Баща посече кавказка овчарка, гонила сина му

Досъдебно производство е образувано срещу 45-годишен мъж от Девин, посякъл с брадва кавказка овчарка, съобщиха от Окръжната прокуратура в Смолян. Кучето нападнало 16-годишния син на девинчанина.

Обратно в новината

Коментари - Баща посече кавказка овчарка, гонила сина му | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

еи вие болни и недоучени мозаци ,какви са тя сравненя с риби , прасета и т.н ,засто при земетресеня , убииства аи слепите използват наи вече кучета?! маи забравяте че кучето е наи верня прятел начовека.ако не го предизвикаш то няма да те ухапе... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Само страхливец или глупак ще отнесе въпроса към кучето, не към стопанина. Не само бащата е такъв, а като гледам и половината коментирали.

Най-тъпия закон, който можеше да измисли кръстоската от учителка и милиционер банкянско говедо остава. Според последователите на простите милиционери трябва ше кучето да изяде детето, не да да я съсекат с брадва. За хората в Девин няма лечение, но за кучето ще има. Нека българите помнят какво следва след управление на мутро-пожарникар!

Е, нема такава държава!Кучетата по-човеци от хората! Да живеят кучетата,че по-лесно се управляват!

Роден см през годината,когато за наше нещастие ни ОСВОБОДИ Червената армия.Малко й са паметниците.Дайте още да сътворим. Та помня тогова в Центъра на София имаше само две белогвардейски семейства, едното имаше едно по-голямо куче, другото - минибулонка.Едното семейство ходеше на Дипломатическите кортове да играе тенис и ме впечатляваше.Но откакто Желю пусна селянията в София всеки иска да стане по-голям от папата. То не бяха кучета, то не беше тенис, то не беше лов /Първанов/, голф и каквито си помислите БУРЖОАЗНИ игри.Но куче не се гледа лесно в апартамент - и ги пуснаха на воля.

Няма проблем хората да се забавляват с "буржоазни" игри, стига да могат да си платят и да спазват нормалната етика. В ЗЗЖ има определена необходимат мин. площ за отглеждане на куче според големината му в апартамент, но няма кой да проверява и да глобява. В цивилизованите страни има изброени породи опасни кучета, които се забраняват да се отглеждат. Или има специален разрешителен режим и правила за такива. А собствениците на всички кучета са длъжни да докажат умението, че владеят питомците си на изпит за общо послушание. А така, както се отглеждат кучетата по нашите села, на двор, постоянно вързани на синджир се смята за насилие над кучето и се санкционира и/или отнема правото на такива собственици да отглеждат кучета. Таксите пък за собственост на куче са достатъчно високи, а има и страни, в които всички домашни кучета освен чистопородните са кастрирани. Там не може току-така да се развъждат безброй мелези от всеки, който е решил да прави търговийка с този род "бизне". То и в България по закон развъждащите кучета с цел търговия трябва да плащат данък по няколкостотин лева към общината по местоживеене на развъждача за всяко новородено пале, но кой общинар е тръгнал да изпълнява закона? Просто нашите общини са толкова богати и уредени, толкова са чисти улиците и парковете, че не им трябват пари за този род дейности.

В тая "България" трябва да се приспат много кучета бродещи из улиците.Улични,домашни(Опасни).Колко случаи вече има с куче нападнало дете,старец и т.н.?

Светът е пълен с тъпаци с брадви и озверели кучета. И деца на 16 год ...???

трябва да си зле, за да напишеш това?

Сложно е... великоучени депутати са го писали И този закон. Имайте предвид, че гръбначно животно е всеки гущер, електрически скат, електрическо торпедо, морска лисица, морска котка, подклас Същински акули тигрова акула, акула чук, бяла акула и други дЗверове подобни. Също там са гущери, крокодили, птици. Гръбначно животно е и щуката (затова Путин като я хванал, първо я целунал, после я е пържил, ама на слаб тиган - сиреч човешки). И морското конче е гръбначно. Също и копърка, трицона, шпрот, селда, херинга, черноморска скумрия, сафрид, меджит, карагьоз, паламуд, включително и калкан! И пиранята е към разред гръбначни!!! ИДЕЯТА Е: КАКВОТО И ДА НАПРАВИШ - ДА СИ ВИНОВЕН. И КАТО ПОПАДНЕШ НА ОШАШАВЕН СЪДИЯ (ШАНСЪТ ЗА ТОВА СИ Е БЛИЗО 100%) ДА ПОДКРЕПИШ ЗДРАВО БЮДЖЕТА. Това, че 16 годишното дете си е разбило лицето - няма значение. Че е претърпяло стрес - няма значение! Важно е да се съхрани душевния комфорт на кучето! И изводът е - не бийте кучетата, бийте стопаните им. Зер в този закон за ЧОВЕЦИТЕ нищо не е казано, а НК по традиция не се прилага!

