Престрелка в София след въоръжен грабеж и гонка

Престрелка между полицията и мъж е станала в столичния квартал "Разсадника" след въоръжен грабеж на заложна къща. Той е бил прострелян и е починал.

Обратно в новината

Коментари - Престрелка в София след въоръжен грабеж и гонка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре, де, за едни кирливи 40 хил. лв. заслужавали си да си рискуваш живота, пък и да се стреляме, да се гони ме, като по филмите. Изтегли ги като кредит, завърти някакъв бизнес и за 1 - 2 години ще си ги избиеш, пък даже може и на печалба да си. Виж, ако бяха повече, примерно 400 хил. или 4 млн. , да се позамисли човек, ама то за някакви ви си пикливи 40 бона, къв е смисъла. Аз на мястото на крадеца, нямаше да си правя, дори труда да ги ограбвам, камо ли да се занимавам с полицията.

Като са малко пари дай ми ги назаем ще ти ги върна след време ))) писачи много тука ама сърце нямате затова !!!

Добре са го думнали! По често трябва да се случва!Ама онзи дето ми открадна колата и сега прокурора го прави ортак на автомобила ми,също го задържаха онези от Кобра,но вместо да го думнат, само го биха.Мисля,че когато бройката на застреляните да околро два месеца стане към 60 единици,нещата ще се пооправят.

в заложната къща има 2 кг. злато, то е крадено от домовете на хората, защо е разрешено да има заложни къщи и казина в България?За да богатеят властимащите за сметка на народа!Кои притежават заложни къщи и казина, всички знаеме! Хвърляте прах в очите на народа!

abasador

да помогне, някой колега, че нещо не разбирам..... след 31.10.2013 - Две седмици по-късно бившият полицай все пак бе заловен в село Чепинци, въоръжен с два пистолета. ...сега с днешна дата т.е. три години по късно, същият е стрелял по полицаи!?! нищо не разбирам. Лек ден.

милицията въобще не е трябвало да се намесва,защото по големите престъпници са тези в заложните къщи.А може и бившия полицай да ги е захранвал с крадено злато от домовете на хората.Това МВР какво изпълнява освен да участва в престъпления?Престъпна държава комунистическа.Никаква демокрация тук не може да съществува.За 26г.се върнахме с век назад във всяко отношение.

Както казват руснаците на кучето кучешка смърт.

как стана така, че преди 3 години е извършил обир, и сега пак? да не ми казват, че за тея 3 години са успели да го осъдят и да си излежи присъдата за въоръжен грабеж?

Абе като пишете поне хвърлете едно око на картата на София - бул. Ломско шосе се намира на около пет километра и няма грам нищо общо с ж.к. Разсадника и бул. Възкресение.

нали пише, че е имало гонка?

Станиславчо, чети първо и после коментирай. Мамин сладък!

Сега за либерализацията на енергиюта ЕРП тата ще сложат по некои и друг процент без да разберем върху цената на ел. енергия и готово. Хаха тъп народ сме много тъп! Аз като обикновен потребител лично незнам какво ще ми помогне да либералния пазар на ел. енергия? Обаче като сметна се окзав че за по-малко от 40 дена ще платя почти двойна сметка въпреки че е лято!

Хем не са разбрали как е станал обира хем ченгелите стреляли. Казано просто и двамата са били под наблюдение. От тук възниква въпроса щомса били под наблюдение значи са били заподозрени и е имало данни задруги престъпление. Изобщо родната МИЛИЦИЯ НИ ПАЗИ ХАХАХА!

Какви са тези "заложни къщи " тука с килограми злато и валудни запаси като за " Брекзит"? ... И толкова поверителна и вътрешна информация??! Ако отида аз да крада - най-много да ми отупат потурите.

