Коментари - Шофьор блъсна баща и син на пешеходна пътека | Днес.dir.bg

Шофьор блъсна баща и син на пешеходна пътека

45-годишен шофьор блъсна на пешеходна пътека в Казанлък баща и 12-годишния му син, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Обратно в новината

Коментари - Шофьор блъсна баща и син на пешеходна пътека | Днес.dir.bg

Коментари

А бе разбирачите, има ли статистика, колко хора са блъснати на пешеходна пътека и колко извън такива.Защо ми се струва това явление, като примамка.

Да се отнемат книжките завинаги на такива идиоти,които не спират на пешеходни пътеки.Аз имам чувството,че карат много бързо и като наближат пешеходната пътека даже и някои не спират.

Законотворците измислиха закон за избиване на пешеходци! Пътното платно е предназначено за движение на транспортните средства. Тротоарното платно е предназначено за движение на пешеходци. Пешеходните пътеки са за преминаване през зоната, която е предназначена за транспортните средства. Значи, когато преминаваш през чужда зона, първо трябва да ПОГЛЕДНЕШ и ПРЕЦЕНИШ дали това е възможно! Защо? Защото това не е твоята зона и животът си е твой! Моето наблюдение е, че шофьорите стават все по-внимателни и толерантни, но пешеходците все по-безразсъдно и рязко изскачащи пред поток от движещи се коли. А видимостта никак не е за подценяване!

сега ще ти наблъскат минуси малоумниците.

а дрегерът е отчел ОТРИЦАТЕЛЕН резултат , вероятно -0.5 промила. новата журналистическа химия

Страна и държава на дебили !!

Маркировката на пешеходната пътека трябва да бъде направена от висококачествена боя със светлоотразителни перли. Боята трябва да свети при осветяване с фаровете на автомобила. Прави ми впечатление, че масово маркировката почти навсякъде е изтрита, не е бяла и да не говорим, че въобще не е светлоотразителна. Същото важи и за пътните знаци. От както започна есенно -зимния сезон и ранното стъмване зачестиха и злополуките с пешеходци на пешеходни пътеки, прави ми впечатление, че повечето пътни знацидори, нямат светлотлоотразителна способност - явно са некачествени, някой е спестил пари, но от това зависят невини човешки животи. Да не говорим, че ако е необходимо трябва да се направят светещи, мигащи пътни знаци за указване на пешеходна пътека!!!!

По света вече не се набляга на това да се вижда къде е пешеходната пътека или къде е знака. Защото пак никой не ги вижда. МОже да бъдат изцапани изкъртени или да не се виждат от градските светлини и реклами. Идеята е пешеходеца така да бъде облечен и така да бъде осветен на пътеката, че да се вижда той , а не знака и маркировката.

Браво! Страхотна измислица, и даже нямаш срам да я напишеш! Ти изби конете с каруците бре! Страхотно магаре си!

Добре де, толкова ли няма неправилно пресичащи, че блъскате правилно пресичащите? Нещастници!

Нали едно девойче след глоба за неправилно пресичане беше почнало да пресича по пешеходната пътека и го утрепаха. Случая е от преди една две години в Бургас.

ами толкова му е бил акъла на това девойче. не всеки е за съвремения свят.

Мен лично някой бутне ли ме на пешеходна пътека,и имам ли сили да стана,смятайте че този ще е по зле от мен,ще му направя главата трудна за рисуване,щом има такива измислени закони,където всеки си мисли че може да ни гази,и после ще остане безнаказан,само саморазправата ще оправи нещата.

Не си чел закона при саморазправа наказанието е по-тежко от предумишлено увреждане. А тука даже нямаме предумишлено. Това е така защото не си оторизиран да задържаш хора, да ги разследваш и да ги обвиняваш и да казваш кой как трябва да бъде наказан. Изземваш всички тези функции на хора дето им е разрешено и дето им се плаща за това. Всичките тия ще ти се нахвърлят докато те разорят и те съсипят физически и психически. А те много добре знаят как да го направят. Даже вече ще имат доказателства за това.

gangnam style

А,когато някой тъпак ти прегази детето и умре,и вече го няма,ще се радваш ли на присъда от 3г,или ще ти се иска да го утрепеш когато имаш възможност а?

Хора блъснати, хора смачкани, хора убити!!!! Това е в днешно време ситуацията по пътищата в България. И тя показва 3 неща: 1. Липсва всякаква култура на шофиране, а често и на пешеходно придвижване. 2. КАТ не прави нищо, за да предотвратиубийствата по пътищата. 3. Живота и здравето на хората в България не са сред приоритетите на правителството на БОЙКО 3. .... за разлика от санирането и асфалтирането......

но за третото си донякъде прав. Животът и здравето на всеки е приоритет и от най висока важност на и за самия него и никой не е длъжен да ти пази живота ако сам не си го пазиш. Уважавай себе си за да се научиш да уважаваш околните и те теб.

Призовавам пешеходците , когато са върху пътното платно да се постараят да станат по забележими. А това става със светлоотразителни елементи върху дрехите или чантите, фенерчета в ръцете. особено ако поради непочистени тротоари се налага да ходят по пътното платно. Правете така ще е по-добре за всички, никой шофьор няма за цел да блъсне някой човек нарочно.

Достатъчно съм забележима сутрин с детето, като чакаме на пешеходната пътека за детската градина. И пак не спират простаците. Даже се случва, ако спрат в платното откъм нас, в другото платно да не спрат и да се наложи да спираме по средата на пътеката, за да минат засилилите се коли. Ще ми се да стана забележима с една базука през рамо, ама няма как, за беда.

Ти направо си написала учебник за умиране.

Браво! Някога жените не знаеха какво е базука. А РПГ няма ли да те оправи, или не боравиш със не-натовски системи?

Не е достатъчно да са забележими трябва и да са предскауеми и да са забележими от достатъчно голямо разстояние. Освен това яко ще стъпват на асфалта е нужно да са се уверили, че всички са ги видели и всички са спрели. Не се знае дали едно МПС почнало да спира ще успея да спре.

Извинете, имах предвид да са по-забележими през ТЪМНАТА част на деня, когато са върху платното. Иначе съм съгласен с вашите впечатления и допълнения.

Бащата и синът да заведат дело с/у мерцедеса за обезщетение в размер на 100 хил. лв, а Мерцедесът да бъде показан по ефирните тв-та. Книжката и глобата от КАТ са отделно.

Мерцедеслията да поиска експертиза и ако се докаже, че бащата се е направил на превилегирован пешеходец на 10 метра от мерцедеса да си го отнесе той като нарушител.Нека сме справедлива , а.Точно според закона-внезапно навлязъл, или не искате законност.

Самовлюбени водители в стари кретенцедеси са опасни

Пешеходната пътека е част от пътното платно и за това трябва да се спазва, от пешеходците, чл. 32 и 113 от ЗДвП

В последно време се наблюдава нещо доста интересно.Водач стои в странична уличка и чака да се включи в движението на главната.Дал сигнал с мигача.Винаги се намира някой да намали и да го пусне да се включи.И най-важното от наблюдението е, че водачи с по-скъпи автомобили са по-склонни на този жест.Сега дали защото са по-умни и са спечелили повече пари или просто са по възпитани и великодушни може само да гадаем но е факт.Въпроса е в друго.Значи когато си коректен получавш уважение и безопасност.А когато си мислиш, че си абсолютен властелин и можеш да разиграваш коня без да зачиташ другите-теглиш от ума си-газят те на пешеходната пътека и те ругаят, не защото си пешеходец, а защото си неуважителен глупак.

