Полицаи преследват с километри 17-годишен с БМВ

Патрул на РПУ-Ихтиман преследва близо 8 километра 17-годишен младеж без книжка зад волана на БМВ, който се опитал да избегне проверка, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Полицаи преследват с километри 17-годишен с БМВ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може би най-доброто за безопасността по пътищата на България е охраната им да се извършва не от КАТ и подобни, а от въздушни патрули.Въздушните патрули да са с щурмови хеликоптери снабдени с високоточни противотанкови ракети с лазерно насочване.Магистралите съответно могат да бъдат поставени под охраната на щурмови самолети,снабдени с всички средства за унищожаване на бързоподвижни цели.Питам се ако това се случи дали някой ще посмее изобщо да наруши правилата.

...пожелавам му пълен резервоар..и нека гумите да пушат :)

Конфискувайте колата в полза на държавата, чиято и да е и да няма право да си извади книжка до 30тата си година! Другия път ще се замисли как се кара кола!

точно така: конфискация на автомобила и забрана да шофира поне 5 години! хем тоя да се замисли дали пак ще прави простотии хем собственика на автомобила да се замисли на кого ще си дава следващата кола!

В България BMW е психиатрична диагноза, а понякога и марка автомобили. И не затвор, а престой в психиатрията трябва да е наказанието в такива случаи.

Това нагло копеленце трябва да лежи поне 20 години в затвора, а собственика на колата, особено ако е баща му-да го придружи!!! Колата задължително да се конфискува! Заради кривосъдието има по 1000 убити на година +5-6 000 ранени! И ЗАРАДИ ТАКИ ЛЕКЕТА КАТО ОПИСАНОТО ПО-ГОРЕ!!

... и не забравяйте да пишете какво следва след такова гонене! наказва ли се изобщо и как. Щото преди малко 10 тина такива се навиваха да ходиат и тех да ги гониат, после у нет-а ще ги пишат...!!!Малоумници сте вие, това да ви е новината, ГЕРОИЗМИ некви!!!

За такива случаи трябват по-тежки наказания. Например при 1-во нарушение - 1000лв. акт и 2 години без право да се качваш на шоферското място, при 2-ро - двойна санкция. При 1-ви автомобил на млад шофер застраховката за по-голяма мощност трябва да е в пъти по-голяма. Например в Англия млад шофер може да си купи кола например 3.2 340к.с., но застраховката му ще е над 3000 паунда. Ако тати има мощна кола и келеша иска да се изтежкари, според мен трябва задължително да има пълномощно, и при това положение осигуровката на колата също да е много по-висока. Това са лично мои мнения по въпроса и смятам, че само така биха намалили тия случаи.

Всичко това, както и малоумните предложения на БСПто, ще рефлектират пак само върху съвестните и изпълнителните. Той кара без книжка - ти искаш пълномощно. И гражданска няма да плати /все едно дали е 100лв или 3000 паунда/. Той не спира на стоп-палка, ти сериозно ли очакваш да плати глоба. Само пандиз за всички тези нарушения ще решат проблема. Административните санкции не вършат работа.

Като не спира на стоп палка да поседи в ареста, сурови санкции и да се помисли другия път дали да кара без книжка, и да не спира на стоп палка. Иначе всичко това дето съм написал работи в белите държави и хората го изпълняват, защото наказанията са сурови. Не вярвам да се качиш да караш, ако знаеш, че следващите ти 10 заплати ще ходят за глоби и няма имаш право да караш минимум 2 години.. или пък някой баща ще даде 2-3 бона за застраховка за колата дришлъото си, вместо да му вземе някаква малолитражка и да и плати осигуровките за тия пари, да знае, че няма да се прави толкова на рацер лапето и още, и още..

NFS MW Ihtiman Edition...

Момчето се е опитвало да избяга от селото, но селото не е могло да го напусне - използвам максимата, за да се пошегувам. Сериозно. Каква новина е това? С подобни драми може да се запълни цяла епопея посветена на селския манталитет. И - проблема е по-скоро психологичен, а младежът е само представителна извадка от една голяма група българи, имащи същата психологична нагласа и поведение, не само като водачи, а въобще в живота.

E как да ползвам ЖП транспорт.

В САЩ такъв екшън обикновено завършва трагично за беглеца,а в БГ бла бла бла макс 2 години- до кога????

