Младеж е в кома след побой в Студентски град

24-годишен младеж е бил пребит жестоко пред заведение в Студентски град и се бори за живота си в "Пирогов", съобщиха от пресцентъра на болницата.

Обратно в новината

Коментари - Младеж е в кома след побой в Студентски град | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аззз

нищо необичайно за студентския град, това там е ежедневие, само кой не е живял там се впечатлява от такива новини, то какви други неща стават там, родителите ако знаеха.....

humfry

До следващата новина за студентски град и тогава отново ще си чешем езиците. А пък кучетата гладни няма да останат, я що пържола се разхожда по улиците, те поне не се придирчиви към възръстта на мръвката. За десерт се насладете на 13% по-скъпа електроенергия, 4.88% по-скъп газ и 2.7% по-скъпо парно, както разбира се и поскъпване на всички останали стоки и услуги.

Студентски град и кучетата са два от най-наболелите проблеми на София. Говорие се за парлама, уж се прави нещо, пак за да се замажат очите на хората. Нали щяхте да намалявате броя заведения, господа общинари? Ама ще ви секнат комисионните, подкупни чиновничета, скапани. Там е и "прословутото" 7 РПУ на пъпа на Студентски град, но полицаите са само странични наблюдатели на случващото, а и често покровители. Не че измествам въпроса за семейното възпитание и алкохолизмът на студентите. Но и институциите са тези, които трябва да сложат рамката и да засилят контрола.

Що ми се струва, че мургавките са много по-голям проблем и от двата, които спомена?

до кога ще търпим истъпленията на този самозабравил се бюст пред Българския Харвард ?!?!?!

Къде са сега майките, на които Маркс им е виновен, че синчагите им пият и се бият до зори!

Аз съм от много по-старото поколение. За мен са виновни основно родителите. Глави имат ли да мислят, че като плащат за сиикон, за разюздени абитуренстки вечери възпитават децата си абсолютно агресивно. Родител, който праща детето си да учи, при тези условия в студенски град би трябвало да му наеме частна квартира. Ще кажете скъпо е. А кой плаща тези непрекъснати запои?

Това не е никакъв Студентски град. Това е свърталище на дилъри, пияници, наркомани, проститутки и мутро-чалгаджии. Предлагам булдозерите да започнат денонощна работа. Докато остане една гола поляна...

ДА!ДА!Най доброто решение.

Аз съм от много по-старото поколение. За мен са виновни основно родителите. Глави имат ли да мислят, че като плащат за сиикон, за разюздени абитуренстки вечери възпитават децата си абсолютно агресивно. Родител, който праща детето си да учи, при тези условия в студенски град би трябвало да му наеме частна квартира. Ще кажете скъпо е. А кой плаща тези непрекъснати запои?

Неоспоримо вече е доказано че българина е изклюително агресивен човешки вид. Затова трябва да се промени изцяло наказателния кодекс на БГ относно физическата саморазправа. За да се изкорени жаланието за побой на себеподобни, според мен наказанията трябва да започват със затвор за 1 месец и глоба от 1000 лева за една плесница и да растат пропорцианолно. Случай като този да се третира като опит за предумишлено убийство с елемент на изклучителна жестокост и да се раздават максимални присъди. Иначе увеселителните заведния ще продължават да бъдат места за осакътяване на хора.

СЪГЛАСНА!

Не забравяй, че се иска не само закон, но и съд. А ние и съд си нямаме. Не че точно нямаме, но като е назначен от Гоце и Доган, е по-лошо от нямане - вреди. Проблемите са огромни! Ското пак прекарах с родителите на жена ми някой друг ден. Мога да споделя, че хората нямат намерение да се променят и могат да намислят всяка лъжа, за да се защитят такива, каквото са. А са си лъжливи и егоистични. На възраст 60 години западнярите тепърва почват да живеят, а нашите възрастни се качват на главите ни, включително чрез изборите, на които гласуват по рдонински или точно обратното на логиката - на инат. Тежко на нацията, която се е затъркаляла надолу от поне 6 десетилетия.

няма ли наи после някои да спре тези сбиваня и да се зтварят тези дискотеки те са свободни магазини за продаване на наркотик

гОСПОЖО фАНДЪКОВА, гОСПОДИН бОРИСОВ, след като се видя,че българската младеж,в частност студентите в Студентски град не могат да бъдат обуздани,питам:какво държавата и конкретно Вие,като управляващи сте направили? Не осъзнавате ли,че умират български деца?

Всеки ден по новините четем за побоища,убийства,катастрофи,нападения.Нещо не е наред в тая държава.При толкова много полицаи ,приблизително на 100 човека се пада по 1 полицай и такава престъпност за малка страна .За Студентски град,какво чакат властимащите,че не оправят проблема с кръчмите?На младите хора трябва да им се създаде подходяща среда за учение,а не да им залагат разни капани,кръчми ,алкохол,наркотици.В интернет доста е писано по въпроса.Като например "Студентски град-владение на мутри-с видео"Дано момчето се оправи.

