МВР готви законови промени заради ръст на автокражбите

Проект за промяна в Наказателния кодекс, която касае автокражбите, подготвят от МВР, съобщиха от ведомството днес на пресконференция.

Обратно в новината

Коментари - МВР готви законови промени заради ръст на автокражбите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Dura lex, sed lex в нашенски превод: Мафиотски закон, но закон - става дума за мафиотската законова формулировка за кражба на МПС --- ПРОТИВОЗАКОННО ОТНЕМАНЕ НА МПС , или това изобщо не е кражба ....

В Б-я всичко е забатачено нарочно. по същия начин не пожелаха да оправят бизнеса със скрап. Да сте чули наши цигани да "берат" желязо на Запад. Не, защото няма как да го пласират. Изкупвателните пунктове за скрап на Запад са под постоянен контрол от полицията и жестоки глоби. Но не и в Б-я.

берат берат и ако знаеш колко пари изкарват ум ще ти зайде и понеже запада май ти е далече иди до съседна гърция да видиш за какво става въпрос

Всички крадци работят с патрулките! За по лъскавите коли дават на полицайте по 1000 лв за ескорт до екраниран или подземен гараж ! В нашата махала всички знаем кои крадат коли ...често на кафето полицайте като видят колите на някой от крадците слизат от патрулките да си говорят...и така си е от край време

полицаИте, някоИ, първо се ограмоти малко селяк..

всеки началник в ОНОВА ведомство, което тормози обикновенните хора за чистачки, винетки и т.н. играе с автомафията. Това е общественоизвестен факт, няма глобен чорбаджия за нищо, въпреки че карат както си искат, спират където си искат, случва се да блъснат когото си искат и накрая нищо, по-чисти от детска сълза..

Решение, Всички автокъщи да се задължат да имат изградено 24 ч. видеонаблюдение свързано на мониторинг към някой надежден мониторинг център. Входове, боксове, складове. Запис на видеоинформацията със записващо устройство 24 ч. Имат пара, а и не е скъпо оборудването. С читава техника.

Спрете се да крадете ,че вече няма къде да слагам авточастите.

Малоумниците от МВР и Парламента в действие!!! Доколкото съм запознат коли се крадат от БАНДИТИ, а не от АВТОКЪЩИ и АВТОМОРГИ!!! Пак ще вържем каруцата пред коня!!!

Откраднатите коли ги носят в АВТОМОРГИТЕ. Секне ли им бизнеса, няма къде да пласират откраднатото и крадците.

Забранете автомобилите и няма да има какво да се краде , егати логиката.

Абе кауни полицейски! Като се хвалите, че 25% от колите са били намерени, защо ни спестявате, че са намерени от застрахователите с монтираните GPS системи. Тоест вие абсолютно нищо не сте намерили, защото работите в комбина с автомафията!

Проектът предвижда и по-строг контрол на получаването на частите и документацията им. Абе идиоти, вземете променете НК, като отмените разпоредбите на чл.346 за противозаконното отнемане на кола. Значи според НК , кражба на кола е когато докажеш , че са ти отнели веща/колата/ с цел присвояване, акогато е отнета с цел ползване се наричало противозаконно отнемане. И всички автоджамбази се измъкват с термина взел колата за да я ползва.

Само големи наказания за тези КРАЖБИ,а не отнемания....

Аз лично от дълго време се спирам да си купя по-нова и скъпа кола точно заради кражбите. Докараха ни да не искаме по-хубави коли :(.

И аз така правя карам една одрънкана кола която на нищо не прилича крадците чак ги е страх да я откраднат защото не се знае къде ще ги остави.

според мен МВР трябва да обърне по-сериозно внимание на руските гастрольори и такива от бившите републики. Който му стиска да стреля с РПГ ще крадне без проблем. С това улеснено издаване на визи ще си вкараме таралеж в гащите.

