ГЕРБ ревизира реформата на Бъчварова в МВР

Да бъдат запазени 20-те заплати, получавани при напускане на МВР, като се въведе и стъпаловиден принцип на обезщетение, предлагат депутати от ГЕРБ.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ ревизира реформата на Бъчварова в МВР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шефовете на МВР не разбраха ли, че и Господ е против реформата? Когато се зададе някакво разглеждане на ЗИДЗМВР става някъде взрив. Просто трябва да се спре с приемането на това недосоче на г-жа бидонова. А както е тръгнало взривовете вървят на изток!

през мврето оставете.. ква реклама а? сичкато мафия ша са напикае.

Основният проблем е че огромна част от служителите на МВР по дух са си останали милиционери. И не само това - независмо кой е на власт те си обичат БСП-то. Колко пъти протестираха при БСП, а? Нито веднаж. А УЖ СА ДЕПОЛИТИЗИРАНИ. Основната маса кадри в МВР и службите се набира от мързеливци, които не щат да бачкат. Стоят си на държавната заплата (която никак не е малка), закотвили са се на топлите си (и игурни) местенца и чакат да дойде времето за пенсия. Да си получат 20-те заплати и по живо по здраво кой откъде е. кави резултати са постигнали, грижат ли се за гражданите - никой не го интересува. Милиционерите ( защото това не са полицаи) са много петимни да се правят на големи началници пред редовите граждани. Но в момента когато попаднат на някоя мутра или високопоставен политик стават по-ниски от тревата. Ето това е основата на пълната порнография на родното МВР. И на корупцията. Пак много им се дава. Никой не маха "чантаджиите". Корупцията по ГКПП-тата все едно че не съществува. И т.н. Който иска да бъд еполицай - ОК. А който иска да стачкува - да отиде да бачка в частния сектор. Там да го видя аз колко е ербап.

че нема да има кой да им плаща пенсиите ако не опазят фермата... упсс.. каква ферма?

Хей, тъпак, ти по прозниците си вкъщи нали, а питаш ли полицаите къде са

Хей, тъпак, ти по прозниците си вкъщи нали, а питаш ли полицаите къде са и при БСП имаше много протести, тогава бе най големия, вземи и се образовай малко

може да наричаш баща си , сина си и дядо си , всичко друго е обида на обществено място , за което си има и санкции - нали знаеш . Боли ме оная работа къде си бил на празниците - правова държава сме, ако ще и на Марс да си ходил все ми е тая !

требе да дават по 20 заплати най накрая отпуска 2х20 дена застраховка ясна и да ГУБИ СИЧКО ако нарушел е законя. тъка..младите ша корумпирват а старото кадро шъ трае и по зле ша е за хората. що тъй прават наопъкито..ни знам. и що са сагласяват полисаите пак тъй....ни знаят ли как ша са поправя посли туй?

да купува бракувана пужарна кола и да ми плащат кат спасявам ората и кащите им? вий ни сте ли мичтали да ставате на пожарникари?

полицията беше бащински загрижена за Очите. Ходете и чакайте 20 заплати пред стаята му в болницата. Не ви дреме за данъкоплатците, а смучете от тях. Засрамете се.

С намаляване драстично на обещетението ли ще мотивирате служителите ? Нали НЯМАШЕ ДА ПИПАТЕ 20-ТЕ ЗАПЛАТИ? !!! ЩО ТАКА БЕ СВЕТИ БОЙКО? ЩО ЛЪЖЕТЕ? ааааа верно бе той като генерал си взе същите пари сега за другите простосмъртни служители на МВР не може... БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ ВЪРНИ получените пари като обещетение до предвидените нива дето ги предлагате ...Може и пък да ви повярвам после - иначе поредните лъжци , а Цв.ЦВ. твоите пари от МВР кога ще върнеш?

за полицаите, които стачкуват и нарушават закона и ни съветват да викаме полиция??? Депутатчетата осъзнайте се!!!

като щата на полицията се удвои, а престъпността не намалява, за какво трябва да плащаме? Да вземат да си плащат осигуровките тея храненици и да забравят за 10-15-20 заплати. Населението намалява, полицията също трябва да намалява.

скоро няма да има нито 20, нито 2 заплати, просто няма да има кой да ги плаща.

Един вид: "Пременил се Илия, погледнал се, пак в тия". Царе сме на правенето на нищо, но с много шум и напъни. Нямам думи!

Хайде всички социолог. агенции да направят едно допитване "доволни ли са хората от полицията". Освен това, медиите също правят подобни питанки. Всичко да се обобщи и тогава да се реши, да се дават, или не пари.

Ей бастун, кой и в коя държава си "обича" полицията бе? Никой никъде по света, защото всеки по презумпция обича да не се съобразява със законите, да не бъде наказван и прочее. Що не видиш какви са социологическите проучвания за политиците през всичките 27 години демокрация. Те са законодателната власт, а полицията е изпълнителна, което значи-изпълняват това, което им е наредено! А канапи като теб освен да плюят по форумите, друго не умеят да вършат!

