Неизвестни отсякоха 500 овощни дървета на сливенски фермер

Сливенската полиция издирва неизвестни злосторници, които са унищожили 500 овощни дървета, собственост на фермер от село Драгоданово.

Обратно в новината

Коментари - Неизвестни отсякоха 500 овощни дървета на сливенски фермер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Престъпление срещу живота, престъпление срещу красотата, престъпление срещу разума и здравия смисъл. Да е благословен тоя, който засажда и отглежда. А за разрушителя дяволът има грижата.

Нашата полиция ни пази при министър Йовчев.

Това е дело на някой който му дзавижда.Платил е 100лв.на двама мизерни роми и готово.Човекът да си насади нови дървета,да постави камери и да пусне ток по оградата.Същото е като да залееш с бензин бездомно куче и да го запалиш.ние не сме хора,а плевели.

Защо ви е българско земеделие, западнофили, нали си имате западен внос. Износа ще е както обикновено - крим. контингент.

ами обичайно е за българите, злоба, клевети, мизерии, удари в гърба, подлости и коварства, и то по отношение на обикновен трудещ се човек, който се опитва с честен труд да постигне нещо

Аз се чудя кога ще се оправим. Няма оправия с такива съграждани/съселяни, най-общо казано - българи.

Откриха ли извършитилите???

Дано Господ ги накаже.

МАЛКО БЯХА ПОУЗАПТИЛИ ЦИГАНИТЕ, А СЕГА ОТНОВО ВИЛНЕЯТ. ДАЖЕ СЕ ХВАЛЯТ : НЯМА ГИ ВЕЧЕ КАЧУЛКИТЕ, И СМЕ ПО ДОБРЕ, КАЗВАТ САМОКОВСКИТЕ ЦИГАНИ, И СЕКАТ ОТНОВО ГОРАТА ПОГОЛОВНО!!

това са били само боико и цецо .. те са виновни за всичко през последните 70 години ..

Ех ама просто семе сте

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ СЕ ОПИТАХ НА ВЪРНАТА ЗЕМЯ-ОВОШНА ГРАДИНА., ДА ОБНОВЯ И ПОСАДЯ НОВИ ДРЪВЧЕТА.МЕСЕЦ СЛЕД ЗАСАЖДАНЕТО БЯХА ИСКУБНАТИ 10 ДРЪВЧЕТА.ОСТАНАЛИТЕ 40 БЯХА ИЗТРЪГНАТИ НА СЛЕДВАЩАТА ПРОЛЕТ. ДОБРЕ ЧЕ НЕ СЕ ПОЛЪГАХ ДА САДЯ ПОВЕЧЕ.ОСТАНАЛИТЕ СТАРИ ДРЪВЧЕТА БЯХА ПОДЛОЖЕНИ НА ЕЖЕГОДНИ ПАЛЕЖИ. ДОКАТО ИСЪХНАХА ВСИЧКИТЕ.ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА БЯХА ПАЛЕНИ 4 ПЪТИ. ..... ДА ЖИВЕЕ СЕВЕРОЗАПАДО ЦЕНТАРО НА СВЕТО....

а къде е а бе жандарма на политиците мафиоти

8901

Много е важно Вуте да е зле.

У НАШЕ СЕЛО ВИКАТ ТАКА - ТАМАН ДА И ГО НАБИЯ И ОНА НЕ ДОЙДЕ. ТА И ТОО САКА ДА БЕРЕ, АМА НЕМА.

Най-доброто управление в България е диктатура.На тоя подъл и злобен народ-не народ , а племе-бой и само бой за да върви напред.

Абсолютно! Както Кадафи веднъж каза, че демокрацията не е пригодна за всеки общински строй т.е. някои нации не са дорасли за нея!

вариантите за извършеното са много-може от хора на които са заграбили земята , може от хора които имат да получават пари , може ако дръвчетата са застраховани изсечени с цел получаване на обещетение и т. н. Но къде е МВР и жандармерията да ги хване

Не ще ни опази нито жандармерията по селата,нито полицията ! ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИН РАЗГРАДЕН ДВОР ! ЗАТОВА СА И ТЕЗИ БЕЗЗАКОНИЯ ! РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТКЪМ ГЛАВАТА !

ей за това- патлака и буум буум. Гръмнеш ли един, другите няма да припарят до нивата

Въпреки ,че селската злоба не бива да се подценява по сила и мащаби не малко беззакония и заграбвания на земите на хората станаха.Така ,че не бих се учудил ако и в този случай се касае за нещо такова .Все пак добрата новина в такива случаи е ,че и винаги можеш да поизравниш везните ако са те прецакали мръсно и са ти взели земицата на прадедите като обезмислиш кражбата по подобен начин.Все пак този начин е твърде трудоемък което е показател за степента на омразата която е движила извършителя а твърде възможно е и да са сговорна дружина.

