МВР ще плати за неосигурените 5 г. полицейски униформи

Полицаите, които са имали право на униформи, но не са ги получили в последните 5 години, ще получат левовата равностойност за тях.

Обратно в новината

Коментари - МВР ще плати за неосигурените 5 г. полицейски униформи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз отказвам от моите данъци да се отпуснат пари на тия предатели полицаите. Да вземат тия 30 милиона от ромите в Асеновград дето си ги пазят

Главният прокурор и Президентът няма ли да разгледат този закон за "компенсациите" на униформените служители .... който мина бързо бързо в НС .... аз лично виждам пълно БЕЗ ЗАКОНИЕ и КОРУПЦИЯ с раздаване на пари за СТАР ПЕРИОД ... и пари от бюджета за едни и същи разходи СЕГА СЕ УСВОЯВАТ ВТОРИ ПЪТ .... и получените пари СЕГА няма да се облагат и няма да се изразходват реално за УНИФОРМИ - е това ако не е КОРУПЦИОННА СХЕМА ... здраве му кажи ... ама нали важно е БОЙКО да е добрият и да затваря устата на "УНИФОРМЕНИТЕ" ...

и резил ,това не е държава !!! Има пари за глупости ,а за най-важното няма , ако трябва депутатите ще ходят пеш на работа ,но полицаите трябва да са обезпечени материално-технически на 1000 % !!!

Файда йок. Парите ще изпапат за смартфони на жените и децта. Остатъка ще изпият от мъка. На другия ден пак с мазните униформи , карашик горница/долница и маратонки. За шапки/кепета да не говорим , те не ги носят. Коя тиква ги мисли тези мерки : две в едно , уж пари за дрехи , а им увеличават заплатите с някой лев. Не на нас тия. Една държава /не нашата/ като не може да си храни и облича войската е провал. Боко , пълен провал !

Сега като вземат кинтите ще си купят униформи от битака!Ха-ха

"Богатите'' българи плаща ДВА пъти за едно и също нещо???веднъж чрез бюджетите всяка година където са заложени тези разходи дето не са направени ама парите ги няма и втори път сега:(((

То това добре,ще им наплатите дрехите ,ама да не излезе ,че сте платили на шивачите за ''УЖ'' изработените униформи!!!!!!!На такива мурафети далавераджийски сте много ларж ,както плащаме и на американските ТЕЦове не произведената ел.енергия!!!!!!!!!!!!!

еех ,лъжата ,лъжатаа!Каквито ни управниците ,такива ни и полицаите! Надлъгват се,кой по по най андрешковец ,самозабравили се простаци....но нищо не е вечно.....

Абе защо полицаите с парите за тия униформи си построиха палати с басейнчета. Абе да не им раздават пари за златни униформи!?!

Ще се плати инфиформа по актуална цена от най-скъпия продавач, нищо имаме собствено пройзводство и цената преди 5 г е била съвсем друга, демек пак ще се точат пари.

Та след като са източили парите отпускани за дрехи всяка година от тези пет как да се откажат сега?????Има балами да внасят данъци има и тарикати дето ще ги източват за собствена аванта:(((

Сега разбрах защо българските полицаи мязат на бездомници. От пет години не са получавали нови униформи! Що за държава е това?

Дали, ако всяка година ви пременят с нови униформи, ще почнете и някаква работа да вършите все пак?! Например разкриваемостта ви на ниво битова престъпност поне да мине 10%? Че сега с тези 3% разкриваемост и за нови тениски дори не сте заработили!

ти какво си заработило

сигурно затова ги няма по улиците,щото нямат униформи?-:)

Абе като ги гледам никак не ми приличат на бездомници защото такива охранени, с телефони и коли с пачка в джоба бездомници не съм срещал...

Това да не е ВТОРА част от ГЕРБЕРУИДНИТЕ Реформи в МВР?

Luna0102

Полицайчето на смяна мина и се разписа с минус. Знае, че кръстчето е подпис, затова сложи минус, за да не се издаде кой е.

Да си платен трол, и да си изкарваш прехраната плюейки денонощно днес полицаите, утре учителите, в други ден лекарите, е къде, къде по-почтен начин да си изкарваш хляба от това да работиш като нормалните хора.

Хахахаха, за жалост и на живо сте толкова смешни.

Luna0102

Не позна, като цяло не плюя нито по полицаите, нито по лекарите. Плюя по конкретни случаи и го правя от сърце.

Полицаите са най-облагодетелстваната прослойка от българското общество след депутатите. Заплати яко без да работят, рушвети, униформи, 40 годишни се пенсионират с максимална пенсия, 20 заплати при пенсиониране, само и само да пазят гъза на Бойко Борисов. Е това никъде го нема по целио свет!!!

Тва мрънкащите не мога да ги разбера. Ето полицаите нищо не работят, само лапат, привилегии невиждани, а в МВР има пет хиляди свободни места за полицаи. Защо бе хора се мъчите да работите денонощно.Зарежете службичките си и станете полицаи. По цял ден ще спите. От време на време ще се събудите колкото да приберете някой рушвет, и така докато дремете те годините минали и хоп една торба пари за изпроводяк, и след това максималната пенсия. Не си губете времето да пишете по форумите. Тичайте към областните управления докато не са се усетили другите преди вас.