Това е пълна с лъжи селска история на скарани съселяни. Колко от пишещите тук са ходили в "град" Девин? Колко от тях са виждали на живо кавказка овчарка? Ако такава овчарка подгони човек - той просто няма шанс да избяга, а като го хване - всяко захапване е счупена кост най-малкото. Селските номерца - тя го гонила момчето, то паднало, тя не го хванала и не го нахапала - дрън - дрън. Поредната селска разправия за нещо, на чисто битова основа.

Подкрепям бащата! Напълно го разбирам! Ако огромно добиче като кавказка овчарка или друго подобно опасно и оставено без надзор куче напада то наказанието трябва да е за собственика на кучето. Ако подобен звяр нападне моето дете и аз бих се саморазправила с кучето и бих съдила стопаните!

Уважаема, Госпожо, кучетата не нападат току-така 16 годишни "деца", повярвайте ми! Няма лоши кучета, има лоши стопани!!! Така че стопанинът е този, с който трябва да се разправяте!

Абе аз имам прасе. И то, като че ли е гръбначно. Ще трябва да влизам в панделата по коледа.

Много добре го каза !!!

Няма! Законът различава животни, отглеждани за добив на месо и прехрана и такива за домашни любимци. Въобще човешкото същество е достатъчно лицемерно, че да спазва лицемерен морал, както му е угодно.

Гълъб посече куче.

полагането на грижа за животно не се извършва от "комплексари", а от хора,съзнаващи връзката човек-заобикаляща среда.но родители-комплексари има в изобилие.когато дразниш стражево куче, то може и да се отвърже да се защити.щом "тати" е тръгнал с топора да съсича куче - значи кучето е беззащитно,а не агресивно.и ето звярът-тати е ранил смъртно животното, а кучето нито е наранило "тати",нито ухапало "юношата бледен".той просто е паднал и сам е наранил с драскотини коляното си. зверилникът е тати и синето, а не кучето!

Като цяло съм съгласен, но теб май не са те гонили кучета. Най разумно е животните да са зад ограда. И който не може да се грижи и храни редовно питомникът си да не си взима защото иначе стават опасни.

Прочетох какво ли не ,до тук написаното.Това да имаш домашен любимец без значение какво е си е отговорност,както и да имаш дете е отговорност.Но за жалост много комплескари си закупиха животни и допускат големи грешки като си избиват комплексите с тях.Както наблюдавам и с децата.До нас има детска ясла и сутрин като си разхождам ротвайлерите нали виждам как ги водят.То е едно крещене,рев на детето,как го бие рано сутрин и го тръска като човал.Така ,че и двете са отговорност.Никой не знае как е гледано това куче на тази верига и от кога не е пускано.Старите хора са казали ,че първо човек трябва да си предцени възможностите и тогава.Проблемите са многостранни ,но въпреки всичко човек няма право да отнема живота другимо.Като се абстрахира човек и помисли ,ще види нещата от друг ъгъл.

"като човал" Ти да беше залягал повече над правописа. Между другото, интервал се оставя след запетайката, а не преди нея.

'hehe" сложи правилно запетаите на: - Начетения бе истина ли не чува тоя клоун или се преструва? - запита ухилен Пешо. Ай сега марш в седми клас и си пиши глупостите в тетрадка. - Начетения бе, истина ли не чува тоя клоун, или се преструва? - запита ухилен Пешо.

Кучето не ухапало сина му, а той му счупил черепа?? И ако няма присъда за такъв, ако ми скочи на моето куче такъв герой, ще има дълго да ме помни.

А на детето ако му се случи нещо от уплаха, че го е гонило кучето? Или затова не мислиш? Единствения проблем на бащата е, че не е подгонил и собственика.

