Изгаснал фитил спасил столичен квартал от бомбен взрив

Фитилът на самоделната бомба, подхвърлена вчера в постройка в столичния жк "Люлин", е бил запален, но е изгаснал и устройството не е избухнало.

Обратно в новината

Коментари - Изгаснал фитил спасил столичен квартал от бомбен взрив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Полицията провери ли дали в кутиите с прах за пране няма и "друг" прах?

Провериха ли от НАП откъде този ром има 250 000 лева? Цял живот държавата им дава помощи, а те първи" бизнесмени".

Всичко е да има страх и смут.Това го знаем на изуст.Играем си на детски играчки,без да се усещаме,че самите ние сме поподнали в гигантски капан.Това с бомбите е банално.Който иска да те унищожи,просто ще го направи без да се усетиш.

Ам ша ви замОлА да са уточните - ако й фитил, що са й на бомбЪта "кабелчета"? Щото така е несериозно и намирисва на фалшивка от страна на собственика или пък някой се е изгъбаркал с него. Огнепроводният шнур (щото фитилите са в газените лампи, не във взривните устройства) гори и във вода, т.е. никакъв дъжд няма да го изгаси. Другото е - палиш го и ако си го пречупил (качествено) или го стъпчеш - може и да загасне. Ако е с кабели - значи трябва да има и захранване и електродетонатор, а освен това - таймер или дистационно...

Изгасналия фитил не е спасил квартала а една отвратителна барака. Писна ми от посредствена журналистика.

Висша проява на гражданско общество. Само сами можем да си помогнем.

Инвестирал бил 250,000 лева. Не можа ли поне малко да пооправиш тая барака бе? Навсякъде тия мизерни постройки, неизмазани, рушащи се, същински цигански постройки! Не може ли да се дават глоби на такива нърлячи дето строят безразборно и после изоставят или не подържат сградите си?

Абе поне журналисттие май задължително трябва да ходят в казармата-какви са тия гръмки слова--Люлин се разминал с взрив--дане би 10 тонна авиационна бомба да са намерили -Така описано взривното вещество има радиус на поражение не по-вече -от 2-3 метра --ако има осколъчни елементи-- може да има поражения в радиус 20 метра Българина става все по невеж в военното дело -заобиколен от нации-които перманенто водят войни--и ще си плати гяволъка

Аз пък помислих,че полицията е спасила Люлин от взрив,а то бомбата била дефектна. Дано не се случват повече такива опасности,че лоша работа ако гръмне.

Фитил!!! Това си е чист уестърн бе...

мероприятие на МВР - ВИЖТЕ НИ КАК СЕ ГРИЖИМ! А в същото време фитила го гаси "дъжд" и стърчи "кабелче"?! Да вземе Бъчварката "да се снима - и от дясно, и от ляво"!!! Как да не се "разлаят" медиите - идват избори и трябва да се покаже "колко сме активни" ????!!! Защото и на Бойчето вече му се "пече" нетърпимо д...то!!

Щом има там бомби с фитил и с... кабелчета, явно обекта е опасен за околните и трябва веднага да бъде съборен, а собственика му окаушен, докато признае за какво ползва бомбите.

"Не мога, вече натиснах спусъка." Реплики от "Топло" на К. Коцев с възрожденските пистолети в лодката в канала под затвора.

"Обикновен човек съм, нямам врагове. Този имот съм го купил през 2006 г. и съм инвестирал 250 000 лв" - абе, сиромашия до шия! дано има повече от тези сиромаси !!! Ама на, проклети хора има навсякъде - единия му залък ще вземат от устата "зелените" ;):)

Защо преиначаваш - човека е продължил "... освен на банките" Какво лошо виждаш в това някой да тегли кредит, за да прави бизнес... На който зелените да му пречат да го прави, интересно с каква цел. Който иска на зелено - не живее в Люлин а в Мърчаево. Все е толкова в София

ами банките дават ли обезпечен кредит ...обикновенно искат да имаш два пъти повече в недвижима собственост отколкото отпуснатия кредит ...толкова поне аз знам за кредитирането в бг ;) :)

То целия Люлин си е за една голяма бомба и застрояване наново.

19 коментара? Никой не му пука за "Люлин"!

Кое по-точно да ни пука за Люлин - квартал като квартал. За хора от средна/ниска класа. Нормален софийски квартал. Оазис ли ще го правим?

че тази т.н. бомба не е направена от интелигентен човек, иначе щеше да гръмне. Надявал да гръмне и сигурно не е взел предохранителни мерки. Би трябвало да има пръстови отпечатъци.

Съдейки по снимката явно бомбата се е взивила!

Не... нормална гледка за земите на Изток от Братислава! Като гледаш снимки отпреди войната, през войната и след войната - разлика не виждаш!

Е да нормална, напълно европейска гледка, всичко под конец равно гладко!

Тъжна картинка ....всеки си прави каквото си каквото си доиде ...я барачка я бомба ....както казва Тръмп "тъжно"

2.Ако капсул детонаторът е огневи / т.е възпламенява се с фитил/ за какви стърчащи кабели става дума. Кабел може да стърчи ако капсул-детонатора е електрически. 2. Дори всеки миньор знае , че фитил запали ли се не може да угасне освен ако не се прекъсне. Оплетката на фитила е импрегнирана и тя не се влияе от вода. Проблемът на фитила е при запалване, но запали ли се няма гасене.

Щото фсички сме минйори и знайм кък изглежда фитилъ. А действително изглежда като стар кабел с текстилна оплетка. И сигурен ли си, че бомбаджията е сложил именно професионален фитил а не самоделка, който в последствие е угаснал?

Пиши съ: Дъ ни си прокопцъл(а), бе, или ма ?

Някой много дрогиран от митинга за зелените площи е успях ей така за сглоби бомба и да му я подхвърли. Тоя, ако хубаво го раздрусат, какво ли ще изпадне?

толкова писане за тая бомба ,ядрена ли е била що ли??????

Борисов гаси фитил и спаси Софийска барака - склад за отпадъчна хартия от пожар

Ограмоти се, бе човек! Аматьори се пише, а не аматйори! Научи българския правопис, неграмотнико!

То като си го научил првуписът да не си прокопсал

Тъпото си остава тъпо. За съжаление това е заразително явление. Страхувам се да мисля какво ще бъде след още 25 години.

Мангасарян влизат в настоящето - "сгради", "бомби", туй-онуй - ама циганска работа.

Бомба с фитил, от която стърчало кабелче!? За красота ли е било сложено?

Тя тази постройка като я гледам на снимката си е за разрушаване. Е, по-добре с багер.

Както се казва, "хубава работа, ама българска"...

Циганска, бе Веско, циганска.

Това на снимката София ли е ,или няко бежанско гето? Баси евроулицата!!!

Баш София - с калта и боклуците.

Тези бомбаджии не са даже и аматйори. При толкова голямо разнообразие от таймери на пазара тръгнали да използват фитил. Или си е било само предупреждение,че може да последва и истинска бомба

така е , щом използва китайски фитил ....:-)