Когато си селендур по душа,ако и да си се родил в София си оставаш такъв за цял живот.Момчето все пак има основание-родило се на село,не е виждало шопските джигити с мощни коли и хубави жени и е решило да се прави на баровец.Това,което е направил на мегдана се случва много често по софийските улици.

"Джигити",а ?!. Ти да не си от Перник. Изцепките, които описваш по софийските улици са дело главно на твои съселяни от Перник, Благоевградско, Кюстендилско, Мездра и темподобни села.

Ааа, да си имаме уважението! Мездра е само една гара... :D

Предлагам автомобилът да се конфискува, може и да се боядиса в розово за сметка на нарушителя :)Р и да се прекара през селото ;)

Малолетен мангал, познайте кога ще го накажат! Преди простаците вършеха селяндурщините си в голфчета, та по-често пукваха те, ама бавареца е тежка кола и може да пострада някой невинен. Дали не е дошъл момента да си сложа реактивна броня, та подобни маймуни да ги връщам рязко назад?

Много точно казано. Масово мангалите карат без книжка...И НИЩО НЕ СЕ СЛУЧВА!!!Та така...нема да видиш циганин у данъчно,у учебна кола,циганин пенсионер и циганин с очила/ не слънчеви /.И дечицата си така учат...по ръба на закона...

Искам конфискаций на автомобили и след това да ги пускат за продажба...

Колко тъжное, че баварското изобретение стана също и символ на селяндурщината в пост комунистическите клоаки. Произведенията на гениалния конструктор в ръцете на маймуновидните, сред вонята и калта на липсващата инфраструктура..-:(

да предложи червените татковци да не купуват БееМВета на невръстните си чеда. Има време - капитализЪмът е пред тях.

БМВ-то е хубав автомобил. Особеното в България е, че много успешно се комбинират агресия, арогантност и простотия и то с мощен автомобил и стават нещастия.

Е на такъв се вика куц кон!!!! Да не можеш да избягаш с БМВ от тия умрели астри на куките значи или БМВ-то е спомен от БВМ или си голям некадърник!

Да бе и аз му се чудя, щом е бягал значи е бил отчаян, как така хем не е избягал хем не се е утрепал някъде от скорост? Явно този селски джигит е имал за идея да изостави БМВто и да се скрие, което е и направил, ама колко тъп може да си за да имаш такива идеи?

Момчето е протестирало за нещо. Сигурно ще поиска оставка на шефовете на КАТ или за нещо друго. Тези, които спазват законите се оказа , че са балъци. Красивите и умните ги нарушават и не им пука.

Представям се този седемнадесет годишен джигит от Ихтиманско със какво БМВ се е въртял на мегдана . Пак добре че не е изхвръкнало някое колело .

пак заради един или двама ще пострадат много. И забележете, че всеки път става въпрос за комплексари с БМВ. Тази кола или се кара от жени или от комплексари. Къде къде по мощни коли има и то спортни, а хората си ги карат спокойно

Към производителя БМВ: моля, колите да бъдат придружени от "листовка за пациента" в която да бъде записано: противопоказно за лица под 25 години (поне!), възможни странични реакции на свръхчувствителност и загуба на разсъдък!

Мисля, че ще е по-точно "противопоказно за лица с МАНТАЛИТЕТ на под 25 годишни". Въпреки, че такива условия всъщност трябва да се поставят от производителите на всички марки автомобили, мотоциклети, велосипеди, тротинетки ...

"Полицаи преследват с километри 17-годишен с БМВ" КОГА ЩЕ СЕ НАУЧИТЕ ДА НЕ ПРАВИТЕ ГРЕШКИ. Само не говорете за технически сбой. Безграмотността Ви в 3 от 5 статии е ежедневие!