То и винетки се крадат напоследък след 40% им увеличение , та готвят ли МВР арест на Лили Винетката защото винетки се крадат заради това ,че няма Дневни винетки ако имаше няма да се крадат . Днес отново бях от София до Перник ако имаше Еднодневна бих си купил а сега плащам за нещо което няма да използувам 6 дни .

Ако, не могат да регистрират в КАТ откраднатите коли, няма защо да ги крадат и ще има спад, а не нарастване на кражбите. Съветниците на Бъчварова трябва да й го кажат, ако могат да го схванат, де , защото е много-о-о сложно.Нали трябва да има профилактика, превенция,премахване на причините и условията, бе тъпанари.

С колите нищо не става, ама мен ме е страх да си купя винетка,че ще остана без предно стъкло.Моля, за съвет!

Време е за електронната винетка - хем не се плаща за печат, хем не ти седи на стъклото.КАТ си проверява по база данни, а ако има грешка, закупуването се доказва с касовата бележка!Така е в Унгария.Много съм доволен от метода.

ТО такава беше идеята и с плащането на данъка. Миналата година ставаше, ама иди се пробвай сега. Искат хартиен данък защото някой им искал да правят копие от бележката. е тогава за ко да го плащам он-лине след като пак трябва да се редя на опашки за бележка с мокър печат?

Така е и в "изостанало" Мароко.

Лепиш я с плюмка на предното стъкло докато пътуваш.После си я вземаш.

Лепи плътно до уплътнението на прозореца!

Ми под винетката напиши бележка, че при проверка винетката важи само с касовата, бележка, ЕГН-то, регистрационния номер, пластмасовото фолио с което е купена (на него има баркод), кръщелно (там са изписани имената на родителите), диплома за мин. средно образование. Така тези които ще искат да я притежават ще знаят , че е безсмислена без тези атрибути. И си освети бележката, за да може да се вижда нощем и постави пред чистачките едни очила за близко виждане. Не давам гаранция, че всичко това помага. Може би ще трябват и други съвети.

Аз ще си купя винетка през април когато всички крадци са се снабдили с винетки.

В четвъртък и петък... Ето колко мъдри законотворци имаме. Ясно е, че хората искат само да отидат някъде за уикенда. После ще заредят резервоара догоре и ще върнат колата. А който се е опитал да ги оклевети - ще си плати.

и то драстична защото е срамота да не могат да се осъдят хора многократно хващани на местопрестъпление или дори возещи се в откраднатия автомобил заради пропуски в закона. като не знаете как вижте при румънците как е и вземете свършете нещо за обществото.

Ако тия от Перник със 117-те откраднати двигателя са на свобода,значи всичко е ала бала!

Тия от Софийско и началника им,които трябва да ловят крадци на коли не стават за нищо.За нищо!

АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МИ ОБЯСНИ АДЕКВАТНО - ПОВТАРЯМ АДЕКВАТНО - ЗА КАКВО НИ Е ТАЗИ ПОЛИЦИЯ - ОСВЕН ДА Я ХРАНТУТИ МЕ БИХ БИЛ МНОГО БЛАГОДАРЕН . ПП. Бойко-Бойко - една работа както трябва не можеш да направиш - нито полиция нито пътища (визирам Монтана) .

Определено м-р Бъчварова и околните не знаят за какво става дума! Във автоморгите отиват откраднатите бараки, лъскавите се пререгистрират в КАТ и им се взимат хубави пари. Част от тях заминават за арабите , Русия и Украйна.

Чудя ти се защо мислиш , че една бивша секретарка може да разбира от полицейска работа .

