Камион с 25 т амониев нитрат бе откраднат в Попово

Камион, натоварен с 25 тона амониев нитрат, е бил откраднат в град Попово, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище.

Обратно в новината

Коментари - Камион с 25 т амониев нитрат бе откраднат в Попово | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно: как се знае, че МЪЖЪТ карал откраднатия камиаон е от Попово, след като извършителят бил НЕИЗВЕСТЕН?!

По-интересното е дали ти си учил българската граматика и правопис?

Амониевият нитрат, или амониевата селитра, е един от най-разпространените изкуствени торове!Продава се с чували във всеки селскостопански магазин.При определени условия е и избухливо вещество и запалянковците го използват за направата на бомбички и димки. Може да използвате амониевата селитра и за охлаждане на бира! Така че, ако искате да правите бомби, можете да си купите амониев нитрат от магазините с чували! Терористичните намерения са по-интересни, но в случая стоката ще бъде продадена на земеделски производители на "изгодни" цени.

УуужасТ ! Някой е намислил нещо сериозно ! Дано гръмне "народното" събрание със все дупедатите ! Ще го обявим за национален герой и ще заслужи паметник по-голям от Альоша !

Има и силициев карбид,прекрасен огнеупор:))) Хане,що не вземеш да се ограмотиш.....малко от малко:)))

Не се излагай бе Хане. На натриевият нитрат му казват чилска силитра....за по-просто ще ти го обясня че това е кокошата тор. Казах някъде че ползвах 5 тона на месец в цеха ,купувахме го от Димитровград.

Като му сложиш детонатор трябва да си поне на 50 метра:))) Тогава не гори а гърми.. А настърган гори като барут......един настъркан калъп и барута от един снаряд....една кофа нафта от танка,една кофа масло....копаеш дупката и цяла вечер ти е топло...на сутринта не може да се познаем:)))

Палил ли си огън с настърган от този сапун:))))

Те тръбите на южен поток към бг откраднаха та един камион.ЕСССР затова не ще потока през бг.Самоков столипиново ще се греят бе пари.

Хане спри да си измисляш.

Сега го чакаме да се взриви някъде....

Прекалено спокойно се подхожда към тази новина. Почти всяка терористична организация в света използва бомби на базата на такъв тип вещество. Да не изпадам в подробности, ама срещу символична сума, това нещо може да остави лунен кратер! Обществото май не осъзнава за какво става въпрос.

Абе това не трябва ли да е товар със специален режим и камьона да не може да се оставя къде да е и без надзор? Абе стига сме се излагали пред европейците - тея наши държавници с безхаберието си са опасни за НАС и за европейците!

В нормалните държави подобни вещества са със специален режим не само като товар, но и като притежание, като закупуване и т.н. Не е шега работа и подценяването на подобна ситуация може да струва солено.

Едно и също е.

Ако имате идея това каква подвижна бомба е... Със същия тор в САЩ преди доста години, само че много по-малко количество, бяха срутили една огромна административна сграда и взрива беше изкопал огромен катер!

Алхимик,май натриевия нитрат е бомба,не амониевия:))

Май, май, е трябвало по-често да посещаваш часовете по химия.

Много видове вещества се превръщат в бомби, когато знаеш какво правиш...

Добре, че нямаме космически кораб в България, защото и него щяха да откраднат. А МВР нека си вдигат заплатите двойно на учителските и лекарските и нека отчитат намаление на престъпността.

8901

Амониев нитрат.Това май гърмеше.Майната му на камиона.

Гърми натриевия нитрат,чист динамит си е:)) Амониевия само ще те обгази и ще звъниш на 112 защото не знаеш какво да направиш:))

8901

"В момента по-голямата част от промишлените ВВ са базирани на амониев нитрат. Особено интересни са появилите се наскоро ЕВВ (Емулсионни взривни вещества). През Втората световна война е бил широко използван за екслплозив и снаряди. Тези експлозиви съдържали от 50% до 80% амониев нитрат. Амониевият нитрат се използва освен това и в пиротехнически смеси като окислител, макар и рядко, заради неговата хигроскопичност. В България са популярни "димки", направени от напоени с амониев нитрат вестници, изсушени и свити на руло. През месец май 1921 г. във фабрика на BASF в Опау (дн. Лудвигсхафен, Германия) избухнали около 4500 тона амониев нитрат. Както много пъти дотогава, работниците във фабриката използвали експлозиви, за да раздробят спечения амониев нитрат и процедурата се считала за безопасна. При инцидента са убити 509 души и ранени 1917. Кратерът, който се получил, бил с размери 165 m дължина, 96 m широчина и 18,5 m дълбочина. Тъй като на практика всички, участвали в инцидента, са загинали, точните причини за експлозията не са известни. Други известни инциденти, при които се е взривил амониев нитрат, са описани в http://en.wikipedia.org/wiki/Ammoniumnitratedisasters Заради експлозивните си свойства и свободния режим на продажба амониевият нитрат е често използван при терористични атаки. По тази причина в някои държави (например Германия) употребата на чист (несмесен с други вещества) амониев нитрат от физически лица е забранена със закон."

