИ.

И унази додоха гости софиенци.Изедоха 2 агнита илокоа 10 литро рикия и30 литро вино таман сига си тръгнаа.Догодина га наближи Виликден ши бегаме у Балкано

Pesh0

МВР мисли ли как няккави куклуводи имат печалба от 10000000000000000000 като гоказаната законнна печалба в света е 15 %, на година .

какво пиеш? хахаха

"...Основният поток прибиращи ще бъде по автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Люлин"..." Сериозно?!?! Аз си мислех, че ще е м/у Голям Батак и Малък Батак...

Софианци се връщат от родните си места . хахахах.

hahahhaha

Едно голямо благодаря на хората от МВР! Да са живи и здрави! И макар за тях да няма празник, всеки ден да им е светло и чисто на душата! Казвам го защото ми направи огромно впечатление когато пътувахме на 17 в четвъртък по магистарала Хемус в посока Ботевград, как те в големия дъжд следобед в най-натоварения поток стояха през 10-на метра и с ръце жестикулираха да намалим скороста заради ремонта пред първия най-голям тунел! А ние карахме в облъци като мъгла и като нищо можеше да има произшествия!!!! БЛАГОДАРИМ ВИ!

ти се радвай, че мостовете не паднаха... А там по Хемус вие дори не заслужавате да ви ремонтират, защото сте си във вечни ремонти. Само са се харчили излишни пари на МВР да ви пази. Научете се да шофирате !!!! Селяци... Ботевград, Враца, Монтана, Видин станаха квартали на София... никви магистрали за вас утрепаняци...

Уважаеми администратори, дайте едно copy-paste на коментарите от предната статия, онази за 20-километровото задръстване по магистралара и никой да не се хаби повече да коментира

Една препоръка към КАТ - нека спрат тировете и отбият за няколко часа утре следобеда движението по Тракия посока Пловдив, през Костенец, защото ще е нищожно в сравнение с това към София и за него да се пусне цялото платно при ремонтиращия се участък! Нека КАТ и МВР да са органи на реда, а не просто "органи" :)))))

да ти подсигурят че си много важен

Аз съм си от/в Софето...

Pesh0

какво ще правитеако ердоган поиска пътя , които пазите ?

Pesh0

А. не го мисли , Кърджали не му трябва . Б . страх го е от Българската армия .

Не е вярно че има задръствания спокойно е Полицаите седят там къкдето няма задръствания и гледат да събират пари а не да оправят движението . Ходигме в 2 страни и полицията сети по кръстовищата и най на натоварените места да облекчава движението

"Задлъствания" ще има, защото в КАТ-МВР няма НИТО ЕДИН КОМПЕТЕНТЕН !!! Селяците нямат място в София и тъжното е, че никога няма да го осъзнаят. Предлагам заменки! Една панелка, за едно цяло село. Да се гласува веднага в парламента !!!

Къде бил компетентния! Че защо не я оправиш тая София, бе? Или никой не знае че ти си човека? Ти ли държиш нотариалния акт за столицата? Не харесвате провинциалистите, ама им харесвахте парите с които плащаха имотите и наемите. Освен това столични тарикати източиха и закриха де що можеше в провинцията и завзеха останалото малко работещо. Пък и не всеки от провинцията се е затичал за твоята миризлива панелка. Най-големите измекяри сте най-големи защитници на жителството.

Точно така!!!Абсолютно вярно!!!Точно това и аз обясних малко, по-долу, но не така живописно:))

magit@abv.bg

След като сме толкова лоши, си стойте на село бе. Аз това казвам и тук селяндур няма купил имот. Имотите са на банките умник ;)

magit@abv.bg

до вчера само сте виждали трактор, дойдохте в СФ и се правите на отворени с БМВ та. Виж , че се избивате по пътищата бе.... за нищо не ставате.. трудов лагер за вас

селяндури, останете си по селата бе!

И за теб сельо се отнася същия въпрос, като два коментара по-долу.И въобще шопи дървени в България има още много други градове, дето са били такива още когато вашата София е било едно село някъде из шоплука.

Прочети по-долу, там е отговорът, също така и един въпрос, лично към теб ;-)

Те са евентуално селяни, а селяндур си ти! Личи ти само от 3-те думи.

Дреме ми за твоята софия

Засилено полицейско присъствие...... Дрън, дрън.... Пътувахме от Плевен до Шумен и обратно и не видях нито една патрулка..... Може би защото валя и да не се намокрят коконите в униформи

Върнете "Софийското жителство", проблемът ще се реши.

Абе, сельо!!! Я кажи от къде са вашите?

3-то поколение софиянец съм. Роден съм в София, моите родители, баби и дядовци, също.

А Твоите?!?

кат ако сложат една кола преди видаукта да глобяват наглеците дето минават през авариiната лента ще си направят бъуджета за месеца, ама те както обикновено дремят в храstите покраi наi-глупавите ограничения