Убита и ранена на зебра в Стара Загора, шофьорът избяга

Две сестри са били пометени от неизвестен шофьор на пешеходна пътека в Стара Загора тази сутрин. Едната е загинала на място, а другата е в много тежко състояние

Обратно в новината

Коментари - Убита и ранена на зебра в Стара Загора, шофьорът избяга | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пешехадците взимат голям риск . Трябва да разберат , че една кола е потециален убиец . Да си отварят очите . По -добре е да бъдат сигурни , че няма кола и тогава да минат . А когато колата спре и им даде знак да минат е най-сигурно . С това предимство на пешеходец , къде са сега ? В гроба .

след този твой пост,те оприличавам на убиеца,ако бях психолог,бих ти постовил същия психопрофил ,като този на водача, премазал 2-те жени.е,хайде обясни,ако можеш де-за какъв чеп са нарисувани тези "зебри",в Бургас даже имаме и 3д-пътека-20 бона,по още първата седмица блъснаха пешеходец на нея.вече си мисля,че и подлези да направим ,пак ще има "философи ",като теб,който за кеф да газят хората

Разбираш ме накриво . Като се юрнеш да преминаваш , защото имаш предимствох , каква ти е файдата ако си смачкан ? Аз казвам , защото когато човек е предпазлив , той си пази живота . А този , който е избятал , не че го извинявам , но ако не е бил добре събуден , може да не ги е видял , пък и от шок от това което е направил да го е страх . Но нищо не остава скрито . Самия той ще дойде в полицията . Трябва му време да се упомни . Ще му бъде за урок , но трябва да бъде урок и за тези , които не си пазят живота . А той се държи на един конец .

От това веднага да се върне смъртното наказание?! Сега, като го хванат, ще трябва и него да хрантутим до живот! Егати извратеното правосъдие! Вместо да се подпомогне семейството на загиналата и лечението на сестра й, ние така спонсорираме потенциални убийци! Грозна гавра и гротеска. Този случай ще влезе ли в годишния доклад до ЕС за борба с простъпността? За беда на някои, точно тогава ще съм там и ще проверя.

Добре че зебрите не бяха истински щеше от всеки балкон да висят наденици и суджуци.

Къци?

Вместо глупости, напишете нещо конкретно ,което да помогне за разкриване на виновника!

Търсим смачкано такси с натрушено предно стъкло.Ама не се знае в коя плевне го е скрил.

Таксиметровите шофьори са си простовати хора, повечето са бивши престъпници дори, а фирмите са собственост на мафиоти. Никога не бих си взел такси в Бг.

За зачестилите сакатлъци на "ЗЕБРА" до голяма степен са виновни КАТ И МЕДИЙТЕ, вече години втълпяващи на пешеходците, че са С ПРЕДИМСТВО на пешеходната пътека!!! Знаете ли колко пъти ми се случва пешеходец да изскача пред колата ми в последната секунда на "зебра" и даже не поглежда към пътя!? Така че, смъртта на "зебра" ще продължава, докато ЦАРУВА МАЛОУМИЕТО по българските земи!!!

TIREX

ами на много места зебрите са трудно различими и нямат знаци от там разни луди лелки без да пуснат телефона решават да пресичат. Да трябва да се пазят пешеходците но трябват ясни знаци. в Гърция умишлено е премахнато Жълтото на светофарите за да няма ..минах на жълто и бам...

Ами вярно е, с предимство са. В Западна Европа, само да се насочи човек към пешеходната пътека, всички коли спират и чинно чакат. Българите чак се стряскаме. Нали сме свикнали да притичваме като гърмяни зайци.

Не разбра ли че тук законите ги пише азиатската мафия!

Възмутителното е, че след катастрофата е ИЗБЯГАЛ ( типично ). Ех, ценности, ценности.

При социализма подобни бегълци ги разкриваха и залавяха без изключение.

При социализма колите по улиците се брояха на пръсти. Сега движението е много по-интензивно и разбира се вероятността да се случи злополука е по-голяма. Спрете с тези глупави сравнения.