Собствено, като добър данъкоплатец и нормален гражданин на държавата, без афинитет към простотии и престъпления, считам, че е редно да се прокарат необходимите закони с цел такива олигофрени да станат регламентирани обекти на саморазправа - тоест да го свалиш от колата и да го пребиеш яко - без да го осакатяваш и затриваш чак, но солидно - някой и друг натрошен крайник! Горепосоченото е следствие на наблюденията ми, че НЯМА никаква оправия с подобни изроди, с "тарикатчета мотористи", разни малоумни "гъзета" с пари и лъскави коли и т.н. паплач, която минимум тероризира населението с някакъв ужасно неприятен шум/звук от къде по-нови машини, но по често от споминали се вече дву или четири колесни "кенефи", а в повечето случаи УБИВА невинни - по пътищата или по улиците - в случая в Симеоновград и 6 младежи на ТРОТОАРА!!! Предвид на това, че е възможно да има неравенство на силите, може да се дефинират и като обекти на отстрел - с каквото законно оръжие притежават нормалните хора, било ловно, бойно или не (разбирай въздушно, арбалети, лъкове и т.н.) P.S. Необходимостта от съответни крути мерки, не следва да се разглежка, като престъпни намерения, а като адекватна профилактика насочена към сериозно асоциални елементи сред нормалните хора, НЕ желаещи и НЕ подлежащи на друг вид превъзпитаване!

Нека позная, ти си един от онея бай ганьовци дето като видят "тарикат моторист" се опитват да го утрепат по някакъв начин та да може после в кръчмата да се похвалиш на другите как си преебал още един от "онея де ни крадът пътищата"? Добре го каза като "нормален гражданин", защото наистина си такъв. не ме интересува какво си казал за другото (макар че и това как смяташ закон позволяващ да пребиеш някой като ти пречи е доста правилно за нормалния българин), но като моторист имал нещастието да кара няколко месеца в България, преди да отида в чужбина, ми е много жал като чета такива като тебе и се сещам десетките случай на мотористи, загинали заради засекли ги шофьори и тем подобни.

"да се забрани на младите водачи да шофират мощни автомобили" - света има нужда от нововъведенията на БСП! Браво социалисти, браво наще! Как можахме да се съберат толкова умни глави в една партия?

Следва забрана на младите да излизат след осем часа от домовете си, забрана на жените да управляват автомобили, забрана на децата да гледат телевизия над 3 часа седмично, забрана на чужденците да купуват земя, забрана на българите да напускат българия без писмено разрешение от Станишев, забрана на медиите да публикуват неодобрена информация и забрана на интернет услугите от нелицензирани интернет страници.

Нищо ново под слънцето - Селска история Селска кола Селски кеф Селска идилия Селска физиономия Селско извинение Получовеците в тая страна заслужават глада си !

Браво на полицаите,че са го хванали.Въпросът е,как ще бъде наказан,защото явно не му е за първи път.Колкото до "мощните"коли и младите водачи-глупости на търкалета.А са го гласували,а са ги осъдили,за дискриминация.Освен това,масата джигити-младежи из улиците и пътищата,се напъват с едни смешни тарги и са точно толкова опасни.

На това копеле един здрав освежителен бой в РПУ-то би му се отразил изключително добре.

Че те всяка вечер се въртят в циганската махала и на други места, където всеки ги знае.

висок стандарт драги. Май в Стамболово и до тоалетна ходите с леки коли.

да знаете тоя е бил от окупаторите - освестил се е на края и дим да го няма ...ха-ха

Ееее, ми че 8 километра какво са? Много ясно че няма да го хвнат на първия километър, само Стефан Данаилов от "На всеки километър" може да ги хваща така! А сега пак по тая тема: Нали имаше наскоро тъпи идеи, на младите шофьори да се налагат ограничения в мощността и кубатурата на колите? Еми ето къде е проблема - тези които карат бясно нямат книжки бе, господа-другари от БСП, ДПС и Атака (и може би и ГЕРБ, те напоследък се подкрепят взаимно)!!!

Интересно, дали масово всички малоумни келеши, желаят да се натикат "у БМВ", па дори и по дърти от тях кенефи, дето само емблемите им личат (ако ги има де) или със сядането в тази марка автомобил, по нашите географски ширини се изглупява рязко, незабавно и тотално?! Отделно, поне лично мое мнение, гарантирано "героя" от въпросната гонка, ще да е ман...л!

Тоя е много прост,който са го хванали,той ми е селкски

Много прост е меко казано! Наказанието трябва да се увеличи: Не две, а пет години трябва да бъде, ефективно!!! А при убит човек - много повече!!!