Аре бе много плашливи станхате всичките, и кво дете е на 16

Скъпи приятелю, бедна ти е фантазията на теб и мастията ти какво ще си случи. Толкова голямо куче с една захапка може да привърши детето. Значи ще те чакам аз тебе,граждански лигльо да ми разкарваш този голям мукан без надзор.За такива като Вас трябва да има строги санкции,дори затвор.

crist

И кво да чака да го ухапе и разкъса ли ве тъпан? Трябвало е да му одреже главата на смотания пес.

Това ако беше станало в държава с правосъдие, щеше да излезне солено на собственика на песа. Едно бързо дело за причинена уплаха, реална опасност за живота на дедето, неимуществени вреди и прочие.

защо толкава тъп народ?кучетата ни пречат?цените тока,парното,лихв.процент,бвп това са неща които не ни интересуват?е заслужава ме си управлението.Б.Б казанещо много вярно - материалът ни е лош

Именно в това е проблема, докато не си оправим градинките, не можем да си оправим държавата, в която се дават повече пари за кучета, отколкото за деца.

къса пишка - голямо куче

твойта дълга ли е ? май не се вижда ..... а дали се напипва?

Девин е град и то туристически и по учиците кавказки овчарки, бравос , чакайте да забогатеете, хем да им вземете парите, после да ги оберете и накрая кучетата да ги изядат. Страшно племе - уроди неземни. Един в Смолян , занимаващ се с туризъм, ми обясняваше как трябвало да отворят урановия редник в съседство. Туризъм и камиони с уран си представя "гостоприемната" сволоч . Тая семка не знам как да роди нещо свястно и след хиляда години

една луда кака ми счупи гръбнака на питона и си мислим дали да я съдим - опита се да причини смърт на гръбначен звяр!

ма туй много двусмислено ......

crist

Каката да вземе еднд джезве да го шинира питона и да дойде да счупи гръбнака и на моя!!! Няма да я съдя а имам и джезве!!!

Според мен в града едри породи кучета нямат въобще място. Когато слизам от седмия етаж и срещна на третия комшията от шестия с кавказка овчарка , какво да правя, как да се размина с този звяр? И кво да се кача пак до шестия с него и да се прибере и пак да слезна? Я тия на село , тук да не се мяркат дейба и комплексираните аграри. Овчарките, питбулите и ротвайлерите вън от града. Тук няма овце , а за охрана има мвр, охранители , аларми и пр.

Пълна трагедия , в България сигурно умират повече хора , изядени от кучета , отколкото от лъвове в Африка. Трагидията идва от това, че довчерешните овчари с поколения си остват такива , не възприемат градското пространство като градско, а гледат на него като на ливада , на която се гледат животни и се изхнърля боклука. Погледнете който и да е компонент на средата - вместо озеленяване, улици и хигиена между блоковете има пътеки и зацапани от боклук и изпражнения ливади, по които се гонят огромни песове стопанисвани и безстопанствени и горките обитатели трябва да се оглеждат и примират да се приберат до вкъщи , където унизени с часове търкат от обувките си кал и лайната на котки , кучета и стопаните им.

ма какво ви е направило кученцето че ще го удряте с брадви,я му даите една телешка пържолка ше ви стане пръв приятел

и аз искам телешка пържола

що ми сложи минус бе тъп,аз кво да направя че си вегетарианец

типична дировска статия - кучето уж било в двора пък го погнало по улицата.погнало го ама нищо не му направило.имало ли е досега проблеми с това куче и т.н . дира обичат да се гаврят с читателите си като пускат такива статии хората да се дърлят

кучешките теми винаги събират най-много дебати , и в 21 век и в европа , българинът си остана овчарска душа.

Ей , тва овчарският манаталитет не умира. Такива олигофрени дето държат кучета и създават опасност за околните трябва да лежат и то реално . Обикновено изродите разправят на онемялата от ужас жертва, че кучето било добро и прочие дивотии все едно да уплашиш и увижиш някои е нищо. пада им се и даже панделата е задължителна: нека там реципрочно на тези боклуци да им обядняват, че българските затвори са цивилизовани и никой не хапе , не ебът и не бият.

а бе селянино!! никой ли не ти е казал че животно се гледа не само за месо и мляко?тъпанар!дай боже да влезеш на топло и да ти съдерат гъза!

