Километрични задръствания на магистралите ”Тракия” и ”Хемус”

20-километрова колона от автомобили се образува на АМ "Тракия" днес заради 2 верижни катастрофи край Пазарджик, дъжда и ремонти. На "Хемус" имаше 12 км опашка.

Обратно в новината

Коментари - Километрични задръствания на магистралите ”Тракия” и ”Хемус” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де, какво става? Преди години, 5-6, не беше така. Пак имаше някакъв трафик ама не беше толкова брутален. Колите ли се увеличиха драстично - всеки българин с кола, или пътищата изчезват???

Стана модерно да се пътува. Едва ли не е задължително има ли повече почивка да се ходи някъде. Управниците ( притежаващи хотели )се стараят да има големи почивки па макар и с отработване.Това е - модерни времена.

Ама и питаш. По-малко бяха провинциалистите в София. С всяка изминала година провинцията се премества все повече в София...

На магистрала Хемус имаше създаднеа организация за движение в две ленти в посока Варна, но никой не го проумяваше това , всеки се буташе в една лента и поради тази причина се стигна до задръствания. Не си спомням дали в някоя новинарска емисия, някой се сети да го каже това на хората за да знаят и да са информирани, че така ще бъде организирано движението. Аз лично го прочетох в ДИР и знаех, че ще е така. В понеделник същата организация ще е в посока София и ако се спазва няма да има задръстване. Весели празници!

Всеки празник едни и същи новини и едни и същи коментари. Всички като луди се юрват да пътуват, а малцина без възможността да го направят започват да убиждат на "селяни". Ами да хората преселили се от провинцията в София искат да се приберат по родните места. Така е и в обетованата Америка. Тръгват да пътуват обаче и всички Софиянци с възможности. Туризъм братче! Само вижте колко коли преминават границата. Ами вътрешния туризъм. Аз за това не обичам да пътувам точно на празник. Една седмица по късно е по-спокойно и по пътищата и по курортите и е по-евтино. Не можеш да упрекваш обаче провинциалиста че иска да работи в София. За една и съща работа в София се плаща поне двойно. А да кажат "Софиянците" защо те продавайки в някоя баничарница трябва да взимат повече от инженер или учител от провициално градче. Нещо по-умни ли са или по-красиви? Софийските бизнесмени с крадените пари узорпираха дори туризма в цялата страна и лишиха местното население от поминък. Ще кажете това е естествен процес. Ами и меграцията към София е естествен процес. Стига кореняците столичани са си мислели че са най-големите тарикати и само на тях им се пада на баницата мекото. Иначе малоумници по пътищата много - и софиянци и провинциалисти. Някои от най-софиянците в този форум сигурно не са били родени преди '90-та , но трябва да знаят че гаменското поведение по пътищата тогава беше патент точно на колите с регистрация Сф, С и А. После поведението им беше копирано отпровинциалистите.

Имах нещастието да пътувам от София за Пазарджик.3 часа и малко.Единственните органи бяха на разклона за Лозен и проверяваха Тировете и едни след ремонта на моста който тъжно си седяха в колата гушнали хранилката понеже с 15 км средна скорост няма кой да глобиш.Кой е регулирал не знам.Явно са им дали невидими униформи!За една бройка да съм участник в карамболата с 5 автомобила!Извадих късмет.Колони от китни селяни в това гадно време се надпреварваха да се докажат.За БМВ в канавката след Вакарел никой не писа.Аквапланинга не прощава на колите за дрифт!Защо след като е намазана с мед тази София на стоят тук или като си отидат по родните села с кола със Софийски номер не си останат там да развият региона не знам???Пиша безпристрастно.В момента в който премахнаха Софийското жителство успешно емигрирах.За 10 те дена който съм тук разбрах колко богат на диалекти е нашият език роден и то в София.Чудно!

Пълни глупости, днес минах от там по това време и беше не повече от 4-5 км колоната ... някой пак си измисля новини

софиянци са си в софия няма кой знае какви задрьствания потока е делничен и нормален

кой ги измисля тези задрьствания, някой си прави пиар

Кореняците -софиянци са добри в две неща: да подстригват косите и да возят с такситата си гостите на столицата. За сериозна работа не стават.