Защо изобщо публикувате такива материали ?Подобни случки отдавна вече не са новина.Новина ще има, ако мине поне един ден без убит пешеходец, пресичал нормално на пешеходна пътека.Докато имаме закони, които позволяват за отнет живот присъдата да е три месеца условно, всеки ден ще има такива случай.

Много важно, по-важното е, че за убийството на котка се лежи ефективно в затвора. Пенсионерите само харчат пари, които иначе партиите биха могли да "усвоят" по предназначение....

се изтребват пенсионерите от Домовете за възрастни хора /ЧАСТНИТЕ домове, собствениците на които нямат никакъв интерес да ги оставят без храна и ако не са кръгли идиоти, значи някой им дава нареждания отгоре, още повече случайник не може да открие Частен дом за възрастни хора.

Доста факти и доказателства се натрупаха и съм почти сигурен, че младите Герберасти са получили устни инструкции като видят възрастни хора да мачкат без да им мигне окото. Щото така Мутрьо редуцира пенсионерите с цел да не плаща пенсии.

за 26 години "търпеливият" народ напълно оскотя , а милиционерите /крадци и доносници/ от тошовата държавна сигурност си раздват отличия подигравайки се с имената на истинските българи. позор. по времето на тошо народа беше неграмотен, затворен, манипулан, заплашван, зад желязната завеса, но за още 26 години управляван и ескплоатиран от същите уроди на бкп/дс напълно деградира

По времето на Тошо ако милицията не разкриеше убийство до 9 месеца ги наказваха.... Затова милицията биеше, ама престъпниците ги беше страх....

Айде стига възхвала по бай Тошо. Бяхме си една селска държава, с народ- селяни и скотове, без грам представа за останалия свят. Най-голямото постижение беше да отидеш на екскурзия в Ленинград. Милиционерите също бяха мързеливи и корумпирани. Също и митничари, бармани, сервитьори, доставчици, партийни секретари и т.н. и т.н.

Да, до 9 месеца винаги се намираше виновникът. Дали е бил извършителят или просто някой неудобен е друг въпрос...

Лумпените си въздишат по комунизма и Живков...

Въпроса не е дали има катаджия да контролира или дали пешеходеца знае как да пресича. Въпроса е да се спазват правилата за движение по пътищата и най-вече ограничението на скоростта. Как да спре един безмозъчен дебил, който кара със 100 км/ч градско?!?!? НЕМОЖЕ!!! Научете се бавно развиващи се тъпанари такива, че ограничението на скоростта е определено именно за да спаси човешки живот! Спрете да карате сас 100-150 км/ч в наелени места. Ако по този начин избивате комплексите или си качвате адреналина, то значи имате сериозни генетични увреждания на мозъка и по-добре скочете от някоя висока сграда за да не вредите на нормалните хора да живеят. Всеки ден един такъв тъпанар убива хора по пътищата!!! Спрете се бе!!!

Как да се спре? С камери, зверски глоби (ако трябва конфискация на автомобила) и затвор. Нашите идиоти само ги бива да слагат камери после да разправят как имало еди си колко си нарушители. Или да висят за храстчетата и да вземат някоя и друга двайсетачка на ръка...

Легналите полицаи са доста ефективно средство.

Докато не сложат картечници вместо камери няма да се оправят нещата :(((

Картечниците по пешоходците ли ще стрелят? Камерите не контролират движението. В най-добри вариант пълнят касите на КАТ. Само живата сила може да направи нещо.

Ако КАтаджиите бяха на мястото си, нямаше да има такива изцепки. Не е лесно да взимаш 1 милиард и отгоре и да не вършиш работа. Но явно има кой да ги харчи, след като на границата ходят боси.

Ти броил ли си колко кръстовища и пешеходни пътеки им у нас?

Не. Но съм броил колко полицаи има от моста Надежда през центъра до Младост - нула.

Ало катажиите сатна 13.30 още ли не сте го хванали.

чакай човека да изтрезнее, да не е луд да спре сутринта да му покаже 3-те водки, сега като се наспинка, кафе, супичка, ср*не, пак ще полегне, ще си пусне някой мач, се почеше по ташаците и към привечер ще отиде да каже че не си спомня нищо с адвокат. Иначе ако чакаш старозагорски полицаи да хванат неслучаен човек, много си се заблудил.. виж ако си обикновен човек ще ти разкажат играта.