какче, или ставате гражадни и си отговаряте за животните или ще лежите дейба и овчарските муцуни. Захари ви описва отпреди 130 години , напълнихте градовете и не сте мръднали. В затворът ще лежите, няма да ни превръщате държавата в кучкарник и зверилник и да ни е страх да излезем заради това , че смятате обществените пространства за ливада.

мили динко аз нямам село и не знам как стават нещата там,обаче тя явно знаеш обясни ми , моля!

братя, не се джафкайте..разбирам че много хора у бг обичат животните ( даже повече от хората, но ситуацията с тея кучета излиза извун контрол..."манастирски ливадки", да вземат да се прекръстят на "кучешка тения", колко много хора нападнати и ухапани, един професор от америка изяден в бг....и по туристическите места, същата простотия, кучетата ще ви осерат оскъдния туризъм, нещата са извън контрол...ние сме изчезваща нация, че кучетата са ни яли, яли са ни....лошото, че израза стана действителност, дали кучетата са прихванали от злобата българска или вместо да им спират репродуктивността им правят инвитро, но резултата е кучетата се множят като хлебарки в бг

А, ти мъдра главо, пеглеждала ли си се някога за глисти и сама знаеш ли колко разнасяш ? На кучетата дават лекарства за обезпаразитяване, а човек няма да се прегледа, докато не тръгне да мре ... От край време е ясно, че най-големият зараносител е човекът, но никой не иска да го погледне, защото трябва да хранят фармацефтични компании. Резултатът е, че простотията на населението взима критични размери

и пит-булка да се кръстиш по-умна няма да станеш.горката

Да дойдат виетнамците

а след виетнамците ,кои трябва да доиде?

американците

А този 16 годишен дънгалак, хукнал да бяга. А бащата пребил кучето. А то май имаше закон против измъчване на животни. Ами ако бащата реши, че искам нещо лошо да направя на безценния му син и ме посече, без да съм сторил нищо. Абе кучето му виновно. Виновен е стопанинът. Ама не смее да извади секира срещу него.

Аз бих направил същото, но разликата е че щях да съм убил псето !

Като пишете тук коментарите си, четете ли поне докрай или бързате да пишете наизуст, колкото да излеете злобата си. Четете, че кучето не е нападнало момчето и не му е направило нищо. Ако бягаш страхливо от едно куче, то в природата му е да те гони, но не е задължително да те ухапе. Така и е станало. После бащата като разбрал, че синът му е бил гонен от кучето, тогава е отишъл да го убие. Така че бащата в случая е решил , че ще си отмъсти. Злобата в България толкова вече прелива, че всеки ден се избиват хора помежду си: роднини, родители и деца, шофьори по улиците газят хора безнаказано. Страшно е да се живее в България. Аз питам този ненормално зъл човек,който е опитал да убие нещастното животно, с какъв акъл е отишъл да направи това? Значи ли, че ако синът му се е бил скарал с някое момче и то го е подгонило да го бие или го е набило, ще скочи ли бащата да отмъщава и да отиде и убие това момче, което е нападнало синът му? Знаете ли, че за такова нещо да посягаш и убиваш животно се влиза в затвора в другите страни? Някога при социализма избиха задължително всички кучета и оставиха по малко ловджийски и то на техните хора само. Отдавна комунистите социалисти насъскват хората едни срещу други, настройва ги да се мразят, да убиват животни. Само изроди възпитават и възпитаха. Злобата прелива от всекиго и отвсякъде. Но всичко се връща назад като бумеранг, господа.

Добре ,но накрая нямаше нужда да пишеш "господа" .10+

А то момчето откъде да знае, че няма да го ухапе? По-добре вие си прочетете докрай написаното уважаеми.....! Нямам нищо против животните. Но и мен да ме подгони куче и аз ще се парализирам от страх. Това е инстинкт за самосъхранение. Действаш инстинктивно, както и животните. Така, че не обвинявайте момчето. И много ще ми бъде интересно, ако това се случи на вашето дете. Но от страни е лесно да се говори.