Абсолютно съм съгласен ! Моите наблюдения са същите. Но никой не смее да го каже, защото дойчевелето ще почне да фучи и кълне. Не им влиза в теорията за непълноценната, груба, тъпа, недорасла балканска унтерменш нация, от която се гнусят. Те ако знаят как ние се гнусим от дойчевелето, ама това е друг въпрос. Та потвърждавам - и аз съм забелязал че има промени в етиката на българсктие водачите, и то към добро ! Простаци винаги ще си има. Но като цяло колегите водачи израстват. И нещо друго - скъпите луксозни коли. Не е прието и повечето хора се страхуват да гледат, но аз гледам - кой ги кара. Много от нас робуват на стереотипа - щом е джип, значи вътре е мутра, опасно е да го погледнеш, ще се озъби "ша ти прайм главата гумена". Беше вярно преди много години. Донякъде е вярно за старичките БМВ-та. Но днес в повечето случаи в хубавата нова кола не е мутра. Виждам улегнали възрастни мъже, млади жени със собствен бизнес, ИТ специалисти с добри заплати, възпитани синове и дъщери на замогнали се родители, хора припечелили от гурбет. Все по-рядко остригани физиономии с анцузи. Анцузите го позакъсаха и са на ниво баварец за 5000 лева на 15 г. Та давайте път и не се учудвайте когато и на вас ще ви дадат. Въпрос на себеуважение и колегиалност.

Ами то правилото е такова даваш мигач и ако е възможно те пускат да минеш, я не масовото ръгаш се в движението и после пускам 4 мигача.

Тука възниква въпроса защо останалите пешеходци могат да минат без да ги блъснат, а този не е можал. Това ми прилича на опит за самоубийство.

Тези с минусите са потенциалните кандидати за мачкане.Мислете така,и чакайте колата да спре на мига и да ви пропусне.Бая варено жито ще се изяде.

Било тъмно, стъклата запотени. Що за глупости. Щом е тъмно намаляваш скоростта. Щом са запотени стъклата спираш и ги изчистваш. Трябва да се лежи ефективно когато на пешеходна пътека е блъснат човек.

Аман от дървени философи които не карат...

Статията и всичките други масови и редовни случаи на прегазени върху пешеходна пътека хора ме обосновават достатъчно ясно.

От реакцията ти личи, че си от тези, които им е забранено да карат, или пък им е трудно до невъзможност. Има такова съчетание от фактори, което човекът е описал, при което много трудно се забелязват мушмороци опитващи се да се самоубият. При това, въпросните мушмороци не са виновни, те добре виждат автомобилите, защото са със включени светлини и си мислят, че и автомобилите ги виждат, нищо че самите те нямат светлини. Съчетанието е - тъмно, мокър асфалт, отблясъци от хаотично осветление, заслепяващи светлини от витрини, изтрита маркировка с неразгадаеми остатъци на платното, опасни за здравето ями на пътя, скрити зад храстите знаци. И вниманието ти е запълнено от тези подробности, бавно се различават маскираните пешеходци.

Ти плати ли си дълговете или чакаш аз да ти ги плащам? Пожелавам ти турчин или циганин с черно яке да ти изкочи на пешеходна пътека нощем на неосветено място при дъжд! Щото на мен онзи ден в силния дъжд точно това ми се случи при това имаше кола пред мен.

На българите, като им пишат такива надписи ги стимулират да правят обратното.

Ако си въобразявате, че в 17.23 ч. При дъжд, запотени стъкла, отблясъци от реклами, фарови и слепи зони от колонките на тавана на автомобила пешеходците се виждат, сте в голяма грешка.

Баце, да следващит си ти, Идиото!

Да ама в 17: 30 ч си е вече тъмно и ако пътеката не е осветена ,преминаващите трябва да се пазят сами , нищо че са с предимство !

защо в западните страни спират пред пешеходните пътеки !!!??? толкова ли ви е трудно да намалите пред пешеходната???

В България също спират. Всички. Освен някои разсеяни и неопитни. Които не разбират защо спира предишния и тръгват да го задминават. А той или друг някой е закрил пешеходната пътека.

Ти под камък ли живееш бе, станкоу? Или някой ти плаща да изразяваш опорни точки за желязното спазване на ЗДП в държавата?

Да навън спират ама на 5-10 метра от пътеката. В България спират на една педя от капачките на колената ти, свирят с клаксон в ушите ти зорна да минеш, с мръсна газ още докато си на пътеката въртят гуми на 5 см. от ахилесовата ти пета. Е имаш ли желание още да пресичаш на пътеки аз не. Пресичам на най-тесните места и когато няма никакви МПС-та

stan_posta@

Това се случва много рядко и след това последствията са такива, че дълго се обсъждат по форумите, "ама той ма нападна". Да свириш с клаксон на нормално, не преднамерено бавно преминаваш пешеходец, докато той си ползва законното право е изключително агресивен акт, дълбока проява на неуважение. Никой мъж няма да го понесе. За това ще си отнесеш юмрук по фара и ще се наложи да излизаш от сигурното купе, ако ти държи ! А после - може да ти е ден, може да не ти е ден. Така че си го позволяват само комплексарите спрямо слаби жени. Когато няма мъже близо до тях. Но това е хулиганска проява, нарушение на НК. Няма никакво отношение към ЗДП.

Тия селски малоумни цървули в парламента толкова си могат. Какво наложи да се пише на пътеката ПОГЛЕДНИ А бе малоумрици недъгави?

И какво лошо има, че пише "Погледни" !? Какво да пише - "Хвърли се под колелата урбулешката, щото така правят в Германия" ? Щом ще спаси 1 човешки живот за 10 години, нека пишат сонети от Шекспир. И не е написано за умници, които знаят всичко, написано е за децата, които могат да прочетат и разберат една думичка, но още не са чели закона. То пък възрастните като са го чели ... Все едно детенце ще запомни, че трябва да се поглежда, даже и да не го пише.

Защо преди не пишеше А? И от де на къде със закон ще лишаваш някого от мисъл и от отговорност за действията му? И защо няма санкция за малоумници пешеходци които пресичат със скорост на патрава бабичка гледайки телефоните си и въобще все едно се намират в хола у тях а всички останали са длъжни да се съобразяват с простотията и ниския интелект на тия малоумни индивиди?

Абе да не би да има деца откак малоумните тикви премахнаха отговорността на пешеходеца?

Я, бе, я, тия с минусите да обяснят, не да слагат минуси, айде бе, дебили!!!

може би ВОДАЧ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ БЛЪСНА БАЩА И СИН НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА? шофьор е професия. айде малко!

Не е написано на български, не го анализирайте. Написано е на хъшлашки език. Въведен от великия Петьо Блъсков в началото на демокрацията още и доразвит през годините от немската група ВАЦ. Все по-малко са хората, които го разбират, но дойчевелето се гнуси да пише/говори на български, затова използва това наречие - франка лингва за общуване с туземците.

