Нови лични карти с чип ще се издават от края на 2017 г.

Нови лични карти с чип МВР ще може да издава най-рано в края на 2017 година. Чипът ще съдържа биометрични данни и електронна идентификация.

Обратно в новината

Коментари - Нови лични карти с чип ще се издават от края на 2017 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво още ще измеслите- чипове, пръстови отпечатъци и какво ли не? Хората нямат пари за хляб, вие всеки ден измисляте все по някоя дивотия, за да им одерете кожите докрай на бедните хорица!!!! Пълен геноцит!!!

МВР нещо се излага в последно време. Добре крият информацията, че хора от системата са едни от най-успешните престъпници. В даден момент ще стане ясно, че и този тип информация, се ползва за погрешна цел и тези пари ще са поредните изхарчени. Би било добре, подобни изказвания на хора от системата да са придружени с подробен опис кой и как ще плати. Те ли ще ги дават тези пари, от спестените 10 заплати ли ще се прихващат или нещо друго?

"финансовото изражение на обществената поръчка е 480 млн. лв. без ДДС. ", от къде ще ги вземете, изнудвачи долни! На сегашните документи какво им има ?! Да не би ние сами да сме си ги издали?! Да пукнете дано!

1. Никой не иска чипове в картата си, задника си или друга част от тялото си. Ние сме свободни хора, имае си фейсбук, джиесеми, следете ни от там. 2. 500 000 000 лева са много пари, по-добре хвърляйте от самолети, околкото да ги давате за да ваши приятелида лапат комисионни и да текат поръчки към други ваши приятели. Нещастници!

Повторение на вече написаното: 480 милиона лева са много пари.Половин милиард,но не са го закръглили нарочно. За тези пари две малки заводчета биха да построят в Северозападна България.Да се размърдат, да потърсят инвеститори,публично-частно партньорство да направя. И какви бяха тези техните гуши,вече се влачат по земята?!

Това е поредното безумие !!! Да се дадат половин милиард лева (480 000 000 лв. без ДДС) защото на някой му хрумнало да слага чипове. А питат ли хората дали са съгласни да си дават биометричните данни? А дали сме съгласни да даваме по 100 лв. за нови лични карти (елементарна приблизителна аритметика 480 млн. лв. + 20 % ДДС = 576 млн. лв. делено на броя на населението (от което трябва да извадим лицата под 14 годишна възраст, да кажем че те са около 1 млн. и се получава около 6 млн. души с лична карта)после делим 576 млн. лв. на 6 млн. души и се получава по 96 лв. на човек). Ако го сметнете не към броя на населението, а към броя на данъкоплатците ще видите какво се получава. Аз например не съм съгласен да си давам биометричните данни нито да давам толкова пари !!!

Цената за нас ще е по- голяма, защото си забравил да махнеш пенсионерите, циганите и социално слабите!!!

Точно така, за това съм написал, че ако се сметне на броя на данъкоплатците се получава съвсем различна сума. За съжаление тя е реалната, защото по някакъв начин тези пари ще ни ги вземат с данъците. Но за съжаление не сме достатъчно организирани, за да протестираме. Писането във разни форуми едва ли ще помогне.

Забавно е как им казват на българите една дума, без обяснения и после как пак същите тия българи, си развихрят въображението без изобщо да са разбрали за какво става дума. Чипове и сега има в много карти, като например банковите карти, картите за градски транспорт (в София) , в картите за лифтовете (дето падат) и т.н. Някой барем замисли ли се за какъч точно чип става дума и какво ще се записва на него ? И как точно, може някой да те проследи ако имаш чип на личната карта (защото това е основното твърдение на много от писалите тук)?

глупако глупав, на никого не му пука за тъпите чипове! Да си ги набутат където си искат! Става въпрос за пари и комисионни, които ние ще платим!

ДА ВИ Е ЧЕСТИТ БОРИСОВ,И БИК БРАДЪР!!!НЕМА ЛАБАВО,ПРИ СОЦА НЕКОЙ ТВЪРДЯТ,ЧЕ ИМАЛО ТОТАЛИТАРИЗЪМ???Е СЕГА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ,ЩО Е ТО И ИМА ЛИ ПОЧВА У НАС!!!

