Коментари - Полицията конфискува над 400 кг сирене от нелегална мандра | Днес.dir.bg

Полицията конфискува над 400 кг сирене от нелегална мандра

Нелегална мандра разкриха служители на ОДМВР – Пазарджик. Акцията е проведена от Икономическата полиция в стрелчанското село Дюлево.

Обратно в новината

Коментари - Полицията конфискува над 400 кг сирене от нелегална мандра | Днес.dir.bg

Коментари

Мисля, че някой се е подразнил от това, че вместо да му продават млякото на безценица, животновъдите са решили сами да си правят сирене. Докато не се разреши на дребни стопани да произвеждат и продават свободно органични хранителни продукти, няма да спрем да ядем боклуци.

Това е партизанска акция и сиренето е унищожено за да не отиде във врага-в случая народа. Тази акция ще бъде записана в историята и след време някой може да получи народна пенсия

Чудя се до каде ще ни доведе простотията и безхаберието на администраторите!?!???? Само в обл.Пазарджик има 2 старчески дома- дайте го на тях, вместо да го унищожавате!!!!!! Освен това има кухни за бездомници и бедни хора- те също имат нужда от храна- тази поне НЕ Е с палмови мазнини и сухо млеко!!!!Колко ли са горди с постъпката си тези "служители" на закона????? Простотията и липсата на грижа за обикновенните хорица НЕ е по сърцето на бюрократите, което е много жалко!!!!!

Защо конфискувате продукцията на хората ?То тяхното сирене и кашкавал е много по качествено от разните " продукти " в магазините .Който гледа крави и кози да прави сирене и кашкавал и да го продава .

Абе те хората при социализма негодуваха защото нямаше конкуренция и не им даваха една работилничка да си отворят, ама май европейските ценности и тук ще бият очакванията. То вярно, комсек е начело в Европа.

Необходими Съставки прясно мляко - 10 л прясно овче мая - 1 с.л. за сирене (20 капки/20 мл) сол - 200 г на 1 л вода за саламурата за осоляване + 120 г на 1 л вода за саламурата за съхраняване Начин на приготвяне Прясното овче мляко се прецежда и се загрява за около 10 минути до температура 70 градуса, като не трябва да завира. След това се охлажда до 33 - 34 градуса. Добавя се маята, предварително разредена с преварена и охладена вода в съотношение 1:10. Разбърква се добре и млякото трябва да се остави за 1 час на тази температура, за да се подсири. След това сместа се сипва в марля и се оставя да се отцеди за 2 часа, при което се отделя суроватката. След това поставете сиренето в цедилка и го затиснете с тежести, за да се оформи. Оставете така поне за 6 часа. Нарежете го на отделни парчета след това и ги накиснете в саламура, за да се осоли. За първата саламура са нужни за 1 л вода и 200 г сол. В нея сиренето трябва да преседи поне 24 часа. След това го преместете във втората саламура за съхранение, която се приготвя от 120 г сол на 1 л вода. Съхранява се в помещение с температура около 10 градуса. След 60 дни сиренето е готов за консумация и може да се съхранява в хладилник.

Те това е държава, това е закон! Няма мърдане! Треперете, престъпни производители на нелегално сирене!Да се готвят всички притежатели на домашни хлебопекарни!

А защо не закрият икономическа полиция ако с това се занимава ? Случаи като този идеално разкриват ПРОВАЛА НА ПРЕХОДА. Нали уж щяхме да ставаме свободна, капиталистическа, пазарна икономика ? Че и социална дори ! Нищо подобно не се случи - Виждаме олигархия и бизнес лобита повсеместно. Обикновените хора на практика са лишени от бизнес инициатива с изключение на някои специфични дейности. Вероятно е необходима нова кръгла маса и нови почтени хора да поемат нещата в ръцете си, като и леви и десни и всякакви подпишат декларация, че ще се борят до край за унищожение на досегашните партии и преследване на лидерите им. Едно добро начало е да се декларира от "освободителните сили" че не признава правните последици от прехода, в т.ч. приватизация, концесии и т.н.

Не че защитавам Глупака, който не знае, че трябва да се регистрира , да плаща данъци и да спазва хигиена. На половината новина гледам със съмнение заради журналистическите лиги и лакардии...

е това е далавера, ако бех в Бг намирам му помешение изкарвам му разрешение, па после колкото ми даде даде пак ще съм на печалба с такъв трудолюбив ортак

тия в скоро време ще почнат да ни арестуват и за каца с кисело зеле

на комунягите мандрите са им слабост още от кога дедовците им гологъзници, са ги нападали умрели от глад ... иначе кой е казал че не нямаш право да си правиш сирене в къщи, ако са го хванали да го продава пак, на еднократен минимен доход до 800 лв глоба не се предвижда

Само така накажете ги!! Как така ще правят истинско сирене от мляко, ами палмово масло, ами гума арабика, оцветители, сгъстители, регулатори на киселинността, подобрители, Е-та и др подобни ОТРОВИ, които слагат,, официалните производители,,

верно -сигурно си ял хубава продукция при дядо и баба, а защо не при мама и татко, които се завряха в панелки. Христо Маркщов - нашият световен и олимпийъски шампион на троен скок, работил не за жълти стотинки в Катар сега гледа стадо овце повече от 500 - изражда ги, пасе ги и всичко Мързеливо гадно мрънкало.

Сам човек не може да гледа 500 овце. Мечтата на бачо ти Христо е да гледа 50 000 овце, защото много може, а не като някой мързелив комуняга.

ти искаш да им върнат сиренето и да продължават да тровят децата ни.. Това е престъпление, а сиренето доказателство. Никъде не се плащат доказателствата или оставят при производителите на същите за съхранение. Прост народ - слаба държава- интересуват се само от плюскане и пари.

Прочети какво съдържа една обикновена кофичка с гръцко цедено кисело мляко, едно плодово мляко на Данон, тогава се замисли, кой трови децата!!!

Полицията открадна 400 кг. сирене от собствениците им,защото е истинско и е без пари.Върнете сиренето на хората.

