МВР предлага по-сурови санкции за пияните шофьори и за превишена скорост

8 точки от талона ще бъдат отнети на водачите, хванати с алкохол в кръвта от 0,5 до 0,8 промила, а между 0,8 до 1,2 се предвижда освен глоба и да се разделят с 12 контролни точки

Обратно в новината

Коментари - МВР предлага по-сурови санкции за пияните шофьори и за превишена скорост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

карат с отнети книжки, без книжки и съмнително взети книжки! Това няма да свърши работа! Осезаеми глоби ( над 500 лв за всеки 10 км/ч над позволената скорост) и конфискуване на автомобила за употребилите алкохол и/или наркотични вещества и отнемане на книжката завинаги. Стига с тия приблизителни работи, че пак ще се намерят продажници да отварят вратички и да ги измъкват, въпреки ,че по пътищата е наистина война.

Точките не работят. Глоби от 500лв нагоре и сваляне на номерата на момента до изплащането им. За по-сериозни нарушения спиране от движение за минимум 6 месеца и конфискация на МПСто и публична продан при отказ или забавяне на плащане.

ааа с тея точки НЕ такаа, хората ще останат без книжки а пияници роми и друсалки пак ще си карат като Е'деоти... превишаваш ограничение от 50км 12точки много бе а и лесно се превишава на едни междуселски пътища довчера ограниченията бяха 80км/ч нямаше знаци дори а скоро налепиха 60км /ч и крият камери се забавляват хората все пак бързат с 70 - 80км минават че работа ги чака а доскоро със толкова и се минаваше съвсем официално 2ро класен междуградски път с отбивки за селата говорим

Сефте... МВР от 30 години предлагат все едно и също, резултатите са нулеви. И няма как да са по-различни след като според официалната статистика на КАТ, жертвите в ПТП поради превишена скорост са около 1% от общия брой жертви. В ПТП поради алкохол/наркотици числата са подобни.

Правото да се кормува не е от категорията на неотменимите права. Следователно се отнема правото за определен период от време според тежеста на нарушението. и това тпрябва да е водещият принцип.

И 50 точки да го направят наказанието, докато има мой човек и вуйчо никакъв ефект няма да има.

Това само дебили с фуражки може да гонпредложат! Вината за 89%от инцидентите инпрестъпленията на пътя е на младите шофери които са амбицирани да се покажат и да използват шофирането за адреналин! Когато това е придружено с алкохол и наркотици става мармалад. Има и дърти гъзари със скъпите коли които също са в кюпа но те са малцинство. Накзанията за младите шофери трябва да са двойни, както и ГО да е много по скъпа! Само това ше има някакъв положителен ефект. А тия глупости са замазване на очите и повишаване на корупцията да лапат пачки катаджиите.

И това ако са завишени санкции.

От 12 на 18 точки се увеличава наказанието за превишаване на скоростта от 50 километра в час в населено място./ а население трябва ли да има ? или само табелата е достатъчна

Наказанията и сега са прекомерно завишени, трябва да бъдат намалени драстично. И това с талона да отпадне изобщо.

Бюджета да не изтъня че искате да ошушкате някои разсеян завалия. Те и сега са не симетрични спрямо заплатите.

Този разсеян завалия като убие детето ти щото разсеян ще смениш много бързо плочата !

Пари джигитите не ги плашат. Имат си много. Виж, ако се взима веднага процент от германската оценката на колата, друга работа. Караш кола за 230 бона, десет процента си е сериозна сума. Днес десет процента, утре двойно като превишиш. И колата се запорира докато се плати глобата. Но едва ли ще се предложи това решение, а още по малко пък да се приеме или приложи. Все пак сме в България. Не може да си на 23, без ден трудов стаж, да караш кола за триста бона и да не си платил 30 глоби.. да продължаваш да си джиткаш без проблеми, това го има само в приказките и у нас.

Нито пияните намалят нито фасовете по улиците. Решението е много просто. Дрегерте не са кой знае колко скъпи, тестовете за наркотици също. Кой е този нормален работодател дето ще иска да му работят пияни и дрогирани. Ами направете закон да се правят такива проверки и от работодателите при хващане на такива пращане на лаборатория и уволнение ако пробата е положителна.

за МВР ли става въпрос или за депутатите ?

Това са единствените нарушения за които реално милицията санкционира. За останалите се изискват повече усилия и не им се занимава. Шкембетата им пречат.

престанете с тия талони. Мой познат имаше 200 точки ама минус и си караше. А един ми смаза отзад колата имаше 29 регистрирани нарушения и си караше като пич. Предложение - вземат ти книжката, свалят ти номерата, шофьорът влиза в кауша и докато не плати не излиза.

Е то има толкова безработни и гладни, че с удоволствие ще влязат на топло поне зимата.

вервай си.

Трябва превенция ! След всяко такова нарушение - обществено полезен труд и проверочен !

точки значи??? пари, бе тъпани! пари! много и веднага! не платиш ли веднага, в кауша дорде платиш!

може и далаци и дробчета , а случайно да не си се срещал някой колега дето предпочита мозъци ?