МВР ще бори телефонните измами с ново звено

МВР ще се бори с телефонните измами с ново специализирано звено, до този момент нямаше такова, съобщи служебният вътрешен министър Пламен Узунов.

Обратно в новината

Коментари - МВР ще бори телефонните измами с ново звено | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е ли подозрително, че МВР почти не ги хваща? Сигурен съм, че те ги знаят, но понеже мамят наивници и доверчиви хора и се отчитат за всяка измама ги оставят на свобода.

ВАЖНИ СА РЕЗУЛТАТИТЕ,ЗА ДА СЕ ВЪРНЕ ДОВЕРИЕТО НА ХОРАТА КЪМ МВР!!!НО ОТ НЯКЪДЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТРЪГНЕ!!!

Абе глупаци. Какво ще правите с това "звено"? Ще чакат в готовност някоя баба да се оплаче и да тичат по улиците да търсят ли? Рецептата е банално проста: 1) Справка до операторите (мтел/вива) за ЕГН-та с повече от 100 предплатени карти; 2) Разрешение за подслушване на ВСИЧКИ такива карти; 3) 2-3 дежурни слушатели + няколко коли готови да тръгнат по всяко време (в кои градове да дебнат е друг въпрос); А още по-евтино и просто е направо да се деактивират всички подозрителни карти. Има физически лица с регистрирани ХИЛЯДИ предплатени карти. 99.9% тия карти са за измами - много трудно ще докажат друго приложение. А ако ги ползват за друго, ще се провери за нула време.

бащата дс, сина, дъщерята данс, комунисти комсомолци как е, ген, няма как да се получат нещата, а и защо да работят за 3 хил.лева, един работник на запад получава строителен 5 хил.лева, а те - малко им са хахаха навързани са като свински черва всички до един, по политически назначени, а и знаем как става назначаването им, но ще спрем, защото няма смисъл

Sm3hurk0

На МВР спрях да им имам довери, от както ги направиха пощальони и разносвачи на различни служби и ми паднаха в очите ! Имал съм случаи в който кварталния иска ми връчи нещо и аз му отказах да се разпиша.... Изявих желание да отида с него, където поиска и му казах, че на сила може да ми вземе всички, но не може на сила да ми даде нищо.... Тогава той каза... ТАКА Е ! - ..а аз какво да правя сега ? В телефонни измами съм участвал един път - опитаха се да ме замесят, но бързо ми светна лампата... Запознах се със светила от СДВР - спецове по такива измами, но въпреки съдействието - не можаха да ги хванат -Ало измамниците. Поне на дядото, му спестих отнемането на парите - 3000 лева, които бяха в пощенски плик от 1986 година - цена на плика 6 стотинки, като 5 стотинки беше напечатаната марка.

Ново звено, нови работни места, нови назначения... При този раздут щат... Нищо не казвам, но думата нагло е доста мека

Циганите в Игнатиево-Варна бяха под крилото на полицейските началници. Как го знам? Исках да заловим тел. измамници по горещо обаждане. Следователя отказа, понеже винаги когато стигнели до измамниците, началниците му спирали следствието. Това беше преди години. Сега не знам дали ловят тел. измамници, или все още измамниците се отчитат пред покровителите си от районното. Знайте едно, няма ли заловени и осъдени, полицейските началници са в комбина с бандитите. Такива полицейски началници трябва да бъдат съдени за измяна на държавата.

Скоро гледах един репортаж по немска телевизия за румънски цигански клан, които прави същите измами. Даваха хора изгорели с хиляди евра, колекции от монети или часовници и т.н. Гадовете правеха тези измами в Германия от Полша. Поляците бяха хванали главния им мозък, а телевизията снимаше как влизат в съда за да му гледат мярката за неотклонение. Имаше 2-3 агресивни циганки, които налитаха на бой на журналистите и репортерите псувайки на чист немски език. След като се разбра, че го пускат да си ходи срещу 20 000 евро, тези циганки бяха като дрогирани, все едно Исус излиза от следствието, даже и кючеци играеха пред камерите и пак псуваха. Не е само тука това, има го и там!

Ново специализирано звено...?! Защо?! Защото е малка числеността на МВР, така ли?!

О чудесно някой е гледал епизода на "опасни улици" където задържат двама телефонни измамници и сега решава да направи звено със същата функция. Друг е въпроса да ли добре познатите адвокати на престъпниците няма с лекота да убедят съдиите,че клиентите им не са направили нищо незаконно,тъй като хората доброволно са дали парите си.

Само едно искам да попитам министъра: в Игнатиево - рая на джебчийките, какво стана?! Там бяха люти закани, имаше намесени полицаи от Варна, видяхме палатите, чухме "изказванията" за плащане към длъжностни лица... И?! Засега от страна на "отговорните институции" - НИЩО, ама от сърце! Така че и с ало-измамниците очаквам от "новото звено" същия резултат - Кръгла нула!

Леле, леле! Те по новините ги дадоха къде живеят и кои са, обаче нашите специално звено ще правят. Решението е много просто: специалното звено да е неофициално и да хваща виновните, да ги води в някоя горичка, където да им приложи някои практики по респектиране, та като излезе от болница респективно респектирания индивид да не му минава повече и през ума за подобни дивотии.

Не бъди такъв оптимист. Повечето патладжани и да ги смелиш от бой само да станат на крака и пак ходят да гепят. А има доста от тях в този "бизнес".

Аз точно тях визирам. Казват, че циганинът само от бой разбирал, а има и друга поговорка на принципа на което не се купува с пари се купува с много пари, та което не се оправя с бой, се оправя с много бой.

На колко телефонни измамници конфискувахте цялото имущество- движимо и недвижимо, на целия им род, който няма как да докаже, че го е придобил законно???? Това е безнаказаност...... И не ми казвайте, че е друга институцията, който отговаря за това ....За нас е все едно.... Искаме видими резултати- ние българските граждани и данъкоплатци!

Ако МВР не може да се справи с телефонните измами и с движението по пътищата, не виждам с какво друго може да се справи. И в двете няма нищо сложно и не изискват нищо друго, освен работа.