Имаш бизнес в провинцията - плащаш си на МВР

Ако имаш бизнес в провинцията, ставаш зависим от двама – кмета и шефа на полицейското управление, разказа пред bTV анонимна дарителка на МВР, която в продължение на 2 години си плащала спокойствието местните униформени да си свършат работата при проблем в нейните обекти.

Обратно в новината

Коментари - Имаш бизнес в провинцията - плащаш си на МВР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

напълно подкрепям полицията.. първо са им малки заплатите, второ тия шибани бизнесмени мафиоти могат да рекетират обществото, ама полицията тях не може а ?? кви са тия двойни стандарти?? рекетирайте полицаи, ебете им мамата на мръсните бизнесмени-мафиоти които тровят обществото с лошо качество продукция.. всеки умен гражданин зад полицията и рекета над шибаните бизнесмени

Да се забранят със закон даренията за всички структури на МВР. От къде на къде? Държавата е длъжна да им плаща!

Защо само лекарите са укорявани, че вземат предварително "дарения"?! А полицаите, даже не са длъжни с нищо на спонсорите си! А аз трябва да пиша рецепти (все пак).

Всяко "дарение", което е принудително и се дава ПРЕДИ услугата е заплащане. Очевидно е, че жената не говори за доброволно дарение СЛЕД свършена работа. А сега, Цветанов официално обяви, че полицията е корумпирана и че това е в реда на нещата.

Откриха Америка! Занимавам се с автомобили и регистрирам почти всяка седмица, за да ми вървят безпроблемно регистрациите ( нови автомобили - какви проблеми очакват не знам) им дарявам периодично принтер хартия, химикалки, тонери, канцеларски материали, че и календари по Коледа... Пари не са ми искали, но в Дупница всеки който иска да е в бизнеса с автомобили си плаща където трябва, иначе не става !

извратена страна сме, която и в приказките не существува... трябва някои да направи филм за тази страна, та поне света да се смее...

Е това не го предполагах явно МВР се превръща в силовите групировки от прехода това си е чиста проба рекет.

Нема такава държава. При нас всичко е на обратно спрямо нормалните държави.

И разликата тогава с мутрите е ? Има - мутрите са тъпи - имат само каквото съберат а полицията взема и от бюджета ( иначе казано плаща им се двойно ). Но пък да живее демокрацията нали.

АКО ВСЕ ОЩЕ ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ В БЪЛГАРИЯ ТОВА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТА И ВСЕ ПО ЛОШО ЩЕ СТАВА. АЗ НЕ ИСКАМ ДА СТОЯ ТУК И ДЕЦАТА МИ ДА ЖИВЕЯТ В ТАЗИ ПУМИЯ.

Тази полиция не е наша. И не ни пази. Тя е тяхна и тях пази. А на ни рекетира по всеки възможен начин. Братя българи, ако искате сигурност - въоръжавайте се!

kgb777kgb

Няма срам в МВР , всички знаят , че рекет под формата на дарения си върви от години и пак се правят на "света вода " ! Единственото важно е ДОБРОВОЛНИ ли са даренията и отговорът е НЕ НЕ НЕ !!! Не са доброволни , защото ги получават за да си вършат работата , която трябва да вършат ПО ЗАКОН и за която получават заплати - е това е наглото и гадното ! Като не ви стигат заплатите напуснете и отидете на друга работа и изкарвайте милиони , но не, по-лесно е да рекетираш някой , който се опитва да работи !!!

ОСТАВКА !!!

Джобовете на ЦЦ никога няма да се напълнят. МВР е единственото министерство което получи много по голям размер от бюджета и пак не му стигат. Служителите там получават всички екстри които си харесат от друго министерство и пак са недоволни. Не са виновни полицаите и катаджиите които гледат какво върши ЦЦ и приближените му и се учат от тях..

А защо да се дарява само МВР. Полезно е да се дарява и Прокуратура, Съд и други възлови ведомства. Щом е достатъчна една декларация, че от тези дарения не следват негативи. Безобразие след безобразие!

