Инцидентът е станал пред дискотека в центъра на Студентски град около 3.30 ч., предаде БНР.

24-годишният Борис Киряков и брат му са били в заведението. Нападнати са, когато излезли на паркинга. По данни на полицията двете момчета са имали конфликт и преди това в заведението заради момичета. Според свидетелските показания на брата обаче нападателите са били непознати. Той е с по-леки наранявания.

Борис обаче е пострадал тежко и е транспортиран от Бърза помощ до Института за спешна медицинска помощ "Пирогов". Приет е в Клиниката по неврохирургия в кома, с тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота.

„Предстои още веднъж да се оцени състоянието на момчето и да вземем решение за евентуална бъдеща операция”, каза проф. Стефан Габровски, цитиран от пресцентъра на болницата.

От МВР съобщиха, че до момента няма задържани.

На 5 декември 2008 година 20-годишният студент по медицина Стоян Балтов беше пребит до смърт пред дискотека “Амнезия“ в Студентския град. В средата на ноември м.г. по време на поредното заседание в съда по делото за убийството му, свидетелят Светозар Михайлов заяви, че побоите били нещо нормално и не впечатлявали жителите в Студентски град.