Дойче Веле (две думи са, но явно си достатъчно невеж да не си наясно) не се излъчва в България от много години вече. Не знам ти къде си намираш да го слушаш така редовно и старателно, ама не пренасяй личните си предпочитания върху останалите.

В случая "шофьор" правилно има смисъл на водач на МПС. Тук един се е зациклил да лъже, че това не е вярно. Това че е и професия не променя смисъла на думата. Има професионални и непрофесионални шофьори. Но на този индивид това обяснение не му харесва. Сигурно е тракторист. То и чистачки имаше по-рано, сега са все управители, а вече и мениджъри.

Аз лично не тръгва мда пресичам прешеходна пътека без да се уверя, че шофьора ме е видял и не е започнал да намаля. А повечето хори си мислят, че като са на пътека са безсмъртни. Това е проблема ако сам не се грижиш за живота си как учакваш друг да го прави.

Ама ти ако гледаш само за един шофьор си жив умрял. Трябва да гледаш какви ги вършат и шофьорите по по другите ленти, до 4 коли зад него и 4 коли в насрещните ленти. Аз лично гледам и нагоре, за някой летателен апарат, че и те често ги влече гравитацията. Освен това редовно си гледам в краката щот там едни замаскирани дупки с кал или вода има.

Тоя народ не се научи, къде да пресича !

Не къде а как!

Аз пък не тръгвам, докато има коли да минават. Или докато друг пешеходец не тръгне да пресича. Това ми дава възможност и да гледам как пресичат другите хора. Ами как - без изобщо да се огледат. Намусени и сърдити, като че ли не се ползват от правото си, а са им го отнели. Водачите спират, какво да правят !? И да има в едната посока 20 коли, а в другата 30 плюс 2 автобуса - изобщо не им идва наум да изчакат. Те са по-важни от 100 човека, Те Са Пешеходци, Те Са Велики, Най-Най-Важни и Безсмъртни. Но не са виновни, дойчевелето така им е обяснило че е правилно, така правели в слънчева демократична Германия, където небето целогодишно е синьо, а портокалите са яркооранжеви.

Какво дойчевеле те гони бе, мозък промит? Така е написано в българския закон, какви германски портокали, какви пет лева са ти в кухата глава! Кой те знае и ти какъв галфон си дето се дразни като не може да кара с 80 през пешеходната пътека, че някой си позволява да пресича според българския закон!

Напълно си прав Пешо.Говоря от позицията на пешеходец.Незнам кой измисли това, че пешеходците имат абсолютно право на пешеходната пътека и скачат на нея когато им кефне.Ами дайте да избием всички дето сядат зад волана.Ами нали и този зад волана(лекенцата го наричат -задкормилно устройство) също е жив човек и на него му трябва време да реагира и ако е на такава дистанция на която няма физическа възможност се превръща в неволен убиец.Закона трябва ясно да каже-да има право но по възможност.И не е зле да се помисли за знак или маркировка преди пешеходната пътека-примерно 50 метра-има ли автомобил -чакаш.Много ли са-даваш знак с вдигната ръка, че ще пресичаш.Просто нещо трябва да се измисли, защото с перчене с права и задължения инцидентите няма да спрат.

Евала. А кво правиш като има 500 метра широк прав път, идващ от завой, пред който завой е пак широк прав път? Примерно като кръстовището на "Скопие" и "Калитин" в София? Там се засилват още от надлеза и както си се огледал хууубаво и си тръгнал да пресичаш, понеже не се е виждала никаква кола, иведнъж ти връхлита някой състезател с 80 докато си по средата на лената. За таквиз случаи имаш ли да посееш още някоя мъдрост?

Не, нямам! Затапи човека ти! Спокоен ли си сега? Осъществи ли ти се мечтата в живота? Постара се, измисли една невероятна ситуация - ти си гений! Точно като твоите представители в НС. И как само я измисли - да не можеш ти да си я обориш! Браво!

Пич ако за нещо не знаеш какво да правиш не го правиш? В противен случай си опасен за себе си и за околните. Някой ден ще си опасен и за Галактиката.

ейй тия пешеходни пътеки за нищо ги нямат...по-добре без тях ,да не се лъжат хората ,да ги ползват...

па то едни "шофьори"... пикай и са лъзгай...

Хубаво е, че вече на пешеходните пътеки пишат с големи бели букви на червен фон "ПОГЛЕДНИ" и е посочено накъде. Може пък някой да сети и да го прочете. Пешеходецът също трябва да носи отговорност за живота си. Някои наистина изобщо не мислят.

на пешеходна пътека,пешеходеца е ВИНАГИ с предимство,оглеждай се ти...

Особено нощем докато вали дъжд и централен булевард няма една светеща лампа а селския тъпанар е с черно яке и си ходи без да се огледа

Чл. 113 Когато пресичат платното за движение, пешеходците са длъжни: 1. ако наблизо има пешеходна пътека, да я използват; 2. преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянията до приближаващите се пътни превозни средства и с тяхната скорост на движение; 3. да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, както и да не спират без необходимост на платното за движение. Чл. 114 На пешеходците е забранено: 1. да навлизат внезапно на платното за движение; 2. да пресичат платното за движение при ограничена видимост; 3. да извършват търговия и услуги на платното за движение. Чл. 115

А тези баща и син дали са го разбрали? Или се очаква да го усетят по-нататък? Това, че ВИНАГИ са с предимство, имам впредвид...

Не виждате ли надписа в началото на пешеходната пътека?

Поредната побългарена глупост.. такива написи има в Англия и единствената причина е, че движението е обратно и чужденците машинално поглеждат в грешната посока..

Причината е, че има много неграмотни англичани.

Преди всяка пешеходна пътека трябва да има легнал полицай, ама от онези тесните и високите дето не могат да се минават с висока скорост.

По света вече не се правят така. Има съвсем други начини при това безопасни за пешеходците. Каква файда да ти дадат предимство спрели на една педя от капачките на коляното ти. От съседната лента никой няма да те види и ще мине върху тебе с 10км/ч.

пешеходна пътека, за щастие без сериозни увреждания, но за да съдя шофьора трябва да викам полицията, да намеря двама сигурни свидетели, инак шофьорът ще ме осъди мен за набеждаване, че трябва и да му плащам ???

Да му вземат книжката за 5 години. Очевидно е опасен за живота на околните!

АКО НЕ СИ СЪЗДАДЕШ НАВРЕМЕ НАВИК ДА СПИРАШ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА, А СЕ ОПИТВАШ ДА СЕ ПРОМЪКВАШ МЕЖДУ ПЕШЕХОДЦИТЕ, ОБИКНОВЕНО СТИГАШ ДО РИСКОВА СИТУАЦИЯ! Ако трябва направете всички знаци ''ВНИМАНИЕ ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА'' светещи и мигащи! Маса идиоти, пишман водачи на МПС изобщо не ги търсят с поглед и не ги отразяват като ги видят!

То аз още като почна да намалявам задния вече се е качил отгоре ми.

Има един титулован идиот в НС, който е въвел поправка в ЗДП, която ти не знаеш. Според този народен гений, на всяко кръстовище продължението на тротоарите са пешеходни пътеки - и то с предимство. Пешеходна пътекат тип зебра няма вече в ЗДП. Та водачите в повечето случай няма какво да търсят и видят.