Тоя олигофрен Цветанов не желая да му гледам противната физиономия. Полицията се занимава с какви ли не интриги и тормоз на хората на всички нива, няма никаква сигурност, не се ловят престъпници, а се хваща някой за яката и ела сега да видим какво си направил... това, ако е правова държава здраве му кажи!!! Може някой да каже- съда не си върши работата, но не мисля, че в съда е проблема- проблема идва още от МВР, където се подготвят интригите, където се мяанипулират улики и доказателства и където се подиграват с нормалните граждани- ето затова няма спокойствие и сигурност у нас! А сега и като капак някакви наивни обяснения от Вътрешен министър за неща, които са станали практика в полицията и хич да не ми казва, че чак сега чува за тях, ако е работил в полицията той отдавна ги знае, а сега се прави на ударен- това е грозно и долно към всички!!!

Практиката на МВР е копие или пък прототип на практиката на ИПОН и всякакви други рекетьорски, пардон, охранителни фирми. Включително има някаква своебрзна приватизация на МВР. На всички равнища. Прекомерното подслушане е приемр за подобно ползване на политически цели на върхушката. И преди съм писал МВР е най-мощния генератор на престъпност в България!

Да себранят всякакви дарителски способи за когото и да било в държавния апарат особено за полицията и съд. Това е РЕКЕТ ... Да се забрани със закон и да е подсъдимо да си дарител на каквадто и да е държавна администрация.За какво си плащам данъците? Защо тогава имат бюджет ?

Тази сутрин имах проверка в моя магазин - продавачката звъна стресирана - 2 коли и 10 полицая - проверка за акцизни стоки 1 гледа с лупа 9 стоят пред магазина и непускат кленти - имало проверка. Чак като попитах защо ни пречите да работим се сетиха , че нямат право да го правят.А продавачката инструктирах при следващ проблем подобен да звъни на 112 с оплакване, че полицай я заплашват.Защото това не първа проверка от 3-4 месеца проверките са 4 въпрки че няма нарушения и невиждам защо не се държат като нормални хора а викат и заплашват.Нито аз нито продавачката ми сме престъпници - напротив работим за България и плащаме данъци - къде е уважението се питам - те получават заплати от нашите данъци - осъзнайте се

тези коли се движат с гориво което ние пак плащаме - защо ходят по 10 и стресират хората- да ходят по 10 където има престъпления отвличания убииства кражби и какво ли още не

За 3-4 месеца 4 проверки... Ами като не разбирате от намеци...

Амиии .. очевидно не си спонсор на полицията в твоя град.... И не разбираш от намеци.....

Искам да ти намекнат по-твърдо, че тряба да снасяш ... да кихнеш ...

защо да снасям и да кихам моята работа не е криминална изкарвам парите си с труд по мин 16 часа на ден - те не са ми дали нищооооо. Освен това са ме обирали много пъти - няма разкрита кражба. Когата плащам се предполага че купувам нещо от тях няма какво да си купя

За мен случилото се на "анонимна дарителка на МВР" в началото на статията си е чист рекет и не виждам каква е разликата между споменатия полицейски началник и мутрата. Може би само, че полицейския началник е малко по-недосегаем от мутрата. но и двамата са недосегаеми. Ако жената се беше оплакала, вероятно дори и да бяха уволнили въпросния началник, неговите съучасници и приятели си оставаха в полицията и щаха да започнат да тормозят бизнес дамата. Цветанов да не се парви на луд, ами да провери случая и да уволнява.

А как и на кои раздават разрешителни за оръжие?

Е то това да не е от 2 години. И мен са ме спирали само че преди 12г. и защото работя във фирма дарител ме пуснаха. Това си е от 20 години. Ако тия могат да го спрат и това, пак ще гласувам за тях.

Неможе непрекъснато да се говори че и предишните го правили..Говорим в сегашно време и за приказките на сегашните управляващи колко са "различни" и добри и прозрачни за разлика от предишните "хайдуци"..