Явно ти е такава средата, познавам много хора, които от поколения са в София, всичките са с добре платени професии и нито парадират с произхода си, нито имат нещо против останалите нормални хора, независимо от къде са.

Имах късмета да мина час преди катастрофите и въпреки това висях 20 минути докато мина виадукта в ремонт. Ако знаците започваха километър преди стеснението и лентите постепенно се ограничаваха до една щеше да се минава в пъти по-бързо. Полиция не видях, може да са се появили след катастрофите. Изчетох много коментари за София и провинцията и искам да ви кажа само едно - една шепа народ сме и се топим, вместо да сме единни и да си помагаме сме тръгнали да обсъждаме на кой дядо му от кое село е.

100% си прав!!! Поздравления за позицията, има нужда от повече такова мислене!

При пропускливост от 21 000 автомобила на денонощие за АМ "Хемус", как умниците искат за 3-4 часа да минат два пъти по толкова коли и то без задръствания?????? Отгоре на това има и ремонти.

С организация! Извини се бе!

Хахаха, каква организация бе лумпен. Ходи в районното, вземи стоп палка и униформа и оди да организираш...като си такъв голям организатор.

Софиянците си отиват по градовете, и най-голямото село остава пусто :D

Няколко хиляди тъпи данъкоплатци не се вслушаха в предупрежденията да не тръгват по едно и също време. Прост, прост народ...

Щото не направи график ,,умнико,,!

Да, за разлика от тебе си избирам алтернативни маршрути и стигам по-бързо, отколкото тебе. Като ти се клеца на опашката, на връщане в понеделник пак от там мини...

Нямаме полицаи, а п*тки в нашата държава, всеки си караше както иска в аварийната и на никой не му пука

Проблема е липсваща организация, останалото са последствия. Липсва държава! Докога?!

ПОМООООООООЩ! Мойте турбо селянджъри - нещът да се пръждосат:( От сутринта са се наквасили........викат....... псуват....... дъни чалга....... А-М-А-Н!!! Само едно нещо може да се каже в случая: ЧИБА, СЕЛЯНДУРИ! ЧИБА!

Не се разбира откъде чиба. От твоето село в друго ли?

И ти си селянин не забравяй че повече от половината ви квартали в София са били села и са се присъединили към идеалния център на СЕЛО софия. Софиянците са една шепа останали така, че не говори много че си личи че си от село Овча купел или от дружба или от някои от другите селски квартали

РЕДНЕКС - отиват да поркат шльокавица и слушат чалга по селата а софиянци ще си отдъхнат от селянията!

Селяндурите се емнаха по родните си места ... Най-хубава е София по празниците!

Най-големите селяндури си останаха в софия.

Хайде и ти на село и не се връщай, удушихте ни миризливци.

В София по празниците остават само тези селяни, които просто няма къде да си отидат. По-добре да си стоят в тесните панелки и да тръбят, че са софиянци. :D

От 80000 полицаи не се намериха 5 свободни да изпратят, за да помогнат на няколко хиляди данъкоплатци. Днес на Тракия 15 км ги пътувахме 2 часа и кьорав полицай нямаше. Явно изпратените са чакали в засада по обходните пътища за "кво правим ся. Нещастна държава.

Няма ли депутати на ДПС - няма полиция!

Няколко хиляди тъпи данъкоплатци не послушаха съветите да не тръгват по едно и също време. Сами да се сърдят на себе си.

Вие съветите за предприети действия ли ги отчитате!? :))))

Селяндури сбогом и не се завръщайте в София. За 20 години 1 милион селяндури дойдоха и все с претенции и все политици да ни управляват. Аре газ и да ви нема, гледайте само да не се изпопребиете по пътищата с това селско каране, селтици!