TOЗИ ИДИОТ ТРЯБВА ДИРЕКТНО ДА ВЛИЗА В ЗАТВОРА,ЩОТО АКО ГО ИЗТЪРВАТ ЗА МАЛКО МОЖЕ ДА ГРАБНЕ НЯКОЯ ДРУГА КОЛА. ПРАВИЛНО Е ЧЕ В САЩ ГИ ЗАСТРЕЛВАТ ТАКИВА,ДЕТО НЕ СЕ ПОДЧИНЯВАТ НА ПОЛИЦАИТЕ!! ТРЯБВА И У НАС ДА ЗАПОЧНЕ ТОВА,ПЪК ДА ВИДИМ ЩЕ ИМАЛИ ЖЕЛАЕЩИ ДА НАРУШАВАТ ЗАКОНА. ТОВА БГ. НЕ Е ДЪРЖАВА ,А ЗВЕРИЛНИК !!

Ами да излезне закона и да отидат в парламента, защото там никой не се подчинява и до един са престъпници, народоизменници и дори по-лошо чужденци в българския праламент, което е в нарушение с Конституцията на Народна Република България.

Вместо да говориш обобщаващи обвинения, по-добре посочи кой депутат конкретно (трите му имена, политическа партия и т.н.) не е български гражданин?

Е да, ама у нас законът защитава престъпника. Полицаят е виновен при всички положения, затова трябва да се отнася ласкаво и внимателно с неговите... хм, да ги наречем клиенти?

Родителите на този олигофрен ще бъдат ли подобаващо наказани? По българските села масово непълнолетни карат коли, които им дават "грижовните" им татковци. Защо просто няма камери навсякъде?

Срочно да се вземат заснети кадри вероятно става върпос з аобсебване от терористи заради нарочно издавани от кат и мвр обемно обсебващи терористични лични документи и талони за колата. опасните съоръжения осигуряват мигновенно увреждане вкл с закачане на убиец или малки терористи.

"Младеж с БМВ е като маймуна с граната - не знаеш в кой момент ще извърши огромна глупост..." Пояснявам - това не е моя мисъл, а е цитат от немското издание на AUTO BILD :)))

Sm3hurk0

Аз се чудя, как са го настигнали с тия куници, че и даже са го намерили. Ако е имал опит, да им е духнал. Не е задължително, но необходимо условие е да притежаваш валидно свидетелство за управление. Книжка, кола не кара.

Sm3hurk0

Като малък и аз съм взимал колата на майка ми за временно ползване и ходех на училище с нея, но бях много внимателен. Чудя се, има ли някой, който да не е правил подобни неща в годините, когато кръвта ври и кипи.

Има, има... Тези, в чиито глави протича мисловен процес, не са вземали колите на мама и тати, че да се придвижат до училище!

Анонимните си придават важности и не искат да си го признаят.

като си се регистрирал с тъп НИК в ДИР-а какво ти е излизането от нелегалност! Запиши си за НИК името, адреса и ЕГН, щом си курназ!

Sm3hurk0

Докатоне почнем да си признаваме грешките, няма да се оправим. Сигурно само аз съм расъл в подобна среда и тези около мен ( анонимните ) са света вода не напита. Сега след доста години, виждам комшийски деца с подобни постъпки. Давам им акъл, съвети и примери, какво би се случило, ако предизвикат птп. Слушат ме от време на време и мисля, че им влиая правилно.

Както и да го извъртиш, ти си карал кола без книжка. Следователно си за затвора. Да, другите дето ти отговарят сигурно също са правили простотии. И те сигурно са идиоти и ние го приемаме като даденост още като видим, че говорят български език. Но ти сам го казваш и за това получаваш очевиден хейт, който заслужаваш.

ВЗЕМЕТЕ МУ И КОЛАТА, УМНИЦИ!!! Утре лайното пак ще излезе на улицата, само че този път може да утрепе някого! Забравихте ли пернишкия "джигит"?! ... Още колко хора трябва да загинат, заради "малокалибрени" комплексари, за да има строги закони и солени глоби?!

Sm3hurk0

Много си краен, без да знаеш обстоятелствата. Колата може да е крадена. може без знание да е взета на заем. Щом няма птп и жертви - това е добре. В европа, не се позволява преследване за неспиране, с цел да няма жертви причинени в слдствие на гонитбата в градовете.