отдавна ми е известно че в бг има много хора с забавени функции (мисловни), а и пишат по форумите

Виж, не всички са запонати толкова добре с кучешката психология и природа като теб. Не можеш да обвиняваш едно 16-годишно дете, че бяга от голямо куче, което го гони. Кучетата, които биха те ухапали, също преди това те гонят и, лично аз, си нямам и идея как мога да разбера кое от кучетата, които ме гонят, ще ме ухапе. Може би, ти би желал детето да си беше стояло на едно място и направо да си чака - да го яде ли, да му се радва ли, каквото дойде. Да се остави на съдбата, пък каквото стане дето се вика. Къде е тръгнал да се спасява с бягство, нали така?

Горе долу съм запознат с психологията на кучетата.Има и агресивни наистина.Но вие виждали ли сте как" милите ни дечица" измъчват ,осакатяват и убиват животни?? Какви ЧОВЕЦИ ще излезе от тях??????

който има куче да си го вързва и да отговаря за него. момчето е било жертва и незнам какво трябваше да стане да го разкъса кучето ли, че тогава да се вземат мерки? аман от кучкари и подобни комплексари. подобно куче може да убие или увреди човек за цял живот да не дава Господ никому. за това стопанинът трябва да носи съответната отговорност и да е готов да си понесе наказанието. в случая стопанинът е проявил немърливост, а детето е жертвата. ти явно си от ония психопати дето се разхождат с по две отвързани овчарки или ротфайлери по улиците и из парковете и хората те заобикалят отдалеч. какъв си ти и кой ти дава правото? веднъж се случва сакатлъкът и после връщане няма. по добре да се вземат мерки преди да се е случил и да се избегне. кучето е първо животно, а големите такива са оръжие. щом собственикът е доказал, че не може да бъде отговорен то трябва кучето да му бъде отнето и му бъде забранено да си взема друго. щом няма закони и правила в тази държава хората вземат закона в случая брадвата в свои ръце.

А страховия шок за нищо ли го имаш?

На кучето-телешка пържола, детето-кучетата го яли! И баща му, дето го защитава -също!

Гледам тука как българите всички сочат с палец надолу и крещят: смърт за кучето.Неуважаеми сънародници,това е само едно куче,което не е било добре завързано от стопанина си.Все едно някой да си е паркирал джипа на стръмна улица,ама не дръпнал добре ръчната спирачка,джипа тръгва надолу и започва да мачка наред.Тогава кого ще съдите,джипа или собственика на колата.Удивлявам се на вашата неадекватност и примитивна логика.Ами тогава да избием всички акули в океана и всички крокодили в Африка за по-сигурно.Ах да ...и всички кучета.Не съм допускал че българите са толкова злобни и отмъстителни и съм сигурен че това качество е в основата на всички минали,настоящи и бъдещи ваши несгоди.

Куче нападнало човек трябва да се убива незабавно. Така то няма да даде поколение от кучета, които биха нападнали човек. Кучеразвъдителите не може да се убиват, но трябва да се бият.

Стопанина една голяма глоба, която ще се даде на 16 годишното момче, да се лекува от страховия стрес, а кучето се убива!

"било установено, че кучето се е отвързало от веригата си". Ами като законът е толкова строг кйм малтретирането на кущето (и с право!), нека е също толкова строг кйм притежателите на опасни породи...каква е тази верига дето кучето ще се отвърже от нея...стопанинът му НОСИ ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ за добитъка си.

За да не стане зиян посеченото куче да се изпрати на месокомбината за направата на кренвирши и салами, моля !

Много добре е направил човека. Явно кучето не е било вързано. Стопаните, ако искат да имат кучета, да спазват правилата. По-добре превантивни мерки, отколкото дни на траур!

А когато гръбначно животно причини смърт на друго гръбначно животно, тоест човек, тогава какво става, каква отговорност носи? Ами ако беше 5-годишно дете? Колко новини трябва да четем за хора изядени от кучета? Като толкова ги обичате тия котки и кучета, то вземете си ги във вас. И се грижете да не нападат хора, защото в другите държави съдят собствениците за това, отнемат им животните и ги приспиват.

Не съм против животните, но съм категорично против това едно животно (куче, котка или каквото и да било друго животинче) да имат по-големи права от хората! Наслушахме се и се начетохме на "новини" по масмедиите за ухапани или изядени от кучета хора на различни възрасти. Стига толкова безхаберие от властите! А тези които толкова милеят за кучетата и ги мамосват или татосват по-добре да отгледат едно бездомно или в затруднено положение дете, отколкото едно псе. Ще подскочите, но истината е такава, независимо дали ви харесва или не - за вас псето е по-важно от детето.