Граждани в софия никога не е имало няма и да има. Преди да стане столица софия е било едно прашно шопско село. Всички кореняци тогава са били селяндури. Всички поколения след тях са същите. И понеже за нищо не ставате повечето сте вмирисани таксиджии и продавачки в мола. Както ти казах "селяните" са ви построили и университет, за да ви налеят малко акъл. Безуспешно...

Шопе, не е баш така. За последният четвърт век в София се изръси ужасна селяния. Прости, нагли, потни селяндури и всичките ужасно умни и с претенции като теб да ни учат.

Отивайте си по селата и не се връщайте в София. Направо рай в момента.

Е кой ще ти плаща наем за тъпия панел, благодарение, на който живееш?

Задръствания имаше по магистралите, не само заради големия трафик, а и защото много тарикати караха в аварийната лента, сигурно защото те бързат повече от другите...

Юрна се селянията.

да са прай на 'гражданя' у форума!

В Германия /и не само/ на ден, има десетки инфо - бюлетини за задръствания по безбройните им магистрали. Подчертавам, че тази информация се приравнява, като нещо, подобно на метереологичната прогноза. В България е водеща новина по всички телевизии и сайтове.

Така е. Всеки гледа от собствената си камбанарийка. Като няма с какво друго да грабнат вниманието на слушателите и на зрителите ще повтарят ено и също за да си пълнят времето за емисия.

До Кор-софиянците, нежелаещи селяци, селяндури и агрооператори да им се мотаят из столицата: И в Амер е така- където е работата - там са и хората. Вие създадохте ли БИЗНЕС на хората от село да си стоят там и да не ви пречат? Претендирате за изтънчени маниери, но колко завода построи БГ в Сев/зап или Юго/зап БГ през последните 25 год. колко големи месокомбината са открити или БГтабаци?- "0" Софийското спокойствие не идва даром, за него трябва да се борите. Използвйте интелекта си за създаване на работни места по селата и малките градове и ще сте рахат.А Юниверситетите са в Соф, фондове, фондациики и нищо не сте прихванали. И не са ли ваши търговските фирми внасящи ПВЦ-домати и други зеленчукобразни боклуци от Турция и разоряващи БГ селския производител. Изобщо има ли БГ някаква стратегия за развитието на народа си? Най ми хареса това, че вече децата до Трети клас щели да учат смятане до 20, понеже циганетата не могли да усвоят материала и се а-социалирали. Затова останалите деца трябвало да ги изчакват и те да си останат тъпунгерчета хахаха.

То ще кажеш, че 'роден' в София с баща от Станкето и майка от Бучене е като да се родиш в кралския Лисей и живял 30 години във Версай. За тъпотата и претенциите на тия 'кореняци' мога да ти разказвам цял ден!

Колко са кореняците софиянци? Като при Освобождението в София са живеели към 20 000 души, от които 2/3 турци, цигани и евреи?

Граждани в софия никога не е имало няма и да има. Преди да стане столица софия е било едно прашно шопско село. Всички кореняци тогава са били селяндури. Всички поколения след тях са същите. И понеже за нищо не ставате повечето сте вмирисани таксиджии и продавачки в мола. Както ти казах "селяните" са ви построили и университет, за да ви налеят малко акъл. Безуспешно...

Нема да ти казвам каква драма настана в един друг форум като го написах . . . .

Абе селтик, кой ти е длъжен да ти създава бизнес? То за да правиш бизнес трябва акъл и образование. Нямаш ли ги си за никъде, вече не е като едно време да крадеш, всичко от ткзс-то откраднахте. :)

"Причината за задръстването е лошото време и ремонтите." - истината е, че: куцо, кьораво и сакато се качило на автомобил и е пълно с джигити, които не могат да шофират. Всеки бърза и се прави на велик!!! Аман от тапанари по българските пътища!

не си съвсем прав, единици са тези, които карат прекалено бързо. редовно пътувам по тракия и карам с макс 130 км, много рядко някой ме изпреварва, всички са си в дясно и спокойни. 10 коли с тарикати да е имало в аварийната и напълно достатъчно да се спретне задръстване и катастрофа

Затова си седя в къщи и си щракам с пръсти!!!