Някой може ли да ми обясни как при супер ниска изкупна цена на млякото маслото 250гр стана от 3 лева на 4.50 лева. Нали уж дават субсидии, също така и мандрите вземат европари за инвестиции и т.н., а в крайна сметка ефекта от субсидиите вместо да намалят цената - тя се увеличава? Реват по ТВ, че ще изхвърлят млякото т.е. мандрите го купуват на безценица, а плащаме от скъпо - пре скъпо.

Правете си сами сирене да ни ривете.

Понеже от мандрата пак сте го докарали до комунизЪма Времето на така наречения социализъм е най голямото постижение за България. Може ли някой да посочи поне едно нещо което сега е по-добре. Комунягите крадели. Днес за така наречения бизнес това е занятие. Кои бизнес не представлява кражба, след като целта е само една печалбата.

ти да си видел кумане да работи и произвежда? куманетата искат да крадът това, което другите работът. Това им е специализацията. Я накарай некой куманиЗ да произвежда сирене, нема да му видиш царвулите .....

Клише. Това е най-малкото. Инак е пълна глупост.

По неграмотно писание, би написал някой от Столипиново!!

По католици и от папата.......щели да унищожат цялата продукция! И защо?С какво ще навреди продукт ,който е пастъоризиран и после узрявал в тенекиите- с нищо!!! Я го дайте на социална кухня ,предупредете хората и те сами да преценят дали да го консумират.А тарикатът,който решил да заобикаля всички правила,естествено,трябва да бъде санкциониран.

като знам какво сирене,кашкавал мляко и масло консумирам ,не само аз ,а и цяла България,всичките мандри са за затваряне.на дядо,на баба,тонус ,конуш,родапчанка,каракачянкаа.дадони,маджари,домляни,хелени и ситовски ергени,ако сте ги яли -явно сте ме разбрали

Петре ,не знам на колко си години, но аз бях на 32 ,когато се събори "омразния" социализъм и помня много добре какво сме яли и с какво сме пораснали до 1989-та...Вярно,банани,портокали и мандарини ,виждахме само по Нова година,но през останалото време колкото и стеснен да беше асортимента едно е сигурно: -БЕШЕ КАЧЕСТВЕНО - С ЕДНАКВИ ЦЕНИ ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ - С ЕДНАКВО КАЧЕСТВО,КАТО ВКУС ,СЪДЪРЖАНИЕ,ТЕХНОЛОГИЯ Сирената и кашкавалите бяха 2-3 вида,но нямащи нищо общо с тези днешните... Млеката бяха в бурканчета...18 ст+4 амбалажа...0,5 кг а като дете ,някъде 7-8 годишен си спомням ,че майка ме пращаше с едни сефертасчета да купувам НАСИПНО кисело мляко ,което го продаваха на грамаж и се сипваше от едни тави с гъстота почти на тази на днешното "цедено кис.мляко" от кварталната млекарница... Дори малотрайните колбаси от типа на "Кучешка радост" и "студентско щастие" си бяха от истинско месо ,без грам добавки ...ЕДИН ПЪТ . За консервите да не ти разправям ,че само в казармата 75/77 съм изял над 200 "РУСЕНСКО ВАРЕНО","ПАСТЕТ" и "КОПЪРКА" ИЛИ "СКУМРИЯ" ,които по вкус и качество ,вече 27 години никъде не съм срещал сред десетките производители сложили същото име на това което предлагат . За пиячката пък да не ти казвам ... Но тогава имаше ДЪРЖАВА, ЕДИНЕН СТРОГ СТАНДАРТ ,А КОЙТО НЕ СЛУШАШЕ И НЕ ГО СПАЗВАШЕ ИЛИ БЪРКАШЕ В КАЦАТА С МЕДА ...ХОДЕШЕ В ЛОШОТО ..."БЕЛЕНЕ". Днес се крадат милиарди... виновни и крадци ...НЯМА ! Но имаме хиляди милионери и няколко милиардери ..."ТРУДОЛЮБИВИ И СПОСОБНИ" .

Ае стига сте ревали, тогава и капитализма имаше само органик храна без гмо-та. Куманягите вкараха гмо-то. Кой иска да подпише СЕТА, нали Б.Б. го подписа за канадски визи? Аре стига сте се правили, че е било от куманягите - тогава целия свет ядеше органик и гмо-то още не беше навлезло!

баба ти какви чисти продукти е яла... Чисто току що издоено мляко, месо от току що заклано животно и т.н. И всичко това без соц.стандарти и лошото Белене.

Бас ловя, че на този човек сиренето е по-истинско от това на пазара! Тези хора с това с изкарват хляба. Няколко пъти си купувам от хора, които си произвеждат истинско сирене! Просто пречат на магазините и това е поръчкова акция!

Село Юлиево, Старозагорско.2 мандри -едната нелегална, другата легална...Нелегалната понеже не е регистирана -с пръст не могат да я бутнат, нито проверка да и направят.Легалната -Боко дойде на власт и някой от местните гербери отишли при собственика и му казали -или ни даваш 50% от бизнеса или ще те спукаме от проверки и ще те затворим.Той отказал, те насъскали де що се сетиш на местно ниво -ХЕИ, Пожарна безопасност, Енергото, Метрология. Ако искаш да си 100% коректен, трябва да инвестираш много т.е. продукта ти е скъп и конкурентите ти дето минават тънко те фалират. Собственика излезе принципен, каза на гербаджиите да си гледат работата и затвори кепенците....Май машините му още седят там...Е? Какво казваме в този случай? Ами да ти пикая да държавата и управлението!

Я мевере да не се ослушва а да провери на Позитано дали дрйгаткте не са хванали Балкана к са станали лак ненегални. Вече няма сесе сере да ги пази но има Мандри за обиране

Щом целия им тролетариат квичи, може тази мандра да е била тяхна.

куманяги не произвеждат. Куманяги саму крадът. Кой куманяга се поти да произвежда, нема текъф. Ето, куманяга е отушъл да краде на човека капиталистическото производство.

Истинското сирене и мляко трябва да се унищожава, инак как ще се продава ГМО-то на големите "мандри"? "Държавата", разбирай бандата окупирала България, налага всякакви измислени правила с една, едничка цел - да регулира пазара. Пазарната икономика се оказа по-далече от комунистическата по отношение на свобода и конкуренция. Какво да се прави, каквото си поръчал, това ти носят!