Научихте ли детето си да пресича правилно, когато беше на 3 години? Да избере къде да мине, даспре, да се огледа, да подаде сигнал и да пресече без да тича? Дадохте ли му личен пример как винаги трябва да се пресича? Проверихте ли дали се е научило детето да пресича? Това вие трябва да го направите, не Бойко, полицията, обществото, учителите. Всеки самостоятелно със собственото си дете. Колкото по-късно, толкова по-зле.

и да го научаа какво? с какво ще му помогне наученото, когато шофьорите не спират на пешеходна пътека?

Аз моето дете съм го учил и научил на всичко което е възможно, включително и с личен пример, но повярвай ми много ми е трудно да го науча да лети. Заради това, че други родители не са научили децата си да бъдат отговорни и да ценят човешкия живот, а също и псевдо родители като теб, които пропагандират версията, че пешеходците трябва на пребежки и припълзявания без да се оплакват да пресичат пешеходните пътеки пред разбеснелите се и самозабравили се шофьори.

Интересно ми е защо в Германия,Австрия и Швейцария спират на пешеходна пътека, явно са прости,или?!

aми най-малкото не правят пешеходни през 10 метра, нито на околовръстен път. Чак се учудвам, че бабите са преминавали на пешеходна, тук 80 процента поне от 'гражданите' минават напряко през пътя, прескачаха огради преди години - сега махнаха оградите на булевардите и ела да видиш, като животни, свириш, той се чуди какъв е проблема - все пак БОКУ АГА му каза че пешеходеца е с предимство, без да уточни рамките на закона и в какво се изразява предимството и ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на пешеходците.

Е според теб какво е решението - виждаш няколко пешеходни пътеки "през 5 метра" и ги минаваш със 100км/ч? Щото тоя точно така е направил...

в Италия и Франция не спират..

Урод , малко като теб издавиха по шлеповете .Нищо , ще те мрете от глад и ще робувате до края на света .

На този бакшиш материала му е бил лош от който е направен.

Всъщност пешеходната пътека е на автогарата.

СЪЩАТА СВИНЩИНА Е ПРЕД ПРАКТИКЕР ВЕЛИКО ТЪРНОВО КЪДЕТО Е И ТЕХНОМАРКЕТ И БИЛА А КОЛА НА КАТ ДАЖЕ КЬОРАВ ПОЛИЦАЙ НИКОГА НЕ Е ЗАБЕЛЯЗВАН ДА КОНТРОЛИРА

Там е направено кръгово и шофьорите добре се оправят там.Няма задръстване въпреки ,че движението е много натоварено това е магистралата Варна- София с три отклонения за града.

В Държавата на Бойко-Рапона хората ги избиват по тротоари, магистрали, спирки, пешеходни пътеки, пътища за винетки и без винетки, а виновните нямат страх, защото:: 1. Почти никога не ги хващат, ако не се предадат сами 2. Дори да ги хванат или да се предадат, почти никога не ги осъждат ефективно, често ги оневиняват след редица "експертизи" 3. Дори да ги осъдят, не ги арестуват, понеже осъдените просто отиват в чужбина и не се връщат Това е! Честит ви ЕС, честита ви Мутрокрация и Корупционен Златен Медал от докладите на ЕС 2000-2016г България = 16 кратен шампион, олЕ!!

А известно ли ти е, че в годините от 1968 до 1990 при значително по малък трафик жертвите на ПТП са над 1000 годишно, а са под 700 годишно за последните 5 години?

Абсолютно вярно, но тогава не се тръбеше, дори напротив, само наши другари са имали достъп до тази информация. На простолюдието му се втълпяваше, че всичко е мед и масло!

Вие какво искате? Във всеки град на всяка пешеходна пътека и на всяко кръстовище и на всякъде където може да има полиция за да няма такива случки? Е това няма как да стане господа умници. Има си правила и ако те се спазват всичко ще е ок но едва ли това може да се случи в България понеже всички се мислят за по големи от другия.

