МВР потвърди за двама мъже, жертви на наводненията, издирват се две жени

Реките са излезли от коритата си, разрушени са мостове при Ахтопол, Варвара и между новия и стария град на Царево. Два язовира преливат. Пътят Царево - Ахтопол е проходим, но Ахтопол - Синеморец - не

Обратно в новината

Коментари - МВР потвърди за двама мъже, жертви на наводненията, издирват се две жени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От какъв зор ще се метнеш в джипа и ще тръгнеш през преливаща вода??? За съжаление, ако бяха живи, до сега да са открити. В момента чакат да им се появят телата.

Стига с тез тъжни новини. Я разкажете как предприемачи радостно потриват ръце за възстановителни фондове, а политици - за комисионни.

В неделя минахме по този път. Къмпингите създава впечатление за катун. “Подпорната стена” под Сейнт Томас е заградена с крайпътни тараби и скрива красивата гледка към морето. Бог да прости загиналите хора, съболезнования на близките им.

Цитат: Два язовира преливат. Защо ли не са били изпуснати предварително? И пак ще им се размине!

Това правителство е импотентно.Остави хората безпомощни 1 денонощие.Тук трябваше да се мобилизират ресурсите на армията, а не да ги готвим за война в Украйна и да посрещаме и храним чужди армий у нас. Подавайте си оставката и дим да ви няма. Денков свари за новините да нареди да не се къпят в морето, да не пият вода и да се сберат доброволци с лопати. На това му се вика" След дъжд качулка"

Армия Армии Какво е "армий"? Химичен елемент? Древноримски пълководец?

Да забравя за потопа през август 1975 или 1976х. Валя цял ден и нощ, но нямаше нито коли в морето, нито палатки, нито каравани. Пиша за настоящия къмпинг Китен, тогава къмпинг КООП. После разбрахме, че армията е извадила всички къмпингуващи не само от този къмпинг, но и от всички къмпинги от Приморско до Китен. Тогава са влизали с БТР. Тогава р.Карагап се сля с морето. След като се оттегли водата хората събираха с чували кефал. Но нямаше тази показност, нямаше и жертви. А днес какво е, армия няма, държава също. Абсолютно безхаберие. Това е бози знак тези да си ходят. Оставка.

Абе, в Лозенец беше ли виличката на киротатков ??? Цццц Къде е Киро? Магарев подарил и понтонните мостове !!

И лопати подарил Киро....

До 1 седмица всичко ще е възстановено по морето. Това не са някакви селца в предбалкана, за да им трябват месеци да изчистят пътищата. Пътищата още днеска ще са разчистени и проходими. Виждате дори и че заявяват, че имали достатъчно техника и средства да разчистили всичко в най-кратки срокове. Двойният стандарт в действие с пълна сила.

Навофнения има навсякъде Италия Франция Исоания и тн.Стига мрънкахте.

Язовири още ще пускат, по важното е да има бедствия и пожари

МВР ОТКРИ НЕЩО КОЕТО Е ИЗВЕСТНО НО НЕ МОЖЕ ДА ОТКРИЕ ТЕЗИ КОИТО СА ИЗПУСНАЛИ БЕЗОТГОВОРНО ЯЗОВИРИТЕ. ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ДА НАЛИВАТ МАСЛО В ОГЪНЯ.

Антиваксърите пуснаха язовирите и стените

Обаче циганина си кара колелото и гледа къде какво желязо има.Гледай какво става после.

Жалко за загиналите хора. Природата винаги наказва за насилието над нея.

Търсете саботьорите които изпуснаха двата язовира.Там е разковничето. Подобни дъждове има всяка година по няколко пъти. Такава вълна може да стане само при изпускане на язовира. Умишлен саботаж от руснаците. Атаката към правителството е огромна и идва отвсякъде. Руснаците губят войната и панически искат да предизвикат граждански войни навсякъде...започвайки от Африка

Дойче Зеле съобщиха, че онзи ден привечер в района на язовирите е бил забелязан човек приличащ на Путин, в една ръка държал лопата, а в другата - кирка. А от джоба му стърчали гаечни ключове за развиване на шлюзовете!