Има необходимост от промяна в конституцията, но в съвсем различна посока, от това, което биха пожелали мутрите. А именно - стъпки към въвеждане на "доброволно общество", т.е. отмяна на почти всяка регулация във всяка област. Изключение може и трябва да има само за естествени ресурси, естествени монополи и специални случаи. Но тревата може да се легализира, задължителните колани в колите да се отменят, дневните светлини, детските столчета, всякакви лицензи, регистрации, технически изисквания и т.н. Пример - Искаш да си построиш къща сам, достатъчно е да попълниш една декларация в кметството, че си пълнолетен, знаеш, че обитаването на постройката би могло да бъде опасно, но не се интересуваш от този факт и голкова. Друг пример - искаш да пускаш маршрутна линия - пускаш едно заявление в общината и се включваш в линия по избор, отговаряш просто на общи изисквания, обявени на сайт публично. ДДС - веднага отмяна ! Може да се замени с данък оборот в размер максимум до 10%. Осигуряването - доброволно. Личното оръжие - без контрол. Референдуми - поне един път на 6 месеца. И т.н.

Новия световен ред скоро и под кожата ще ни инплантират чип и тогава ще ни управляват като животни!Половин милиард можеше за по-стойностни неща да се похарчат....крадци

мнооо сте тъпи вееее всички карти ще се правят в софия и ще се возят из цялата страна остава и със ЗИЛове да ги развозвате мноо тъпи управляващи веееее от целата вселена в БГ най-тъпите се събрали ОСВЕН ИМЕНА ЕГН И СНИМКА НА КАРТАТА НЕ ТРЯБВА ДА ИМА НИКАКВИ ДАННИ иначе крадат картата и ти крадат и данните

а транспортните разходи да са за сметка на малоумниците от МВР-то

крадене и при централизиране и при децентрализиране

Те,турците,имат една хубава дума за такива случаи. Машала!!!

Личната карта с електронен подпис дава възможност да се ползват разни електронни услуги онлайн, ама ние като нямаме такива все едно да имаш телевизор, ама у село да няма телевизия. От повече от 10 години правят електронно правителство. Маса пари похарчиха, а още няма нищо на лице,

Половин милиард за ненормално скъпа джуфка.

то и здравната карта трабва да е с чип и да те чекират на входа на болницата а не да се ражожда всеки и да прави каквото иска *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Половин милиард! Половин милиард лева за брандиране на говедцата. Ебаси наглостта, ебаси безочието.

ама това е без ДДС а са тури и едно ДДС и мисли как да спретнеш и акциз

Нещо още няма ли да се сетят - нови номера на автомобилите, нови нотариални актове - обриджий безсрамни!!!

Докога Мвр ще се занимава със закупуване на принтери и друга техника за издаване на документи.За сегашните лични карти бяха закупени 12 принтера на стойност 200млн.Сега ще изхарчат поне 500млн.Докога тия дето трябва да борят престъпността ще извършват корупционни сделки в особенно големи размери?Да не свършиха фирмите дето имат техниката да произведат подобни карти?Да не би Мвр да издава банковите карти с чип?Издаването на една подобна карта струва 3-4лв. на фирмите,които ги правят,а Мвр ще ни доят поне по 25-30лв.Един път да им платим техниката прескъпо и втори път да им плащаме при всяко вадене на документ.

Като ще има обществена поръчка що взимат пари от хората. Някоя фирма ще вземе парите и ще свърши работата на половина.

Ейиии, Най-после ще си имаме Чип, че когато решат, че сме "Нефелни" да ни го Сменят. Тъй се работи с "Матриала".

Прозорецът на Овертон.

Е сега се преебахте. Задграничните паспорти са с чип. Важат пред всички институции в БГ. С това погребахте личната карта.

Защо само чип с биометрични данни? Я да слагат по една ушна марка като на говедата или както вече е възможно - задължителна ваксина със задължителен чип - тия филми сме ги гледали и Оруел сме чели. Сега чакаме да четеме нови евро..ейски , ББ и ФАЩ романи, пдготвящи ни за бъдеще без бъдеще ...