ЗАТВОР-ДА. ДРУГО НЕЩО- ТРЯБВА ДА СЕ ПОВЛИЯЕ И НА РАЗКРИВАЕМОСТТА ЧРЕЗ СИСТЕМА НА ЗАПЛАЩАНЕ ЗА ПОЛИЦАЙТЕ.ОПРЕДЕЛЯ СЕ ЗАПЛАТА БАЗА ЗА 80% РАЗКРИВАЕМОСТ И ДОБАВКА ОТ 2% ЗА ВСЕКИ % НАД 80% т,е за 100%разкриваемост се получава 40% увеличение на заплатите. Но при неизпълнение на разкриваемост 80% на всеки % неизпълнение се намалява заплатата база с 1%,като това не трябва да бъде повече от 20%. това трябва да се отчита по области на тримесечие. Тази система трябва да касае пряко ангажираните полицай. САМО ЗАТВОР И ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ ЩЕ РЕШАТ ТОЗИ ПРОБЛЕМ. НО.....САМО ,АКО МАФИЯТА В ТОЗИ БИЗНЕС РЕШИ ДА СЕ САМОУНИЩОЖИ?????????? ВСЕКИ %

не пипаите този вид бизнес!тои дава хляб на много хора и семеиства останали да живеят във европеиска българия!

Какво пшравим с измамите от този бизнес? Нима не страдат други които имат семейства?

Това в Румъния се води опит и му лепват 3 години ефективно.Вече не влизат в колите за да стоят на топло.

Ако крарецът е в колата а тя е на място-не я кара и каже че е влязал на топло не могат да му направят нищо.Ако го хванат в движение и той каже че искал само да се придвижи до някъде също нищо по закон не могат да му направят.Трябва промяна на закона.

Динков, послушай дядо! Противозаконно отнемане има, когато някой ти задигне колата без твое разрешение, повози се и я изостави някъде. Когато ти задигнат колата,префасонират я , регистрират в КАТ и я легализират, като чужда собственост, вече е кражба.Но не се сърди, те и прокурорите не могат да го схванат, защото са си взели дипломи от ЮЗУ,Варненски свободен, Карнобат, Подуене и т.н

Моята има електрошок на седалката. Ще му изпържа топките.

Ти внимавай да не се прецака седалищната ти система и да мине в режим на автоматично включване при сядане;о)

Не се коси

АВТОМОРГИТЕ държат крадените коли! Цели или на части, всичко е крадено там. Почнете от тях.

Според шведското законодателство шибането без презерватив е нападение. В момента Асанч го искат дословно по този .

На мястото на точката имаше знак за параграф.

Защо в последно време апашите се активираха? Нали съдружници с управляващите? Нещо не можем да отбележим спад на престъпността и убийствата?!?

DIDA

Укритите данъци от автокъщи, сервизи, автомивки, фризьорски салони и пр. годишно възлиза на около 4,5 МИЛИАРДА ЛЕВА! Държавата това го знае прекрасно, но се спотайва. Защо ли???

"Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски обясни, че 25% от колите са намерени." Това са колите откраднати от пишлемета, за да се повозят и след това изоставени на някой паркинг. Другите които се вземат от професионалисти, потъват за родната полиция в дън земя.

Е значи не са намерени, а изоставени. Всъщност намерени изоставени. От тях колко са върнати и колко от собствениците са желали да ги имат отново? Аз ако някой пушач ми я е мърлял, няма да искам да я имам отново или бих я минал на пароструйка от вътре.

Дори да са намерени - има ли след това заловени, осъдени и излежаващи наказания за тия автокражби. Май няма както винаги.

Общо през миналата година в страната са били извършени 3640 кражби на автомобили, което със 7% повече спрямо 2014 г., съобщиха БНР и БТА

Лично Борисов ходи по тъмни доби да краде колите.

Те най-добре първо да погнат милиционерите, които участват в кражбите :)

за разлика от напукани спирачни маркучи, луфтове по кормилна уредба,спукани стъкла, грайфери на гуми и стотина други подробности които не пречат на возилото да мине преглед, платения данък е най-важен :)

Основна причина за кражбите е ,че всички застрахователи при ремонтиране на автомобилите в доверени сервизи използват части от автоморгите!Вярно,че тези части са оригинални и макар и да не са нови в повечето случаи са по добри от тези които ще вземат като нови.Така че търсете причината в тях.В Германия,Англия,Франция и прочие развити страни никой няма да ти сложи нещо от моргата,когато застраховател те вкара в сервиз.Тук обаче с техните камъни в тяхната градина,т.е. те изцяло са си виновни за многото кражби.В Общите им условия никъде не пише ,че са длъжни да ти отремонтират автомобила с нови части,навсякъде е написано ,че са длъжни просто да го отремонтират...как обаче ... не става ясно никъде и не можеш да ги задължиш!

