90 000 лични карти с изтекъл срок

Около 90 000 лични карти със срок до май 2010 година все още не са подменени и са с изтекъл срок на валидност, съобщават от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - 90 000 лични карти с изтекъл срок | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ОТКЪДЕ НАКЪДЕ ЩЕ МЕ ГЛОБЯВАТ ЗА ДОКУМЕНТ КОЙТО СЪМ СИ КУПИЛ? АКО ДЪРЖАВАТА МИ ГО Е ДАЛА СЪС СРОК НА ГОДНОСТ И НЕ СЪМ ГО ВЪРНАЛ ....ДА ПОДЛЕЖА НА ГЛОБА, НО КАК ? ТАКА ? нещо закупено от мен и му е изтекъл срока ЩЕ БЪБА ГЛОБЕН ЗАЩОТО НЕ СЪМ ГО ВЪРНАЛ НА МВР, МИ ТОВА Е ПЪЛЕН ПАРАДОКС - ВСЕ ЕДНО ДА КУПЯ МЛЯКО ОТ СУПЕРА И КАТО МУ ИЗТЕЧЕ СРОКА НА ГОДНОСТ ДА МЕ ГЛОБЯТ, ЧЕ НЕ СЪМ ГО ВЪРНАЛ, НО МЕЖДО ДРУТОТО СЪМ ДЛЪЖЕН ДА СИ КУПЯ НОВО !!!!!!!!!!!!

Вероятно тези 90 хил. човека с изтекли лични карти са собственици на френски или японски подобия на автомобили, които не палят и не се движат заради студа и затова собствениците им не могат да си сменят документите. Нека от МВР проявят разбиране и за такива индивиди срока да се удължи до пролетта, когато колите им може би ще запалят. Задължително да си носят и талона на колата - за да се види, че е френска или японска - това ще послужи като извинение !

По начина ти на разсъждение ти явно си собственик на немска кола, но за да бъдем по-точни VW, и още по-точни - Голф-3, и най-точни - с пернишка или кюстендилска регистрация (а може и благоевградска)!!! МНООО СИ ТЪП САШЕ!!!

Действително големи проблеми и неуредици създаде МВР със смяна на личните карти. През 2000 година имаше график - аз трябваше да си сменя документите през месец юни. Защо сега не се създаде график, та всеки да си направи сметката и да не си губи времето?

Има още хора със зелените паспорти. :) Тях Мвр-то трябва да апелира да си направят стари лични карти и след това нови.

Аз си ги смених още когато на Михов му напечатаха първия нов паспорт. Е на мене ми издадоха старите варианти обаче съответно с валидност 10 и 5 години. Така избегнах сегашните катаклизми.

Да бе да - само личната карта важала в БГ - по банки, моб. оператори вадя паспорта , малко се пулят ,ама бързо ги скастрям . Като ги питам - паспорта не е ли документ за самоличност , то остава и да не е щом в цял свят пътувам с него

тия дето пишат горните глупости и тия дето им ги предоставят да отидат пред шесто районно в софия и тогава да говорят. вчера имаше между 50 и 100 човека

тройната коалиция МВР - Сиеменс - Каппелен ни докара тази беля. Каппелен печаташе паспортите преди Сиеменс, и двете фирми хранят плеада от чиновници в МВР. За Каппелен не се знае нищо почти, фирма с неизвестен генезис. Свързана с Виена и парите на О.Дойнов. Парите от документите потъват във виенски банки.

Интересно защо трябва да се връщат изтеклите паспорти? В UK като си извадиш нов, стария ти го пробиват на перфоратор и ти го дават (платил си го ,твой си е).

е държава а БГ е територия ...схващаш ли ...с рая в територията...

ото си прост българин и като такъв по-добре си стой в ЮК. Стгласно българското законодателство личните карти са сосбтвеност на държавата. Съгласно английското може да не е така. Това достатъчен отговорл и ти е?

ми то и тука е така бе Мичо, ай стига с таз Англия- Мичо в UK, цирк буш...

Днес отидох да си подам документите в Люлинското МВР и отново опашка и изнервени хора чакащи на студа. През лятото два пъти чаках на жегите и се отказвах. Всичко това се прави да ни влудят и да си вземат глобите. То от къде другаде пари освен от глоби, такси и данъци. Нормална държава ли е това? Дъщеря ми живее в Белгия и когато трябваше да си смени паспорта получи официално писмо с посочена дата, час и списък с документи които и трябват. Никога няма да ги стигнем!!!

Аз си смених картата за 1 час и си ч взех за 10 минути. Законът е за това да се спазва, ако не искате лични карти - не си ги вадете, но ако закъснеете - ще си плащате глобите. Хазната трябва да се пълни и за да не е от моя джоб, не закъснявам при смяна на документи. А на вас кой ви е крив, че си клатихте краката 6 месеца и не се сетихте...

насраня герберя да не цапат форума...смехуран!!!!

В системата на МВР каква длъжност заемаш? Или ти лащат да си клатиш краката пред лаптопа, с по 13 заплати, без здравните ти осигуровки към НОИ?

А е нормално МВР да плати компенсации за безумните опашки и лоша организация,но ето че няма да плаща,а ще глобява...но да си спомним за казуса ''Топлофикация''и да не коментираме,никой не ни е виновен,че не сме емиграли

добър ти час!

Да задам въпрос на умниците в МВР - ако имаш валиден паспорт и живееш в чужбина , за какво ти е лична карта ? Даже и в БГ - нали новите шоф. книжки и паспорти са документи за самоличност ?!!Тогава за какво ти е лична карта ? Давам пример - наемодателя ми в Лондон беше български турчин , който е с валиден паспорт , но личната си карта отдавна я е загубил някъде и хич не го и интересува даже за нея .

Ако искаш някога да се върнеш в БГ ще ти трябва задължително ЛК, тя е документа, който важи тук.

само дето той нее май като гледам.... луд

Абе момче, какви ги говориш - от септември съм в БГ , в началото си правих експерименти по банки, мобилни оператори - показвам си паспорта ,а те като папагали - нямате ли лична карта ?Аз ги поглеждах ухилено и ги питах , паспорта не е ли документ за самоличност , те естествено се съгласяваха с мен !!! Така ,че уважаеми граждани - документи за самоличност в БГ са : нова шоф. книжка , паспорт и лична карта !

Kak? идат празници хазната трябва да се напълни нали? с какво иначе ще купят скъпи подаръци като например NOKIA VERTU ;)))

Заради неуредиците на МВР много хора не бях физически в състояние да си подменят картите. Сега същото МВР ги изнудва да стоят с часове по студа-нещо което наблюдавах днес пред общината.

Няма нищо вярно, в съобщението,че няма опашки.В V-то РПУ опашките са както през лятото,с тази разлика,че пред входа не са си изчистили снега и е поледица.Спестяването от заплати за допълнителни служители ще е отново на наш гръб. 12-ти път се опитвамд да подам заявление и след 4 часово чакане се отказвам.