4 жени измамени с 19 850 лв. за 4 часа

Четири възрастни жени са били измамени за 4 часа и са дали общо 19 850 лева на телефонни измамници в Бургаско, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Обратно в новината

Коментари - 4 жени измамени с 19 850 лв. за 4 часа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българина от край време си е мушморок - крие се в дупката и излиза колкото да намери нещо и да го завлече в дупката. Така сме оцеляли през турското робство, през последвалите 70 години хаос, през две световни войни, през три национални катастрофи, през комунизма, а след това и през "прехода". С мишкуване сме посрещнали и изпратили велики империи. Българина къта. Къта буркани, къта дамаджани, къта и левчета. Според статистиката в българските банки има около 60 млрд лева влогове на физически лица. Това са по ок. 1000 лв на човек. Някои са скътали по 500лв., други по няколко десетки хиляди. Но всеки е скътал. И така до 60 млрд. А нашите криминали са се сетили, че от толкова много мушмороци, все ще има няколко, които да са достатъчно глупави да изпуснат жълъдчето. И ги търсят, непрекъснато. И до тук се оказва, че са прави - все се намира по един, който отива, бръква дълбоко в дупката и хвърля събраните жълъди и лешници. А иначе го гледаш - мушморок, евтинко облечен, не яде много и все телевизия гледа, ама в хралупата пълно с жълъди. Какво да се прави - мушмороци.

Всеки може да бъде измамен. Но как тези наивници имат толкова много пари, не разбирам?

Измамници има защото има и глупаци. Същите тези които хвърлят пари от балкони или ги оставят под пейки и кошчета, най редовно ходят да гласуват и за политици измамници. Щом за 27 години не са го разбрали няма и да го разберат. Положението е безнадеждно, защото тъпите и глупавите са мнозинство, това е положението. Който е разбрал разбрал , който не е да ходи да хвърля пари от балкона и да гласува.

A бе кви са тези богати комунистически баби колко пари са имали те хората от глат умират те пари мятат насам на там . уж BG е в криза да не е етично да пък толкова дас а наивни че не знам толкоз ли ги е ударила склерозата .

Като ти гледам правописа, разбирам защо им завиждаш, че имат спестени пари.

На Менопауза Сланинова...

В повечето случаи възрастните хора са с деменция и това улеснява измамниците. Измамниците , обаче, биват пускани и не лежат в затвора. В България или влизаш за 10 години или изобщо не лежиш. Това по няколко години затвор хич не се прилага- минава условно.

На дом.ми телефон се обади някакъв " от районното" и ми каза,че съм снимана в хотел,където проституирам.МВР започва акция и ако искам да се отърва,да "се разберем нещо,защото има доказателства-снимки и презерватив с мое ДНК ".Казах му-"говори с мъжа ми и се разбери с него. Не мога да опиша гадостите и цинизмите,които изнудвачът наговори на мъжа ми,който му тегли една ...и затвори.Това го пиша ,за да се знае,че непрекъснато се обновяват начините за изнудване.Жал ми е за възрастните хора,кътали са париците ,за да ги дадат на такива гадове.Време е да се погледне сериозно на този проблем от властта!

Абсолютно си права, гадове са, безнаказани са, ....ама? Във времето на информационните технологии, във времето ,когато информацията (новините) те заливат от всякъде, във времето, когато всеки ходи с телефон в джоба и може да се обади на всеки го, да хвърлиш 10 000л в от терасата, или до ги оставиш до кофите за боклук.... Е, какво може да се направи за такива хора? Имаше една приказка а за баницата, лудият и т.н.

да ходим в бургаско че валят пари там

Ако това беше бяла държава,ще четете само кой колко годинки е получил зад решетките.

не се прави нищо по въпроса, защото измамниците дават на полицията, а полицията на политиците и така до източват малкото пари останали в населението, а беден народ лесно се управлява

Ясно е, че тези измами няма да спрат, възрастните продължават да се заблуждават. Питам до кога нашата полиция ще констатира измамите и ще ни информира колко са ограбените хора, защо нищо не се прави по този въпрос, та това си стана бизнес и то много лесен и безопасен - да мамиш по телефона. Как може такова безхаберие от органите на властта, и всеки път демонстрират, че нямат решение срещу такива измамници.

Очевидно тоя род измами има психологически таргет, пенсионери, които крият под дюшеците кътани с години парици. Имаше един интересен коментар преди време...обирджиите влизат в апартамента, и незабавно проверяват няколко конкретни места - камерата на хладилника, буркани от нескафе на горните лавици, най-горния рафт на гардероба, отделението за паници под фурната на печката :)

Хитрите дядковци крият пачуги увити в найлон в тоалетното казанче,скрити в бурканчета от детски храни с олово отдолу, да не изплуват.

лайнари изпонедонадоибани, като почнете да се напикавате и ви хване деменцията, тогава коментирайте майките и бащите си!!!

Господа ПАТРИОТИ, на такива скудоумни хора ли ще давате пенсия от 300лв., които с лека ръка биват предоставени на циганската "ало-ало" мафия?

4 жени измамени с 19 850 лв. за 4 часа Проблемът не е старост , а глупост.

Проблемът е бездействието на държавата!

Вече не вярвам на този тип новини, има нещо толкова гнило, че вони от 100 километра.

Докато има будали, ще има и тарикати.....!???