Правилно в закона всяко продължение на тротоарът е пешеходна пътека и на нея пешеходецът има същото предимство както и на очертаните пешеходни пътеки, вкл. и на зебра. Какъв ти е проблемът?!

Че къде другаде да ги блъсне, ако не на пешеходна пътека!?

Всеки ден прегазен човек на пешеходна пътека. Стабилност е това пичове. Стааабииилноооост!

И на пешеходна пътека е добре да се огледаш все пак. Така уча и децата.

А шофьорът да не гледа, дали са тръгнали да пресичат хора?! Добре, че тоя поне не е карал бързо. Принципно, ако има инцидент на пешеходна пътека не бива да се стига до смъртни случаи, а до леки травми като тая. Само по това можеш да прецениш, колко съвестно са си следвали правилника шофьорите.

Не е "добре", а е задължително !

Докато не се върне старото право "око за око..." няма да има файда от наказанията.

Не за алкохол, а за мозък трябва да го тестват! Това, че кара Мерцедес не му дава предимство на пешеходната пътека

Нагледах се на подобни ситуации: Съвестен шофьор забелязва, че пешеходци се канят да пресекат. Спира и дава знак с ръка. Зад него обаче наперен идиот вижда шанс, че може да го изпревари и бърза да го мине отляво. И се нанизва на нищо неподозиращите пешеходци.

Подканянето с ръка не е регламентирано от закона нито от правилника. Има го в листовките ако чекнеш този отговор те късат. Най-много може да спреш и да чакаш. Каквото и да става няма да си виновен. При махането с ръка обаче вече си участник. При разследване потърпевшия ще каже: "Ама той ми маха да минавам и аз се затичах за да мина по-бързо".

Постът е за идиота зад спрелия водач, който не желае да чака. Разбра ли, идиот?

Чета те и се чудя, как да се отървем завинаги от такива като теб! Знаеш ли каква хубава държа ще станем? Нищо, че ще останем само 20%!

Махането с ръка, както го наричате, е един вид знак, че водача на МПС е видял пешеходеца! Има пешеходни пътеки с постоянен трафик на коли и пешеходци и без такива ''знаци'' няма как да се мине напрактика.Това не е забранено, въпреки,че не е регламентирано.

Помня, че до преди 30-40 години дори имаше такива табели из градовете "Бъди вежлив! Дай предимство на пешеходец!" Рисунка на усмихнат шофьор, как взема под внимание, че жена с дете желае да пресече. Поздравяват се с жест! Но тези табели бяха за хора. Не за добитък като теб. За това и ги махнаха...

Чл. 32. (1) Преди да навлязат на платното за движение, пешеходците могат да сигнализират за намерението си чрез подаване на сигнал с ръка - лява или дясна ръка, изпъната нагоре или напречно на пътя. (2)Сигналът по ал. 1 не освобождава пешеходците от задължението , преди да навлязат на платното за движение , да се съобразят с разстоянието до приближаващите се превозни средства и с тяхната скорост на движение. Ако държите на това което казвате цитирайте кой член от закона ви кара да подканяте пешеходците към друг да ги убива. Също така ми цитирайте кой член ти разрешава да не даваш мигач при правене на маневра завой. Демек ръгаш се в някоя колона без мигач, а после пускаш аварийни, за да благодариш е това вече е малоумно и дебилно 110%

Пич, много си зле. Трагедията ти е, че не можеш да разбереш за какво става въпрос.

Колко хора си качил на капака си...законно? Я кажи, кой закон те покрива, за това че си решил да правиш изпреварваща маневра пред пешеходна пътека, и то пред водач на МПС, спрял, за да пропусне пешеходци? Ако този пред теб е с малко по-висока кола пешеходците са обречени. Изобщо няма да видят как ги правиш на кайма!

Надето пише вече с вдъхновение. Браво, Наде! Разбира се, ако не бяха баща и син - можеше да блъска спокойно, но по ЗДП изрично е забранено да се блъскат баща и син. Добре си обърнала внимание на роднинската връзка в случая. Но има и неща, които трябва да доработиш. Например - след като на синът нищо му няма, може би да не е бил блъснат? Освен това, като цяло травмите са поправими, няма драматизъм в случката. И най-важното - някак си ти е убегнала от мисълта причината. Защо този шофьор е блъснал бащата и синът - дали заради лична неприязън, в такъв случай е престъпление от общ характер. Или може би не ги е видял своевременно? Може би нещо полезно да беше написала, ама трябва да излезеш от къщи.

Мислите ли, че и' е лесно ? От посолството настояват да се описва всяко произшествие. Колкото се може по-кърваво, по-несправедливо и по-скандално. Да се изкарат водачите злобни масови убийци ! Да се опишат жертвите като дебили. Да се пише с презрение, като се използват вместо съществитени прилагателни - бременна, вместо жена, възрастен, вместо човек и т.н. И всичко това да се оформи на хъшлашки език без да си учил някога хъшлашки - нито в университета, нито на улицата. И да обясняваш как законът не се спазва, без никога да си го отварял дори. Мислите ли, че е лесно да се пише антибългарска пропаганда по поръчка ?

Трябва да ги голям малоумник при нашата статистика за жертви на пътя и на постоянно прегазените на пешеходна пътека хора да твърдиш, че някой плаща някому да изкарва шофьорите злобни и к'вото там още ти е родила кратуната.

ИЗЛИЧИЛ СЕЛЯНИНЪТ С МЕРЦЕДЕСА !!!

не разбирам защо не спират на пешеходна пътека като видят пешеходци върху зебрата!

защото изкачат като лумпели трябва да спрат да се огледат и като видят ,че колите спират да преминат.Просто хората нямат чуство за самосъхраниение

А селяндур-шофьорите не трябва ли да намаля, огледат и да спрат пред пешеходната пътека бре Дебилефф. За пешеходец не се изисква книжка за правоспособност, а за шофьор. Иди си прегледай унуй нящо между ушите, ако го има!

НО АКО СИ МИСЛИШ, ЧЕ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ЗЕБРА, ЩЕ ТЕ ЧАКАМ ДА СЕ КЕФИШ С ПРЕДИМСТВО, ПРОСТО ЩЕ ТЕ ЗАСТРЕЛЯМ ПРЕЗ СТЪКЛОТО НА КОЛЕТО ТИ :-)) АМА С ГОЛЯМ КЕФ :-))

Спирачките се износват. Така както и крушките горят като даваш мигач. А за карането на къси светлини и дума няма да отварям. Иначе - накратко - от простотия.

Защото пешеходците не се виждат. Облечено са в черно отгоре до долу. Някой пешеходци вървят успоредно на тротоара на половин метър от платното. При достигането на пешеходната пътека изведнъж се мушкат на нея. До тогава не са давали сигнали, че ще минават. Ако те могат с един отскок да стъпят на пътеката автомобил няма как да намали. Аз пък не разбирам защо пешеходците стъпват на пътеката без да се уверят, че няма да пострадат на нея. Един зелен светофар нищо не означава. Може колело на автомобил да се търкаля, може автомобил със специален режим на движение да минава. Нищо не пречи на никой пешеходец първо да се огледа и тогава да слезе на платното. И не на последно място Пресичане на повече от две ленти на улица си е руска рулетка.