Защото , въпреки свободните места , без Тати да е бил полицай или да има връзките, няма да те вземат! сега разбра ли защо?

Не всеки за някой лев е готов да си плюе в суратя...Като го пишете я ми обяснете къде са парите отпускани в бюджета за заплати и за тези 5000 незаети бройки???къде са парите отпускани за дрехи в бюджета за тези пет години???къде са допълнителните милиони додавани над бюджета през тези пет години???Като ми обясните смислено може и да се съгласят хората че това 'не' е една бездънна яма за крадене но за работа няма кой да помисли..

Еми стани полицай Приятелю! Взимаш 650 лева заплата, работиш с най-лошата част на обществото, на разположение си 24 часа(за заканите за отмъщение не говоря),нямаш право на друга работа, както и да излизаш в чужбина когато ти е кеф.Всички теб гледат и искат да подобриш условията на живот в БГ. Няма пари за униформи, за гориво ,за предпазващи живота и здравето ти средства и те ТАКА........Успех! Не е нужен Тате или Бате за работа там вече:)

Цинично ми звучи някак си... на фона на съседната новина за Боби Райнов! Защото и тези, които са стояли и гледали отстрани убийството на един български гражданин, сега ще се наредят на "обличането с пари"!

Ако заплатите на полицаите бяха нормални, щеше да кандидатстват кадърни хора и сега нямаше да се оплакваме от неефиктивноста на полицията. Но това е дългогодишна политика за ликвидирането на държавата.

да искат още пари от обикновените хора, от майката на Боби и още много почеренени майки ,които са загубили децата си заради това, че полицията не работи за обществото, както е в нормалните страни ?!?

Ей ама тия полицаи ако могат ще налапат цялата държава и ще я изядат със все парцалите. Ненаядоха се тия полицаи бре еийййй!

полицаите голи ли са ходили или цивилни? Защо се дават пари за минало време? Ако сами са си купували униформа - да представят касовите бележки и да ги осребряват, а не така милиони накуп да се броят! Или правителството нещо се стресна?

Проблем с касовите бележки няма. Колко касови бележки искаш и на каква цена?

Luna0102

А какво са носили полицаите през това време? Аз гол полицай по българските улици не съм виждала (и слава Богу), но гладен пенсионер съм виждала. След като могат да карат със стари униформи, значи нови не трябва да им се полагат всяка година. Не е редно в бедна страна като България, да се чудят как да дадат на едни, като вземат от други, които имат по-малко.

който ги е ушил - нали не са били голи - да покаже документ че ги е продал. имаше преди време един престъпник който спираше коли с крадена униформа.

че полицаите са си заработили да ходят..голи!!! Ако маалата в Асеновград прецени ,че доволна от тях нека ги облече тя!

Тия от работещите бедни ли са? Или от нищо не работещи и искащи?

След изплащане на левовата равностойност, няма да се предоставя униформено облекло за съответната година. ..сещате ли се какво следва? Ченгетата пак ще са прокъсани, а парите изхарчени. Ама протестите спряха. Мила родна КЪРТИнка..

Искате да кажете че НИЕ ще платим и това след като парите са ги омахали за друго ?????Бедни ми народе бая плащаш и ще плащаш за да има какво да крадът властващите. И престанете с това мвр, боко, ЩЕ плати когато се знае че НИЕ плащаме и ще платим

Парите за дрехи ни се полагат по закон, за да няма такива шокови плащания от бюджета е редно еьегодно да ИЗПЛАЩАТ предвидението средства за униформи!

Ами те ежегодно ви се дават в бюджета тези пари ама защо ли никой не казва къде отиват??къде отиват парите и за незаетите бройки???след като всяка година над милиард ви се отпуска и още няколко пъти през годината незнайни милиони...

Аз карам с една униформа от 2011 година

Luna0102

Абе то и по закон трябва да защитаваш гражданите, ама дали не си от тези, които се скатават?

На Съдиите изплащат РЕКОРДНИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ, ПОЛИЦАИТЕ ГИ ОБЛИЧАТ В ЕВРО. Най-неработещите институции в България, АМКАТ ЯКО КИНТИ.

КАКВИ ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ- ПОЛИЦАИТЕ НЕ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ- НИЕ ВСИЧКИ ИМ ГИ ПЛАЩАМЕ,ПОНЕЖЕ ТЕ СА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ...А НИЕ СМЕ...ГОВЕДАТА ДЕТО ГИ ИЗДЪРЖАМЕ

запушиха им устите с наши парички..

Безделниците за един протест искат по-високи заплати, да си представим какво ще искат ако започнат да вършат и останалата част от "задалженията" си....

"ГЕРБ предприе мярката, след като на скорошните си протести полицията поиска нови униформи и по-високи заплати. " Тази година униформите - догодина - заплатите.

Как точно за тази из..т всеки път пари се намират?Какво може да се очаква от правителство ,което работи на принципа "проба грешка"?Всичко е от днес до утре,вярно то бъдеще тук няма ,ама все пак.

Кажи си ИМ го. Що го спестяваш? ТАЗИ ИЗMEТ. ИЗMЕT .!. Точно като ЦИГAHИTE са. ИСКАТ, ЛАПАТ и не дават НИЩО НАСРЕЩА.