Добре де ,какво ви е виновен Бойко в случая след като сами се изтрепвате по пътищата.

Съдебна система, липса на реформа, липса на ефективно правосъдие, чувство за безнаказаност, смърт... Кой да е виновен - да не правя аз реформата в съдебната система?

Тези самозабравили се таксиметрови убийци трябва да се укротят - мислят си,че всичко им е позволено.Трябва хората да се разбунтуват като ги принудят да бъдат и спазват правилата като всички нас.

Имената, моля! Както се съобщават имената и се показват имената на жертвите, така да се казват имената и показват лицата и на извършителите!

Първо чети, после коментирай. Надявам се, че ще открият кой е и ще си плати! Но каквото и да е наказанието му, няма да е адекватно на деянието - отнемане на човешки живот.

Кога най-после ще се въведе смъртното наказание! На тия диваци нито глоби, нито нищо няма да им подейства! Затова на стадиона и разстрел! Изверги бенаказани!

В годините когато в България имаше смъртно наказание, жертвите на ПТП не са били по-малко.

Единствената работа на родните полицаи е да пазят властта .... и да крадат от където може! Нищо друго не ги интересува!! Убийства, грабежи, катастрофи, мафия, корупция ......далавери ! Бъчварова, кога ще си ходиш?!!! Или Бойко ще те пази като Цецо - до последно!

" Преди минути линейка е откарала изнасилено 4-годишно момиче с кървящи гениталии, научи БЛИЦ от свои източници. Зверството е станало до "Практикер" на бул. "Цариградско шосе", където има ромски къщи. По неофициална информация детето е от ромски произход." Особености на етноса ще го водят и това,вероятно. Полицаите като чуят /в случая- вероятно за ромско/ престъпление се обръщат съсредоточено на другата страна.

Да изгоним от пътищата всички "бакшиши"! Само "ЮБЕР"! Само "ЮБЕР"! Само "ЮБЕР"! Само "ЮБЕР"!

без да искат леко се забавят уж случайно и докато го намерят, той ще е изтрезнял ;) От 6:49 до сега са минали 6 часа, да се наспи човека след нощна, да стане, кафе, ядене, ср*не, пак да полегне и вечерта като се поизбистри може да отиде с адвокат да си признае - иначе ако чакаме да го намерят пази боже...

Ако го хванат (дано да го хванат изрода) автоматично ще го обвинят и за алкохол. Поне това е останало. Ако напуснеш ПТП се категоризираш като пиян.

Това в селското барче ли го чу ?! Че в закона никъде ги няма тези фантастики ?? сигурно може да го обвинят и за изнасилване, що се излагаш...

Днес минах с колата покрай пешеходната пътека на която е станало това УБИЙСТВО. Имаше две полицейски коли. Много е силна нашата полиция в присъствието си след като вече е станало късно! Видях позната физиономия. Едната милиционерка беше моя стара познайница. Неотдавна бях провеждал разговор с нея на тема пресичане на пешеходна пътека. Затова как шофьорите прелитат през пешеходните пътеки и шанса дете или възрастен човек да пресече безопасно е много малък, поради което не смея да пусна дъщеря ми да ходи сама на училище. Въпросната "дама" беше много груба. Най- арогантно ми заяви, че ние родителите сме длъжни да си пазим децата, че това не е работа на полицията. Езикът и беше много цветущ и поведението и недопустимо и не подобаващо за служител на реда. Днес преминавайки покрай нея ми се искаше да спра и да и припомня нашия разговор в който говорех за превенция. За това, че полицията трябва да върши работа преди да е станало късно, да я накарам да се почувства поне малко гузна, но се замислих, че мож би ще е безрезултатно. Мисля, че такива като нея отдавна са забравили какво е това съвест!