Ами, че 20г. време не е преди, а е сега! Разбира се, че ГЕРБ следват политиката на досегашните правителства! Въпреки предизборните обещания.

в една нормална държава на момента пада министъра на вътрешните работи. как цецо държи боико в ръцете си ,та не може да го махне? какви пари или в какво са замесени двамата, та единия без другия не може?

Познавам служители на КАТ, КОИТО В КЪЩИ ИМАТ ПО ДВА ФРИЗЕРА НАПЪЛНЕНИ С АГНЕТА. Така най-вече ромите от Ихтиман Елин Пелин ,Самоков се откупват и превозват ежедневно криминално добито месо до София.

Нищо особено не се е случило че бизнесмените са дарители на полицията.Обаче също така е вярно и че престъпниците са дарители на съда,пациентите на лекарите,шофьорите на кат и т.н.т до безкрай.

Щом е тека нека дарителите да гласуват за ГЕРБ.Те не разбират ли че всеки път когато защитават корупцията в МВР,ГЛАСУВАЩИТЕ ЗА ТЯХ СТАВАТ ПО МАЛКО И ПО МАЛКО............

Абе какъв ГЕРБ, какви пет лева. Това е от 1990 година до сега. Всеки го знае, какво се правят че са открили топлата вода. Естествено е да даваш пари срещу нещо. Изхода е елементарен-забрана на "даренията". Като си доволен от полицията ги похвали в медиите и готово. Принципа "който плаща той поръчва музиката" е точно за такива случаи. Другото е демагогия и законно изнудване.

мръсни мърши, това е. в нормално общество всички подобни боклуци щяха да са в затвора.

Цецо, вземи да намериш нещо лошо в това полицията да получава дарения! Защото тя се издържа от бюджета, а не от 'клиентите' си. Освен това, като имаме предвид каква е ролята на полицията (или по-точно каква би трябвало да бъде), става още по-опасно да се получават дарения. Не ти е хрумвало очевидно, че става дума за реални подкупи от страна на дарителите, както и за правене възможен рекета от страна на полицията. А шом е възможно, то така и става.

Как така дарения за полицията. Алооо .. събудете се. Да не се окаже, че има дарения и за съда. Държавният апарат получава достатъчно данъци за да може заплатите там да най-високите в държавата. Не са малко парите, маймуните на клона са много и накадърни. Как става така, че България е с най-много полицаи на глава от населението, а с най-висока престъпност.? Да съкратят щата на половина, да уволнят всички престъпници в системата и пари ще има предостатъчно. Единствената формула е високи заплати и високи изисквания. Сега е аз ги лъжа, че работя те ме лъжат, че ми плащат. Така е в здравеопазването и в образованието. Но докато вторите може и трябва неабавно да станат частни и платени, полицията няма как. Има си неща за които държавата трябва да се грижи и полицията е едно от тях.

Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че не намира за укоримо това, че МВР получава дарения... Само заради това изявление Цвък Цвък, трябва да биде отстранен незабавно...

ДАРЕНИЕ=НА КОРУПЦИЯ. Само господин Цветанов го не знае .дарение на 6 апартамента=на корупция.да си подава оставката и на ПРОКУРОРА АКО ИМА ДЪРЖАВА.

Какво плачете, като ощипани момета за някакви си 6,5 милиона лева? Столична община "спонсорира" т.н. Инвестиционен фонд на Цв.Бор. с 800 мил.лв. Цурето си купи с тях нова банка за радост и самочувствие на баа Боко Рапона и пасмината ГРОБарска, а вие си плачете!

Панделата те чака Цоко

мн. интересно как всеки ден някой открива тооплата вода..каде живеете вие не го ли виждате не ви ли се случва..та се изненадвате всеки път.. за кое незнаете .. кое ви изненада !? .. корупцията, точенето на ДДС.. кое е ново..!?