Само за последните няколко месеца имаме въоръжена кражба със стрелба срещу полицаи от престъпник - бивш полицай, имахме полицаи, които рекетираха наркоразпространители и организираха своя група за наркотици, имаме бивш полицай, Златко Баретата, осъден за лидер на ОПГ за разпространение на наркотици, имаме и бивш прокурор и кмет, който подмамва и опива малолетна за да я изнасили, имаме стрелба за паркомясто между отявлени престъпници-рецидивисти, над които има огромен чадър от местните "политици", вкл. полиция, както и следовател...Имахме и друг случай на бивш високопоставен полицай, Коджейков, който е стрелял по невинни хора и е размахвал оръжие за някакво си мазе и пр... И това са само тези случаи, за които се сещам ей така, ад хок, в момента! Още колко примера са необходими, ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ОЧЕВИДНИЯ ИЗВОД КОИ И КОЯ Е МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ И КОИ СА ЛИДЕРИТЕ Й НАЙ-ОТГОРЕ?

с два пистолета, преди това стрелял по полицията и 2016-та отново прави въоръжен грабеж? Този не трябваше ли да е с поне 10 годишна присъда в момента?

Бързо живял- бързо умрял. лека му пръст.Живият ще го пуснат. Няма свидели на обира. Никой не е разбрал, че има грабеж.

Тия трябваше да стрелят, заедно с онези от престрелката в Слънчев Бряг, по някои Шефове на Митницата или Данъчното. В бургаската Митница, сегашните шефове са заели местата с подкупи, а след като ги хващат по време на работа с подкупи, плащат подкупи на съдии, и отново ги връщат да крадат... Най- големите Крадци !!!

БИВШИ МУТРИ И БИВШИ ПОЛИЦАИ НЯМА:))

и бивши бедняци няма. Дали си бедняк в Орландовци или Волуяк, или в Детройт или Омуртаг, все тая.. Ако имаш акъл, имаш и пари. Като нямаш, нямаш и от двете..

Е, Освен 'наште' де...;-)

Евала, двайсезаплати!

Става въпрос за махленска свада м/у колеги

Искате ли да Ви поздравя с една песен?

- Каква е разликата между крокодила ? - Че е по-дълъг отколкото зелен, защото е дълъг и отгоре и отдолу, а е зелен само отдолу. - Каква е разликата между милиционера ?

Таман да похваля полицаите,а то се каза,че било сеемеен проблем.Между бивши и настоящи.Заеби!

малка вътрешносемейна разправия както би казал баш главния секретар на МВР-бивш в такова котило такава разправия сплотено семейство са милиционерите

Родната полиция ни пази от бандити-полицаи, та било то и бивши... Е няма такава държава

Всяка престъпна банда се състои от полицаи, или бивши, или действащи. Раздадат ли им пистолети, те решават, че са в Дивия Запад.

Преди време нали им разрешиха да упражняват извън работно време охранителна дейност което буквално доведе до пълното им обединение с бандитите и те просто станаха част от тях. Сега това нещо няма как да се поправи и изкорени пък и никой не се опитва да внесе промяна в системата. Така че в близките 20-30г всичко това ще продължи по старому.

бая си тъп, това с работата беше за период от половин година, пред 25 години. Ако можеш да смяташ - сегашните бивши полицаи вършещи тъпотии тогава са били деца, така че нито са имали контакти с престъпници, нито са мислели за такива действия.

добре че са били от качулатите, ако беше обикновен полицай досега да са му разказали играта с обичайното 'превишаване пределите на неизбежна самоотбрана' , въпреки че е по време на изпълнение на служебните си задължения и т.н.

Те па качулатите са мноо добри,оня ловец му отнесе десетката на един преди време

става въпрос за съвсем друго - че рядко полицаите в България стрелят, защото веднага ще ги натиснат от прокуратурата 'защо си стрелял' и т.н.

Не е Наложително, да започне да стреля, че тогава Полицаите да се "хванат за пищовите". Има Обир, обирчиите БЯГАТ и Стрелба по Тях. Убит - добре са ги Научили да стрелят - пищовите не са за Украса. Рудко казвам Браво на Полицай, но сега ще го кажа Искрено - Браво Полицаи, така трябва да се държите с "Утайките" в Държавата Ни.

