Полицаите поставиха ултиматум на кабинета

Синдикалната федерация на служителите в МВР даде ултиматум на правителството да започне реални действия за решаването на проблемите до средата на октомври.

Обратно в новината

Коментари - Полицаите поставиха ултиматум на кабинета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Драги полицаи, вие трябва да получавате толкова, колкото и българските учители за съответното образование и стаж. Нито стотинка повече. И точно такива привилегии да имате пенсионни, вещеви и др. Като не ви харесва да сте полицаи, станете учители, станете лекари, станете горски пазачи, или полски пъдари, станете ватмани... Полицаите предоставят обществената услуга сигурност, точни както даскалите предоставят услугата образование. Докато полицаите получават 2 пъти повече пари от учителите с по-низко образование и де факто имат по-голям доход като се включат дрехите, ранното пенсиониране и евтините почивки с специалните санаториуми, то България няма да се оправи. Това са сбъркани ценности и сбъркани приоритети. Затова най-доброто бяга от тая територия и остават циганите и полицаите - двете страни на една и съща монета.

за учител трябва да става нещо от тебе те затова стават полицаи ,защото защото в тази дарява да си полицаи е наи лесно и печелившо в последните години *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Министерът има изключително висок рейтинг, а подчинените му изключително нисък, съдейки по коментарите. Въпросните подчинени отправят ултиматум към правителството да започне промени подобряващи положението им докато лекарите пък изявяват желание да минат на подчинение към техния министър. Е, това вече удари в земята предишния ни рекорд-Президент от БСП-наследник на бившата БКП и Премиер-наследник на бившата монархия.

Какво се сърдят полицаите, нали знаят много добре, че като има за народа ще има и за тях. Хората изнемогват, работа няма, а те ревнали за пари. Че откъде за вас бе, като няма за нас Едно време в нашия град имаше 3 полицаи и имаше ред. Сега са цяла дружина но полза никаква. И най вече: та нали са държавни служители, нямат право на митинги и стачки или за едните може ,за другите не

Какви пари бе хора??? Ние искаме нормални условия за работа, за да пазим вас и вашите семейства! Няма кой друг да ви защитава! Толкова ли не можете да осъзнаете истината?

Опазих те ме. Обраха половината блок и доста от съседните. Полицайте спяха в патрулката когато се случи. Два часа трябваше да чакам следователите. Който ме изгледаха с досада и накрая ми казаха да огледм по заложните къщи, все едно е моя работа, а й да открия нещо какво да направя. Абе що не си ......... полицейска. Когато почнете да работи тогава пари.

Над 100 пъти съм се обаждал на полицията за продажба на цигари на пазарите от цигани и нищо не се променя! Това ли ви е протеста - нищо да не правите по сигнали на граждани и да не ви пука?

Стига сте ревали,бе 1 милиард бюджет,за да има за вас взехме от образование и здравеопазване. Ако си мислите,че сте повече нещо много сте се объркали. Те и другите стачкуваха ама вие ги бихте. Такаче си мълчете.

Какви полицай? Тия са наи големите престъпници.Крият се като лалугери в храстите за да те изнудят с някои лев, изнасилват че даже си правят и клипове на героиствата си,участват едва ли не във всяко престъпление като дават информация на престъпниците.Няма смисъл да изреждам всичките им героиства.Отгоре на това са страшно тъпи цървули.

Просто при следващ всеобщ процес кордона пред народното събрание трябва да се пропука за малко и да остави управниците на народната любов....

долу герб... долу мутрата- борисов... ако искате България да просперира, моляяя ,българи бъдете разумни- никога , и по никакъв повод за мутрата-нарцис....

"Но,НЕ,господа политици,не сме преклонили глава!Ще покажем на хората,че искаме само да бъдем действително още по-полезни за ХОРАТА в тази държава!Не сте ни смачкали!Не сте загасили огъня на промяната! Щесе борим !" И за каво се борите, милички за Миков, заТриглавите ли??? За пари, винаги и само за пари и за привилегиите си !!!"... политиците ги мачкали" Защо на менифестациите сте винаги с "умразните ви" политици, а не с народа??? Не е ли вярно, че "полицаи взимат подкупи,бият мирни демонстранти,участват в корупционни схеми" и дори изнасилват и убиват???!!

Много ми е неприятно, когато чета глупавите коментари на повечето от вас! Аз съм полицай и съм магистър по икономика. Обичам си работата и смятам, че я върша достойно. И извън МВР няма да остана без работа, но повечето от драскачите тук са озлобени и завистливи душици, които не умеят нищо освен да плюят в нета!!! Жалко, защото докато вие празнувате със семействата си всички празници, на мен и колегите ми се пада да бъдем със семействата си на 2-3 празника в годината! Всеки има право на искания ! Това е демокрацията!