Коментари - Шофьор блъсна баща и син на пешеходна пътека | Днес.dir.bg

Шофьор блъсна баща и син на пешеходна пътека

45-годишен шофьор блъсна на пешеходна пътека в Казанлък баща и 12-годишния му син, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Обратно в новината

Коментари - Шофьор блъсна баща и син на пешеходна пътека | Днес.dir.bg

Коментари

А бе разбирачите, има ли статистика, колко хора са блъснати на пешеходна пътека и колко извън такива.Защо ми се струва това явление, като примамка.

Да се отнемат книжките завинаги на такива идиоти,които не спират на пешеходни пътеки.Аз имам чувството,че карат много бързо и като наближат пешеходната пътека даже и някои не спират.

Законотворците измислиха закон за избиване на пешеходци! Пътното платно е предназначено за движение на транспортните средства. Тротоарното платно е предназначено за движение на пешеходци. Пешеходните пътеки са за преминаване през зоната, която е предназначена за транспортните средства. Значи, когато преминаваш през чужда зона, първо трябва да ПОГЛЕДНЕШ и ПРЕЦЕНИШ дали това е възможно! Защо? Защото това не е твоята зона и животът си е твой! Моето наблюдение е, че шофьорите стават все по-внимателни и толерантни, но пешеходците все по-безразсъдно и рязко изскачащи пред поток от движещи се коли. А видимостта никак не е за подценяване!

сега ще ти наблъскат минуси малоумниците.

а дрегерът е отчел ОТРИЦАТЕЛЕН резултат , вероятно -0.5 промила. новата журналистическа химия

Страна и държава на дебили !!

Маркировката на пешеходната пътека трябва да бъде направена от висококачествена боя със светлоотразителни перли. Боята трябва да свети при осветяване с фаровете на автомобила. Прави ми впечатление, че масово маркировката почти навсякъде е изтрита, не е бяла и да не говорим, че въобще не е светлоотразителна. Същото важи и за пътните знаци. От както започна есенно -зимния сезон и ранното стъмване зачестиха и злополуките с пешеходци на пешеходни пътеки, прави ми впечатление, че повечето пътни знацидори, нямат светлотлоотразителна способност - явно са некачествени, някой е спестил пари, но от това зависят невини човешки животи. Да не говорим, че ако е необходимо трябва да се направят светещи, мигащи пътни знаци за указване на пешеходна пътека!!!!

По света вече не се набляга на това да се вижда къде е пешеходната пътека или къде е знака. Защото пак никой не ги вижда. МОже да бъдат изцапани изкъртени или да не се виждат от градските светлини и реклами. Идеята е пешеходеца така да бъде облечен и така да бъде осветен на пътеката, че да се вижда той , а не знака и маркировката.

Браво! Страхотна измислица, и даже нямаш срам да я напишеш! Ти изби конете с каруците бре! Страхотно магаре си!

Добре де, толкова ли няма неправилно пресичащи, че блъскате правилно пресичащите? Нещастници!

Нали едно девойче след глоба за неправилно пресичане беше почнало да пресича по пешеходната пътека и го утрепаха. Случая е от преди една две години в Бургас.

ами толкова му е бил акъла на това девойче. не всеки е за съвремения свят.

Мен лично някой бутне ли ме на пешеходна пътека,и имам ли сили да стана,смятайте че този ще е по зле от мен,ще му направя главата трудна за рисуване,щом има такива измислени закони,където всеки си мисли че може да ни гази,и после ще остане безнаказан,само саморазправата ще оправи нещата.

Не си чел закона при саморазправа наказанието е по-тежко от предумишлено увреждане. А тука даже нямаме предумишлено. Това е така защото не си оторизиран да задържаш хора, да ги разследваш и да ги обвиняваш и да казваш кой как трябва да бъде наказан. Изземваш всички тези функции на хора дето им е разрешено и дето им се плаща за това. Всичките тия ще ти се нахвърлят докато те разорят и те съсипят физически и психически. А те много добре знаят как да го направят. Даже вече ще имат доказателства за това.

gangnam style

А,когато някой тъпак ти прегази детето и умре,и вече го няма,ще се радваш ли на присъда от 3г,или ще ти се иска да го утрепеш когато имаш възможност а?

Хора блъснати, хора смачкани, хора убити!!!! Това е в днешно време ситуацията по пътищата в България. И тя показва 3 неща: 1. Липсва всякаква култура на шофиране, а често и на пешеходно придвижване. 2. КАТ не прави нищо, за да предотвратиубийствата по пътищата. 3. Живота и здравето на хората в България не са сред приоритетите на правителството на БОЙКО 3. .... за разлика от санирането и асфалтирането......

но за третото си донякъде прав. Животът и здравето на всеки е приоритет и от най висока важност на и за самия него и никой не е длъжен да ти пази живота ако сам не си го пазиш. Уважавай себе си за да се научиш да уважаваш околните и те теб.

Призовавам пешеходците , когато са върху пътното платно да се постараят да станат по забележими. А това става със светлоотразителни елементи върху дрехите или чантите, фенерчета в ръцете. особено ако поради непочистени тротоари се налага да ходят по пътното платно. Правете така ще е по-добре за всички, никой шофьор няма за цел да блъсне някой човек нарочно.

Достатъчно съм забележима сутрин с детето, като чакаме на пешеходната пътека за детската градина. И пак не спират простаците. Даже се случва, ако спрат в платното откъм нас, в другото платно да не спрат и да се наложи да спираме по средата на пътеката, за да минат засилилите се коли. Ще ми се да стана забележима с една базука през рамо, ама няма как, за беда.

Ти направо си написала учебник за умиране.

Браво! Някога жените не знаеха какво е базука. А РПГ няма ли да те оправи, или не боравиш със не-натовски системи?

Не е достатъчно да са забележими трябва и да са предскауеми и да са забележими от достатъчно голямо разстояние. Освен това яко ще стъпват на асфалта е нужно да са се уверили, че всички са ги видели и всички са спрели. Не се знае дали едно МПС почнало да спира ще успея да спре.

Извинете, имах предвид да са по-забележими през ТЪМНАТА част на деня, когато са върху платното. Иначе съм съгласен с вашите впечатления и допълнения.

Бащата и синът да заведат дело с/у мерцедеса за обезщетение в размер на 100 хил. лв, а Мерцедесът да бъде показан по ефирните тв-та. Книжката и глобата от КАТ са отделно.

Мерцедеслията да поиска експертиза и ако се докаже, че бащата се е направил на превилегирован пешеходец на 10 метра от мерцедеса да си го отнесе той като нарушител.Нека сме справедлива , а.Точно според закона-внезапно навлязъл, или не искате законност.

Самовлюбени водители в стари кретенцедеси са опасни

Пешеходната пътека е част от пътното платно и за това трябва да се спазва, от пешеходците, чл. 32 и 113 от ЗДвП

В последно време се наблюдава нещо доста интересно.Водач стои в странична уличка и чака да се включи в движението на главната.Дал сигнал с мигача.Винаги се намира някой да намали и да го пусне да се включи.И най-важното от наблюдението е, че водачи с по-скъпи автомобили са по-склонни на този жест.Сега дали защото са по-умни и са спечелили повече пари или просто са по възпитани и великодушни може само да гадаем но е факт.Въпроса е в друго.Значи когато си коректен получавш уважение и безопасност.А когато си мислиш, че си абсолютен властелин и можеш да разиграваш коня без да зачиташ другите-теглиш от ума си-газят те на пешеходната пътека и те ругаят, не защото си пешеходец, а защото си неуважителен глупак.