Сигурно пак паметника ва Карл Маркс е виновен за поредния побой. Дайте да го махнем и всичко ще е окей, ще станеме българския Харвард.

не, но те са изпълнителната власт, която отговаря за вътрешното министерство и държат законодателната власт, която може да направи промени и да ограничи разпространението на такива дискотеки. В БГ има повече чалогтеки от кина, театри, библиотеки и галерии. Въпрос на приоритети...и да на Цветанов и Бойко е отговорността в последните 3 години и преди още 2 като кмет...

Навсякъде, където има риск от нарушаване на обществения ред има полиция. Какво още трябва да се случи пред чалготеките в студентския град, за да се мобилизират т.н. блюстители на реда за предотвратяване на подобни изцепки? Докога подчинените на Цветанов ще абдикират от изпълнението на задълженията си, за които получават заплати от данъците на хората?

не очаквай за смешните си заплати да работят. Това министерство трябва от 55хил души да стане 25 хил или 15хил., които да работят, а не да се мотат.

И какво - сега пак чалгата и комунистите ли са виновни ?

Боже, запази това дете!

ами стойте си по родните места бе! ко търсите у гето софия??? стойте си на село по градовете си и си бачакайте. малко по малко ще си стъпите на краката. не продавайте на софия нищо. те си имат търгашки фирми, те да им внасят лайняни домати и краставици от месо. вий си яжте истинското. един ден ще сте по-добре от колкото сега. ам сте лакоми за бързи пари, а?? те ви чакат мутрягите с листовките :))) в всяки голям магазин ви се предлагат от момите, само и само да клъвнете :) а после дупе да ви е яко!

Студенски град е едно подходящо място от където да се започне премахване на панелните гета. Гетото ражда гангстери и бандити. Отделно сегашните набори са на много ниско интелектуално равнище. София обира генетичната фира на цяла България. Съберете тази измет в един квартал, пък да видим как няма да има инциденти.

Докато не си ги възпитател и образователни, но училищна и предучилищна възраст!

!?!?!?

Извинявам се - писах от телефон: "Докато не си ги възпитате и образовате, но в училищна и предучилищна възраст."

Дано помогнат и на това дете да се върне към живота . А близките му трябва да си осигурят свободно време, търпение, здрави нерви и пари за да получава грижи момчето . В реанимацията има наблюдение , но след нея е .............

Проблемът въобще не е в чалга заведенията и в Студентски град. Пиене, наркотици, побоища и т.н. има в и около всякакви заведения и на всякакви места. Проблемът е в хората. Има такива, които винаги ще намерят как да направят някоя простотия, въпреки всички ограничения, наказания и прочие.

Аз кат ви казвам, че матриялът е лош, вие се сърдите

А майките на студентите ,се вторачиха в Карл Маркс

ДА, НАСИЛИЕ И ЖЕСТОКОСТ! ТОВА ДАВАТ ПО ТЕЛЕВИЗОРА ПО ВСИЧКИ 100 КАНАЛА, ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, РЕЦИДИВИСТИ, АПАШИ, ИЗВРАЩЕНИЯ, ТОВА Е ВЪЗПИТАНИЕ НА МЛАДЕЖТА. А В ТЕЗИ ЧАЛГОТЕКИ СРЕДНОЩНИ ДЕТО И ДРОГАТА СЕ ВИХРИ, РЕЗУЛТАТА Е ТОЗИ. ТОВА Е НАШАТА МЛАДЕЖ, БЪДЕЩЕТО НА ЛЮБИМОТО НИ ОТЕЧЕСТВО, ЧАЛГА, ДРОГА И АЛКОХОЛ. НАЛИ ЗАВЕДЕНИЯТА ЩЯХА ДА ЗАТВАРЯТ В 11 Ч.?????????

24-годишен младеж е бил пребит жестоко от паметника на Карл Маркс

Мдаа.... но първо незнайният войн му продал трева и пиратски дискове с лепа брена

Капитализмът при който живеем генерира ежедневно, ежечасно, ежеминутно само едно: НАСИЛИЕ и ЖЕСТОКОСТ. Що за общество е това, което не може да изнамери ресурс за да парира животинското у човека, което не знае как да организира хората в едно естествено за разумните същества БРАТСКО СЪЖИТЕЛСТВО! Не, капитализмът не може да бъде хуманен строй!

ами нали сега е много модерно да се твърди че животинското било по-ценно от човешкото.......................... кучезащитници, мизантропи, идеолози, религиозни течения - психопати дал Бог

аззз

ти можеш ли да предложиш по-добър строй?