Ми щото клавиатурата ти остана на Позитано и няма кво друго да щтракаш. Явно не плащат много, много ми се струва . . . .

шефче

нЕ бе меееееен, просто агънцето, което ми дадоха от Позитано, не е много удобно да се пренася!!!

Селяни и селяндури, От София и от провиницията, от градове и села. Свикнете с мисълта, че по пътищата има и други автомобили, освен вашите. Съобразявайте се с другите. Ако има задръстване - чакате! БМВ, Мерцедес и черен джиБ не гарантират безопасно прелитане над всички останали, нито осигуряват предимство, както повечето от собствениците им си мислят. И последно! Да знаете, че и новите автомобили ги правят с мигачи, които могат и поотделно да се вклюват - за ляо и за дясно! ДОРИ И ФОЛКСФАГЕНИТЕ!

Не се връщайте! Стойте си НА Враца!

А дано АМА НАДАЛИ!

Като ви е тъпкано в София идете на село да гледате крави. Никой не ви държи на сила в мизерния ви град.

Новите пътища и магистрали генерират трафик. Ако са много повече и стигат до всякъде в държавата, столицата ще се изпразни и няма да е такава лудница. В Западна Европа всяка Събота е като в България Великден. Никой не се оплаква и си седи в 10-20 км задръствания насред нищото. Там трафика е толкова силен, че а натиснеш рязко спирачка след време ще се образува задръстване, с километри. А тук ремонти, катастрофи, дъжд, Великден и пак мрънкате.

лъжа и измама... Задръстването към Пловдив е заради ремонта.

Сите СЕЛИНДЖЪР обратно към корените си по селата! В София ще си диша няколко дни свободно.

Кореняци, защо си продадохте наследствените жилища и земи на селяни? Защо им давате под наем апартаментите си? Или тези, които ви плащат не тъпканица? БТВ Селяни са ви построили Софийския университе. Истината е, че без селяните вие си оставате просто едни дървени шопи.

magit@abv.bg

Ако някой търси апартамент да наеме, имам два близо до автогарата на около 200 метра

Ало - демагог - София не може да побере цяла България. Селското стопанство запада, защото селската челяд се бута в София. А кой ще гледа крави, кой ще сади домати и това е работа - не може всички по панелките и тесните офиси. Оставете офисите на нас гражданите ...

Качественот население на България свършва до тунелите "Траянова врата". След тях започва материалът. Тези, дето се изживяват като столичани, са основно с корени от шопските села. "Качественото" население в София е от т.нар. провинция. Не е нужно висше образование и мастити професори, за да го проумеете това. Но...когато човек няма реална основа за самочувствие, той си търси "външни" белези, за да си създаде такова.

По време на задръствания ви препоръчвам да се движите по магистрала Хемус с ТРАБАНТ-най-великия тестван от мен автомобил на всички времена-национален автомобил за бедни робове.Веднъж на зима кат карах на въпросната магистрала гледам баварците боксуват хахахахаха а тръби тръбиииииииииииииии и пърка право напред кеффффффффффффф:))))

Ми то за туй вали четири дни без да спира то толкоз коли колко сега селяните стовариха в София не е имало в историята на столицата ни.Строя им нива на пътищата щото софианци не могат сутрин да идат на работа навреме зарад придошлите селяндурчета с колите си.То за селянина колата е като жената трябва да го ебеш инак не дава.

Като искате да ходите за уикенда на село да копате в калните дворове ще киснете в магистралата и още как и ще ви вали дъжд.Кат ви се допика и доака няма де да го направите туй освен ако си нямате подвижни тоалетни.Така е кат искате да сте европейци и да карате западни брички стойте си с часове по МАГИСТРАЛИТЕ СЕЛЯНДУРИ!

Не е добра рганизация за заобикалянето на ремонта на виадукта.

Жестоко е като засилиш BMQW-нцето и изтряскаш един зверски дрифт в центъра на софето всичко живо се нас.ра от ш,убе наоколо .