Абсолютно съм съгласен ! Моите наблюдения са същите. Но никой не смее да го каже, защото дойчевелето ще почне да фучи и кълне. Не им влиза в теорията за непълноценната, груба, тъпа, недорасла балканска унтерменш нация, от която се гнусят. Те ако знаят как ние се гнусим от дойчевелето, ама това е друг въпрос. Та потвърждавам - и аз съм забелязал че има промени в етиката на българсктие водачите, и то към добро ! Простаци винаги ще си има. Но като цяло колегите водачи израстват. И нещо друго - скъпите луксозни коли. Не е прието и повечето хора се страхуват да гледат, но аз гледам - кой ги кара. Много от нас робуват на стереотипа - щом е джип, значи вътре е мутра, опасно е да го погледнеш, ще се озъби "ша ти прайм главата гумена". Беше вярно преди много години. Донякъде е вярно за старичките БМВ-та. Но днес в повечето случаи в хубавата нова кола не е мутра. Виждам улегнали възрастни мъже, млади жени със собствен бизнес, ИТ специалисти с добри заплати, възпитани синове и дъщери на замогнали се родители, хора припечелили от гурбет. Все по-рядко остригани физиономии с анцузи. Анцузите го позакъсаха и са на ниво баварец за 5000 лева на 15 г. Та давайте път и не се учудвайте когато и на вас ще ви дадат. Въпрос на себеуважение и колегиалност.

Ами то правилото е такова даваш мигач и ако е възможно те пускат да минеш, я не масовото ръгаш се в движението и после пускам 4 мигача.

Тука възниква въпроса защо останалите пешеходци могат да минат без да ги блъснат, а този не е можал. Това ми прилича на опит за самоубийство.

Тези с минусите са потенциалните кандидати за мачкане.Мислете така,и чакайте колата да спре на мига и да ви пропусне.Бая варено жито ще се изяде.

Било тъмно, стъклата запотени. Що за глупости. Щом е тъмно намаляваш скоростта. Щом са запотени стъклата спираш и ги изчистваш. Трябва да се лежи ефективно когато на пешеходна пътека е блъснат човек.

Аман от дървени философи които не карат...

Статията и всичките други масови и редовни случаи на прегазени върху пешеходна пътека хора ме обосновават достатъчно ясно.

От реакцията ти личи, че си от тези, които им е забранено да карат, или пък им е трудно до невъзможност. Има такова съчетание от фактори, което човекът е описал, при което много трудно се забелязват мушмороци опитващи се да се самоубият. При това, въпросните мушмороци не са виновни, те добре виждат автомобилите, защото са със включени светлини и си мислят, че и автомобилите ги виждат, нищо че самите те нямат светлини. Съчетанието е - тъмно, мокър асфалт, отблясъци от хаотично осветление, заслепяващи светлини от витрини, изтрита маркировка с неразгадаеми остатъци на платното, опасни за здравето ями на пътя, скрити зад храстите знаци. И вниманието ти е запълнено от тези подробности, бавно се различават маскираните пешеходци.

Ти плати ли си дълговете или чакаш аз да ти ги плащам? Пожелавам ти турчин или циганин с черно яке да ти изкочи на пешеходна пътека нощем на неосветено място при дъжд! Щото на мен онзи ден в силния дъжд точно това ми се случи при това имаше кола пред мен.

На българите, като им пишат такива надписи ги стимулират да правят обратното.

Ако си въобразявате, че в 17.23 ч. При дъжд, запотени стъкла, отблясъци от реклами, фарови и слепи зони от колонките на тавана на автомобила пешеходците се виждат, сте в голяма грешка.

Баце, да следващит си ти, Идиото!

Да ама в 17: 30 ч си е вече тъмно и ако пътеката не е осветена ,преминаващите трябва да се пазят сами , нищо че са с предимство !

защо в западните страни спират пред пешеходните пътеки !!!??? толкова ли ви е трудно да намалите пред пешеходната???

В България също спират. Всички. Освен някои разсеяни и неопитни. Които не разбират защо спира предишния и тръгват да го задминават. А той или друг някой е закрил пешеходната пътека.

Ти под камък ли живееш бе, станкоу? Или някой ти плаща да изразяваш опорни точки за желязното спазване на ЗДП в държавата?

Да навън спират ама на 5-10 метра от пътеката. В България спират на една педя от капачките на колената ти, свирят с клаксон в ушите ти зорна да минеш, с мръсна газ още докато си на пътеката въртят гуми на 5 см. от ахилесовата ти пета. Е имаш ли желание още да пресичаш на пътеки аз не. Пресичам на най-тесните места и когато няма никакви МПС-та

stan_posta@

Това се случва много рядко и след това последствията са такива, че дълго се обсъждат по форумите, "ама той ма нападна". Да свириш с клаксон на нормално, не преднамерено бавно преминаваш пешеходец, докато той си ползва законното право е изключително агресивен акт, дълбока проява на неуважение. Никой мъж няма да го понесе. За това ще си отнесеш юмрук по фара и ще се наложи да излизаш от сигурното купе, ако ти държи ! А после - може да ти е ден, може да не ти е ден. Така че си го позволяват само комплексарите спрямо слаби жени. Когато няма мъже близо до тях. Но това е хулиганска проява, нарушение на НК. Няма никакво отношение към ЗДП.

Тия селски малоумни цървули в парламента толкова си могат. Какво наложи да се пише на пътеката ПОГЛЕДНИ А бе малоумрици недъгави?

И какво лошо има, че пише "Погледни" !? Какво да пише - "Хвърли се под колелата урбулешката, щото така правят в Германия" ? Щом ще спаси 1 човешки живот за 10 години, нека пишат сонети от Шекспир. И не е написано за умници, които знаят всичко, написано е за децата, които могат да прочетат и разберат една думичка, но още не са чели закона. То пък възрастните като са го чели ... Все едно детенце ще запомни, че трябва да се поглежда, даже и да не го пише.

Защо преди не пишеше А? И от де на къде със закон ще лишаваш някого от мисъл и от отговорност за действията му? И защо няма санкция за малоумници пешеходци които пресичат със скорост на патрава бабичка гледайки телефоните си и въобще все едно се намират в хола у тях а всички останали са длъжни да се съобразяват с простотията и ниския интелект на тия малоумни индивиди?

Абе да не би да има деца откак малоумните тикви премахнаха отговорността на пешеходеца?

Я, бе, я, тия с минусите да обяснят, не да слагат минуси, айде бе, дебили!!!

може би ВОДАЧ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ БЛЪСНА БАЩА И СИН НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА? шофьор е професия. айде малко!

Не е написано на български, не го анализирайте. Написано е на хъшлашки език. Въведен от великия Петьо Блъсков в началото на демокрацията още и доразвит през годините от немската група ВАЦ. Все по-малко са хората, които го разбират, но дойчевелето се гнуси да пише/говори на български, затова използва това наречие - франка лингва за общуване с туземците.

