Зрелищен арест на прокурор с 21 000 лева подкуп

Прокурорът от Районна прокуратура–Шумен Румен Пенев бе арестуван при получаване на подкуп от 21 000 лева. Това стана при зрелищна спецакция на метри от общината в центъра на града.

Обратно в новината

Коментари - Зрелищен арест на прокурор с 21 000 лева подкуп | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БОЙКО , Главата на държавата ни е ГАНГРЕНЯСАЛА и трябва да се отреже !!! Каво още чакаш !? Или искаш НАРОДА да я отреже заедно с твоята !!? Нямаш време Бойко ! Народа е оскотял от глад и ще ви яде живи !???

кога ще го пускате че има доста работа за вършене :)

Petyr

Ще го пуснат поради липса на доказателства !

Китайците са го измислили най-добре: подкуп-смъртна присъда. Да видим ще се изкушава ли някой след това. Този обаче ще го пуснат до седмица-две тихо-мълком. В БГ винаги става така.

Издърпайте му ухото и пуснете човека. Той има чисто съдебно минало и обещава че повече няма да прави така...

Плаща 5000 лв. и му остават 15000.Пак е на кяр.Аз работя три години за 15000 лв.

Глоба до 5000 лв. ! !! Тея се подиграват с Бг народа бе ! Взима подгуш 20 000 и го глобяват 5 000 .....

ТОЗИ САИТ (DUR.BG) Е ПОЛИЦЕЙСКА ИНФОРМАЦИЯ - БЮЛЕТИН. ЗАЩО ????

Държавата ще се оправи тогава и само тогава, когато за вземане на подкуп ще се лежи по минимум 15-20г. и конфискация на имуществото! Ха тогава да вземат! Колата защо е с русенска регистрация ще оставя без коментар. Само ще кажа че Румъния се напълни с коли БГ регистрации.Хем си я кара хем не е негова ;)

глоба до 5000 лв. подкуп 21000лв.... докато не се изравнят цените на наказанията и на подкупите такива дребни тарикати ще си правят сметката, че с един подкуп ще си платят 4 глоби и пак ще са на кяр 1000лв!

"Срещу магистрата ще бъде повдигнато обвинение за търговия с влияние, за което законът предвижда лишаване от свобода до 6 г. или глоба до 5000 лв., съобщиха от прокуратурата." това означавали, че 6 г. се равняват на 5000 лв?

Шест години затвор ИЛИ пет хиляди лева. Споразумение, плаща пет хиляди и е с шестнадесет напред.Съвсем спокойно може да си почива една, две години , докато случаят се забрави.

Как не го е срам!!!

Абе направо да му удържат 5 бона от двайсетачката и да по пускат.

Що бе, човекът само е искал да даде консултация с колегата си. Дръндарският циганин Доган взе 1,5 милиона само за това, че е политик и че плаши с етническо напрежение ако не му се угоди.

Това е голям стрес за човека и неговите колеги. Докога МВР ще тормози съдебната система, тя е независима .

питам на колка години е прокурора.Къде е завършил и как е влезъл в съдебната система. Ако е платил,човека трябва да си върне парите. може да е взел кредит да влезе ,защото има и такива

Всички прокурори и нотариуси - на финансови ревизии в НАП

Не се пенете бе хора!И 5000 няма да плати! Ще го изкарат невинен.Ето днес пуснаха двама от тримата поръчители-цигани.Другата седмица ще пуснат и третия.

Ще кажа "браво" на полицията! Ама да видим развитието на случая по нататък. Най-вероятния сценарий - условна присъда и символична глоба. А за него присъдата трябва да е двойна и ефективна! Дано да има повече такива акции и ефективни присъди за назначените да раздават справедливост!

кой е казал ,че ще плати 5000 лева,като може да си ги раздели с колегите съдии.Четете внимателно-пише ДО 5000 лева ,а долната граница е 0 !

Пей,сърце! Взел подкуп 21000 лв,глоба,забележете,ДО! 5000лв.Струва си далаверата! Много пъти съм споделял,че прокуратура е във фонетично и смислово съзвучие с ПРОВОКАТУРА.