Напълно съм съгласна с теб. На хората, които се отнасят с животните като с хора (мамосват, татосват) определено имат някакъв емоционален дефицит, който не са в състояние да контролират. Не съм съгласна, обаче, че по-добре да отглеждат изоставено дете. Изоставените деца са доста сложни също в емоционален план и им трябва повече обич и внимание в началото, за да могат да преудолеят синдрома си на изоставяне, с който ги научават да живеят тъпите комунистически леличли по домовете. От друга страна, хората, които си мислят, че животното е човек, са по същност мизантропи. Те са се разочаровали и отчуждили по някакъв начин от другите хора и затова са се обърнали към животното, защото то дава безусловна обич и се подчинява, не изразява мнение (или когато го изразява, то не е от значение, защото собственикът знае, че винаги може да се наложи над него, макар и да не го прави.) Изобщо става дума за много сложна психология, на която основната идея е, че тези индивиди не толкова са вкарали животните в човешкия свят, а те са влезли в животинския. Затова с такова настървение нападат хората и самите те (само да се обърне внимание колко мунуси и злобни и лишени от аргументи коментари, ще събере този пост). Категорично искам да се разгранича обаче и от насилниците, които нападат и измъчват животни без причина. Тези хора също са с емоционални дефицити и са опасни за другите хора, защото са силно агресивни и с неправилна преценка. Идеята е, че когато има една ситуация, на нея трябва да се гледа трезво, да се преценят всички обстоятелства, след разглеждане на фактите, а не да се изпада в едната или в другата крайност. Хората, които яростно защитават нещо са точно като онези, които яростно го отричат. Между тях, на практика, разлика няма.

на бас че рожбата на 1ш години е издразнила кучето .а бащата може да подаде ялба срещу собственика а не на своя глава да раздава правосудие. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Слабоумно население. Кучето хапело и убивало ... обаче нещо нямало ухапване. Кой знае къде се напило и се извъргаляло идиотчето и после се обвинява кучето, защото не може да се защити и да разкаже. Оня залетял и сякъл - ясно е че ще се съди, че и да плаща, а това ще му е малко. Дайте превантивно, всички хейтъри да ви изолираме и изтрепем, ей така, че случайно може да бутнете дете с кола или да унищожавате имущество в пристъп на ярост, без да ползвате мозък за мислене. Това е то, просто и озлобено население, щом някой изглежда различно, значи трябва да е виновен на Ганю

Мерки се вземат преди да се случи трагедията. ТИ к'во чакаш да те нахапе кучто до смърт, че тогава жив умрял ли ще ги вземаш тия мерки. Я си ... мамата. Като се спуска въпросното куче бой по главата, пък ако не си съгласен с боя те назначавам за главен преговарящ с кучето да си говорите и да му обясниш че не е хубаво така да прави да се спуска на хората и да се отвързва от синджира. Друг е въпроса че трябва да се назначава човек от общината например който да следи за агресивни домашни любимци.

Тъй де, преди трагедията, дай да те вържем преди да осакатиш някой по невнимание ... дай превантивно да забраним футбола, заради агитките, които винаги вършат погроми и може да осакатят или убият някой .... Ти да ми изкараш акъла на пешеходна пътека и посля да ти натроша колата, ей така, че следващия път ще сгазиш някой Стопанина, може да има вина за развързването, но това не значи, че трябва да ходиш да трепеш. Бащата е за психиатрия до живот, защото кой знае какво ще му се привиди и да ходи да трепе. Вземете прочетете малко законите, а не говорете глупости на изуст.

Преди време кви мерки взехте срещу кучето дето нахапа българския учен, който почина от раните си? Сега със същата сила да взема да те обвинявам теб и такива като теб че не сте взели мерки тогава и в следствие на това оставяте хората да се отнасят по такъв начин с животните. Да ги трепат? Къде бяхте природозащитниците (оп извинявай животинската мафия)

Не му се сърди, няма разлика между него и този, който е съсякъл кучето с брадвата. Това са агресивно хора, просто при всеки агресията е канализирана в различна посока. При едно - към животните, при други - към хората, които той нарича "слабоумни". Трябва терапия, разговори. Но на първо време трябва ефективнно правосъдие, за да се разбере, че всяка крайност е погрешна.