т'ва Q да не се чете :)

magit@abv.bg

BMW дори не става за пърделник

Жестоко е да качиш 18 годишна девойка, да се правиш с БиИмВету на мъж и да я разбиеш в някоя стена. Това си е обикновена простотия!

Кореняци, защо си продадохте наследствените жилища и земи на селяни? Защо им давате под наем апартаментите си? Или тези, които ви плащат не тъпканица? БТВ Селяни са ви построили Софийския университе. Истината е, че без селяните вие си оставате просто едни дървени шопи.

Някои хора избиват комплекси, наричайки пътуващите в провинцията селяни. Такива хейтъри са типични представители на българската малоумщина. На тях им казвам следното: Нямате си представа какво удоволствие е да отидеш на почивка в някое българско село където са родени родителите ви или техните родители, спомняйки си ученическите ваканции прекарани там. Не знам дали някои "кореняк" софиянци знаят за какво става въпрос. Да си пийнеш ракийката на двора, независимо в какво състояние ви е къщата. Не е нужно да е някакъв палат с модерни дограми - напротив, може и да е стара "колибка"- важното е, че е НА СЕЛО. Някои ще ме разберат на 100% каква ми е мисълта, други не. Определено, вторите са на губещата страна.

Описахте една идилия...Никой нормален човек не се кефи да е заврян в апартамент. Но то и тия завряните ходят по селата на хората, не разбирам в случая какво са се размърморили...Всеки иска море, чист въздух и еко зеленчуци, само дето това го няма на Витоша

Магистрала Тракия с която се стига до Бургас за 2.5 часа !!!

Да пратят спешно Бойко да им направи втора магистрална отсечка за Великден

за 2.5 часа ако си малоумник с 30-годишно BMW

За 1 50 мин с БМВ на 5 години.....дано има повече магистрали!

Само 2 пъти като минеш на кръст през София става ясно, че градът е строен без мисъл и представлява Голям хаос съставен от много малки хаосчета. Такива са били и много други европейски градове, но те са оправени.Чикаго 1880 г е изгоряло цялото и холандски инж го е проектирал наново. Букурещ 1/4 е съборен от Чаушеску и строен наново. Само че амер печтат пари и крадат от целия свят , което не е привилигия за колониални народи като БГ. БГ няма възможност да събори градовете и да ги строи наново с акъл, пропускателна способност и ПАРКИНГИ. Остава единствено да направи подземни паркинги под блоковете и в междублоковото пространство , като за всеки апартамент-1 парко място.Само подземни тунели могат да облекчат движението. Това трябваше да стане заедно с прокопаването на метрото. Гай Ганю плаща на Президент да ходи на ЮгоСеверния полюс, за други ненужни неща но се бута като коч в тесните соф улички.ФъФ Фалшивите БГ Юниверсити има ненужни специалности,а наука-ПАРКИРАНЕ няма. Ами тъпчете се кат'сте рогачи.Соф улици са проектирани за каруци и явно това харесва на обитателите.

Причините за това са накратко следните: 1/ Визията на властта след 1944 г. столицата да стане едновременно административен, пролетарски(т.е. работнически, което означава промишлен) и културен център на държавата. Да обаче тези неща се взаимоизключват и с годините става ясно за какво недоразумение става дума. Днешните хора сме потърпевши на това виждане (което е плод разбира се на идеологически тежнения и липса на визия за перспектива и бъдеще на града). 2/ Кварталите като Младост и Люлинс са били първоначално с друг проект (по-човешки), обаче се намесват виждания на разни тесногръди и пр. люде, които с мотива за икономии са допринесли за сегашното малоумие на тези райони. Човек като се разхожда из тях и живее в тях няма как да не стигне до извода, че тези квартали са правени (т.е. планирани) като че ли от някого , който мрази хората. Защото това не може да бъде среда за нормално възпроизводство, живеене и отглеждане на нормално поколение. Но макар и бавно нещата може би ще се оправят и се вижда тенденция в тази посока. Трябва обаче отсега да се мисли какво ще се прави след 20 г. с панелните жилища , които тогава ще навършват 60-70 г., а и повече, за да се извърши преход с мин. сътресения от социален и финансов аспект.