Този подивял зъл изрод е само за място като Белене ..до живот . Да убиеш човек заради тъпия си адреналин ...как е раснал този човек, какво е ял, как е спал, как е възпитаван , къде е живял.Изроди мръсни...нямат свършване боклуците в тази държава.

Може пък някой дебат по академични новаторски въпроси да се е проточил, да е пхрераснал в гавга и след това в сбиване.

е сигурно статуята на Маркс в УНСС е виновна уважаеми тъпаци

махаите дискотеките от там!!!!!!!

май по-добре (и по-лесно) е да махнат ВУЗовете. То и без това от тях голяма файда няма. После чалготеките сами ще се редуцират.

От прочетеното не става ясно дали братята са студенти или просто клиенти, но дано момчето оживее.Остава обаче въпроса що за студентски град е това!Кое точно му е студентското?Изобщо трябва ли хората да бъдат подлъгвани да пращат децата си във ВУЗ, с цената на лишения и сериозни разходи само и само да се получи някаква си диплома,която обикновено е без грам покритие?Струпването на много безработни и безхаберни млади пришълци на едно място, изпълнено предимно с нощни заведения ми напомня за случая от дискотеката, при който загинаха стъпкани съвсем невинни деца.Само аз ли виждам аналогията? Има ли критичен брой жертви, едва след достигането на който, обществото обръща внимание на даден инцидент?

Точно такива коментарчета целят тези манипулативни статии. Не е този въпроса, който сте задала! Има много други конкертни въпроси, които остават и не са засегнати от материала. А който иска нека си напише отделен материал за студенстски град и там ги бистрете тия клишета. Стадо офци :)

До кога ще пребиват децата ни? Крайно време е управляващите да решат въпроса със студентски град или ако не искат да си ходят.

Ама какви ги говорите, бе?! Кой ги пребива?! Извънземните ли?! Кой знае и твоето дете какво е...

Подкрепям, беззаконие цари в цялата държава, а ЦВ.Цв. само се хвали по ТВ-то какви големи добрини ги е изсрал!!!

Добре бе, като ви е виновна София, зашо тогава идвате да учите / работите тук? Защо не учите / работите по родните си места или в близките големи градове? Ама не, драпате да дойдете тука, а една част пристигат заедно с каруцарския си манталите, а после София и софиянци сме ви виновни!? Че преди 20-25 години София беше тих, чист и подреден град. Сега е ужас, но не благодарение на софиянците. Моля да бъда разбран правилно. Нямам нищо против хората от провинцията, имам приятели на много места в България. Против селяндурския манталитет съм, който манталитет няма нищо общо с това къде е роден човек, а с възпитанието, което е получил.

Преместете университетите в малки населени места и ще ходим там да учим. Ако мислиш че на някой му се чака 2 часа в задръстване, за да отиде на лекции, яко се лъжеш..

Защо вместо "ние" да ги местим, не вземете "вие" да си основете направо нови?! Или викаш, то на готово е по-лесно и по-бързо?!!

Ози, преди 25 години не само София, а и още 30 български града бяха чисти, тихи, цивилизовани и перспективни. Не се яжте едни други на географски принцип - смешно е. РАзстояниета между основните градове са по-малки отколкото между крайн квартали в Ню Йорк, а по брой сме 6 пъти по-малко, същевременно сме много пъти по-еднкви чисто генетично. Е как може да има нещо единно като нщйоркчанин, а да няма такова като българин. Замислете се и мирясайте!

Към управляващите:Поне преместете Пирогов в студенския град- по-бързо ще се оказва бърза помощ на пострадалите.

Че то в Афганистан и Ирак по-малко жертви даваме.Какъв е този студентски град бе ,хора?

Читавото прави струва намира пари и бега в Европата или в САЩ да учи. Тука ако имаш диплома и връзки, нещата са ти в кърпа вързани. Ако си партийно верен и Калинка успяваш.Немаш спирачки. Пък ако си и игралива очаквате бляскава кариера.

Ей, цървул сплескан, ти правиш ли въобще разлика между софиянец и столичанин?! Като се опитваш да се правиш на по-умен от колкото си, поне се опитай да научиш значението на думите, които се използваш!

всеки олигофрен студент Пари да има, качеството не ни интересува . Който има акъл - учи в Европа

нема ли наи после кои да сложи ред в този град . колко хора требва още да пострадат.......

Електората трябва да се държи примитивен иначе може да намери изходи от treadmill-а на българската демокрация. Студентски град никога няма да се промени, защото той нарочно е направен такъв..Невинаги целта е само печалба на кеш.. в случая е осакатяване и развращаване на бъдещата интелигенция.

Такива сме си ги родили и възпитали - да си ги гледаме, без да мрънкаме! Те са най-доброто от нас.