Айде без дитирамби в полза на куманизЪма. Демокрацията нема нищо оПщо с куманягите, които ни управлеват. Куманяги и демокрация? има ли некой да верва, че куманяги прокарват демокрация? Б.Б. куманяга. Куернелия куманяга. Пазарджишкия кмет куманяга. Пловдивския кмет куманяга. Областната администрация куманяги. Дзверкел куманяга. Троловете тука куманяги. Има ли некой да верва, че тия куманяги налагат демокрация, и че са бастисали капиталистическото производство на горкия автотехник по други, а не политически пречини? Е как може да има капитализам и демокрация там, дето куманяги управлеват? Човеко не е платил ДДС на лайната си, значи е политически престъпник!

Много Сте чувствителни ДРУГАРКО! Това са фактите. Ако куманяга значи тъп и крадлив селянин, мога да се съглася, но в обърканото ви изказване това остава неизяснено.

Шумкарите преди 1944 г са известни непримиримата война с мандрите на хората. Днес полицейската институция на същата тая шумкарска каста продължава войната с мандрите. В една нирмална държав трябва да се създават облегчени условия за бизнес - в т ч мандрите. Но, какво да се прави - управляват ни червени боклуци.....

Да беше само с мандрите, а те пратили и жандармерията да проверява селските кръчми, с бандерол или без бандерол продават, все едно там отсяда принцът на Монако, а не едва свързващи двата края селяни.

Искат да ни кажат че правилата важат за всички. Не ги е срам!

Ас произвеждаш огромни количества лайна секи божи ден. Да ме посаветвате колко ДДС дължа на държавата за това частно производство, и как да пакетираш производството, и молим да доде един хигиенен инспектор да ми каже, добре ли си бърша гЗа след производството? И какви още данаци дължа, заради изхабяването на моята собствена клозетна чиния? А може би дължа данаци заради пърденето, което върфи со срането? замърсевам ли въздуха с въглероден двуокис, и дали не се полага да го пакетирам за други производствени нужди, като вторична суровина?

Аз съм педраст от партията родна,и продавам гъза си на частно,без да имам проблеми,и да искат да го затворят за постоянно.

А не беше ли режимът на каквото и да е производство РЕГИСТРАЦИОНЕН , а не РАЗРЕШИТЕЛЕН. По тази логика ще препълнят килиите в арестите с ФАНАТИ нелегални баби млекарки. А производител на ДЕЛИКАТЕС " ПАЛМОЛИВ" няма нужда да доказва изобщо произход на млякото

Не, не е регистрационен. Разрешителен е! Друг е въпроса, че да вземеш РП трябва да преодолееш поне 50 "препятствия". Също като Индиана Джоунс. :)))

То тогава излиза , че стопанската инициатива по живково време бе много по либерална от сега. Баба ми предаваше на Сердика директно сирене, за да го изнася държавата за долари. С тези пари ме е изучила

А защо не ги изследват и ако са годни да ги подарят на старч.домове, домове за изостав.деца и бедни пенсионери. Най лошото е да ги хвърлят.

Защото, това са буквояди. Спомни си случая с кончетата. Умъртвиха ги абсолютно здрави, защото "така повелявал закона". А иначе ако ти умъртвиш животно, лежиш 3 години. Ти ДА, буквоядите НЕ. Дано си ме разбрал. Логика за тъпия чиновник си е мръсна дума. :)))

Защото е настпил интересите на некой куманяга. Некой му се е дояло пресно хубаво сирене, и са му спретнали интифадата. На кого може да пречи, че човека си произвежда сирене за домашни нужди?

Всяка година, около Коледа, в Австрия разрешават на местните производители да продават продукти собствено производтсво меса, колбаси, пръжки, наденици, сирена, вина, шнапс. Всяка къща може да стане малка кръчма. Само собствено производство. Целта е насърчаване на малките производители. Посещавал съм ги и ми напомнят за нашите затрити села.

Преди няколко месеца приятели предложиха овче сирене в една голяма верига. Цената беше 8.20 лв/ кг. Имаше търг и спечели фирма предложила цена 5.40 лв/кг. За производсвто на 1 кг сирене отиват 3 литра мляко. Цена за литър 1.20 лв, следват разходи за производтсвто, хладилници, зреене 90 дни. От веригата отговориха че няма как да определят дали млякото е краве или овче или колко % смес. Същата верига предлага овчето сирене за 18 лв./кг. Нямам коментар, но се сетих за палмовото масло, сухото мляко внос и се замислих какво всъщност купуваме.

Ще направиш 1кг. сирене от 3 литра мляко ,ама друг път ...

Харесвам оригинални мисли, но не и глупави. Провери, лесно е. Не споменавам името на производителя и веригата, но ми стана тъжно за всички нас - потребителите.

Повечето български преработватели го правят с доста по малко, а често и без никакво мляко.

стига се излагай. с 3кг гипс може да стане 1кт сирене. ЗА 1КГ СИРЕНЕ СА НЕЖНИ 6Л МЛЯКО!

А после "лошия" Европейски Съюз бил виновен, че не искал да купува "качествената" българска продукция, дето се произвежда в автосервизи! Помислете си за: - баничката със сирене, която няма сирене, а тъговците всеки един ден мамят клиентите! - сиренето и кашкавала, произведени без капка мляко - колбасите с 90% мас и сухожилия и 5% месо - хлабът, който ти гарантира диабет в най-скоро време ето защо мъжете в България изглеждат като бременни в 6 месец или малко преди инфаркт...

Хубаво, ама всички тия дето ги изреждаш са "легални"....

ЕС иска геноцид и налага концерните да изтрепвът орицата. майната на престъпния геноциде ЕС - орицата измреха, а вие гледате ЕС и ви е криво домашното производство, ДА ПУКНЕТЕ КУМАНЯГИ ДЕТО ИЗТРЕПАХТЕ НАРОДЕЦА! СМЪРТ ЗА КУМАНЯГИТЕ! ЛУСТРАЦИЯ!

