МВР ще неутрализира хакерски атаки на вота, няма да привиква партийни активисти

Не очаквайте от мен незаконни арести, каза министър Иван Демерджиев по повод задържането на лидера на ГЕРБ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"днес МВР ще издаде указания до всички представители на държавната администрация и ръководители на ведомства как да пазят своите системи от хакерски атаки." Що така разсмиват хората, че МВР ще дава указания...

Колко си беше хубаво на село в предишните избори. Рашков конфискува тефтерите с вересиите и народа щастлив. А сега мъка, ще трябва да си погасяват задълженията.

Зеления Чорап и Боко Сикаджията се гушнаха като гаджета по заповед от Кремъл.

След като не са свързани с интернет, няма какво да се хаква. Най-много някой държавен сайт, което няма особена разлика, дали са избори или не. Онези глупости където искаха с електронно гласуване, е там е друг въпроса, но засега поне няма такова нещо.

те повечето от държавните сайтове приличат на табло с некролози - всичко статично, никакви сървиси, най много някой pdf да изтеглиш . всъщност има и хакове, които не са на мрежово ниво, но производителя трябва тотално да си е оставил ръцете . проблемът се решава много лесно - дава се достъп до някоя машина на някоя хакерска групаи (не знам за български да има ) ако успеят да намерят някоя дупка им дават 50 бона или нещо от сорта

На места слагани са вируси. Хакване е външен достъп. Нищо че може да има качени дори наричани хакерски администрации. С такива вървят направо готови по плъгини и теми за разни типове сайтове. В ситуацията сигурно машините са еднакви и имат готово какво се качва, което е еднакво. Подменят цялото съдържание на диска, а не да си играят едно по едно машина по машина. Каквото е на едната, е и на другите.

забравих да добавя и нещо важно ! при евентуален пробив, отговорността е ИЗЦЯЛО на този който е правил системата ! не може само да се оправдаваш само хакерите-това и онова . тези които правят наистина гениалните експлойти са единици в света

От изборните машинарии вероятно няма. Но има сайтове на ЦИК, Президент, МВР, министерство на финансите, министерство на туризма ако щеш... Все правителствени сайтове, които могат да бъдат атакувани. Ако някой е решил да въвежда електронно гласуване и го е обявил предизборно, то успешна хакерска атака по сайта на ЦИК може да промени обществените нагласи в деня преди или на изборите. Ако някой е обявил електронно здравеопазване, то атака по сайта на МЗ пак може да ги промени. Не е толкова проста работата като това дали компютърът на ЦИК, който сумира резултатите, е свързан с интернет. Това не променя глупотвените на министъра, тъй като на практика всички държавни сайтове изпозват услугите на CloudFlare за неутрализиране на някои по-разпространени видове хакерски атаки, не услугите на МВР.

кви хакерски атаки бе олигофрени неземни ??? то няма нищо вързано в мрежа до колкото знам !

Ами разбира се.ДПС бият през пръсти ако им арестувате партийните лидери-брокери.

Този ли ще неутрализира? Ха,ха, тоя по цял ден си чеше главата и се чуди как да напълни джобчетата и да изпревари по имоти Рашков. Ще ми неутрализира дедовия!

Стига с Български Пощи ! Само глупаците наричат това хакерска атака ! Това беше резултат от години лошо практики !

До всеки държавен сайт ще има дежурен полицай.

с кво ще ги НеУтрализира - с Палки ли?!

Кожени хахаха