Отиди в Германия или Финландия и пробвай да не спреш, а после докато лежиш на асфалта им разясни, че да те преследват е заберанено.....

душко, вземи да се научиш да пишеш. за Нова година да ти подарят речник. влияя, ненапита, вследствие и т.н.

Ако колата беше крадена, щеше да е бъде, написано още в заглавието на статията. И сериозно ли смяташ, че щом няма жертви, значи всичко е okay?! Правилата ТРЯБВА да се спазват, независимо от обстоятелствата точно с цел избягване на произшествия и жертви, а единственото лекарство срещу такива като него е санкция, от която НАИСТИНА да го заболи - ще се изненадаш колко мърльовци държат повече на колите си, отколкото на всякакви глоби и наказания. Затова и цялата ни държава е на това дердже - човешкият живот се цени по-малко от някакви полуръждясали тенекии и бурмички... Чак ми се гади!!!

По този член ме интересува с какво е наказан собственикът на автомобила и защо не му е отнет при повторното нарушение. Ако му го конфискуват, ще се досети другия път да скрие ключовете. Очевидно и собственикът е дебил. Чл. 177. (1) Наказва се с глоба от 100 до 300 лв.: 3. собственик, длъжностно лице или водач, който допуска или предоставя управлението на моторно превозно средство на лице, което не притежава съответното свидетелство за управление, употребило е алкохол или друго упойващо вещество;

На моториста убил жената на пешеходна пътека му дадоха цели 2,5 години, а на мутресата дето сгази момичето в Бургас, също на пешеходна пътека, и казаха "Повече така да не правиш" и я пуснаха. Та на тоя най-много да му кажат "Ама така не е хубаво" и също ще го пуснат. Може и да му се извинят че са го задържали.

Браво Шваба аз съм на твоя страна.То на Плевнелиев служебната кола е без гражданска, че лапето не може да кара.То нали от тях гледа.Пък като може да кара да кара, а тея дядковци на по 70 - 80 години дет не виждат и нямат координация къде им е п...ката им дават да карат.

Катастрофите ги правят основно млади шофьори (с книжка), а този селски хлапак няма никаква книжка и продължава да се разкарва с чужда кола. Ужасно е млади хора с мощни коли и мотори да се осакатяват, убиват себе си и други хора на пътя! В чужбина не е позволено на хора ненавършили 24 години да карат мощни мотори! Ако е спрял при проверката той е нарушител, но понеже не е спрял, на практика това е убиец на пътя!!! Да се включи прокурор и да го осъдят поне две години ефективно зад решетките, докато не е убил човек или полицай при нова проверка на пътя! Колата на бащата да стои на трупчета в КАТ през това време!

Когато се натъкна на подобен тъпанар или на някой ненормалник вилнееш с мотор си казвам само "Пукни, преди да си осакатил някого"! За съжаление в тази тъжна държавица друго не ни остава.

Такива ербапи в САЩ ги стрелят!

На твойто село САЩ ли му викат?

Явно си виждал САЩ само от филмите. Живея от 12 години в страната и ако ченгето реши, че съм агресивен вади пистолета и стреля. Па да има касмет някой да им бяга тогава негово чудо та ничие.

Този да си понесе последствията. Само се чудя, как е стигнало горивото на патрулката за гонка от цели 8 км., при положение, че се полага по 2 литра бензин денвно на патрулка. Тоя, ако беше карала още 2-3 км, можеше и да не го стигнат.

Бас държа, че при този милостив съд няма да лежи в затвора и един ден. Ще го вкарат в затвора едва следващият път, когато блъсне и убие някой невинен човечец. Но и това не е много сигурно.

СПОРЕД МЕН НА ТОЗИ, НИКОГА АМА НИКОГА, НЕ ТРЯБВА ДА МУ СЕ ДАВА КНИЖКА.

Съгласен. До живот. Но, ще си я купииииииииииии от подкупните мекерета, за да затрие някой невинен.

Той и така си кара без книжка.

еми дайте му максималното наказание, какво като е млад; второ нарушение му е и пак е същото и е много серозно; чакате да се качи 3-ти път да пили гуми и да убие някого ли?

доста лека присъда за действие застрашаващо чужди животи, а и за 2ри път !

Заслужава най-малко 25 години лишаване от свбобода, след като навърши 18, нали, другарю Съдия?