Затова в България мафията и бандитизма тържествуват. Сега ще си ПРИЗНАЕ/това се прави само при липса на достатъчно доказателства/. Ще се СПОРАЗУМЕЕ и ето ви го с минимална с УСЛОВНА ПРИСЪДА. Това е нормална практика за иначе "честната" ни правосъдна система. Вижте МИТЬО ОЧИТЕ, СТАВИСКИ и колко други. Затова и мафията си ги пази.

Ами на далавера е човека. Взел е 21000, като си плати глобата от 5000 и му остават едни 16000 да си ги харчи със здраве. Изобщо не разбирам защо е бягал.

ХА, ДО 5000 ЛЕВА ГЛОБА, ЧЕ ТО ГОЛЯМО НАКАЗАНИЕ. ТОЙ НАВЕДНЪЖ ВЗЕЛ 21 000, А КОЛКО ДРУГИ НЕ СЕ ЗНАЕ... КОКОШКАРИ ЗА 200 ОТКРАДНИТЕ ЛЕВА ЛЕЖАТ ГОДИНИ ПО ЗАТВОРИТЕ

И за тази работа виновен е пак ББ. И ЦЦ, разбира се. "Оставка, оставка" - реве червентата сган. Те червените кратуни така си реват - да пръдне някой искат оставки. на ББ, на ЦЦ, абе за когото се сетите. Я да видим сега дали тия дето много искат ред законност и справеливост, или тези, които искат да са коалиция за България ще гласуват за промени в Конституцията че да няма такива смехотворни закони - откраднал 16 млнй - 20 хил глоба. Хванали го с подкуп за 20 хил - плаща 5 хил и в къщи. И то магистрат, този, който трябва да спазва закона. Че съдебната система е корумпирана, това го разбраха всички. И в Брюксел даже. Но защо след всеки такъв случай няма наказани. В годините хванаха една съдийка във Варна (та май и някакъв шеф беше) с подкуп от 10 хил. Ачик, ачик. Но това не е всичко - след обиск в къщата й откриха още 150 хил + валута, + бижута и ценностим, всичко за над 200 хил. И изкараха че това й били джобните пари. Нито я съдиха, а амй и не я уволниха. Колкото хващат има още поне 100 пъти повече дето не ги хващат. А ние, глупаците искаме осъдителни присъди. Блажени са верующите че тяхно е царството небесно.

Сега ясно ли е защо няма присъди! Прокурорът не е СЪДИЯ!!! Той върши съществената работа по обвинението! Когато обвинението и доказателквата са мърляви и присъдата е такава!

"Срещу магистрата ще бъде повдигнато обвинение за търговия с влияние, за което законът предвижда лишаване от свобода до 6 г. или глоба до 5000 лв., съобщиха от прокуратурата"... ГОСПОДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, какви са тези смехотворни закони?Може би стремежът ви е да стимулирате престъпността-вземаш 21 хил.,плащаш 5 хил. и всичко е о,к,нали???

И тъй като е с чисто досие, и понеже му е за първи път, и понеже ... ще го глобят 1000 лева и ще му кажат повече да не прави така. Това е обичайното наказание на престъпниците в България! И после "от най-високата трибуна" ще ни бъде обяснено, че понеже сме мързеливи, тъпи и некомпетентни и малко произвеждаме, затова сме и ще си останем най-бедни.

лош материал сме!

Идиот. Заслужил си го е. Щом няма акъл... аз като стана прокурор да не съм луд сам да ходя по такива срещи - пращам някой мой много близък приятел който движи нещата.. и щом го хванат казвам че нямам нищо общо... ама от къде акъл бе, сегашните прокурори сами се изхвърляте от играта!

Всичко е станало с прокурорско наблюдение от самият прокурор.Няма нищо нередно.Сега ще получи награда,че е съдействал,за да заловят двойника му.

Не се притеснявайте,ще го пуснат скоро срещу гаранция от ...500 лв...

Все повече и по-добра държава! Браво! Сега ако изчистим и съда от болшевишките боклуци, ще е супер!