Би трябвало да е намерен вече.... освен, ако не са си платили на когото трябва и да е извън страната.Много го интересува товара, той е откраднал волвото, може да му вземе добри пари в украйна, албания, македония и т.н.

по три кила за всеки който не гласува правилно ;)

поевтиняване на оранжерийните домати и нечуван добив от декар.

това ползва ли се за анфети или за взривове, чудя се за какво ще го ползват.

Ползва се за направата на АМФО (взрив на базата на селитра и дизел, използван за всякакви цели, вкл. при атентата в Оклахома Сити през 90-те). Само не знам дали нашите хора(или който е производител) са добавили и стабилизиращите агенти в тора, така че да не се възпламенява/взривява.

Навремето като гръмна гара Буново и Епруветката в Сливен, с години за да си купиш будилник ти описваха паспорта на 99 места. Сега дъл няма да е същото за торове?

а ма сега има електронни таймери, по път над път. Само да имаш едно такова Волво ... голям ще е джурума.

За таймерите и не само за тях се знае. Въпроса беше далисега до 2020г няма да купуваме тор за градински тиквички и саксиени цветя дали няа да се подписваме на сума ти и места

А спри се малко,не лъжи децата. Живея в Лудогорието и съм почти на 60. Купувал съм часовници.....плащаш и заминаваш,какви документи какви пет лева.

Всъщност за да се направи много голяма беля стигат та и артисват 10 килограма които по цени на дребно са 10-11 лв и хитроумна постановка. Никой не е будало ако организира нещо да бие тъпана да разтропва службите с тия 25 тона.

Индиректна реклама на Volvo ли е това? Защото камиона не е Man, Mercedes, Iveco, Kamaz... а именно Volvo!

E как да е Ман или Мерцедес, като е Волво, ако беше Ман, щеше да кажеш, че на Ман реклама правят.

За тази работа не ти трябва да крадеш камион. Легално можеш да си напазаруваш от който и да е селскостопанско-цветарски магазин. Тук по-скоро става дума за бързи пари в началото на зарзаватния сезон.

Да не би червенопрашковците да се готвят да хващат гората след изборите на 25-ти май?...

АКО ИСКАТЕ ДА РАЗВАЛИТЕ ПОЧИВНИТЕ ДНИ НА 150-ИНА ЧОВЕКА ОТ ФБР , ЦРУ И ПРОЧИЕ , Е ДОСТАТЪЧНО НЯКОЙ С БЪЛГАРСКИ АЙ-ПИ АДРЕС ДА ПИШЕ ЧЕ ЩЕ ГО БЛЪСКА КАМИОНА В АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО В СОФИЯ :)))) ..... ЦЯЛ ДЕН ИМА ДА СЛУХТЯТ :))

не ние страхххххх !!! мдам какво да се прави бат Бойко е виновен

а на комшията му разбиха стената на склада и му откраднаха всички препарати и торове на стойност 50 хил.лв ама дойдоха полицаите и казаха - неизвестен извършител.Добре че Станишев ни избави от страха та да може свободно да се краде . А мистъра на земеделието призова - инвестирайте в земята а ако ви откраднат тора препаратите или ви наводнят нивите - оплачете се на Възкръсналия!

Амониевият нитрат обаче е известен и с това, че се ползва като взрив, действието му е близко до това на динамита. През Втората световна война е бил широко използван за екслплозив и снаряди. Тези експлозиви съдържали от 50% до 80% амониев нитрат. Амониевият нитрат се ползва и в пиротехнически смеси като окислител, макар и рядко, заради неговата хигроскопичност. Взривните аварии с амониев нитрат са едни от най-разпространените в света. Заради експлозивните си свойства и свободния режим на продажба амониевият нитрат е често използван при терористични атаки. По тази причина в някои държави като Германия употребата на амониев нитрат от физически лица е забранена със закон.