Значи българина от омраза може да отсече 500 дървета за една нощ(нощна смяна) ама от любов не може да засади 500 дори и дневна смяна.

аааа,,мко запоже и повече да отсече.. ако запали резачката :)

Откъде знаеш, че са българи? Нима няма цигани, турци и евреи по нашите земи? Много вече стана прекалено българите все да са по подразбиране лоши.

TИPAMИCУ

Няма значение какви са Тянка! "За въшките, чсе е курбан Байрям"- Думи на Джоко Росич. Всички сме БЪЛГАРИ маука му и мечка тук по нашите земи но някой гледа сватба-друг брадва...Тъжна случка и мерзавост бих казала само.

Хайде помислете малко -това са ПЛАТЕНИ ТЕРОРИСТИ ! Тези, които плащат комисионни за да ни затрият градините и да ни продават Череши по 150 лева за килограм !!! Гледайте какво става в Украина - ПРЕВРАТ > МВФ > фалит и последващо разграбване + заробващи заеми ! В Гърция същите са плащали за унищожаване на ПОРТОКАЛОВИТЕ ГРАДИНИ !!! Това не са МАНГАЛИТЕ -да секат овошките - мислете ....

Няма нищо по-лошо от завистливи селяни. И аз имам овощна градина на село, в което не живея - минават през нея с каруци, развалят оградата и нищо не смея да им кажа, че да не ми направят такава мизерия...

Аз знам рецептата! Но не ми дават да я реализирам.

Я не сакам я да съм добре, я сакам Вуте да е зле...

Това е повече от убийство!Трябва да се направи всичко възможно да се заловят и набутат в затвора за дълги години, като заплатят нанесените щети в троен размер...

И как се оценяват щетите в троен размер за дръвчета които трябва да дадат плод? Колко години трябва да ги чакаш за да започнат да дават пълноцено продукция и колко още ще чакаш новопосадени такива? Къде ти тройно? ДЪРВО за ръка...око за око..зъб за зъб.... Едно време в древна Елада е имало закон..Отсечена маслина се обезщетява с новопосадени 25 дръвчета...

Имам земя наследена от дядо ми.Навремето е била сливова градина.Сега е запустяла.Иска ми се и имам възможност да я засадя отново.Местни селяни са адски прости и мързеливи.Пият по цял ден,нищо не подхващат и си изхвърлят боклука в чистата планинска река.Всичките имат земя,но чакат държавата да я засади,а те само да цоцат.Как да направиш нещо с такива съседи?Или ще оберат градината преди мен,в това са царе или ще я изсекат от завист и злоба.

изчакай ги да измрат и тогава засади спокойно градината си.

Умът ми не го побира...!? Каква омраза,каква завист се е вселила у някои...!? Какво духовно опустошение е завладяло дребните душици...?! Не ! Жандармерия , полицаи , камери - всичко това е излишно ! "Не се гаси туй що не гасне !" Българинът ще заживее в мечтания си свят , когато прогледнат такива иди*оти като тези ! Трябва да се борим с всички сили и средства срещу "МАЛКАТА НЕПРАВДА", ако искаме да преодолеем "ГОЛЯМАТА-ТАМ, ГОРЕ" !Искам да завърша постинга си с една чудесна мисъл като призив към всичи нас: "ЕДИНСТВЕНОТО ОТ КОЕТО ИМА НУЖДА ЗЛОТО, ЗА ДА ТЪРЖЕСТВУВА,Е ДОБРИТЕ ХОРА ДА НЕ ПРАВЯТ НИЩО"! Казал го е Едмънд Бърт... !

Все си мисля, че една водородна бомба ще оправи всичко.

Какво очакваш от псевдохора, които оцветяват паметници ?!?!

Най-вероятният вариант е мутра поръчител, цигани изпълнители !!!

Имах декари чудесно грозде на входа на гр.Ямбол,за една нощ телените редове и бетонните колци изчезнаха!!Сега е поле с тръни!!!

Болгара беше страхотен. Сам си работих 3 декара.Вземах отпуск в края на Септември да го пазя. След три години го зарязах.Няма опазване.

И какво толкова му е трудно отглеждането на тия череши,че килото го продават на 5лв?Всички са мошеници и мародери,да си ги беше застраховал със печалбите от продажбата.нека сега да риве.

ми стани ти земеделец па тогава си пускай дългия език.От замеделие трудно се забогатявя ,но от прекупвачество и милионер можеш да станеш

Питай прекупвачите, миналата година ги изкупуваха от 50 ст. до 1 лв.

