МВР назначава роми за сътрудници в 12 областни дирекции

МВР назначава на трудов договор сътрудници, които владеят ромски език, съобщи старши комисар Христо Терзийски, директор на Националната полиция.

Обратно в новината

Коментари - МВР назначава роми за сътрудници в 12 областни дирекции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е нещо позитивно, но като няма система и дългосрочна стратегия няма да има ефект.

И какво ще стане - циганин с пистолет?

Идиотско решение. Ако са в милицията защото са, да бачкат. Но ако специално ще занижат критериите за да може да има някакви роми, това създава повече проблеми отколкото решения.

ТЕ ГЕРБАДЖИИТЕ ВСИЧКИ СА ЦИГАНИ

Чл. 3. Официалният език в републиката е българският. На който не знае български, да му се отнеме гражданството! За гражданството на която и да е нормлана страна се изисква полагане на изпит по език, история , традиции и обща култура. Само тук има 2 милиона българскиграджани,които немогат да издържат такъв изпит за гражданство! И сега вече са с предимство пред нормалния български гражданин ! Господа политици останете си с тези ваши любимци по тези територии и се опраявйте! 500 г. турско робство и 200 г. византийско не са прокудили българите от тези земи, както вие гоправите успешно 26 г. ИМа един от горе и си знае работата ще си платите за това предатество!

Какъв е този език ,който няма писменост?

За всяко работно място би трябвало да се обяви конкурс и да се посочат изискуемите образователен ценз и нужните умения. До колкото съм информиран има ограничение според което на държавни длъжности не може да бъде назначено лице без висше образование. КОЙ смее да си позволява да поставя ЕТНИЧЕСКА прнадлежност като привилегия,която позволява да се пренебрегват правилата ?!!!! Очевидно с това се цели да се нагнети напрежение на етнически принцип сред хората на пазара на труда и то не от друг а от държавна институция която би трябвали да следи това да не се случва.

Не бива да поставяме целият цигански етнос в един кюп. И там има прекрасни и трудолюбиви хора. Нашата държава просто ги забрави и те отговориха на това по техният си начин-беззаконието. Аз мисла, че това назначение ще има просто някакъв психолочигески ефект. Циганите ще знаят, че милицията не само знае да ги бие. А това-че и там вече има "наши" хора. Но най върховният номер за мен беше, когато в Щатите видях, шествие на Ку Клукс Клан, охранявано от черни полицай. В тоя голям свят, какво ли не се случва.

САЩ по Конституция е мултирасова, мултинационална и мултирелигиозна, че вече и мултиполово държава. България по Конституция е еднонародна (унитарна) държава с водещо православие и точно 2 пола. Всеки дръзнал да наруши Основният закон на България трябва да е в затвора а прокуратурата да се самосезира. До но се схващат "няансите" между различните конституции.

ууууу ужасна гадна държава !!!! Коя институция издава сертификат за владеене на РОМСКИ език и има ли такъв офицялен ?! ще сътрудничат на неграмотни.....ама алло училища безплатни бол +безкрайни помощи КАКВО ЗНАЧИ НЕГРАМОНТИ??? КОЙ ВЕК СМЕ АЛЛЛО ТЪПАТА ДЪРЖАВА=ТЪПАНАРИ ПОЛИТИЦИ ????

Назначаване на етнически принцип. щатове за цигани има, а за българи няма.... Парламента отдавна разделя народа на етноси и ги противопоставя едни срещу други, дори и с такива етнически заповеди. Откриване на шигански щатни бройки. ами другите етноси като турци, арменци, руснаци, защо ги игнорирваме като сме толкова толерантни към циганите...

А бе що не земат да назначат и ибрикчии да ги подмиват и минетчии да ги обслужват,а?

Аз знам друг начин за запазване на реда в маалите. Преди 25 години като влезеше милиционер в маалата и всички ги тресеше треска. Дали е имало преводачи тогава? Нямаше. Просто "ромите" знаеха какво е ред и дисциплена. Бяха го научили по трудния начин ама те само така разбират.

Почна се. Сега остава само да се промени Конституцията с малка добавка - България е мултиетническа. Как така държавни служители ще говорят чужд език на собствените си граждани? Къде са атакистите, патриотите , нацитата, протестърите и национално-отговорните гейове?

Ей, дирници, защо ми скрихте коментара? Цензураааааааааааа!!!! Защото плюя по герб, и палячовците боко и цвъко ли? Нали сме в демокрация уж, пък то се оказва че цензурата е по-жестока и от по времето на Тошо. Дирници - и да ме трите, това не променя факта, че ни управляват олигофрени.

Па те ще си напечатат дипломи за завършена ромска фиология,бе!