Брачед,не се изказвай неподготвен.Научи законите за неизбежна самоотбрана и използване на оръжие в случаите.Адвокатите на бабндитите добре са обяснили това на своите клиенти.

Тук не действа правило за неизбежна самоотбрана. Написал си го да се хвалиш. Само за използване на оръжие има сила в случая, то е за да възпира бандити, дори когато бягат.

Българската полиция е инкубатор на престъпници, точно както ДС, БКП, БСП и АБВ. Крайно време е тези организа Ции да се разтурят и закрият.

и ГЕРБ, моля да не се забравя!

Браво, защото това е по бързото правосъдие, другото е обжалване , протакане, обжалване и т н!!!

Браво на полицията,точно като в САЩ. Така трябва да бъде. Не може да нападаш невоенни хора и да те оставят да живееш. Дано отсега нататък полицията си върши работата за да можем да се върнем спокойно в родината.

Браво кажи когато всичко свърши с присъда , като се знае нашето правосъдие какво е нищо чудно след известно протакане живият да излезе невредим като герой от съда. Такива стават за примиери и министри в бъдещи правителства , образец на държавен елит.

Сега антибългарския хелзински комитет ще ореве ортаклъка защо този разбойник е разстрелян от полицията. Може и Иван Костов и ДСБ да се обадят- подобно на случая с Разбойник Чората от Благоевград.

Вече излезе и видео от минувач. Ония си се гърмят, движението по улиците и тротоарите си върви ... добре, че няма загинали и ранени минувачи. Ма то не е късно да се разбере по-нататък.

абе всичко става за секунди тва да не е планирана обсада,кво да чакат цял ден да блокират столицата ли ,вие в час ли сте

когато е на смяна е полицай през останалото време е апаш много голем риск !!! 20 заплати при пенсиониране са малко да покрият риска!

20 заплати при пенсиониране на кого по-напред ? на убитият Христо Георгиев, известен с прозвището Ицо Полицая бивш служител на МВР или на стрелеца дето е застрелял колегата ?

За какви заплати говориш, като тоя е уволнен отдавна дисциплинарно. Заплатите се полагат само при пенсиониране на полицай

"На 31 октомври 2013 г...Две седмици по-късно бившият полицай все пак бе заловен в село Чепинци, въоръжен с два пистолета." Голям късмет за съда, че са го ликвидирали - иначе трябваше пак да го пуснат поради процедурни пропуски...

Гледам видеото с изказването на премиера Борисов от Брюксел и се чудя как така той е знаел, че престъпниците "ще открият огън" и трябвало "да се чака консумиране на престъплението им". Потърсете това видео и го погледнете. Да не би пак да се тегли заем за милиарди покрай брекзита и това, че сме нетен реципиент и да ни трябват медийни пушилки. Сутринта с възстановката по морето, след обяд екшън със стрелба в столицата общественото внимание се отклонява доста ефективно. Нещо пак става, ама какво?

Класически проведена, полицейска операция! Браво!

Въпрос : - има ли Пострадали Хора ?

Де да бях сиромах кат Вазов... - 'Полицай ли ?!' да Направя Базов.