Нелегално сирене ? И млякото нелегално, и кравите нелегални, и хората нелегални. Що за партизанско време - хахахахах

Какъвто умът ти, такава и държавата- слаборазвити! Не млякото или кравите са нелегални! Нелегално е произведената продукция без съответните лицензи, без разрешителни от здравната инспекция, без да има подходящо помещение за производство, без да се плащат някакви данъци.

Ако НАП-аджията, колко данъци платиха тези които изнесоха милионите от КТБ - хахахахах

Не е вярно, че не са плащали данъци. Плащали са поне 20% ДДС, парите си нали са ги харчили.

Гаранция че това сирене е повече сирене от това по магазините . И как лекичко замазвате очите с автосервиза уж всичко било в едно помещение , неразбрах само за какво е хладилна камера за автомобилите ?

са обречени и внуците ти. мижитурки.

Куманягите не се налапаха. Друга пречина освен куманиЗката алчност да му виснат на врата на работливеца - НЕМА! Искали е некой пари от него, заведели са му - за какво са го натопили? за това, че е помагал на социално слаби хора ли??????

От години не съм купувал хляб от магазина, колбаси и месо от големите вериги, безалкохолни от всякакъв вид и мляко и млечни произведения без изключение. Много рядко си поръчвам козе сирене от една частна фирма по интернет, всичко останало ми го правят домашно. Даже пилетата вече ми ги гледат по поръчка и ги хранят с мляно зърно, а не с фураж. Кофти е само това, че се налага да се върнем в първобитно-общинния строй, ако искаме да оцелеем.

Спасението поединично затрива нацията. Ти правиш тека, а пенсионерите с малки пенсии какво да направят? Не схващате ли колко сте малодушни, оциничени, продадени и психично болни да сте сведени до поединично оцеляване, и да не ви е грижа за никой друг? Като изтрепът пенсионерите и майките с малки деца, ше останете и единаците, които оцелеват некакси - и ше е лесно да ви изтрепът и вас. ТРЕПЪТ ВИ ПОЕДИНИЧНО, А ВИЕ САМО КВИЧИТЕ, ЧЕ НЕ БИЛО МОРАЛНО ДА ИЗТРЕПЕТЕ УБИЙЦИТЕ СИ! ЛУСТРАЦИЯ И ИЗТРЕПВАНЕ НА УБИЙЦИТЕ НА НАЦИЯТА! ТРЕПАНЕ НА КУМАНЯГИТЕ, КОИТО ДОВЕДАХА ХОРАТА ДО ОЦЕЛЕВАНЕ И ГЕНОЦИД!

България е такава, каквато я направиха същите тези пенсионери.

Оставете сиренето на човека, бе вагабонти. От такива като вас спрях да ям мляко със срок на годност 6 месеца на кутията.

Уникални малоумници са тези на държавните службички,които само цицкат,знаем от къде!!!Дали се замислят тези малоумници,колко нелегален внос е влязъл в Бантустаня докато те са описвали тези...400 килограма краве и 70 килограма козе...чисто сирене???

Ако беше толкова чисто, щеше да е произведено легално.

Какво значи нелегална? От онези, които не са впримчени във фирмени обръчи ли? От онези, чиято стока не се изкупува на безценица, т.е. с начислен рекет?

Върнете веднага сиренето на хората!

Направо съм учуден, с какво настървение тролетариата защитава "бедния човечец", който "произвеждал истинско". Ама толкова "истинско", че "не е намерил време" да вземе да си регистрира бизнеса и никой да не го закача. Смешен плач. Сигурен съм, че не му е и пукало, с какви боклуци пълни опаковките, които после ще яде тролетариата.

а ти бе путкетар,какво ядеш, и колко харчиш в аптеката всеки ден. Знаеш ли какво е БАБХ - знаеш ли че те и за кур нестават - а те би трябвало да контролират какво ти ядеш и последно знаеш ли колко струва да напправиш едно подобно производство легално ...........

Ям каквото си искам, бе боклук. Защото мога да си го позволя.

защо, УНИЩОЖЕНИ, З А Щ О ????Дайте продуктите в старческите домове!!!Само в обл.Пазарджик са 2 такива!!!Това е безстопанственното мислене на администрацията!!!!! Има и кухни за бедните- дайте сиренето поне там!!!!

ДИВАТА КУРВА ПАК ТРИЕ :))

МОЙТЕ ВЪЛШЕБНИ СЛОВА :))

Бих го купил това сирене щом не са намерили химикали ,сухо мляко и палмово масло ,грехота ще е да унищожат истинско сирене само защото прави конкуренция на боклуците .

Гледай и се диви сега как големите търговски вериги ше направът кампания срещу човечеца, а куманягите ше го плюят. Ето затова нема да видиш текова сирене по търговските вериги - те налагат друго статукво, което е анти-народно, и искат да избият и ликвидират всеки независим човечец с домашно производство, който не налива пари в пазарния им рекет. Какво ше стане, ако хората почнат да си сирят сирене в къщи, ААААААА????????? Те нема да допуснат текова безобразие и незаконни дейности, как тека!

Гранулки сухо мляко и палмова мазнина не са заловили, не ги е срам тези производители , да правят сирене от мляко!

Държавните партизански отряди започнаха да нападат мандрите. До къде ли ще стигне демокрацията в България. ПП Американската демокрация тръгва към Марс - ще изнася демократична пролет, а ще внася нов вид марсиански наркотик и каквото още им хареса.

Там където има куманяги, нема демокрация. Куманягите преиграват с пропагандата, че това било 'демокрация'. Никой нема илюзии каква 'демокрация' правът куманягите, които ни управлеват.

Има имитация на многопартийна система и демокрация под режисурата на съветската агентура, това има в БГ. Публиката я търпи само защото охраната на театъра е въоръжена, напоследък и актьорите ги смъкнаха до възможно най вресливо селското ниво.

Кажете ми къде има останало от това сирене искам да изкупя всичкото.Явно човекът го прави както се прави истинското сирене от мляко мая и т.н. Какво си мислите че ще намерите в големите мандри.Сухо мляко,палмово масло разни Е -та и и един камион мляко от който правят 2000 тона сирене

заповядай при нас в Горубляне Сиренето е много вкусно и на малко километри. За по-големи количества отстъпки

козите и кравите пасат само терфил и овчарска торбичка- чисто натурално в района на мини Бухово

Коментари - Полицията конфискува над 400 кг сирене от нелегална мандра | Днес.dir.bg

Полицията конфискува над 400 кг сирене от нелегална мандра

Нелегална мандра разкриха служители на ОДМВР – Пазарджик. Акцията е проведена от Икономическата полиция в стрелчанското село Дюлево.