абсолютно прав си. на говеда като тебе лична карта не им е необходима, достатъчни са ви ушните марки. а като сте чели оруел, дали разбрахте кво пише, или понеже тука някакви го споменават, и ти да не останеш по назад

На братя Галилееви ще издадете ли такива чип карти? А на Цецо КТБ-то? Имигрантите и мигрантите ще ги чипирате ли?

Въпросче: Какви биометрични данни ще съдържа чипа ако личността на която е картата е хомосексуалист? Нали те твърдят че са "РАЗЛИЧНИ",значи обществото и държавата трябва да ги РАЗЛИЧАВА чрез биометричните им данни от чипа? Те казват че тяхната "различност" не е болест или каприз или опит за имидж,а вродена аномалия.Значи трябва в биометричните чипове да има данни за това.Иначе не могат да претендират за "различност".И кои ще да са тези данни.Аз мисля че те са само психо-патологични а не биометрични!

просто в някой джоб трябва да влязат 500000

още три нули- 500 млн.

Добре си бяхме едно време със зелените паспорти. Нямаше никакви чипове, никакви пръстови отпечатъци. Е, пишеха разни работи, къде живееш, къде работиш, жена, деца, едно-друго, ама то пък и в чужбина не пътувахме, най-много до съседното село да идем на събора :)))

ХаХа, мурзилажа пак се разбесня. Яко. Бойко ще ви управлява докато е жив, да знаете

Смени плочата,отдавна знаем колко си тъп

Старата система какво ще я правят,че ми трябва?

Тези хора се чудят какво да измислят, само и само да ни съберат биоментричните данни и да ни чипират, като послушни овце във някаква ферма! А във същото време араби и африканци си шетат из страната и Европа без грам документ и дори границите не важат за тях ?!?

биометричните данни се вземат и сега при издаване на лична карта, даже част от тях са закодирани в текста на картата - така че в случая нищо не се променя. дали данните ще са закодирани като текст или ще са записани в чип, разлика няма, само дето в чипа ще се манипулират доста по трудно. и между другото как точно те чипират с чипа в личната карта. а колкото до приматите, дето се пишат бежанци - да не би да им завиждаш. щото ако е така, си лесен, хвърляш си документите за самоличност и ставаш "бежане;"

Доста си информиран,от някое НПО на дедо Сорос ли си или просто си си такъв?Чакащ някой да те чипира.

zashto ot kakav zor ???

Това ми наподобява системата на криминалистичната регистрация само, че е по усъвършенствана. Дано да я използват само за борбата срещу престъпността, а не за лични цели.Не е лошо да вкарат вътре и ДНК на всички, така ще разкриват престъпленията без да мръднат от бюрата и полицията може да стане някъде Ако вкарат и банковите сметки, ще могат да съкратят разни измислени финансови разузнавания,конфликти на интереси и т.н. Какви са тия 500 млв без ДДС, направо да си сложат 1 млрд и готово.Ще бъдем първи в света по електроника.

Престъпник ще бъде всеки,който не ти играе по свирката и за когото имаш всякаква информация.Или пък няма да е престъпник,а послушен като овца,а?

Тия няма ли да се задавят, крадът милиони, а хората няма какво да ядът.

Издаването на електронен подпис става за 20 лева. При условие, е издателят му държавата, спокойно може да бъде издаван за 11 години и два месеца. Така 7 000 000 карти по 20 лева ще струват 140 000 000 лв или три пъти по-малко.

Боже кога слезеш на земята първо ела и избави нас грешните българи, тъй както първо избави Адам и Ева от греховете им. Тея мутри гробарски съвсем се оляха. На гъза ми винетка искам да си платя за изпражненията, а на патока чип, че да плащам за всеки тек по левче, мама ви гробарска.

А бай Ман.гал, прииждащ от всички краища на света в Европа, влиза не само без електронен чип, а и без НИКАКВИ документи. Що така??

Наскоро ми се случи една случка в която ме попитаха Вие преди 2 дена не напуснахте ли страната?И за това ли е гаранция този чип,че няма да има втори като мен?

Това е Адът, тук и сега, в България!