Мисля, че не е редно като не си бил там, да коментираш. Разбирам, че доста си назлобял срещу хората. Може би има причина. Може някой да те е насилвал психологически, емоционално или физически (след като се е напивал). Но това не ти дава право да проявяваш въображение и да си надграждаш някаква ситуация, да изказваш предположения, които самият ти не осъзнаваш как приемаш за истина, да очакваш другите да приемат твоите фантазии и да ги наричаш слабоумни. Опитай се да не влагаш толкова плам в ситуация, която по никякъв начин не е "твоя". Не си бил там, не знаеш, не познаваш тези хора. Може всеки да е всякакъв. Оббърни се към себе си и виж откъде идва твоята агресия.

И смел баща, жертващ се в името на сина си. Това куче е особено опасен звяр и добре, че бащата е останал невредим при тази тежка схватка с чудовището!

какъв шок, кучето лае! трябваше на руски да му говори и да му помогне с домашното! всеки малоумник като тебе също трябва да е изолиран, с какво кучетата са по-защитени?! с болният ти мозък или по-скоро липсата на такъв? защо насаждаш омраза, изверг такъв. по твойта логика всеки, които би могъл да стори нещо лошо трябва да бъде убит по жесток начин, надявам се ти да си първият!

Има спешна нужда от прилагане на закона както за насилие на животните, така и за нестопанственост над същите. Ефективно, а не условно. Тогава хора като този "жан" реално ще си дадат сметка, че с нищо не са по-различни от кучешките агресори. Дали си агресивен към куче или човек, няма значение. Все имаш проблем, който трябва да бъде аресиран по някакъв начин. Не е редно неуравнновесени хора, които изпадат в крайности, да се изявяват като морални стожери и защитници на "слабите".

Овчарката се отвързала и подгонила дете! Не го ухапала добричката! Само го излаяла на воля! По същата логика да пуснем вълци мечки холера бълхи комари и т.н. С какво техният живот е по-малко защитен от един опасен звяр на свобода. Моля моля! Всяко куче трябва да бъде изолиранол За стопаните на развързани кучета, а не на достойни бащи като този, трябва да има лишаване от свобода. Това куче заслужава смърт!

Досъдебно произвоство трябва да се образува срещу собственика на кучето,а не срещу бащата на момчето.Той е реагирал така,както би реагирал всеки родител,спасява детето си. За един родител нищо не е по-важно от рожбата му.

Бащата изобщо не е спасявал детето си.Защото в момента не е бил на мястото.Уморих се да ви чета неадекватните коментари.Тоя народ изглежда наистина е с дефицит на интелигентност,но за сметка на това кипи от желание да лочи кучешка кръв за отмъщение.

Или човешка, както е в твоя случай... Разбери, ти си същият като оня с брадвата...

Така така! И пак овчарката да хапе и убива! Егати и проасташкото общество, егати и редът!

Пожелавам ти да не подгони твоето дете! Какво значение има,дали е ухапало или само го е гонило? Ти знаеш ли какви случаи има? Знаеш ли,че от подобна уплаха,има деца с останали трайни,доживотни последствия? Знаеш ли,че има едно момиче,което при подобна уплаха е получило повишени нива на кръвната захар и вече ще е на инсулин доживот? Ти какво мислиш ? Че трябва да видим как се разкъсват телесата на някое дете,за да обвиним куче (по-точно стопанина)? Не трябва да се допуска нито възможност дори да изплаши някого !

В белите държави такова куче веднага се приспива. Само че там има огромни обезщетения за нападнатите от куче. Ако и тук осъждаха собствениците на агресивни кучета да плащат пет-шестцифрени глоби за нанесени сериозни наранявания, нямаше да отглеждат и възпитават агресивни кучета.

в белите държави и огромни обещетения за нападнати от хора! а ти в бяла държава никога не си било!

Всички които защитавате кучето не сте добре. Представете си, че е вашето дете, какво бихте направили? Трябва да чакаме да ухапе някой ли? Виновен е собственика на кучето че му е дал възможност да излезе. В България явно животните имат повече права от хората.