Е не можаха ли полицаите да гръмнат и другия боклук..... жалко, много жалко

Григор Лилов: Бойко Борисов е участвал лично в престрелката срещу Стефан Деспотов Акцията през далечната 1994 г. завършва с обърнат на покрив автомобил с нарешетени стъкла и няколко трупа, включително и тежко ранения Стефан Деспотов, разказва специално за Гласове журналистът Григор Лилов. По думите му има няколко спорни експертизи за смъртта на Деспотов, но в първата от тях се докладва, че смъртоносните рани са изстреляни от пистолета на Бойко Борисов. Какво още не знаем за Бойко Борисов? ...Обикновено такива операции минават при пълна тишина и засекретеност, но този път става патаклама, и то в доста оживената част на деня, към осем вечерта. Гонката завършва с обърнат на покрив автомобил с нарешетени стъкла и няколко трупа, включително и тежко ранения Стефан Деспотов, който по-късно умира в болницата. И там има няколко спорни експертизи. Поради факта, че едната се разминава с другата, а другата - с третата... НО В ПЪРВАТА ОТ ТЯХ СЕ ДОКЛАДВА, ЧЕ СМЪРТОНОСНИТЕ РАНИ СА ИЗСТРЕЛЯНИ ОТ ПИСТОЛЕТА НА Бойко Борисов. В ОСТАНАЛИТЕ ЕКСПЕРТИЗИ ТОВА Е ОПРОВЕРГАНО. НО ТОВА Е СИК! БОРЧЕСКА ГРУПИРОВКА. ТАМ ВСИЧКО СЕ СЛУЧВА! - КАКВО Е ВАШЕТО ОБЯСНЕНИЕ, ЧЕ ЧОВЕК, ФАКТОР В ТАКАВА ГРУПИРОВКА, СТИГНА ДО НАЙ-ВИСОКИТЯ ПОСТ В ДЪРЖАВАТА? - ТОЗИ ЧОВЕК Е КРЪВНО СВЪРЗАН С БКП. Той се оказа далечен кръвен роднина на Иван Славков. Това обяснява и защо охраняваше Тодор Живков. ВРЪЗКАТА Е ЧРЕЗ ген. Кирил Войнов. Родът на Бойко по майчина линия е Войнови. ТОВА ОБЯСНЯВА И ЗАЩО Бойко ПОСТЪПИ В ПОЖАРНИКАРСКИЯ ФАКУЛТЕТ. ЗАД НЕГО СТОИ МОЩНА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА. НЕКА НЕ ПОДЦЕНЯВАМЕ СИЛАТА НА КЛАНА Живков И ВЪОБЩЕ СИЛАТА НА БСП. НЕКА НЕ ПОДЦЕНЯВАМЕ И МЕЖДУНАРОДНИТЕ ВРЪЗКИ НА ПРИЯТЕЛКАТА МУ, КОИТО СА МНОГО СТАБИЛНИ.

Човека който го е писал е навътре в нещата. признавам.

В този доклад е посочена сметка в Белгийската банка, която беше съдружник на Цветелина Бориславова и в която сметка наличността е сто и осем милиарда долара. Казвам го, защото това е два пъти повече от богаствтото на Бил Гейтс. И се оказва, че от тази сметка са захранвани доста капиталовложения в Източна Европа, включително в България, и куп политически кариери, включително и тази на Бойко Борисов. Сметката се е водила на двама олигарси, но е била поставена под разпореждане на Руската централа банка. Документът е от 20 април 2009 год. под номер ВК 15 146. и е адресиран до (тогава президент) Дмитрий Медведев и Владимир Путин, тогава министър-председател. Това е руска специална работна група, разследваща висшите ешалони на властта, която е работила с Интерпол и други чужди служби. За това има три доклада. Но най-интересното за нас е сметка 4536281560 - 27 на тогавашната Белгийска кредитна банка, по-късно станала известна като Белгийска банково-застрахователна КВЦ груп, която става съдружник на Цветелина Бориславова. Та тази сметка е с наличност сто и осем милиарда долара. В руския доклад се говори за среща с директора на банката по това време Марко Скардю, който е потвърдил възможността срещу т.нар. сертификати, това са вид финансови инструменти, да бъдат отпуснати кредити за инвестиции в Източна Европа и Балканите, при условие че наблюдението и контролът над тях бъдат извършени от ръководителите на Централната банка на Русия...

Нека не подценяваме и трите доклада, които цитирам в края на книгата си. Единият доклад е на Интерпол, другият е на английските и американски служби, а третият е особено интересен и аз него съм цитирал. Той е до Путин от специално създадена работна група в Русия, която да разследва руските капиталовложения в чужбина.

Ivan Petrov

Браво е, Цеца Секса два пъти по-богат аот Бате Били. Що не ходиш да се гръмнеш. Ако искаш после ще разказваме, че те е гръмнал Бойко и ще си герой.

Чест и Почитания ! ...- в колкоЧаса Започваме ?