Ех, Боже Господи няма ли край тая наша българска мъка? Не се търпи вече, не се търпи! Всеки ден като се събудиш и тръпнеш в очакване и с лошо предчувствие, че нашите "умни" управници пак са измислили нещо, което да ни вгорчи живота. Става нетърпимо. Тия нещастници ни взема хептем за слаба ракия. Те ни стрижат, ние търпим, те ни стрижат, ние пак търпим ... до безкрай-

и как точно това ти вгорчава живота и как точно те стрижат, щото в статията няма нищо такова

И аз ти обясних,и други ти обясниха,а ти се правиш,че не си разбрал. КОЙ ТЕ ПРАЩА?

И кой казваш ги плаща тези масрафи ?! Боко от собственият джоб , или ние ?! И какво точно ще се постигне с тези карти ?! Нищо . освен масово събиране на данни . то англичаните нямат никакви карти и какво от това . данеби там интернет продажбите да са спаднали . там дори и паспорта си го поръчваш по пощата . е не че не ги следят . там го правят по друг начин . но с тези локуми само шарани като теб .

Тогава за чиф муй трябва да даваме на Москов отпечатъци,нали и тях плащаме с нашите пари от осигуровки и данъци?

Вече се досещам кои може да са фирмите изпълнители, келипира кой ще вземе и т.н.. Ясно е , че техниката ще е пак турска. Директно с тези чипове да ни броят за рая отново турчиляците на Ердоганя. То да бяхте отворили някой завод бе мама ви гробарска тъпа.

Аз така обеднях откак Боко стана фактор, че искам да изчезна от света, от Булгаристан-мутристан, от социални, от здравни и всякакви други системи за ограбване на народа те чип ще ми слагат. На патката искам чип, че за всяка ебан да плащам мама ви кретени. Работа и доходи ни трябват, а не чипове.

Пак харчите пари за глупости тупАни такива.... Навсякъде сме цъфнали и вързали...само чипа ни остана

Вече ме разбихте-ЕС само предлага,а ние вече пристъпваме към изпълнение.Ами ако ЕС реши да изпрати човек на Марс.....

На пръв прочит звучи добре, ще има контрол и дано престъпността у нас намалее; дано спре "безследното" изчезване на хора,експлоатацията им без значение на пол,възраст,етнос ,дано...На втори прочит се замислям и си казвам,дано тези лични карти да са собственост не на държавата ,а на съответния човек, че никак не се чувствам защитена,когато чувам,че имам абсолютна съименница,че май и на външен вид ми прилича и..дано е само една.. и дали само при мен е така ?!...

Това което пиша не е измислица, а е реален факт Постъпвайки в казармата през 1969 година, на 19 годишна възраст, за първи път в живота си видях човек, който бе мой двойник. Рождените ни дати не се различаваха дори с един ден, а разстоянието между родните ни места е повече от 500 километра и при всички транспортни и други комуникационни възможности преди началото на 50-те на миналия век са практически изключени всички други възможности които могат да щукнат в нечия глава. При това толкова си приличахме не само по външност и походка, но и по глас и начин на изразяване, че в казармата си правехме каламбур с другите и с началниците ни, че когато викаха единия другия отиваше вместо него и не можеха да ни различат. Нарочно не пиша името му, защото за зла врага човекът почина при нелепи обстоятелства твърде млад без да е навършил 40-те и остави невръстните си , тогава, деца само с майка им и за това не искам да им навявам тъжни спомени. Та такоа стоят наистина нещата на този свят с истинките, а не измислените или нарочно създаните, чрез театрални похвати, двойници. При това положение никакъв чип нямаше да е и няма да е от полза.

прекатегоризации преригистрации смяна на лични карти скапи винетки......и ние си блееееееме

480 млн. лв. без ДДС / 5 млн възрастни = 96лв, без ДДС. 115 с ДДС. Без оскъпяването! Чудно. За пластика и чип, които струват общо 5лв (на дребно). Какво да им е на обществените поръчки?

МВР-крадци, как я сметнахте тая работа на 480млн без ДДС? По какви показатели? Днешната кражба да е по-голяма от вчерашната ли? Аре у лево, скапаняци!

"Финансовото изражение на обществената поръчка е 480 млн. лв. без ДДС." Ей Маймун, да ти приличаме на маймуни?