ТОЯ ХИМИКАЛ Е КЪДЕ КЪДЕ ПО ЛЕСЕН :)))) Acetone peroxide

Нито е полесен, нито е безопасен. Докато стигнеш да го ползваш по предназначение, сам ще станеш на странджанка.

Да бе баце, точно за това е предназначен да се използва! Сега да очакваме ли терористичен акт с амонивия нитрат? Това за което говориш е само адно от пренадназначението му, което в днешно време има много по-ефективни методи за взривяване!!

Що ми се върти в главата че това за което пишеш е натриев нитрат/чилска селитра/ а не амониев. До колкото си спомням основната съставка на динамита беше натриев нитрат. Дълги години работихме с този химикал....на опаковката имаше знак "взривоопасно".

Абе смотани минуси вашата мама,знам че пак ще ме изтриете...правите ли разлика м/у амониев и натриев нитрат. За вас химията е непозната ......идиоти. А трийте сега:)))

на мен ми се струва, че камиона е изчезнал в тридневен период - от 17ти до 20ти, което ще рече, че през тези 3 дена собственика и шофьора изобщо не са го наглеждали. Камион натоварен с както се вижда ценна стока стои 3 дена без надзор?!

С ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО КАКВО ЛИ НЕ СЕ КРАДЕ...УЖАС

важното е, че не ядем асфалт

Даже и асфалт няма вече.

Какво означава "подбран или подправен ключ"? Някой може ли да разясни?

"Подбран" ключ - когато имаш килограмова (например) връзка ключове и пробва - пък който стане (ако стане); "Подправен" ключ - когато си имал достъп до оригинала и си направил или копие, или си снел отпечатък.

Попово - 45 % безработица!

Това е най-смешното правителство в цялата ни история, дано не се случи нещо непоправимо, но дори това е голяма издънка, коя по ред , вече не ги броим. Те самите са издънка до издънка. Къде сте калинки, вие сте просто мечта, сравнени с тези "експерти".

Ко каеш правителството ти виновно и за женати ли?

Щото предишните правителства бяха СЛЪНЦЕ, нали!?

big_uncle@dir.bg

Ами така беше с това правителство 2009-2013, то беше слънце...уф, грешка - царят...опа, пак грешка...премиерът, де, той беше (или се смяташе за) СЛЪНЦЕ...

А стига,бе!Пак,журналистически клевети,относно др.Овчев и Секретарчето-нямате ли срам,а?!

това си е 25-тона амонил! Да пази господ!

Че са 25тона - 25 тона са, ама какво е това "амонил"!?

ВЗРИВ, бе човек. И то многоооо. А има толкова много приложения, че...не ми се мисли.

Не е 'АмониЛ', ами е 'АмониТ' Навремето 1600 кг ми минаха през ръцете да пробивам дупки в скалите и да го тъпча вкаран в презерватив заедно с ДШ. Двата изкопа още се виждат от Google Earth-a

Ей, пак сбъркахте заглавието! Трябваше да пишете "Камион с 25 тонна бомба..."

ОВЧЕВ,ОТКРИЙ КАМИОНА, ИНАЧЕ МВР ЩЕ ГРЪМНЕ В ЧЕСТ НА ЕВРО- ИЗБОРИТЕ!!!И ТОГАВА, ЩЕ СТАНЕ ГОЛЯМ СМЯХ С ТВОЙТЕ МИЛИЦИОНЕРИ.

Ми ако някой е вдигнал мерника на парламента или президентството ??? Май няма много да остане от тях ... ама надали...

Чудесна новина!!! Как хубаво гърмят 25 тона амониева-селитра, попаднали в "правилните" ръце! Дали пък не са предназначени за натоварване в "изчезналият" Бойнг 777!???????

Той камиона струва много повече от селитрата. 25т са около 15 бона на дребно мисля. От друга страна някой може вече да си го е нахвърлял на нивата и да е зарязал камиона. иди я търси... ;)

някой го е взел да си охлажда биричката за празниците

Що самоделки могат да се направят с 25 тона амониева силитра?! Нека ДАНС да си сложат "бояч", с който да контролират "изразходването" за тези тонове, за наторяване на набелязани вече всякакви "сметища", от демократични боклуци..