васко

Ами защо вие директно не си ги продавате,пример на 2лв за да се купува,а не да се застоят и развалят,ами ги продавате на прекупвачите за 0.50ст или 1лв,което не ми се вярва да е така.

На земеделеца ли завидяхте, проклети нещастници! Само саморазправа с такива гадни поръчители! Полицията нищо няма да свърши! Представяте ли си с налична жандармерия какво става! Нека собственика си наеми частни дедективи и да сложи камери!

Е, щом не можем да крадем череши и вие няма да ядете. Това е престъпление от най-висша категория. (Преди 18 години циганите изтърбушиха 43 свине на фермер, само защото хванал един да свива прасенце)

Не си спомням за случая, но предполагам циганите са на свобода, а ако фермерът а направил опит да се защити нищо чудно да е в затвора.

това са хора на дпс, масово по заповед на дпс се унищожават всякакви ферми с цел гоненето на Българите от земеделския бизнес

ТИ СИ МЕГА ТЪПАК

Не той е АТАКИСТ - НЕОНАЦИСТ :)))

щели са да правят черешови топчета и да гърмят със сливови съчми не се ли сещате ;)

Да гърмят с кюстендилски сливи. Има една слива в НС ,могат нея да я сложат на дулото.Знаеш ли колко добре ще пуцне!

айде народееее бегайте че пуцаме с топчетоооо ... или с ракети чи по гърмят

За всяко действие има причина и собственика трябва да я знае.

Нали всичката жандармерия и полиция пазеха народния имот и хората???!!!! Какво стана ??? Къде са пазителите? Че те от кръчмите не излязоха,бе! Престъпниците си крадат на воля,нали комунистите пуснаха апашите.

Тука само да четеш коментари и да се чудиш, откъде толкова изроди се пръкнаха

Има един такъв разказ от Чудомир за две села дето се карали за подобен имот , накрая всеки изсякъл частта на другото село .......и спорът приключил....нещата не са се променили много от тогава...

Ужасно !!! И на мен ми се доплака от тази отвратителна новина !!! Да им изсъхнат дано гадните ръце на зласторниците, бял ден да не видят !!! За съжаление вина има и неработещета съдебна система в БГ !!! Ако хората имаха макар и малко страх от съдебно преследване и адекватни присъди, такива отвратителни безобразия нямаше да се случват !!! Дано да ги хванат ! Ало полицията, задествайте си мързеливите гъзове !!!

И кво,докъде стигнахме,със съжаленията,да вземем да му отворим една сметка,да му помогнем на завалията,че малко пари,откраднаха от Сапарт!!!Най малкото са застраховани и ще си вземе паричките,ние какво има да го мислим.

На мен ми се доплака от тази новина. Представаям си как се чувства собственика. Как може? Що за човек може да направи такова нещо?

Българинът е звяр. Точно заради това никога няма да се оправим. Грях е да изсечеш дърво, а тъпотия да унищожиш бизнеса на конкурент по този начин. Срам ме е, че ми се налага да живея сред подобни изроди.

По форумите се противопоставяме и се доказваме, като русофили и русофоби, готови сме да се се хванем гуша за гуша, за да защитим или оплюем САЩ. Но, когато тябва да се докажем, като БЪЛГАРИ, за нас важи правилото Я НЕ САКАМ ДА СЪМ ДОБРЕ, ВАЖНО Е НА ВУТЕ ДА МУ Е ЗЛЕ!!! Стана ли добре ИЗРОДЕ, като отряза на ВУТЕ на овшките???

Тези са неизвестни само за нас и полицията. Сигурно в селото всички ги знаят ама никой не смее да ги назове, защото ни освободиха от страха и полицейщината.

Да бе, неизвестни?

с тези темп на разрушаване на BG може и да доживея на нейния КРАЙ

Може и да е крайно, но Крумовия закон ще свърши идеална работа. Само, че такъв няма, както и няма правилно прилагане на действащите, които да защитят пострадалите, а не тези които извършват престъпленията, на което всекидневно сме свидетели. Или иначе казано: "Верно е казваше народът и умираше от глад!"

Изроди! Да им се връща! Та дръвчетата са къде къде по-ценни от хората- малка еко система, която пречиства въздуха и изхранва и защитава ред животинки, а не паразит, който само консумира, руши и изтребва!!!

НЯМАМ ИДЕЯ КАК СЕ Е СТИГНАЛО ДО ТОВА НЕЩО, НО ТАКА ЛИ НЕ НАМЕРИ ДРУГ НАЧИН ДА СИ УРЕДИТЕ СМЕТКИТЕ. КОЩУНСТВО, КАКВО ПОВЕЧЕ ДА КОМЕНТИРАМ. БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ.

antani

Да им отсечат ръцете и краката на тия изроди..