21 000- 5000= 16 000 то си е чиста далавера

Нооооо,само ако глобата е 5000лв.

Да е само тоз боклук,бива,ала те са много ,защото контрол над тях няма.Нормално е тогава да са куражлии за сделки. Контрол има над бабата,дето плетени чорапи продава..щото е на тротоара и "пречи"

Да бъде пуснат! Невинен. Няма доказателстгва. Той тичал на тренировка. Към "Позитано" 20. А, в Шумен има ли улица "Позитано" ?

Е ква тая глоба ве, 5000 ?! той човека наведнъж поискал 21к, а глобата 5к хехех смехория

Човекът е тичал, защото е закъснявал за дело. Как смеят полицаите да го спират да изпълнява прокурорските си задължения!

А дали не е тичал да си внесе гаранцията?

Машала ! Сега е ред и на гадовете от Окр. прокуратура дето се оядоха с мангизи и потулиха десетки дела!

Супер смешниците, как ще го гонят, като обикновенно при такава операция в радиус от 50 метра се разполагат поне 5-6 човека които са 'случайни граждани' и ако е необходимо съдействат на тези които го задържат. Представям си дебелите полицаи с качулки как го гонят из центъра на Шумен - смЕх ! А имаше ли диванче на което да се снимат качулките или поне картина ?!

Те хубаво са го хванали, ама не казаха за къде? Сега знаят ли какъв стрс са му причнили.... ? А това 5000 лв-а глоба си е кофти ако се стигне до глобяване - на човека ще му останат само 16000. При всички случаи процедурата е сгрешена, задържан е неправомерно и скоро човека ще си го пуснат по живо по здраво. А ние данъкоплатците ще му платим обезщетение като осъди България в Страсбург, за неправомерно задържане и причнияване на неимуществени щети.

Боклук на държавна заплата.

Егати наглият прокурор- хем вижда, че МВР си върши добре робатота, като хваща престъпниците ,хем проявява смелост да иска подкуп. Никакво алтернативно решение за него- без глоба, а ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА!!

Шуменци добре знаят, че прокурор Румен Пенев е най-ревностния читател на местната библиотека. Нейн абонат е още от гимназиалните си години. Прокурорът е страстен почитател на комикси, криминалета и иманярска литература. Лошото е, че е просрочил връщането на 61 единици от фонда на библиотеката. Подсещан е многократно - и устно, и писмено, и по телефона, че трябва до края на 2011 да отчете записаните му в картона книги. За съжаление, прокурорът се отнася пренебрежително с любезните подканяния дори от директора на библиотеката. Така се стига до фаталния за него 13 януари, петък. Със заповед на министър Цветанов е разпоредена акцията за задържането. В нея участва потеря от местната полиция и агенти от София. Предполага се, че прокурорът е бил предупреден за това и е натоварил дължимата книжнина в сребристото си БМВ, което използва камо за посещение на библиотеката. Оказва се обаче, че е закъснял. Арестуван е на метри от любимото си книгохранилище. Нека това да е урок за всички абонатина библиотеките, които забят връщането на прочетените книги!

21000 лв ?! Баси трагедията...

Сега за едни 21000 ще му излезе лошо име на човека.

Има един виц. Двама адвоката си говорят и единия казва. Не е честно колега заради някакви си 99 % и на нас да ни излиза лошо име.

Прокурори и съдии .... ?

Защо все се пише днес заловиха....а никога ДНЕС ОСЪДИХА?

PR-а на ГЕРБ е повечко:)))))

Ами тя-СЪДЕБНАТА СИСТЕМА е БЕЗГРЕШНА!!!!

Кога ще го пуснат? Утре или в другиден?

А, още днес!

моля редакцията да уточни , че е циганин...нали така правим обикновенно...

получаващ социални помощи,живеещ от пари за деца,и с много голяма степен на инвалидност !!! Ясен ли е етноса ?

В това ги бива - демонстративни и "зрелищни" ПР акции. В ловенето и затварянето на бандитите и крадците, облечени в държавна власт обаче хич ги няма. Просто, защото са техен придатък