Дрън, дрън, дрън... Всеки може да си дрънка каквито глупости се въртят в тъпата му глава.

Колегата представи Сериозни Неща, Колега... - за Определени от които - Знам че СА Данни.

Кой е Деспотов? Деспотови са мафия в художествените среди (в смисъл: много е трудно да вземеш някоя поръка, ако и те я искат, пък са си така от "тод. живково" време). А ти как се сети за тоя случай (в смисъл роднина ли си?)

Излязъл сутринта с мисълта за печалба, сега лежи студен и разследват около него.дали е мислел,че днес му е последния ден?

Съжалявам само, че не са застреляли и втория.

Документалният труд на журналиста Григор Лилов, автор на още няколко книги, посветени на криминалния преход в България. - Държите вашата книга Тайният проект Бойко Борисов. За какво разказвате в нея? Какво не знаем за Бойко Борисов? - Книгата излезе през 2009 г., на 100-тния ден от новото правителство. Изчаках този период и всички глупости, които се свършиха през него. Например пиша за една въоръжена престрелка, започнала от "Зона Б-5" и завършила с няколко трупа на прелеза на трамвая на Цар Борис III в София. Всичко започва от един много известен апартамент в "Зона Б-5", който е една от най-важните явки на наркотрафика в България. И една от забележителностите на този апратамент е, че човек, като влезе вътре, вижда, че всичко е затрупано с какво?... С пачки валута. По дивани, кресла, пода... Аз не съм влизал там, но има хора, които са ми разказвали. - Кой е имал ключ от този апартамент? - Най-различни хора, повечето от тях днес не са между живите. - Можете ли да кажете имена? - Случаят се разиграва на 6 декември 1994 г. "Ипон" ТРЯБВА ДА ПОПРИТИСНЕ ЕДИН ОТ ГОЛЕМИТЕ НЕФТЕНИ ОПЕРАТОРИ И МУЛТИМИЛИОНЕР, вече покойник, Стефан Деспотов. Екшънът започва пред блока. Аз научих, че Даспотов Е БИЛ ОХРАНЯВАН ОТ ЗАСЕКРЕТЕНИ ФИРМИ НА СЛУЖБИТЕ И МВР, Т.Н. ФИРМИ ПОД ПРИКРИТИЕ, ПО-КОНКРЕТНО ЕДНА ОТ ТЯХ- БМВ (Безконтактни мултиплексорни вериги)!!!!! И какво се получава? ОТ ДРУГАТА СТРАНА Е СПЕЦОТРЯДЪТ НА МВР ЗА БОРБА С МАСОВИТЕ БЕЗРЕДИЦИ!?!?!?! ВЕЧЕ ИМАМЕ ДВА ОТБОРА НА МВР, КОИТО ИГРАЯТ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ - ЕДНИТЕ ОХРАНЯВАТ, ДРУГИТЕ ГИ ЗАЛАВЯТ!!!!! ТОГАВА Бойко Борисов УЧАВСТВА ЛИЧНО В ПРЕСТРЕЛКАТА СРЕЩУ Деспотов.

"Това е наложило полицаите да произведат изстрели със служебното си оръжие"....Че те и с личното си такова ли могат да стрелят?...