Обратно в новината

Коментари - Полицията конфискува над 400 кг сирене от нелегална мандра | Днес.dir.bg

Коментари

Мисля, че някой се е подразнил от това, че вместо да му продават млякото на безценица, животновъдите са решили сами да си правят сирене. Докато не се разреши на дребни стопани да произвеждат и продават свободно органични хранителни продукти, няма да спрем да ядем боклуци.

Това е партизанска акция и сиренето е унищожено за да не отиде във врага-в случая народа. Тази акция ще бъде записана в историята и след време някой може да получи народна пенсия

Чудя се до каде ще ни доведе простотията и безхаберието на администраторите!?!???? Само в обл.Пазарджик има 2 старчески дома- дайте го на тях, вместо да го унищожавате!!!!!! Освен това има кухни за бездомници и бедни хора- те също имат нужда от храна- тази поне НЕ Е с палмови мазнини и сухо млеко!!!!Колко ли са горди с постъпката си тези "служители" на закона????? Простотията и липсата на грижа за обикновенните хорица НЕ е по сърцето на бюрократите, което е много жалко!!!!!

Защо конфискувате продукцията на хората ?То тяхното сирене и кашкавал е много по качествено от разните " продукти " в магазините .Който гледа крави и кози да прави сирене и кашкавал и да го продава .

Абе те хората при социализма негодуваха защото нямаше конкуренция и не им даваха една работилничка да си отворят, ама май европейските ценности и тук ще бият очакванията. То вярно, комсек е начело в Европа.

Необходими Съставки прясно мляко - 10 л прясно овче мая - 1 с.л. за сирене (20 капки/20 мл) сол - 200 г на 1 л вода за саламурата за осоляване + 120 г на 1 л вода за саламурата за съхраняване Начин на приготвяне Прясното овче мляко се прецежда и се загрява за около 10 минути до температура 70 градуса, като не трябва да завира. След това се охлажда до 33 - 34 градуса. Добавя се маята, предварително разредена с преварена и охладена вода в съотношение 1:10. Разбърква се добре и млякото трябва да се остави за 1 час на тази температура, за да се подсири. След това сместа се сипва в марля и се оставя да се отцеди за 2 часа, при което се отделя суроватката. След това поставете сиренето в цедилка и го затиснете с тежести, за да се оформи. Оставете така поне за 6 часа. Нарежете го на отделни парчета след това и ги накиснете в саламура, за да се осоли. За първата саламура са нужни за 1 л вода и 200 г сол. В нея сиренето трябва да преседи поне 24 часа. След това го преместете във втората саламура за съхранение, която се приготвя от 120 г сол на 1 л вода. Съхранява се в помещение с температура около 10 градуса. След 60 дни сиренето е готов за консумация и може да се съхранява в хладилник.

Те това е държава, това е закон! Няма мърдане! Треперете, престъпни производители на нелегално сирене!Да се готвят всички притежатели на домашни хлебопекарни!

А защо не закрият икономическа полиция ако с това се занимава ? Случаи като този идеално разкриват ПРОВАЛА НА ПРЕХОДА. Нали уж щяхме да ставаме свободна, капиталистическа, пазарна икономика ? Че и социална дори ! Нищо подобно не се случи - Виждаме олигархия и бизнес лобита повсеместно. Обикновените хора на практика са лишени от бизнес инициатива с изключение на някои специфични дейности. Вероятно е необходима нова кръгла маса и нови почтени хора да поемат нещата в ръцете си, като и леви и десни и всякакви подпишат декларация, че ще се борят до край за унищожение на досегашните партии и преследване на лидерите им. Едно добро начало е да се декларира от "освободителните сили" че не признава правните последици от прехода, в т.ч. приватизация, концесии и т.н.

Не че защитавам Глупака, който не знае, че трябва да се регистрира , да плаща данъци и да спазва хигиена. На половината новина гледам със съмнение заради журналистическите лиги и лакардии...

е това е далавера, ако бех в Бг намирам му помешение изкарвам му разрешение, па после колкото ми даде даде пак ще съм на печалба с такъв трудолюбив ортак

тия в скоро време ще почнат да ни арестуват и за каца с кисело зеле

на комунягите мандрите са им слабост още от кога дедовците им гологъзници, са ги нападали умрели от глад ... иначе кой е казал че не нямаш право да си правиш сирене в къщи, ако са го хванали да го продава пак, на еднократен минимен доход до 800 лв глоба не се предвижда

Само така накажете ги!! Как така ще правят истинско сирене от мляко, ами палмово масло, ами гума арабика, оцветители, сгъстители, регулатори на киселинността, подобрители, Е-та и др подобни ОТРОВИ, които слагат,, официалните производители,,

верно -сигурно си ял хубава продукция при дядо и баба, а защо не при мама и татко, които се завряха в панелки. Христо Маркщов - нашият световен и олимпийъски шампион на троен скок, работил не за жълти стотинки в Катар сега гледа стадо овце повече от 500 - изражда ги, пасе ги и всичко Мързеливо гадно мрънкало.

Сам човек не може да гледа 500 овце. Мечтата на бачо ти Христо е да гледа 50 000 овце, защото много може, а не като някой мързелив комуняга.

ти искаш да им върнат сиренето и да продължават да тровят децата ни.. Това е престъпление, а сиренето доказателство. Никъде не се плащат доказателствата или оставят при производителите на същите за съхранение. Прост народ - слаба държава- интересуват се само от плюскане и пари.

Прочети какво съдържа една обикновена кофичка с гръцко цедено кисело мляко, едно плодово мляко на Данон, тогава се замисли, кой трови децата!!!

Полицията открадна 400 кг. сирене от собствениците им,защото е истинско и е без пари.Върнете сиренето на хората.