имал съм подобен разговор с една космата дебелана - ОФИЦЕР. Бяха на входа в мол Галерия, някакъв проблем имаше с клиент, разбира се тя пушеше и си говореше с нейна приятелка, докато другите работят. И я питам - не ви ли прави впечатление на 2 забранителни знака паркиралите автомобили пред входа, такситата отсреща на забранено отново ? - аа ми то туй нйиее моя рабута.. - нямате ли връзка с кат, все пак сте в мвр, офицер ? - аа връзки нямам, пузнаам идин двама катаджии.. - дали имате връзка, радиовръзка, имате радиостанция на якето, не дали имате връзки ? - нье нье те са утделну, аз съм задругу тука.. Ако някой вярата убива и престъпниците сам прикрива, ако някой пред лъжата лази - нашата полиция ме пази. Припев: Хора, подарете цвете, хора, запомнете ни добре! Гордост е да служиш в редовете на България и МВР !!

Всеки полицай е длъжен да реагира при нарушение на закона!(даже ако това е закона за движение по пътищата)

Правилно си постъпил - тези наглеци нямат срам.Мен щяха да ме приберат,защото запитах полицая как избират кого да глобят от няколко коли,спрели една до друга в забранена част.

A.M.A.

И пешеходец, и шофьор съм. Спрете да обвинявате дефинитивно водачите на МПС. В София се пресича, без въобще да се съобрази колко близо е идващото МПС и дали навлизането на платното не застрашава живота и сигурността на участниците в движението. Следва много да се работи за културата на движение на пешеходците.

Според официалната статистика на МВР за 2014 г. над 150 са загиналите блъснати пешеходци, което прави над 1/5 от всички загинали. Хора, пазете се и се оглеждайте и на пешеходна пътека. Повечето шофьори са съвестни и внимателни, но е достатъчен само един за да стане белята. Когато и двете страни внимават, вероятността е доста по-малка.

В страната на цар Боко цари анархия. Гласувайте пак за примати и мафиоти и ще стане още по-зле.

НИЕ ГИ ЛОВИМЕ - те ги пускат!

И пак другите са му виновни на тоя ..... циркаджия! Да не говори, как се оказа че се е разперил и в съдебната система и в прокуратурата и къде ли не ... дето уж хич не би трябвало да си помисля да пипне!

При управлението на Орешарски положението беше абсолютно същото.

Ако вдигнат заплатите на полицаите и назначат още 15-20000 няма да е така. Ще има ред и закон.

Ами че ние и сега гоним рекорди за полицаи на глава от населението! Според мен ако нарушителите знаят, че има голям шанс да ги накажат сериозно, ще се замислят. Саркози навремето така укроти французите (!), които караха колите си като на състезание. Намали се драстично броят на катастрофите и жертвите. Няма нужда да откриваме топлата вода.

В годините от 1968 до 1990 жертвите на ПТП са били над 1000 годишно. В последните 5 години жертвите са под 700 годишно. Повечето ПТП стават поради несъобразена скорост, която в повечето случаи е непревишена. Така че не наказанията са водещи, а уменията на шофьорите.

Няма да стане - та Бъчварова преди няма и една година направи точно обратното - оряза заплатите и освободи хиляди читави полицаи! Ей за това сега има бум на убийствата, грабежите, престъпността като цяло!

Не може да няма свидетели.Да проверят всички регистрирани таксита в СТ.З.10 години отгоре да му дадат само защото е избягал и не е помогнал.

Сестрите, защо не са знаели, че на "пешеходна пътека" е много опасно да се пресича ?!

ако е джисиема му не е бил изключен няма никакъв шанс. Ще го барнат до 24 часа

много филми гледаш, колкото хванаха убиеца на онова 16 годишно момче в Борисовата градина юни месец миналата година. То не бяха снимки, клипове и накрая едно голямо нищо.

someone

ако беше спрял, помогнал и сам да се обади в полиция хем прави както е редно, хем наи-много условна присъда и пак ще кара. а сега може и в затвор да лежи. глупава постъпка.

Ти умен бакшиш виждал ли си?

Едно време имаше тук - там, когато караха и разни професори и доценти, че да свържат двата края, ама сега.....