Нали знаеш лафа: Изтрепете балъците, тарикатите сами ще измрат! Иначе - жалко, не зная как тези старци ще оцелеят сега и как няма да получат инфаркт от мисълта, че са били измамени. Подобно нещо се случи с възрастна съседка - звъннали й, че внучка й (на 16 г. тогава) е катастрофирала с мотор. За беля, точно дни преди това родителите се карали на момичето да не се качва на мотора на някакъв батко от квартала, че я били видели, а и малко преди часа на обаждането на измамниците детето излязло да яде сладолед с приятелките си. Съседката ми така се разпищяла от ужас, че синът й изскочил гол от банята да види какво се случва - бил в отпуск, за щастие. Той изтръгнал слушалката от ръцете на майка си и бързо разконспирирал измамниците и ги напсувал. Само че бабата от преживения уплах беше синя-зелена в лицето няколко дни и в прединфарктно състояние. Та, жал ми е много за излъгани старци!

от къде измамниците знаят телефона и адреса на измамените, май такава информация най-сигурно може да се получи само от полицията!?!

телефонен указател -май звънят на стационарни телефони и затова пострадалите са повече възрастни хора-запазили са стационарни телефони

Не знам дали това е трагедия или вече работата си е направо комична! Едната хвърлила 10 бона през терасата , другата ги оставила до казана , третата даже му заредила ваучера на телефона , после му дала пари ....... Луда работа!

ТИЯ БАБИЧКИ ИЗТРЕЩЯХА ТОТАЛНО ... КОМУНИЗМА ИМ ПРОМИ МОЗЪЩИТЕ И ТОВА СЕГА Е РЕЗУЛТАТА ... ДА ХВЪРЛИШ ПРЕЗ ТЕРАСАТА 10 000 ЛВ .????

Дано доживеете тази възраст, та да видим чалгата на вас колко мозък е наляла в главите.

d4

така ще е тя... докато умре и последния пенсионер с пачки под дюшека в холчето... хвърляйте през балконите - пари като "шума"...колко му е!

На мен също са ми се обаждали, аз им казах - Сбъркахте адреса, пари нямаме!

електората на БСП обеднява с пълна сила..... скоро ще измре от простотия...

Кой нормален човек държи по 10 000 лева вкъщи? При това,пенсионер. Хубаво, на тая възраст вече не са съвсем с акъла си,но деца нямат ли, да им помогнат да си подредят финансите...или,ги е страх,че децата им ще им похарчат парите....да ги дават тогава на измамниците

в "страната ни"....Имам доста познати, приятели, семейства, които не бих казал, че са богати, но не са и бедни!Съмнявам се , обаче, че ако обиколя четирима от тях бих могъл да им взема 20 хилядарки в брой за 4 часа, дори да става дума и за нечий живот!

При "Обрания соц" както казва гумата*, хората носеха парАта в джоба, и на морето, почивка, с Карта за 20 лева, а крадец са видели, във филма на покойния Тошко Колев, където гладен, на Боргъс-гара, кебапче открадна! в джоба,

В С. Корея и сега е така.

и какво можеше да ти откраднат в соца??????

душата)))

мое ли има толку тъпи хора?

Курнели и сие-може...

Все пак какви са тези пенсионери, които държат по 10 хиляди по къщите си?И от къде измамниците попадат на тях! На моята баба и 100 лв да й поискат за "схемата", тя няма от къде да ги извади!

Браво на измамниците-мачкайте глупаците,те край нямат.

А се чудим как гласуват за БСП... Лесно е. Обещаваш (отново) повишение на пенсията и гласуват. След това им я вземаш с лихвата.

Да дадеш пари на ръка на непознат явно е съпроводено с многократен оргазъм.Не мога да си обясна по друг начин желанието непременно да се харижат тези пари.

НЕКА, 79 г - ДА СЕ КЕФЯТ ЩОМ МОГАТ, НО СИ Е ЧИСТА ПРОБА ПРОСТОТИЯ !

Тези съвременни Робинхутовци, които обират партите на богатите бг пенсионери за забавление, ме кефят безкрайно!

Най-богатата част от населението в България продължава да захранва циганите с пари за забавления. Увеличете им пенсиите, за да станат циганите още по-богати. Опитайте се да съберете 20 000лв за няколко часа от бизнесмени и ще разберете, че те не разполагат с тези пари кеш. Докато бабушкерите за 5 минути вадят 20 000лв....как става така, откъде толкова много пари. Тази бабичка ако я попита някоя журналистка стигат ли и парите, ще ревне като заклана и ще каже че няма 1 лев....

В по-голямата част от случаите парите са от продаде поземлени имоти след реституцията.

информацията най-вероятно се черпи през многобройните честни нотариуси?

Все още Бургаска област е на първо място по брой измамени. Но другите да не се отчайват.

ПАРАГРАФ 22 АКО СИ ВКАРАШ ПАРИТЕ В БАНКА ЩЕ ТЕ ОБЕРАТ АКО НЕ СИ ГИ ВКАРАШ ПАК ЩЕ ТЕ ОБЕРАТ :))

Истината е, че ако нямаш акъл, където и да са ти парите все ще те оберат!

Някой онзи ден протестираше против предложението над 75 години да нямат право да гласуват!

Прав е Герджиков, че хора не знаещи български не трябва да гласуват, същото трябва да важи и за хора за които обществото се грижи (пенсионерите) не трябва да гласуват, държавната и общинската администрация също да се ограничи в гласуването( да се счита за корпоративен вот). Високите над 1.80 метра не трябва да гласуват -те гледат на нещата от високо, тези под 1,65 м също да се ограничат- не са дорасли да гласуват. Русите блондинки също не трябва да гласуват те са глупави :D

А ако карам черен джип , може ли да гласувам ?

Хората над 70год. както и младите под 18год. да нямат право на глас защото те са само КОНСУМАТОРИ и не създават блага!!!!!!