тъпаци - що за речник, не ви ли учат в полицейските школички на нормален език? Откъде това самочувствие да ругаеш всички , дето трябва да бачкат и да ти изкарват заплатите, осигуровките и здравните вноски? С вас и без вас все тая, по-добре с по-малко и без това файда никаква , само прахосвате на хората парите!

Не държавата трябва да дава на милиционерите обезщетение, а милиционерите трябва да внесат в бюджета обезщетение за данъкоплатците затова, че цял живот са паразитирали на техен гръб, мързелували са по кабинети и патрулки и са измисляли какви ли не постановки за да не регистрират жалбите на гражданите.

С това мислене и тази полиция ти е много!

да измислят всякакви дивотии през свободното си време (когато са на работа) и всякакви схеми за да си докарат допълнителни приходи- примерите за връзки с престъпноста са достатъчно мнооого!

А търговското предприятие остава. По-голяма глупост от това няма. Всички лични данни отиват в търговското предприятие, което ще бъде на загуба още от самото си начало, защото населението намалява. Може да бъде на печалба ако на всеки 5 години се издават нови документи за самоличност.

Какъв е този смях - 5 заплати за 10 години стаж, та то по Кодекс на труда за и над 10 години се дават 6 заплати.

Тюфлеците, които единствено охраняват престъпните дупеклати и мангусти, ще се пенсионират с 20 заплати ,платени от данъкоплатците, за които тия шопари нищо не правят!

Цял живот им плащаме, накрая накуп и много! И като пенсионери - айде в частния охранителен бизнес! Къде го дават така бе? При това, със съмнително средно образование. Кяакво става? Държава на какво сме?

Защо необлагаеми. А осигуровките, кой ще им ги заплаща. А работещите полковници пенсионери в МВР и МО 15 % на пенсия и заплата в бюджета. Да дойдат в частния сектор.

От кога учителите освен еднолични търговци ,станаха и лъжци.Какво не вземат е по точния въпрос?Пари за облекло всяка година,частни уроци необлагаеми с никакъв данък,безплатни екскурзии на гърба на родителите,отпуск по 3м.,никаква заинтерисованост резултатите от матурите го показват.Полицай и учител са еднакви ,само искат ,а нищо не дават.Права,права....а правата на всички останали какви са?Да работят за тези търтии.

След престрелката в "Разсадника", настана времето за да се помисли и за пост социалното интегриране на пенсионираните, напусналите и изгонените полицаи. Ексцесиите се дължат не на финансовото обезпечаване, а на професионалната деформация от ОТНЕТАТА ИМ ВЛАСТ. И това е, "мисия невъзможна".

Ехаааа! Сега Цурко ще "реформира" и МВР, след като Цурка обяви от Пекин, че "вече имаме реформирана съдебна система";о)))) "При срещата си с председателя на Постоянния комитет на Пекинския градски народен съвет на Пекинското събрание на народните представители Ду Дъин Цецка Цачева е казала, че в България има политическа стабилност, страната има реформирана съдебна система, данъчните условия, които предоставя, са много добри и има отлично подготвени млади специалисти, които биха отговорили на очакванията на инвеститорите", съобщи пресцентърът на Народното събрание." Боже! С коя да се прекръстя?!;(((

С една дума, едно голямо НИЩО е тази ,,реформа".

Ами идеята за "реформа на МВР" се свежда до това с колко заплати да се пенсионират ченгетата! Щото всичко останало в МВР - качеството на работата им, борба с битова и т.н. престъпност, организация, техническо обезпечаване - си е наред;)

Някой да не би да е вярвал управляващите гадини да отрежат клона, на който седят? Все пак тяхната полиция ги пази. За разлика от обикновения човек.

Firi

Това да важи САМО И ЕДИНСТВЕНО за патрулиращите полицаи и криминалните инспектори. хората с директен контакт с утайката на обществото и работещи при всекидневен риск за живота си. Обаче е пълно с АДМИНИСТРАТИВНИ длъжности където риска е не по-голям от седене у дома пред телевизора- даже е по-малък понеже от вътн имат въоръжена охрана, а рядко някой краде от сграда на МВР. е на тия за чи обезщетения?Примерно на главния секретар на МВР за кво му е обезщетение? Ходи с охрана, зима голема заплата за чиновническа работа.

10% си прав. Но никой не е станал главен секретар от първата си година на служба. Никой не е седнал на бюро от първия си работен ден. И до сега никой с 10 години стаж не е вземал по 20 заплати. А обезщетение вземат още много длъжности/хора/ ама за тях не се говори. Учители, общински служители, администрация по всички министерства и т.н. И последно пооправи си правописа.

Милиционер, никой учител не взима нищо (за съжаление). но всеки учител има два пъти повече право на това. Правописник мизерен.