Някой може ли да ми обясни как при супер ниска изкупна цена на млякото маслото 250гр стана от 3 лева на 4.50 лева. Нали уж дават субсидии, също така и мандрите вземат европари за инвестиции и т.н., а в крайна сметка ефекта от субсидиите вместо да намалят цената - тя се увеличава? Реват по ТВ, че ще изхвърлят млякото т.е. мандрите го купуват на безценица, а плащаме от скъпо - пре скъпо.

Правете си сами сирене да ни ривете.

Понеже от мандрата пак сте го докарали до комунизЪма Времето на така наречения социализъм е най голямото постижение за България. Може ли някой да посочи поне едно нещо което сега е по-добре. Комунягите крадели. Днес за така наречения бизнес това е занятие. Кои бизнес не представлява кражба, след като целта е само една печалбата.

ти да си видел кумане да работи и произвежда? куманетата искат да крадът това, което другите работът. Това им е специализацията. Я накарай некой куманиЗ да произвежда сирене, нема да му видиш царвулите .....

Клише. Това е най-малкото. Инак е пълна глупост.

По неграмотно писание, би написал някой от Столипиново!!

По католици и от папата.......щели да унищожат цялата продукция! И защо?С какво ще навреди продукт ,който е пастъоризиран и после узрявал в тенекиите- с нищо!!! Я го дайте на социална кухня ,предупредете хората и те сами да преценят дали да го консумират.А тарикатът,който решил да заобикаля всички правила,естествено,трябва да бъде санкциониран.

като знам какво сирене,кашкавал мляко и масло консумирам ,не само аз ,а и цяла България,всичките мандри са за затваряне.на дядо,на баба,тонус ,конуш,родапчанка,каракачянкаа.дадони,маджари,домляни,хелени и ситовски ергени,ако сте ги яли -явно сте ме разбрали

Петре ,не знам на колко си години, но аз бях на 32 ,когато се събори "омразния" социализъм и помня много добре какво сме яли и с какво сме пораснали до 1989-та...Вярно,банани,портокали и мандарини ,виждахме само по Нова година,но през останалото време колкото и стеснен да беше асортимента едно е сигурно: -БЕШЕ КАЧЕСТВЕНО - С ЕДНАКВИ ЦЕНИ ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ - С ЕДНАКВО КАЧЕСТВО,КАТО ВКУС ,СЪДЪРЖАНИЕ,ТЕХНОЛОГИЯ Сирената и кашкавалите бяха 2-3 вида,но нямащи нищо общо с тези днешните... Млеката бяха в бурканчета...18 ст+4 амбалажа...0,5 кг а като дете ,някъде 7-8 годишен си спомням ,че майка ме пращаше с едни сефертасчета да купувам НАСИПНО кисело мляко ,което го продаваха на грамаж и се сипваше от едни тави с гъстота почти на тази на днешното "цедено кис.мляко" от кварталната млекарница... Дори малотрайните колбаси от типа на "Кучешка радост" и "студентско щастие" си бяха от истинско месо ,без грам добавки ...ЕДИН ПЪТ . За консервите да не ти разправям ,че само в казармата 75/77 съм изял над 200 "РУСЕНСКО ВАРЕНО","ПАСТЕТ" и "КОПЪРКА" ИЛИ "СКУМРИЯ" ,които по вкус и качество ,вече 27 години никъде не съм срещал сред десетките производители сложили същото име на това което предлагат . За пиячката пък да не ти казвам ... Но тогава имаше ДЪРЖАВА, ЕДИНЕН СТРОГ СТАНДАРТ ,А КОЙТО НЕ СЛУШАШЕ И НЕ ГО СПАЗВАШЕ ИЛИ БЪРКАШЕ В КАЦАТА С МЕДА ...ХОДЕШЕ В ЛОШОТО ..."БЕЛЕНЕ". Днес се крадат милиарди... виновни и крадци ...НЯМА ! Но имаме хиляди милионери и няколко милиардери ..."ТРУДОЛЮБИВИ И СПОСОБНИ" .

Ае стига сте ревали, тогава и капитализма имаше само органик храна без гмо-та. Куманягите вкараха гмо-то. Кой иска да подпише СЕТА, нали Б.Б. го подписа за канадски визи? Аре стига сте се правили, че е било от куманягите - тогава целия свет ядеше органик и гмо-то още не беше навлезло!

баба ти какви чисти продукти е яла... Чисто току що издоено мляко, месо от току що заклано животно и т.н. И всичко това без соц.стандарти и лошото Белене.

Бас ловя, че на този човек сиренето е по-истинско от това на пазара! Тези хора с това с изкарват хляба. Няколко пъти си купувам от хора, които си произвеждат истинско сирене! Просто пречат на магазините и това е поръчкова акция!

Село Юлиево, Старозагорско.2 мандри -едната нелегална, другата легална...Нелегалната понеже не е регистирана -с пръст не могат да я бутнат, нито проверка да и направят.Легалната -Боко дойде на власт и някой от местните гербери отишли при собственика и му казали -или ни даваш 50% от бизнеса или ще те спукаме от проверки и ще те затворим.Той отказал, те насъскали де що се сетиш на местно ниво -ХЕИ, Пожарна безопасност, Енергото, Метрология. Ако искаш да си 100% коректен, трябва да инвестираш много т.е. продукта ти е скъп и конкурентите ти дето минават тънко те фалират. Собственика излезе принципен, каза на гербаджиите да си гледат работата и затвори кепенците....Май машините му още седят там...Е? Какво казваме в този случай? Ами да ти пикая да държавата и управлението!

Я мевере да не се ослушва а да провери на Позитано дали дрйгаткте не са хванали Балкана к са станали лак ненегални. Вече няма сесе сере да ги пази но има Мандри за обиране

Щом целия им тролетариат квичи, може тази мандра да е била тяхна.

куманяги не произвеждат. Куманяги саму крадът. Кой куманяга се поти да произвежда, нема текъф. Ето, куманяга е отушъл да краде на човека капиталистическото производство.

Истинското сирене и мляко трябва да се унищожава, инак как ще се продава ГМО-то на големите "мандри"? "Държавата", разбирай бандата окупирала България, налага всякакви измислени правила с една, едничка цел - да регулира пазара. Пазарната икономика се оказа по-далече от комунистическата по отношение на свобода и конкуренция. Какво да се прави, каквото си поръчал, това ти носят!