KAT-аджиите в Стара Загора са едни мишоци, които тормозят обикновенните хора, а видят ли чорбаджия се крият като п*тки !! Затова смачкаха и Паоло на пешеходната зона, защото много пъти са навлиза коли в нея - тя е на 50 метра от РПУ-то дели ги една градинка, но ченгелите се правеха че не виждат нарушителите. Същото е положението и пред общината, и пред МОЛ Галерия. Никога, ама никога няма да вдигнат кола с паяка пред МОЛ ГАЛЕРИЯ, обаче общинска полиция и катаджията с тях се навират по тесните еднопосочни улички, крият се до Петрол-а на изхода в посока Казанлък, пишат доноси за несъществуващи нарушения на водачи и свидетелстват един на друг без да им мигне окото. Разбира се това под одобрението на началниците им. Айде сега да ги видя дали ще намерят таксито, те са 2 таксиметрови фирми в града, знаят се всички. Щом е толкова силен удара, значи е намачкано отпред, няма къде да се скрие - освен ако така го търсят, че да не го намерят. Което няма да е сефте.

Точно казано!

Страх да те хване, все едно сме в сървайвър горките хора, а и за причинителя на тази трагедия сигурно е шок и ужас, макар че има някои/които се едно в гuс са правени и няма да им трепне сърцето, за тях само балтията

Няма ли камери в тази Стара Загора?

Ами няма, ама и да има и те ще са като Софийските- няма да работят!

Един виц от времето на Живков и актуален сега. Молба на редови полицай гласи: "Г-н Началник, моля поради затруднено материално положение да бъда преместен на служба в КАТ и т. н." Хора загиват на пешеходните пътеки, по селата кражбите са ежедневие, а полицаите могат само да протестират.

Е,как човек да пресича тези улици.Колко пъти на зелено,на пътека,потеглят коли заедно с мен.Ако един дава път,то колата до него-не.Отделно,че като има огромни локви,явно на някои им доставя кеф да минат точно през нея и да те окъпят.Драги шоьори,помнете че пешеходците също са хора ,и никой не е застрахован от подобни нещал

Освен че КАТ не вършат никаква обществено полезна дейност освен да събират рушвети..не забравяйте че главна вина за птп тата в градовете имат олигофрените които организират движението! Не може през 5м да има пешеходни пътеки които задръстват трафика и даже малко от тях имат светофар с бутон за да не се изстрелват пешеходци които се смятат за безсмърнти?!? Изродите общинари и кат да инвестират и вподлези и надлези като в белите страни за да могат хората да пресичат безопасно и да не се създават тапи на улиците, а не да крадат от парите за инфраструктура! Най-смешния случай е пешеходна пътека на многолентов околовръстен участък в софия wtf - тва го няма и в албания сигурно! А келеменцето което е избягало от птп дупе да му е яко.

как да не може - тази пешеходна на която са сгазени жените е на 20 метра от пешеходната пътека на Автогарата. Отделно че самият път е като малък околовръстен, обикаля целият град в южната му част. Обаче щом чорбаджиите си направиха магазина Практис си поръчаха веднага една пешеходна - зер народа се убива да ходи пеша дотам (пеша се стига много трудно) .

Да имаше чалъм тези шофьори, които не ебават пешеходните пътеки по някакъв начин да се обозначат. Напр., на времето един мой съгражданин беше сложил надпис на Вартбурга си: "Пазете се, пазете ме, аз никого не пазя".

Младите от тях се обозначават обикновено със звуков сигнал- бумтяща дебилна музика от издънени басИ. Сега обаче е зима и стъклата са вдигнати-затова има и проблеми;-)

Да го намерят и убият по същия начин-така трябва да се постъпва с НАГЛАТА СГАН!!!

А дано!

Какво стана с онзи който уби дете в Стара Загора преди известно време.На свобода ли е.

Сигурно излежава доживотна присъда, някъде на топло... имам предвид в топлите страни

Кое по точно? В Стара Загора бяха блъснати две деца! За родителите на Поало : карат две чисто нови коли, едната даже успяха да блъснат малко след като купиха.

Таксиметровите шофьори са НАГЛИ, смятат, че като са зад волана на работа, всички, ама всички трябва да им се подчиняваме и да им сторим път, /дори и на пешеходна пътека, на завой и пр./, път - който винаги те НАРУШАВАТ.

Забраниха им да спират коли, затова ги няма и по пътищата, вече 2ра година. Успех!