Елементарно- откраднатият автомобил се връща на човека от когото е откраднат.Останалите след него водят дела кой е прав и кой е крив.Кофтито е,че ще секнат подкупите за прокурорите,които имат право да върнат автомобил.Точка!

И докога така на парче? Вече пета година, в прословутите доклади касаещи състоянието на съдебната ни система, европейците наблягат на това че ни трабвят изцяло нови Наказателен кодекс и свързания с него Наказателно-процесуален кодекс, закони върху които се гради цялата наказателна система, система която днес позволява на съдиите трочески тълкувания касаещи определени персони.

Така, както нищо не е направено до сега, така и нищо няма да бъде направено и за в бъдеще. Нашата държава се е отказала от задълженията си към хората. Аз така вишждам нещата в провинцията. Правят разните му там бумаги-закони, които никой не спазва.

От м. март 2015 г. прокурора отказва да ми върне откраднатият автомобил. Намерих сам автомобила си и го посочих на СДВР. Иззеха го,те и прокурора признават,че това е моят автомобил, но някакъв крадльо го регистрирал чрез пълномощник в КАТ и вече бил собственик.Трябвало да водя граж. дело срещу него в продължение на 3 до 5 години.Аз ли съм идиот или прокурора?Пари ли трябва да платя за да ми го върнат?Нали искат да правят реформа,защо търпят такива издевателства с цел подкуп?

Най-добре е, ако си имал каско, да не си го намирал. По-бързо щеше да си вземеш парите от застрахователя, отколкото това...

Добре де смъртното наказание не се прилага в Европа. Ама поне да им режат ръчичките. Следващия път няма да могат да имат с какво да крадат.

Добре де крадат, крадат ама нали нямат талоните. Как минават прегледи? Явно само аз минавам преглед.

е, не си само ти - няколко баламурника сме

После защо средната възраст на автопарка в БГ била ниска...ами нормално-хората минимизират риска. Много добре се знае кои са въпросните групи и площадки. Още повече, че са на ръба на закона и без да са крали.

Знаете ли защо в четв./петък се крадат най-много коли? Защото като отидеш на другия ден в МВР изобщо не ти качват колата в системата за издирване, това става чак в понеделник, следващата седмица, понеже в събота и неделя МВР не работи (само по спешност). Казвам ви го от личен опит като потърпевш от кражба на кола.

Що не я качиш във Facebook? Става веднага.

трябва 10 години за кражба на кола и пет години за превъртане на километраж.

Ма ти май скоро преглед не си минавал лично? Километрите ги записват при прегледите.

Sm3hurk0

И кой километраж да гледат ? Има разлика в показанията на видимия километраж и това което е записано в компа на колата... Не е голяма разликата , но все пак я има.

Не зная какво регламентират и как. Проблема е прост,но за мислещи хора!Пример- досадната вече Румъния! При опит за кражба на МПС- мин. присъда 3 год.,при кражба на МПС- мин. присъда 5 години.Фактът,че някой е успял да регистрира откраднато МПС в КАТ след интервенция на номер рама, не го прави собственик,та дори и добросъвестен, а само владелец. Откраднатата кола се връща на този от когото е открадната, а останалите след него се съдят кой на кого я е продал и кой на кого дължи.След тази промяна на закона в Румъния проблема бе решен.

И в България са длъжни да върнат автомобила на собственика му. Прокурорите са подкупни, както и съдиите, и не прилагат закона.

Днес минавах преглед автомобил, те ми искат бележка от платен данък. Ми нали, го направиха да се плаща on-line и вие да го гледате on-line бе? Поне миналата година работеше! Отговора беше : Да ама сега ни искат да сканираме бележката. Е за къв чеп тогава са тия всички онлайни.

поръчка за наша фирма усвоила парите