Айде без дитирамби в полза на куманизЪма. Демокрацията нема нищо оПщо с куманягите, които ни управлеват. Куманяги и демокрация? има ли некой да верва, че куманяги прокарват демокрация? Б.Б. куманяга. Куернелия куманяга. Пазарджишкия кмет куманяга. Пловдивския кмет куманяга. Областната администрация куманяги. Дзверкел куманяга. Троловете тука куманяги. Има ли некой да верва, че тия куманяги налагат демокрация, и че са бастисали капиталистическото производство на горкия автотехник по други, а не политически пречини? Е как може да има капитализам и демокрация там, дето куманяги управлеват? Човеко не е платил ДДС на лайната си, значи е политически престъпник!

Много Сте чувствителни ДРУГАРКО! Това са фактите. Ако куманяга значи тъп и крадлив селянин, мога да се съглася, но в обърканото ви изказване това остава неизяснено.

Шумкарите преди 1944 г са известни непримиримата война с мандрите на хората. Днес полицейската институция на същата тая шумкарска каста продължава войната с мандрите. В една нирмална държав трябва да се създават облегчени условия за бизнес - в т ч мандрите. Но, какво да се прави - управляват ни червени боклуци.....

Да беше само с мандрите, а те пратили и жандармерията да проверява селските кръчми, с бандерол или без бандерол продават, все едно там отсяда принцът на Монако, а не едва свързващи двата края селяни.

Искат да ни кажат че правилата важат за всички. Не ги е срам!

Ас произвеждаш огромни количества лайна секи божи ден. Да ме посаветвате колко ДДС дължа на държавата за това частно производство, и как да пакетираш производството, и молим да доде един хигиенен инспектор да ми каже, добре ли си бърша гЗа след производството? И какви още данаци дължа, заради изхабяването на моята собствена клозетна чиния? А може би дължа данаци заради пърденето, което върфи со срането? замърсевам ли въздуха с въглероден двуокис, и дали не се полага да го пакетирам за други производствени нужди, като вторична суровина?

Аз съм педраст от партията родна,и продавам гъза си на частно,без да имам проблеми,и да искат да го затворят за постоянно.

А не беше ли режимът на каквото и да е производство РЕГИСТРАЦИОНЕН , а не РАЗРЕШИТЕЛЕН. По тази логика ще препълнят килиите в арестите с ФАНАТИ нелегални баби млекарки. А производител на ДЕЛИКАТЕС " ПАЛМОЛИВ" няма нужда да доказва изобщо произход на млякото

Не, не е регистрационен. Разрешителен е! Друг е въпроса, че да вземеш РП трябва да преодолееш поне 50 "препятствия". Също като Индиана Джоунс. :)))

То тогава излиза , че стопанската инициатива по живково време бе много по либерална от сега. Баба ми предаваше на Сердика директно сирене, за да го изнася държавата за долари. С тези пари ме е изучила

А защо не ги изследват и ако са годни да ги подарят на старч.домове, домове за изостав.деца и бедни пенсионери. Най лошото е да ги хвърлят.

Защото, това са буквояди. Спомни си случая с кончетата. Умъртвиха ги абсолютно здрави, защото "така повелявал закона". А иначе ако ти умъртвиш животно, лежиш 3 години. Ти ДА, буквоядите НЕ. Дано си ме разбрал. Логика за тъпия чиновник си е мръсна дума. :)))

Защото е настпил интересите на некой куманяга. Некой му се е дояло пресно хубаво сирене, и са му спретнали интифадата. На кого може да пречи, че човека си произвежда сирене за домашни нужди?

Всяка година, около Коледа, в Австрия разрешават на местните производители да продават продукти собствено производтсво меса, колбаси, пръжки, наденици, сирена, вина, шнапс. Всяка къща може да стане малка кръчма. Само собствено производство. Целта е насърчаване на малките производители. Посещавал съм ги и ми напомнят за нашите затрити села.

Преди няколко месеца приятели предложиха овче сирене в една голяма верига. Цената беше 8.20 лв/ кг. Имаше търг и спечели фирма предложила цена 5.40 лв/кг. За производсвто на 1 кг сирене отиват 3 литра мляко. Цена за литър 1.20 лв, следват разходи за производтсвто, хладилници, зреене 90 дни. От веригата отговориха че няма как да определят дали млякото е краве или овче или колко % смес. Същата верига предлага овчето сирене за 18 лв./кг. Нямам коментар, но се сетих за палмовото масло, сухото мляко внос и се замислих какво всъщност купуваме.

Ще направиш 1кг. сирене от 3 литра мляко ,ама друг път ...

Харесвам оригинални мисли, но не и глупави. Провери, лесно е. Не споменавам името на производителя и веригата, но ми стана тъжно за всички нас - потребителите.

Повечето български преработватели го правят с доста по малко, а често и без никакво мляко.

стига се излагай. с 3кг гипс може да стане 1кт сирене. ЗА 1КГ СИРЕНЕ СА НЕЖНИ 6Л МЛЯКО!

А после "лошия" Европейски Съюз бил виновен, че не искал да купува "качествената" българска продукция, дето се произвежда в автосервизи! Помислете си за: - баничката със сирене, която няма сирене, а тъговците всеки един ден мамят клиентите! - сиренето и кашкавала, произведени без капка мляко - колбасите с 90% мас и сухожилия и 5% месо - хлабът, който ти гарантира диабет в най-скоро време ето защо мъжете в България изглеждат като бременни в 6 месец или малко преди инфаркт...

Хубаво, ама всички тия дето ги изреждаш са "легални"....

ЕС иска геноцид и налага концерните да изтрепвът орицата. майната на престъпния геноциде ЕС - орицата измреха, а вие гледате ЕС и ви е криво домашното производство, ДА ПУКНЕТЕ КУМАНЯГИ ДЕТО ИЗТРЕПАХТЕ НАРОДЕЦА! СМЪРТ ЗА КУМАНЯГИТЕ! ЛУСТРАЦИЯ!