Ами ето,значи ДАНС трябва да се самосезира и да хване руснаците. Ооооо,забравих...то ДАНС се контролира от руснаците Кво да кажа,очакват ни още "случайни" природни бедствия

Мислиш ли, че през последните години е излизал повече от 3 пъти на слънце?

Единствено ти си си загубил акъла.

Първо си пий хапчетата после пред компа

Кажете си че изпуснахте двата язовира, за да намалите напора на водата върху язовирните стени. Валя дъжд , и то много е ясно, обаче няма как да дойде такава вълна , на толкова обшитен фронт, с такава дълбочина , на скорост, само заради единия дъбд. Межди другото някой видя ли там специализирана техника, която да работи на място. Нишо подобни. Нямало мост. Военните имат понтонни мостове. Имжинерни войски до няколко часа могат да разпънат подобен мост. Ако ги ма де. Все оше ползваме каквото е останало от нак тошово време, друго го подаряваме и само рушим под лозунга евроценности. Кажете ми , вие там специализирана твхника на терен видяхте ли по репортажите?

Специализираната ни техника е в Украйна.

Как точно се прави издирване с граничен кратер? Пускат хората в кратера и ги търсят ли?

Съжалявам много за Царево. Беше добре устроенно градче на края на България, с хубав и поддържан център, с други дейности освен туризма, което не беше докарано като застрояване до изстъпленията на Китен и Приморско. Разбира се изключвам двета "перли" на дИмокрацията и бизнеса - кварталите Василико и другото призрачно, никога не завършено чудовище от бетонни скелети. След тоталното бетониране на крайбрежната БГ ивица и никаквите грижи за коритата на реките и некадърното управление на язовирите това са фактите - БГ инфраструктирата издържа 2 до 5 часа дъжд - след това настъпва потоп. Това се поватаря непрекъснато - отнво и отново във всички български обалсти. Впечатли ме вчера едно предаване по БГ телевизия (дали не беше Евроком). Когато гражданин каза, че министър Магарев е харизал и военните понтони на Зеленски и сега не може да бъде бърже свързан откъснатия от Света Ахтопол и околностите (три паднали моста), Джурналистката попита развълнувано дали дадените понтони не са стари и наистина ли ще свършат работа на Зеленски ?!

Обикновено при изключителни количества дъжд и при вече пълни язовири (още преди валежите са ги държали пълни), се налага изпускане на вода. Много вода. И стават белите.

Да, прав си. И точно това според мен се случи. Видях с очите си приливната вълна. На оазис в Лозенец. Но точна това е проблема, защо язовирите се държат пълни и се налага да ги изпускат точно когато и природата изиспва по 400 литра на кв. м. вода. Така излиза, че хора издавиха хора и причиниха огромни бедствия и разрушения. И не само на хората, а и на природата. Половината плаж на оазис е дупка. Огромен канал до морето откъдето се оттичаше водата.

100 л/кв.м. е било, само на едно място е измерено 130 л/кв.м. към Приморско. Разликата с 400 л/кв.м. е огромна, не си ИЗМИСЛЯЙТЕ "факти".

До .(нерегистриран). Ок, нека да е било 100 литра. Чух 400 литра по бтв, затова я написах. Но смисъла на написаното е че с изпускането на язовирите в неподходящо време, се нанесе огромна щета. И ако си прав, че са 100 литра, това още повече доказва, че причината не е природата, а човека.

Да не би да трябват БТР-и с "отпаднала необходимост" ????

Питай украинския агент назначен за военен министър от едно посолство !!