"МВР назначава на трудов договор сътрудници, които владеят ромски език"...Интересно, от къде МВР ще намери сътрудници, говорещи език, КОЙТО НЕ СЪЩЕСТВУВА!? Аз си мислех, че представителите на това министерство са хората с посредствени умствени възможности, ама май съм грешил..

Само изключително задръстени хора могат да измислят такива "преводачи".Направо да си ходят и на тяхно място да се сложат кардараши,всичко ще се оправи.Тия типове изобщо не знаят за какво получават заплати!

това е интеграция! До сега бяха с протекции за всичките им престъпления, вече ще си имат и свои хора в полицията! Много скоро: wikipedia: Bulgaria, population ethnic goups: 10% bulgarians, 80% roma, 8 % turks, 2% other

Чудесна идея, представа си нямате как униформата променя човека. Това лято бях на за седмица на морето, 50% от персонала в хотела бяха роми. Само дето нямаха нищо общо с утвърдената представа за тях - облечени в униформи, усмихнати, вежливи. И работят съвестно - камериерки, в кухнята, в ресторанта, портиера беше циганин, ама усмихнат, шегува се. Единия барман беше циганин, чужденките само му се лепяха. Когато човек се труди и спазва законите, какво значение има дали е бял или черен?

В САЩ вярвай ми е по-добре да си бял. Още на летището ще го разбереш. А ако си с хубаво име Ахмед, Моамед, Хасан, глей какво става.

За италиански език ли става дума? Те ромите в Рим на италиански, говорят!!!

Така,така-ставаме си мангасарница. Скоро,както самите роми казват Сиганин ше е президент! Европейската практика сочи,че там,където има такива измислени малцинствени полицаи-престъпността си върви екстра. Не съм го измислил аз-пробвано е. Ама нали е толерастка практика.

Досега в МВР се чувстваше само мутренското влияние, сега вече всимко ще се циганизира.

и Б.Б. го избрахме, като мафиот да се справи с мафията, а какво се оказа. Бързо се ориентира и вместо да се бори, продължава да тормози народа си и в стил на един бивш сътрудник на КГБ, всеки ден ни убеждава, че сме по-добре.

2035г. полицайте Асан и Зюмбюл хванаха българина Иван Василев да чете книга в парка и го вкараха в ареста за 24 часа, до изясняване на случая. Полицайте са предложени от министъра на вътрешните работи за повишение.

"Това е морален упадък и разврат" - коментира случая министъра на културата Манго Джери, придружен от 8 годишната си съпруга Айше и двете си деца.

Роми? Че това си е чиста дискриминация към водките, бирите и ракиите! Я веднага да се сезира Хелзингския комитет!

В МВР наясно ли са колко цигански диалекти, езици и говори има в България и кой точно от тези езици, диалекти и говори ще се използва? За турските цигани ще има ли преводачи на турски? За влашките цигани ще има ли преводачи на влашки? И т.н. и т.н. Може ли България да си позволи утре заради всеки един пришълец от Азия, Африка и др. страни да назначава персонал /защото е неизбежно тези пришълци да се увеличават/?

Е СЕГА РОМИТЕ,ЩЕ ПОМОГНАТ НА МИЛИЦИОНЕРИТЕ!!!ХА-ХА-ХА!!!

Тия тотално са се побъркали.Сравняват негрите с ромите.Негрите са раса.Ромите са етнос.Негрите са били роби в САЩ.Завзетата земя е трябвало да се обработва.Така са навлезли в САЩ.Циганите са изгонени от невидимия свят от Индия ,да се скитат по света и да си научат уроците-да не крадат,да не лъжат,да не мамят.-пише го в духовните книги ,а те са най истинските.От години има цигани в МВР.В силово министерство,цигани и искат да преборят престъпността.Няма как да стане.Циганите си подържат родата,те са с тях,солидарни са с техните престъпления.Опасно е невежествето,особено когато управлява.

Аз пък си мислех, че ще обучават на ромски, хехе, и назначават скинари.

Голям процент от тях се бяха интегрирали до 1989, имаха работа, децата учеха...След "нежната революция" се върнаха мно-ого назад. Става все по-зле.

Ние сме цигани ,в Германия ни наричат Zigeuner , и не се срамуваме.Каква е тази българска измишльотина -РОМИ .

Чирков не е циганин, но ако бяха поне 50 % като него.....................

От какво имат да се жалват?

Браво, тъкмо родата ще може да краде на воля и ако гадните българи решат да се защитят, ще трябва да се разправят с нашите хора от родата, които ще вземат мерки. Какви са тези българи, че ще ни нарушават етническите особености. Не знаят ли, че това се поощрява и е евроатлантическа ценност краденето.

Б. Димитров, като капацитет по сигурността .."даде за пример САЩ и по-конкретно кварталите Харлем и Бронкс, където живее предимно чернокожо население. Но всички говорят на официалния език за страната АНГЛИЙСКИ. Негрите не говорят на "негърски", а ние подкрепяме да се говори на цигански.