Ужас, имам чувството, че хорта вече са претръпнали и го приемат за нормално това дето се случва вече почти ежедневно в Студ. град. Смо че чета коментарите и не ми е ясно, как пак го обърнахте всичко това на софиянци и провинция и софиянци и селяни... Аз съм учил в Студентски град в близкото минало и мога да кажа, че по това време (когат започва ваканцията) в студенски град се изпразва на половина (повечето студенти си отиват) и в заведенията идват предимно софиянци или столичани или там както им викате...

Първи стъпки на катапултиралото уногундурско отроче в Студентски град : За него: 1. Да намери къде да ''блъска'',тренира ММА , да си купува бидони със боклуци за мускули,и инженкций с анаболи. 2. Да се интегрира в група,която да го пази от култивиране. 3. С групата да открият себеподобни от другият пол с който да мултиплицират любимият познат модел на живот от ''родното място''(Пищиковци или Пърчевица) За нея : Да установи контакти със себеподобни ''ефирни'' създания ,от който д аполучи информация къде да намери спонсор за важни неща като ''цици'' ,''ботокс'',''солариум'',''лазерна епилация'' и парцали с актуални дИсенчИта,както жартиери и поне чифт обувки с прозрачен ток. България на уногундурите!!!

Нито анаболите, нито ММА помагат, като ти извадят нож...спомни си какво стана с Багата. Имам приятел който беше 3 години охрана в Строежа..ако знаете този човек какви истории ми е разказвал, няма да си подадете носа в тая кръчма.. Само стискайте палци някои дрогиран изверг да не ви се нагледа нощем по баровете, че ви е спукана работата..

Точно така е! Обаче проблема идва от родителите. Те са главните виновници за ставащото. Имам колеги в университета, които са от малки населени места и са много готини, земни и нормални хора. Значи причината не е в селото а във възпитанието. И наистина 60-70 % от студентите в момента не знаят защо са в университета и при тия занижени критерии пак не успяват да минат по-напред. След кратък анализ се оказва, че около 30 % са на място - останалите са плява и именно те са тия, които ходят да се правят на уногундури. Да вземем УНСС - около 15000 студента от тях плява са около 10 000. Като сметнеш и техническия, Лесото и другите цифрата става застрашителна. И това са все уногундури!!!

Хареса ми начина, покойто си описал ситуацията.

Най-тъжното е, че момчето бере душа в момента. Значи това не мога да го разбера. Аз също съм ходил в Студ. град и преди 15 години и сега. Да наистина няма нищо общо със студентски град такъв какъвто трябва да бъде, но къде им е ъкъла на тея деца (и техните родители) ? Толкова ли няма някой родител, роднина, колега от университета да ги предупреди да не се правят на мъже? Отиват на диско да си прекарат готино, като видят, че нещата стават на зле - ми тръгни си . Другата седмица пак ще има дискотека. На всеки е ясно, че винаги ще има някой по-голям и по-силен от теб.

балтов бе наркопроизводител /на дребно/ и пласьор..обаче го използваха за протести...някак си гнусно е такъв да бъде цитиран . студ град трябва да бъде само з а студенти без чалготеки и всякакви кръчми.

Не беше нужно да пишеш, че си селянин - то си личи. Такива като теб са злобарите, биячите, престъпниците с мътните погледи, които ежедневно ни съсипват.

За да се нарича това място студентски град отново там трябва да бъдат затворени 90% от кръчмите да да бъдат превърнати в библиотеки и спортни зали.

Една голяма част от т.нар. "учащи се" просто не знаят какво правят в различните унивеситети. Те не учат, а пребивават във ВУЗ със смътната идея един ден да получат някаква диплома, като знаят, че тя няма да им върши никаква работа, тъй като те нищо, ама нищичко не знаят по специалността си. Тази безпереспективност кара младите хора от различните ВУЗ-ве да се отдават на пиянство, дрога, разюздан секс и невероятен мързел.

Точно така. В момента пак съм студент и мога да потвърдя, че поне половината от колегите ми изобщо не знаят какво правят в университета. Проблема всъщност е много явен- бюджета на университетите е вързан със самия студент. Затова е логично да приемат колкото се може повече. И измислени специалности съществуват само и само да се запишат при тях. Един асистент си го каза много точно веднъж - който иска "слаб" четири да си дава книжката!!! Ако отвържат бюджета от студента гледай какво става - 60-70% отпадат още първата година!!!

Сигурно и ти не можеш да отговориш защо ПАК си студент.

Да бъдат задържани извършителите. Цветанов какво става къде са арестите. Всяка дискотека има камери, защо още няма задържани. МВР вместо да бият хората о Орлов мост да прибират отрепките от Студентски. Има и пряк свидетел на нападението.