Преди години на къмпинг Нестинарите имаше гора,палатки,огромен плаж,а сега хотели,бетон и алчни,ненаситен престъпници.Хора,опопнете се,природата ще ни го върне тъпкано. Жалко ,че умират невинни !

не обичам да се вра в химически тоалетни, да се въргалям в пясък и да гледам увисналите бозки на Нина? Аман от къмпингари. Ако искаш да видиш истински презастрояване отскочи до испански и френски курорти. Макар, че и нашите сериозно се оляха и ако има как законово трябва да се съборят 2/3 от хотелите. В случая статията е за друго. Лека им пръст на хората.

Жалко за жертвите.Днешният Празник е помрачен,на фона на бедствието.Не намирам празнуване,на точно днешния ден,за уместно. Денят на Съединението-по-важна е солидарността с пострадалите,решенията на кризата там и действията за помощ.Словата на"висшестоящите",аз ги знам наизуст.

Нека сме наясно, мъжете не са жертви на наводнението. Жертви са на КОРУПЦИЯТА и МАФИЯТА, което управлява, не зависимо от цвят и име на партия, пък вие се дърляйте ППДБ ГЕРБ Възраждане БСП ДПС.... докато не го осъзнаете, няма да има промяна.

Не чух и не видях нито едно изказване или изява на военният и вътрешния министър? Ако греша ме поправете.

Ти пък. Единия му е важна само Украйна, а другия има избори да прави. Няма да се отвличат с незначителни неща.

Аз съм в Лозенец и това, което видях на 100% ми говори за ИЗПУСКАНЕ на огромно количество вода. Наблизо има 2 язовира и хората говорят, че са били частично изпуснати. Може язовирите да са от стратегическата сигурност на страната, но не лъжете (ако съм прав), че причина е само природата.

Баси ,тва е мн гадно.

Търся са закупя наводнен кошник ако може мерцедес или бмв може и ауди

Бай Тошу и куманисити са виновни чи засяваха гори, а седерастити ся ги секът.

Едва ли има по-неуспешна нация във волейбола от нас. Още през 1968 го доказахме !!! Когато на финала На СВЕТОВНОТО в София ВОДИХМЕ в тайбрека на Германия с 13 на 8 и загубихме с 15 на 13 !!!

какъв си "Човек", но тук ли му беше мястото? Засрами се. Има жертви. Марш в спортните новини или където щеш.

не беше 1968г., опитай пак

Едно време край Лозенец имаше малък къмпинг, насред гора. Къмпинга се казваше Оазис и през него минаваше рекичка. Преди, има няма 10 години, незнайно кой позволи да се изсече гората и да се вкара в тръба реката. Върху дерето вдигнаха висок комплекс по името на къмпинга - Оазис, като бетонните му стени изцяло препречват склона за да може максимално да се усвои целия залив. Днес това нещо е под вода. Не разбирам само, защо има очудени.

* учудени

Премиерът Молецов, отиде до Царево с 20 часа закъснение точно за директно включване в централните новини, нареди никой да не се къпе и си тръгна, за да изнася реч за Съединението утре, самопоканил се на честването в София, както се самопроизведе за академик по създаване на пяна и фейкове за победа на УСрайна !!!

Хаха забранени! Ела да видиш особено зимата колко камиони с трупи минават по пътя Царево-Бургас. Сече се поголовно и на никой не му пука, зелените активисти ги няма никакви, ама ако заря пуснеш на нова година реват като обезумели, че стресираш кучетата.

Бай Тошу и куманисити са виновни чи засяваха гори, а седерастити ся ги секът.

Защо се случва в природен парк Странджа, където дърводобива и земеделието са забранени от поне 20 години?

Зелените

В Странджа дърводобивът не е спрял от години. Има оголени участъци навътре в планината, да не се вижда много-много. В почивни дни камионите с дърва са един след друг.

Последно преди 6 години се отбих към Арапя, доплака ми се как са съсипали всичко от алчност и простотия.