На мен ми прави силно впечатление един факт - че ПРЕСТЪПНИКЪТ Е ПОЛИЦАЙ, БИВШ ПОЛИЦАЙ!!! И че ... ИЗОБЩО НЕ ПРАВИ ПОВЕЧЕ ВПЕЧАТЛЕНИЕ НА НИКОГО В БЪЛГАРИЯ!?!?!?! И се сещам как, когато ставаше дума през годините за т.н. "борци" и "застрахователи", тоест за ОТГЛЕДАНИТЕ И ДЪРЖАНИ НА ОТЧЕТ, И ОРГАНИЗИРАНИТЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ СЛУЖБИ - МВР И ДС, И ОТДЕЛНИ ЧЕРВЕНИ "СТРАТЕЗИ" И ВЕЛМОЖИ ЛУМПЕНИ ОТ СРЕДИТЕ НА БИВШИТЕ СПОРТИСТИ И МИЛИЦИОНЕРИ, всички полицаи, политици, коментатори, анализатори и прочие пасмина ВСИЧКИТЕ НИ УБЕЖДАВАХА И ТВЪРДЯХА, ЧЕ - и сега внимавайте - ТЕЗИ СТАНАЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ И РЕЦИДИВИСТИ ЗАЩОТО ... ДЪРЖАВАТА СПРЯЛА ДА СЕ ГРИЖИ И НЕ СЕ ПОГРИЖИЛА ЗА ТЯХ И ТЕ ОСТАНАЛИ БЕЗ РАБОТА (като че ли някога са работили преди) И БЕЗ ПРЕХРАНА!?!?! И затова сега, в унисон с тези дълголетни обяснения искам само да оправдая човека - бившия полицай. Ами държавата е престанала да се грижи за него и да го храни, какво да прави човекът, гладен ли да стои, ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ЩЕ ХВАНЕ ПИСТОЛЕТА И ЩЕ ИДЕ ДА ОГРАБИ НЕЩО ИЛИ НЯКОГО!?!? И ако и когато някой се опита да му отнеме прехраната, няма по-логично нещо от света човекът да стреля по него, пък било то и колега!!!

Нещата са по-прости. Полицай. Корумпиран. Свикнал на висок стандарт. Знае как работи системата. Уволнен защото бърка в кацата с меда. Минава от другата страна. Трябва да си поддържа стандарта на живот.

Какво чудно има в станалото? Бившето ДС и спортните училища /които си бяха инкубатури на престъпници/ създадоха през така нареченият преход около 100 000 главореза които се научиха и свикнаха да живеят от бандитизъм. Сега може само да наблюдаваме екшъни наживо , без холивуудски актьори.

А какъв да е? То премиерът-мутра е бивш служител на МВР, ти полицая... Рибата мирише от Тиквата. Всички престъпления, обири, рекет, отвличания, изнудвания, кражби, измами, източване на ДДС, наркоразпространение и наркотрафик, проституция са дело на бивши или настоящи служители на вредната и паразитна престъпна формация МВР.

Какво предлагаш Станишев ли да ни управлява???? Спомни си наглите!!! Или Беров??? ВИС и СИК.???? Ти счупи тъпомера отвсякъде!!!!

Ами че то точно сега ВИС и СИК ни управляват, ако не си забелязал?Около кого е "гравитирал" сегашният ни политически елит?....

Доколкото разбирам от написаното, убития не е бивш полицай, ами е сътрудник на полицията след уволняването му или е бил полицай под прикритие. Нямам други обяснение.

Още един "специалист", по криминалистика ...

Предполагам се шегуваш. Защото в повечето случай с които съм се срещал са били сътрудници или полицаи под прикритие. Никой не ги закача. А ти може да си пишеш подигравателните изречения които повечето в България ги пишат, едни от незнание други умишлено.

В боколандия това е ежедневие. Браво тиквоне, браво Рапоне. Таз година премиер а следващата премиер. Евроатлантика ми той убавец.

Защо квичиш, бе дисьо?!Полицията се справи перфектно! Ако не бяха ги неутрализирали, пак щеше да грухтиш... Тъпанар!

И кво преди 3 години обрал банка, но е на свобода с двата си пищова?!? Това следва и добре, че той го е отнесъл.

Питай независимия съд!

кой беше на власт преди три години че не се сещам?

Ако беше прочел за брифинга на прокуратурата щеше да разбереш, че Ицо е излязъл през м. март от затвора, а другият - преди 2 седмици. Ако беше прочел и статията докрай, пак щеше да ти влезе в главата, че и двамата са с множество присъди

Pesh0

известен с прозвището Ицо Полицая и е бивш служител на МВР. Има много регистрации в МВР за различен вид престъпления. Полицай е престъпник , на дървашна заплата . Магистрат е висш престъпник на държавна заплата .