Дойче Веле (две думи са, но явно си достатъчно невеж да не си наясно) не се излъчва в България от много години вече. Не знам ти къде си намираш да го слушаш така редовно и старателно, ама не пренасяй личните си предпочитания върху останалите.

В случая "шофьор" правилно има смисъл на водач на МПС. Тук един се е зациклил да лъже, че това не е вярно. Това че е и професия не променя смисъла на думата. Има професионални и непрофесионални шофьори. Но на този индивид това обяснение не му харесва. Сигурно е тракторист. То и чистачки имаше по-рано, сега са все управители, а вече и мениджъри.

Аз лично не тръгва мда пресичам прешеходна пътека без да се уверя, че шофьора ме е видял и не е започнал да намаля. А повечето хори си мислят, че като са на пътека са безсмъртни. Това е проблема ако сам не се грижиш за живота си как учакваш друг да го прави.

Ама ти ако гледаш само за един шофьор си жив умрял. Трябва да гледаш какви ги вършат и шофьорите по по другите ленти, до 4 коли зад него и 4 коли в насрещните ленти. Аз лично гледам и нагоре, за някой летателен апарат, че и те често ги влече гравитацията. Освен това редовно си гледам в краката щот там едни замаскирани дупки с кал или вода има.

Тоя народ не се научи, къде да пресича !

Не къде а как!

Аз пък не тръгвам, докато има коли да минават. Или докато друг пешеходец не тръгне да пресича. Това ми дава възможност и да гледам как пресичат другите хора. Ами как - без изобщо да се огледат. Намусени и сърдити, като че ли не се ползват от правото си, а са им го отнели. Водачите спират, какво да правят !? И да има в едната посока 20 коли, а в другата 30 плюс 2 автобуса - изобщо не им идва наум да изчакат. Те са по-важни от 100 човека, Те Са Пешеходци, Те Са Велики, Най-Най-Важни и Безсмъртни. Но не са виновни, дойчевелето така им е обяснило че е правилно, така правели в слънчева демократична Германия, където небето целогодишно е синьо, а портокалите са яркооранжеви.

Какво дойчевеле те гони бе, мозък промит? Така е написано в българския закон, какви германски портокали, какви пет лева са ти в кухата глава! Кой те знае и ти какъв галфон си дето се дразни като не може да кара с 80 през пешеходната пътека, че някой си позволява да пресича според българския закон!

Напълно си прав Пешо.Говоря от позицията на пешеходец.Незнам кой измисли това, че пешеходците имат абсолютно право на пешеходната пътека и скачат на нея когато им кефне.Ами дайте да избием всички дето сядат зад волана.Ами нали и този зад волана(лекенцата го наричат -задкормилно устройство) също е жив човек и на него му трябва време да реагира и ако е на такава дистанция на която няма физическа възможност се превръща в неволен убиец.Закона трябва ясно да каже-да има право но по възможност.И не е зле да се помисли за знак или маркировка преди пешеходната пътека-примерно 50 метра-има ли автомобил -чакаш.Много ли са-даваш знак с вдигната ръка, че ще пресичаш.Просто нещо трябва да се измисли, защото с перчене с права и задължения инцидентите няма да спрат.

Евала. А кво правиш като има 500 метра широк прав път, идващ от завой, пред който завой е пак широк прав път? Примерно като кръстовището на "Скопие" и "Калитин" в София? Там се засилват още от надлеза и както си се огледал хууубаво и си тръгнал да пресичаш, понеже не се е виждала никаква кола, иведнъж ти връхлита някой състезател с 80 докато си по средата на лената. За таквиз случаи имаш ли да посееш още някоя мъдрост?

Не, нямам! Затапи човека ти! Спокоен ли си сега? Осъществи ли ти се мечтата в живота? Постара се, измисли една невероятна ситуация - ти си гений! Точно като твоите представители в НС. И как само я измисли - да не можеш ти да си я обориш! Браво!

Пич ако за нещо не знаеш какво да правиш не го правиш? В противен случай си опасен за себе си и за околните. Някой ден ще си опасен и за Галактиката.

ейй тия пешеходни пътеки за нищо ги нямат...по-добре без тях ,да не се лъжат хората ,да ги ползват...

па то едни "шофьори"... пикай и са лъзгай...

Хубаво е, че вече на пешеходните пътеки пишат с големи бели букви на червен фон "ПОГЛЕДНИ" и е посочено накъде. Може пък някой да сети и да го прочете. Пешеходецът също трябва да носи отговорност за живота си. Някои наистина изобщо не мислят.

на пешеходна пътека,пешеходеца е ВИНАГИ с предимство,оглеждай се ти...

Особено нощем докато вали дъжд и централен булевард няма една светеща лампа а селския тъпанар е с черно яке и си ходи без да се огледа

Чл. 113 Когато пресичат платното за движение, пешеходците са длъжни: 1. ако наблизо има пешеходна пътека, да я използват; 2. преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянията до приближаващите се пътни превозни средства и с тяхната скорост на движение; 3. да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, както и да не спират без необходимост на платното за движение. Чл. 114 На пешеходците е забранено: 1. да навлизат внезапно на платното за движение; 2. да пресичат платното за движение при ограничена видимост; 3. да извършват търговия и услуги на платното за движение. Чл. 115

А тези баща и син дали са го разбрали? Или се очаква да го усетят по-нататък? Това, че ВИНАГИ са с предимство, имам впредвид...

Не виждате ли надписа в началото на пешеходната пътека?

Поредната побългарена глупост.. такива написи има в Англия и единствената причина е, че движението е обратно и чужденците машинално поглеждат в грешната посока..

Причината е, че има много неграмотни англичани.

Преди всяка пешеходна пътека трябва да има легнал полицай, ама от онези тесните и високите дето не могат да се минават с висока скорост.

По света вече не се правят така. Има съвсем други начини при това безопасни за пешеходците. Каква файда да ти дадат предимство спрели на една педя от капачките на коляното ти. От съседната лента никой няма да те види и ще мине върху тебе с 10км/ч.

пешеходна пътека, за щастие без сериозни увреждания, но за да съдя шофьора трябва да викам полицията, да намеря двама сигурни свидетели, инак шофьорът ще ме осъди мен за набеждаване, че трябва и да му плащам ???

Да му вземат книжката за 5 години. Очевидно е опасен за живота на околните!

АКО НЕ СИ СЪЗДАДЕШ НАВРЕМЕ НАВИК ДА СПИРАШ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА, А СЕ ОПИТВАШ ДА СЕ ПРОМЪКВАШ МЕЖДУ ПЕШЕХОДЦИТЕ, ОБИКНОВЕНО СТИГАШ ДО РИСКОВА СИТУАЦИЯ! Ако трябва направете всички знаци ''ВНИМАНИЕ ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА'' светещи и мигащи! Маса идиоти, пишман водачи на МПС изобщо не ги търсят с поглед и не ги отразяват като ги видят!

То аз още като почна да намалявам задния вече се е качил отгоре ми.

Има един титулован идиот в НС, който е въвел поправка в ЗДП, която ти не знаеш. Според този народен гений, на всяко кръстовище продължението на тротоарите са пешеходни пътеки - и то с предимство. Пешеходна пътекат тип зебра няма вече в ЗДП. Та водачите в повечето случай няма какво да търсят и видят.