Божо експерта.

Така ще ги интегрирате колкото САЩ интегрират испано говорящите................Ама на кой му пука.

Браво! Само мангуста може да отрази подобаващо друга мангуста! Рики-тики-тик!

да питам Божо Димитров , той кога живя там , че е запознат с престъпността там и дали знае , че там полицаите се назначават без привилегии/ не за това ,че са черни /.

За разлика от Сащ ,тук се толерират мързела, ромейската престъпност, безконтролното размножаване ,кражбите и убийствата извършени от ромеиите и т.н.Също така и цял живот "лежане" на социални помощи и най-вече другите да се съобразяват с ромеиите , а не те да спазват законите, като например малолетни бракове , защото виждате ли такива били традициите им.Кражбите на ток, вода, гратис пътуванията са незначителна подробност,няма да говоря , че им се дават стимули за посещаване /не за учене/ на училище

Не знам дали е преднамерено, иронично или случайно, но грешиш в употребата на "ромеи" /един мой познат с висше образование също мислеше че ромеи и роми е едно и също/. Ромеи са жителите на Източната римска империя, наричаща себе си Романия /и неправилно наричана днес Византия/, а днешните наследници на ромеите са гърците в Република Гърция, кипърските гърци, малък брой гърци в Република Турция, помохамеданчени гръкоезични турци в Турция, християни в Сирия и др. страни от Близкия изток, гърци от Албания, в някакъв период ромеи са били и част от българите, особено в Южна България, в т.ч. помаците, които по времето на Източната римска империя са били християни. Роми /или може би по-правилното ромове/ етимологически няма връзка с Рим (Roma), Източната римска империя (Romania) и ромеите. А днешното име на държавата Румъния е присвоено от Влахия и власите, за да изтъкнат уж римския си произход.

Нарочно е .Иначе има голяма вероятност да ме изтрият както често се е случвало.Колкото до източната римска империя ,за видния кръволок Константин велик /чичо на Юлиан Апостат/,за Велизарий има доста сведения за този велик пълководец от времето на Юстиниан Велики за неговото използване в плътен строй на катафрактите , за Лъв Арменец и сирийската династия има много , ама много да се говори и пише.Не напоследно място може да се спомене и така наречения "гръцки огън", чиято рецепта е загубена и сега се правят опити за нейното преоткриване .

Веднаж ме изтриха даже за оперетата "Цигански барон", на която майка ми ме водила няколко пъти и ако нещо не греша участваше Виден Даскалов.Та оргиналното и заглавие както и либретото се казва на немски ": Der Zigeunerbaron".Майка ми като възпитаничка на дойче шуле /за разлика от мен/много я харесваше

Константин е Български светец. Велизарий- Виталиан-Виталий е български княз на федерална Мизия в границите на ИРИ, въстанал срещу Юстиниан за да отдели Охридската епископия от Цариград. За благодарност Юстиниан го прави висш военочалник. Т.е. това са граждански войни на един народ с различни верски позиции. Добрата новина от него време е, че няма турци и цигани на Балканите а Константин Велики забранява със закон християнските и еврейски празници да съвпадат.

"Когато Мохамед не отива при планината,планината отива при Мохамед." Вместо да намероте начин да ходят на училище от малки и да учат български, правите обратното... Това не е интеграция.

Откога ромският език има статут на официален ? Какво значи това да помагат своите неграмотни съплеменници ? Това ли е резултатът от десетилетието на прословутото ромско включване ? Все пове и повече неграмотни роми.

Никога няма да пусна детето ми да се завърне, колкото и да иска. До сега бях на 99.99% сигурен, а сега съм вече на 100%. Просто няма да може да се реализира, защото от трите езика, които говори, ромският не е в това число!

"Вие сте бъдещето на България!",изкрещя Хилари в Столипиново. Явно МВР ще интегрира в себе си криминалния контингент по стара демократична традиция.

Паралелът със САЩ е неуместен. Там законът не толерира който и да било заради етноса или расата му. Тук е друга работата.

Абе това за закона и там е в голяма степен реклама. Виж за един убит негър какво стана. А, някъде имаше статистика че застреляните бели са бая повече от черните, но белите и там си траят. Щото, а се е обадил някой, а са го изкарали расист.

Едно време да те назначат в МВР трябваше да си член на БКП, сега стана по-зле.

Ромският език - втори официален език! Това е планът на Сорос и продажните ни политици-лакеи. Не виждам изход от това, не и с тази безумна политика на толерастия.

наблягай на българщината във всичките й измерения. Най-краен вариант - гражданска война.

Но той няма да се хареса на политическата клика в БГ, нито на диригентите от Брюксел. Нито на НПО-тата, които защитават орките.