Гледам децата си паралелно с кучетата си...и..представете си...имало е ситуации с по-емоционални кучета! Овладяни съвсем благополучно! Никой от нас не е намразил кучетата, но....наистина сме доста по-агресивни към хората! Куче можеш да контролираш и усмириш, злобен човек - НИКОГА!!!

.....Трябвало човека да чака та кучето да ухапе детето му ....?

аз знам, че ти ще ма ухапиш, не сега.. но все някога, ела сига да ти цъфна брадвътъ в главатъ

На съда е ясен члена , твоето си е заплаха за убийство ! Кажи сега, в килиа с пет мургави атлети ли ще искаш Или предпочиташ да лежиш три години при овчарката ??

Щом като не го е ухапало и го е гонило кучето, може и да си е играло. В случая ще кажа, че хората в България са полудели и са станали кръвнишки жестоки като вече не могат да различат нормално поведение и ненормално. Става въпрос не само за отношение към животните, което става все по-нагло и жестоко, но забележете, че хората се избиват масово в страната. Четете: баща убил сина си заради бизнеса си, наръган от приятелката си заради стиховете , ами колко сгазени хора по улиците има , а шофьорите избягали, колко родители убиват деца, внуци, роднини се избиват заради имоти, пари, убиват майките си и още и още... Знаете ли вие, така злобни и настроени срещу всичко и всички, че такива хора като вас има да , но само в бившите соц. държави? Защо именно в тези държави си вадете вие заключението, но както сте полудели от злоба и ненавист, нищо добро не ви чака, а и Господ не ще ви помогне.

Дай да си поиграя малко със задника ти.....Нищо няма да ти стане...

За пореден път хора са на път да станат храна на кучета! Ако убиеш куче ...... 3 г зад решетките, а ако идиот убие дете на улицата ........ условна присъда. Не е ли тове безобразие? Собственика на песа е за затвора, а не човека който си е защитил детето.

за пореден път, поредният селски тарикат, показва малодушието си. проблемът не е в законите, а в това, че не се спазват. кучетата не са виновни, че продажните прокурори, съдии и адвокати, също както политиците от евророма-бсп-дпс-атака, са готови на всяка цена да се продадът, затова не отклонявай вниманието от истинските проблеми - беззаконието и безнаказаността. обади се като го тикнат този млад ханибал зад решетки за три години и тогава риви!

Двама спамери назначени на тази статия, да защитават псето, без да им пука за детето.

наистина, горкото момче, паднало, ужулио се, няма за какво да живее вече. наказанието напълно отговаря на престъплението, голямо геройство, голяма чест, пък даже трябвало и стопанина да нападне. пълно със социални психопати.

Всичките тези перверзни закони които защитават кучета и мечки повече от хората дойдаха с перверзията на европейската общност. Ще ни докарат до просешка тояга, да не може да плащаме данъци за къщите се и накрая всичко ще ни откраднат. Това, което е нужно е да се промени закона. А това няма да стане докато ни ги диктуват от Брюксел. Трябва да се иска незабавно преразглеждане на условията за участие в този съюз дето води до мизерия всички освен германците. Така както го искат англичаните.

EЙЧ

Ами да се обърнем към Русия, мисля че ще сме по-добре.

наи-добре северна корея

То ние отдавна сме съветска Задунавия.. Проектът "Южен поток" със заем от руска банка с неизвестно какви лихви и 15 години да им подарим трасето без дивиденти за България. Предстои възобновяване на АЕЦ "Белене", в който потънаха вече колко милиарда. "Лукойл", монополист без контрол от страна на държавата ни, за да "тече" към братските съветски олигарси... А по отношение на проблема с кучетата БСП се връща към един виден соц. ловджия Пенчо Кубадински с невижданата "добра" производствена практика за отсрел от квартални и селски ловни дружинки на бездомните кучета и чат-пат някое съседско на някой любовен конкурент, засегнал честолюбието на член от ловната дружинка:)))

На този етап (а и в обозримо бъдеще) ,наистина Русия е далеч,далеч по-добре! Де да бяхме с тях ,би било супер,но..нейсе - за съжаление,трябва да изпълняваме робски,неизгодни за нас задължения,а не да се грижим за нашето си добро-:( Няма да ни позволят към Русия,световната мафия е силна ,така не би могла да отслаби България дотам,че да я разграби (както с успех го прави досега).