Куките да си направят стикери та да не затрудняват излишно колегите от другите РУ защото много лесно може да стане грешка например ако си плащаш във 2-РУ как тези от 5-то да знаят да не те закачат . На стикерите може да пише - примерно обекта се отчита във 2 ро

Сутринта Ани Цолова обяви по БиТиВи, че само за 3 месеца МВР е прибрало, пардон - "събрало", над 6 млн. лв., а за нуждаещите се деца за една година са дарени само 1,5 млн. Рекетират бизнесдами с денонощни обекти, за да ги "пазят", а по-дребните просто местят и си играят с крайпътните знаци, за да не ги видиш и спазиш и да те спрат за "почерпка". Толкова по въпроса. Чакайте да си купя винетка и да си изтрия застрахователния стикер. Само дано не се излъже някой да ме спре.

МВР са министерството с най-висок бюджет. Прочетете закона за държавния бюджет, те единствени получиха увеличение през 2011г. На всички останали министерства е орязан. Тогава за какви спонсорства говорим, тов си е жив РЕКЕТ, и министъра пак излезе чист от лай..та.

Елате да видите тук как е , да видите КАТ каква фирма са и кой е Директора на фирмата. А в Дирекцията и 1во РУП да не говорим, назначиха мега некадърници за началници само защото са хора на Бойко от едно време, а те надминаха и комунистите дори по простотия и наглост !

Да си плащаш на МВР, въобще не е новина, то се вижда на всяка пресечка. Само политиците, които идват на власт не са го разбрали.Защо ли???

Всеки българин е наясно, че това не е новина- рушветите и корупцията са отколешна традиция в българската среда, за да се чувстваш поласкан като гражданин. Такива традиции трудно се разрушават, защото хармонизират на балканския манталитет по всички нива на социалната стълбица.

Най-важната силова структура в нашата държава МВР (след 09.05.44 война не се е водила и ролята на другата силова структура в нашата държава армията е символична) след деветосептемврийския преврат от 1944 г. е дело на КОМУНИСТИТЕ. Те я изграждаха, възпитаваха, обучаваха и най-вече подбираха по свой образ и ПОДОБИЕ. Това са крадци (на мандри), терористи, рекетьори, бандити и всякакви (високо)квалифицирани кадри, от които се нуждае подземния свят (мутрите). Последният бе създаден от кадрите на наследената след "избухването" на демокрацията органи и структури на МВР. Нищо чудно този "почин" да се спонсорира МВР да се е зародил още през 90-те години - спомнете си за паралелните структури на МВР - Защита, на убития доц. Цветанов и пр. ЛОШОТО е друго - защо тази супервредна, опасна, конституционно нерегламентирана, и воняща отдалече на корупция ПРАКТИКА се приема "кат иноту таквоз" от сегашното правителство???

Абе не й ли изтече (не)годноста на тази държава ?! ( Смърди, та се не трае ! ) ... Да сте чували, читателю/ко, някой някъде някога да е плащал за вредни за здравето ежедневни консумативи от първа необходимост ?!

Разходи се в природата- безопасно е !

Как-точно да Ви чета, r. ?

Хубавицата се изкарва жертва, но е за съда, защото такива като нея са родителите на корупцията...

Тази практика със спонсорството трябва да бъде премахната. Я да погледнем. Спонсорство за болницата, ако искаш операция. Спонсорство за общината, ако искаш разрешително за строеж. Спонсорство за НАП, ако искаш някакво удостоверение. Май всичко в държават може да мине на самоиздръжка. Не мога да разбера, защо тогава трябва да се плащат данъци!

Пропуск. Спонсорство на детската ясла или градина ако искаш детето ти да го приемат. Поне така е в Русе.

А аз се чудя защо София се напълни с провинциалисти.

Най-сигурно е да спонсорираш директно другаря Борисов. Бог да прости Мишо Бирата...

Това е абсолютно неприемливо - да се дават дарения на МВР! Още по-притеснително е, че самият министър не намира нищо нередно в това. Жалка история.... А чакаме справедливост...

Там каква е манна небесна.