Нелегално сирене ? И млякото нелегално, и кравите нелегални, и хората нелегални. Що за партизанско време - хахахахах

Какъвто умът ти, такава и държавата- слаборазвити! Не млякото или кравите са нелегални! Нелегално е произведената продукция без съответните лицензи, без разрешителни от здравната инспекция, без да има подходящо помещение за производство, без да се плащат някакви данъци.

Ако НАП-аджията, колко данъци платиха тези които изнесоха милионите от КТБ - хахахахах

Не е вярно, че не са плащали данъци. Плащали са поне 20% ДДС, парите си нали са ги харчили.

Гаранция че това сирене е повече сирене от това по магазините . И как лекичко замазвате очите с автосервиза уж всичко било в едно помещение , неразбрах само за какво е хладилна камера за автомобилите ?

са обречени и внуците ти. мижитурки.

Куманягите не се налапаха. Друга пречина освен куманиЗката алчност да му виснат на врата на работливеца - НЕМА! Искали е некой пари от него, заведели са му - за какво са го натопили? за това, че е помагал на социално слаби хора ли??????

От години не съм купувал хляб от магазина, колбаси и месо от големите вериги, безалкохолни от всякакъв вид и мляко и млечни произведения без изключение. Много рядко си поръчвам козе сирене от една частна фирма по интернет, всичко останало ми го правят домашно. Даже пилетата вече ми ги гледат по поръчка и ги хранят с мляно зърно, а не с фураж. Кофти е само това, че се налага да се върнем в първобитно-общинния строй, ако искаме да оцелеем.

Спасението поединично затрива нацията. Ти правиш тека, а пенсионерите с малки пенсии какво да направят? Не схващате ли колко сте малодушни, оциничени, продадени и психично болни да сте сведени до поединично оцеляване, и да не ви е грижа за никой друг? Като изтрепът пенсионерите и майките с малки деца, ше останете и единаците, които оцелеват некакси - и ше е лесно да ви изтрепът и вас. ТРЕПЪТ ВИ ПОЕДИНИЧНО, А ВИЕ САМО КВИЧИТЕ, ЧЕ НЕ БИЛО МОРАЛНО ДА ИЗТРЕПЕТЕ УБИЙЦИТЕ СИ! ЛУСТРАЦИЯ И ИЗТРЕПВАНЕ НА УБИЙЦИТЕ НА НАЦИЯТА! ТРЕПАНЕ НА КУМАНЯГИТЕ, КОИТО ДОВЕДАХА ХОРАТА ДО ОЦЕЛЕВАНЕ И ГЕНОЦИД!

България е такава, каквато я направиха същите тези пенсионери.

Оставете сиренето на човека, бе вагабонти. От такива като вас спрях да ям мляко със срок на годност 6 месеца на кутията.

Уникални малоумници са тези на държавните службички,които само цицкат,знаем от къде!!!Дали се замислят тези малоумници,колко нелегален внос е влязъл в Бантустаня докато те са описвали тези...400 килограма краве и 70 килограма козе...чисто сирене???

Ако беше толкова чисто, щеше да е произведено легално.

Какво значи нелегална? От онези, които не са впримчени във фирмени обръчи ли? От онези, чиято стока не се изкупува на безценица, т.е. с начислен рекет?

Върнете веднага сиренето на хората!

Направо съм учуден, с какво настървение тролетариата защитава "бедния човечец", който "произвеждал истинско". Ама толкова "истинско", че "не е намерил време" да вземе да си регистрира бизнеса и никой да не го закача. Смешен плач. Сигурен съм, че не му е и пукало, с какви боклуци пълни опаковките, които после ще яде тролетариата.

а ти бе путкетар,какво ядеш, и колко харчиш в аптеката всеки ден. Знаеш ли какво е БАБХ - знаеш ли че те и за кур нестават - а те би трябвало да контролират какво ти ядеш и последно знаеш ли колко струва да напправиш едно подобно производство легално ...........

Ям каквото си искам, бе боклук. Защото мога да си го позволя.

защо, УНИЩОЖЕНИ, З А Щ О ????Дайте продуктите в старческите домове!!!Само в обл.Пазарджик са 2 такива!!!Това е безстопанственното мислене на администрацията!!!!! Има и кухни за бедните- дайте сиренето поне там!!!!

ДИВАТА КУРВА ПАК ТРИЕ :))

МОЙТЕ ВЪЛШЕБНИ СЛОВА :))

Бих го купил това сирене щом не са намерили химикали ,сухо мляко и палмово масло ,грехота ще е да унищожат истинско сирене само защото прави конкуренция на боклуците .

Гледай и се диви сега как големите търговски вериги ше направът кампания срещу човечеца, а куманягите ше го плюят. Ето затова нема да видиш текова сирене по търговските вериги - те налагат друго статукво, което е анти-народно, и искат да избият и ликвидират всеки независим човечец с домашно производство, който не налива пари в пазарния им рекет. Какво ше стане, ако хората почнат да си сирят сирене в къщи, ААААААА????????? Те нема да допуснат текова безобразие и незаконни дейности, как тека!

Гранулки сухо мляко и палмова мазнина не са заловили, не ги е срам тези производители , да правят сирене от мляко!

Държавните партизански отряди започнаха да нападат мандрите. До къде ли ще стигне демокрацията в България. ПП Американската демокрация тръгва към Марс - ще изнася демократична пролет, а ще внася нов вид марсиански наркотик и каквото още им хареса.

Там където има куманяги, нема демокрация. Куманягите преиграват с пропагандата, че това било 'демокрация'. Никой нема илюзии каква 'демокрация' правът куманягите, които ни управлеват.

Има имитация на многопартийна система и демокрация под режисурата на съветската агентура, това има в БГ. Публиката я търпи само защото охраната на театъра е въоръжена, напоследък и актьорите ги смъкнаха до възможно най вресливо селското ниво.

Кажете ми къде има останало от това сирене искам да изкупя всичкото.Явно човекът го прави както се прави истинското сирене от мляко мая и т.н. Какво си мислите че ще намерите в големите мандри.Сухо мляко,палмово масло разни Е -та и и един камион мляко от който правят 2000 тона сирене

заповядай при нас в Горубляне Сиренето е много вкусно и на малко километри. За по-големи количества отстъпки

козите и кравите пасат само терфил и овчарска торбичка- чисто натурално в района на мини Бухово