Правилно в закона всяко продължение на тротоарът е пешеходна пътека и на нея пешеходецът има същото предимство както и на очертаните пешеходни пътеки, вкл. и на зебра. Какъв ти е проблемът?!

Че къде другаде да ги блъсне, ако не на пешеходна пътека!?

Всеки ден прегазен човек на пешеходна пътека. Стабилност е това пичове. Стааабииилноооост!

И на пешеходна пътека е добре да се огледаш все пак. Така уча и децата.

А шофьорът да не гледа, дали са тръгнали да пресичат хора?! Добре, че тоя поне не е карал бързо. Принципно, ако има инцидент на пешеходна пътека не бива да се стига до смъртни случаи, а до леки травми като тая. Само по това можеш да прецениш, колко съвестно са си следвали правилника шофьорите.

Не е "добре", а е задължително !

Докато не се върне старото право "око за око..." няма да има файда от наказанията.

Не за алкохол, а за мозък трябва да го тестват! Това, че кара Мерцедес не му дава предимство на пешеходната пътека

Нагледах се на подобни ситуации: Съвестен шофьор забелязва, че пешеходци се канят да пресекат. Спира и дава знак с ръка. Зад него обаче наперен идиот вижда шанс, че може да го изпревари и бърза да го мине отляво. И се нанизва на нищо неподозиращите пешеходци.

Подканянето с ръка не е регламентирано от закона нито от правилника. Има го в листовките ако чекнеш този отговор те късат. Най-много може да спреш и да чакаш. Каквото и да става няма да си виновен. При махането с ръка обаче вече си участник. При разследване потърпевшия ще каже: "Ама той ми маха да минавам и аз се затичах за да мина по-бързо".

Постът е за идиота зад спрелия водач, който не желае да чака. Разбра ли, идиот?

Чета те и се чудя, как да се отървем завинаги от такива като теб! Знаеш ли каква хубава държа ще станем? Нищо, че ще останем само 20%!

Махането с ръка, както го наричате, е един вид знак, че водача на МПС е видял пешеходеца! Има пешеходни пътеки с постоянен трафик на коли и пешеходци и без такива ''знаци'' няма как да се мине напрактика.Това не е забранено, въпреки,че не е регламентирано.

Помня, че до преди 30-40 години дори имаше такива табели из градовете "Бъди вежлив! Дай предимство на пешеходец!" Рисунка на усмихнат шофьор, как взема под внимание, че жена с дете желае да пресече. Поздравяват се с жест! Но тези табели бяха за хора. Не за добитък като теб. За това и ги махнаха...

Чл. 32. (1) Преди да навлязат на платното за движение, пешеходците могат да сигнализират за намерението си чрез подаване на сигнал с ръка - лява или дясна ръка, изпъната нагоре или напречно на пътя. (2)Сигналът по ал. 1 не освобождава пешеходците от задължението , преди да навлязат на платното за движение , да се съобразят с разстоянието до приближаващите се превозни средства и с тяхната скорост на движение. Ако държите на това което казвате цитирайте кой член от закона ви кара да подканяте пешеходците към друг да ги убива. Също така ми цитирайте кой член ти разрешава да не даваш мигач при правене на маневра завой. Демек ръгаш се в някоя колона без мигач, а после пускаш аварийни, за да благодариш е това вече е малоумно и дебилно 110%

Пич, много си зле. Трагедията ти е, че не можеш да разбереш за какво става въпрос.

Колко хора си качил на капака си...законно? Я кажи, кой закон те покрива, за това че си решил да правиш изпреварваща маневра пред пешеходна пътека, и то пред водач на МПС, спрял, за да пропусне пешеходци? Ако този пред теб е с малко по-висока кола пешеходците са обречени. Изобщо няма да видят как ги правиш на кайма!

Надето пише вече с вдъхновение. Браво, Наде! Разбира се, ако не бяха баща и син - можеше да блъска спокойно, но по ЗДП изрично е забранено да се блъскат баща и син. Добре си обърнала внимание на роднинската връзка в случая. Но има и неща, които трябва да доработиш. Например - след като на синът нищо му няма, може би да не е бил блъснат? Освен това, като цяло травмите са поправими, няма драматизъм в случката. И най-важното - някак си ти е убегнала от мисълта причината. Защо този шофьор е блъснал бащата и синът - дали заради лична неприязън, в такъв случай е престъпление от общ характер. Или може би не ги е видял своевременно? Може би нещо полезно да беше написала, ама трябва да излезеш от къщи.

Мислите ли, че и' е лесно ? От посолството настояват да се описва всяко произшествие. Колкото се може по-кърваво, по-несправедливо и по-скандално. Да се изкарат водачите злобни масови убийци ! Да се опишат жертвите като дебили. Да се пише с презрение, като се използват вместо съществитени прилагателни - бременна, вместо жена, възрастен, вместо човек и т.н. И всичко това да се оформи на хъшлашки език без да си учил някога хъшлашки - нито в университета, нито на улицата. И да обясняваш как законът не се спазва, без никога да си го отварял дори. Мислите ли, че е лесно да се пише антибългарска пропаганда по поръчка ?

Трябва да ги голям малоумник при нашата статистика за жертви на пътя и на постоянно прегазените на пешеходна пътека хора да твърдиш, че някой плаща някому да изкарва шофьорите злобни и к'вото там още ти е родила кратуната.

ИЗЛИЧИЛ СЕЛЯНИНЪТ С МЕРЦЕДЕСА !!!

не разбирам защо не спират на пешеходна пътека като видят пешеходци върху зебрата!

защото изкачат като лумпели трябва да спрат да се огледат и като видят ,че колите спират да преминат.Просто хората нямат чуство за самосъхраниение

А селяндур-шофьорите не трябва ли да намаля, огледат и да спрат пред пешеходната пътека бре Дебилефф. За пешеходец не се изисква книжка за правоспособност, а за шофьор. Иди си прегледай унуй нящо между ушите, ако го има!

НО АКО СИ МИСЛИШ, ЧЕ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ЗЕБРА, ЩЕ ТЕ ЧАКАМ ДА СЕ КЕФИШ С ПРЕДИМСТВО, ПРОСТО ЩЕ ТЕ ЗАСТРЕЛЯМ ПРЕЗ СТЪКЛОТО НА КОЛЕТО ТИ :-)) АМА С ГОЛЯМ КЕФ :-))

Спирачките се износват. Така както и крушките горят като даваш мигач. А за карането на къси светлини и дума няма да отварям. Иначе - накратко - от простотия.

Защото пешеходците не се виждат. Облечено са в черно отгоре до долу. Някой пешеходци вървят успоредно на тротоара на половин метър от платното. При достигането на пешеходната пътека изведнъж се мушкат на нея. До тогава не са давали сигнали, че ще минават. Ако те могат с един отскок да стъпят на пътеката автомобил няма как да намали. Аз пък не разбирам защо пешеходците стъпват на пътеката без да се уверят, че няма да пострадат на нея. Един зелен светофар нищо не означава. Може колело на автомобил да се търкаля, може автомобил със специален режим на движение да минава. Нищо не пречи на никой пешеходец първо да се огледа и тогава да слезе на платното. И не на последно място Пресичане на повече от две ленти на улица си е руска рулетка.