Софиянци си отиват в родните си села. Иначе ни наричат "цървули".

Пич, не съм ти бил телеграма да идваш! Без теб и тия като теб ни беше несравнимо по- добре. Но не! Съдрахте се 90- та година и се домогнахте до св.София. Ех, Бабан София! И какво? Обърнахте града на катун, а сега ревете! Ми, вървете си, БЕ!

В цяла Западна Европа в предпразничните дни има задръствания . А по време на самите празници , магистралите са натоварени с трафик. Според мен, това че и у нас има трафик, а на някои места се получават километрични опашки е сигурен признак, че живеем нелошо.

един от малкото нормални коментари...Българите се оплакват като за последно, а не разбират, че си живеят царски..Радвайте се бе хора, че можете да пътувате, че имате семейства, че знаете как да се забавлявате...Ужас направо, може ли толкова негативизъм:(

софиянци се прибират по родните места. лошото е , че и пътищата са ни едни...

ех, добре че след 160 коментара се намери ти да оргиналничиш

Сигурен съм, че Ото Скорцени е инвалид - нищожеството мрази, всеки и всичко.

не е инвалид, самотен нещастник е...

Е,може и да не е инвалид но никога не е късно да стане :))))))))))

До таз дет се хвали, че живее в Чикаго: Хехехе. Ами всички нюйоркчани не пропускат случая да се подиграят с чигагци и да ги обиждат с епитетети като селяни, селяци и селяндури-кънтри-сайт пиипъл, гуфипипул ...Сигурно работиш като робиня на ливинг и те пускат на 2 седмици веднъж за 12 часа да идеш да слушаш как пиян поп Грую пее на Октън-Дес Плейн. Или се редиш в АЛДИ зад някой дебел черняк със задник 2 квадратни метра и ако пръдне ще ти демоделира фейса. Самият факт, че се подиграваш на БГ показва каква БАШ СЕЛЯНДУРКА си останала макар да живееш на Кларк/Дивижън. Или се буташ в дървено скърцащо блокче с хлебарки,мишки и мексиканци или миризливи индийци на Фостър/Кимбал. Пази боже сляпо да прогледа.

Малко се измести темата и отиде в битовото устройване на хората в села,градове и столица ! На мене специално никак не ми е приятно да работя и живея в София, но... При нас работа няма! Порутено е всичко, което бе построено и работеше до 1989 год. Обикновено,зад разграбването на предприятията,заводите,АПК и ТКЗС стои поне по един от тъй наречените "софиянци"! На тях трябва да благодарим за сегашното ни състояние! И за това,че къщите ни се порутват и са обирани от оня етнос с особеностите... Пък и се оплаквате,че сме дошли да си вадим хляба в големия и смрадлив град,който е потънал в корупция и дрога !

Няма да се карате кой селянин - кой селянин софиянец !!! Сега ще ви обрисувам картинката с няколко думи ! 1. Субекта - да го наречем за кратко Бай Ганьо - преставител на най интелигентната , най даровитата нация на света - която всички тайни общества имат за цел номер едно на затрият - чете в дира че има задръстване по магистралата ! 2. Бай Ганьо и особено ганьовица първо не "верват" второ нямат търпение да се наплскат с прасето на село и Ганя пали голфа 3. Бай Ганьо освен че е преставител на най интелигетнтата , най най нация в света и прочие е разбира се най големия шофьор щото разбираш ли е карал ЗИЛ в казармата ... 4. "Туй АБС тук гуми са за слабите шофьори " всичко е у водачоооо - реве Бай Ганя и лети по магистралата към заветното парче докато в ретро автомобила гърми я Преси , я Деси , я Неси а ганьовица чете "Блясък" за новини около Николата и Валери 5. ОПАААААААА - БУУУММММ Бай Ганя 1 удря Бай Ганя 2 ....Бай Ганя 3 който се различава по това че има фурашка идва и затваря магистралата за 30 минути за да помисли кой ли пък е виновен !!! Та те така...

ха ххаахаааа мнооооогооо вярно