Вече 20 години,българските полицаи са белите роби и лошите хора в България! Защото,на робите не се полага да имат нормално съществуване!Робите за всичко са виновни!Те трябва да понасят всички негативи,обиди и ругатни на другите!Те нямат права,освен правото да са виновни! И когато робът поиска да бъде равнопоставен,той става лош,нахален,алчен и безскрупулен! Ето в това превърнаха власт имащите в Бългория днешните полицаи! В РОБИ! Защото лошите полицай,когато заловят някой добър гражданин,разкъсал ушната мида на някоя жена за да й вземе обиците , набил малко дете и му взел телефона или се погаврил с него, измамил някоя наивна стара женица и й отмъкнал пенсията,или пребил пенсионер и му взел пенсията,тогав стават още по-лоши!И ако не са достатъчно лоши,ги строяват по стадионите,за да могат добрите запалянковци,палейки и чупейки седалки, да ги замерят с камъни,бомбички и бутилки с вода, изливайки върху тях негативната си енергия!Зад се отвлече вниманието на хората от наболелите проблеми на обществото.Обществото,чието недоволство се поддържа и подклажда,от медии и политици,показвайки как лошите полицай взимат подкупи,бият мирни демонстранти,участват в корупционни схеми! И когато полицаите се вдигнаха ,да отстояват своите права и да кажат истината на хората за себе си ,пак излязоха виновни!Даже още по-виновни,защото на роба не се разрешава да вдига глава. Но,НЕ,господа политици,не сме преклонили глава!Ще покажем на хората,че искаме само да бъдем действително още по-полезни за ХОРАТА в тази държава!Не сте ни смачкали!Не сте загасили огъня на промяната! Щесе борим !

аре!

Аз съм от ХОРАТА. Напълно сте прав/а/. Всички сме роби. Стачкуващите роби ги хвърлят в устата на останалите роби.Много лотично сте обяснили ситуацията и механизма, по който ни манипулират властимеющите 20 години. Болшинството от ХОРАТА точно това не разбират и

Ей, един от многото полицаи, научи и ти нещо! НЕ СИ САМО ТИ ДЕТО НЕ СИ ПРАЗНУВАШ ПРАЗНИЦИТЕ СЪС СЕМЕЙСТВОТО!!! Много сме! Пък и работим на великите бизнесмени, дето много ги пазите, и не нощни, извънредни..., а и надници и осигуровки не получаваме! През ум не ни минава за 20 заплати, почивни станции, болници....!!!

Ами ела в системата като е толково хубаво, отворко!!! Само, че явно има два варианта - или те е шубе или няма никой на втория етаж!

Не си единствения който работи по празниците. Ситуацията в Бг е хаос,невиждаш ли,че който и да протестира все го плюха,е някои твои колеги ги и понатупаха ама да им се връща. Ние сме една банкрутирала държава тепърва ще има социален срив и ще бъде жесток за жалост. А тия дето само плювкат Вие кога работите,бе магарета.

Истината е, че има и свестни полицаи. Те никак не са малко, но са някак незабележими на фона на всичката оная корумпирана сган, която срещаме непрекъснато и ни се запечатва в съзнанието. Спират те и нахално си искат 20-те лв. Подобно е положението и при нас лекарите - толкова пари струва, ако искаш. И какво се получава - всичките взимаме скандално ниски заплати, толкова ниски, че ако си честен трябва да мизерстваш, жената те заменя с някой по-заможен, децата ти се подиграват. А си честен и упорито се инатиш да искаш рушвети. На всичкото отгоре покрай сухото гори и мокрото и всички - и полицаи и лекари сме подложени на непрекъснат тормоз от страна на гражданите. Те не могат да повярват че си честен, карат те да се чувстваш жалък. Но си възпитан така и търпиш... търпиш... Накрая излиза някаква статия с искания за по-добро отношение и по-добър стандарт (съвсем нормално и даже похвално) и всички те оплюват. Този народ не заслужава да му се помага. Трябва да си гние в собствената си лой, корупция, простотия, болести и всичко останало. Защото именно народа е виновен, че си трае и е съгласен да му вземат 20-те лв когато сгафи. Така е по-лесно и по-удобно. За сравнение на мен ми взеха книжката заради липса на точки, аз просто рушвети не давам и ми пишат актове. Е, тръгнал съм по трудния път, пък дано някой някой ден го оцени. Успех с протестите и от опит ще ви кажа - именно тези, които са предатели, взимат рушвети и си живуркат добре за сметка на другите - именно те ще оплескат протестите. Те нямат воля за промяна, а и на тях им е добре така. За сравнение - всички стачки на лекарите до сега бяха неуспешни. Всички бяха копирани от ръководството - бутат им се малко пари и стачката приключва още в зародиш. Само най-бедните на първата фронтова линия - общопрактикуващите лекари успяха да направят една успешна стачка. Просто те работят за 2.40, а рушвет няма. Най-много някой да им плати 10 лв за бележка извън наредба 40. Смешна работа в сравнение с хилядите за операции и манипулации. За сравнение - цената на ЯМР (разход) е около 50-60 лв, плаща се за 250-300. Успехи още един път!

Отговорете първо: Защо се продават цигари по пазарите? Защо има проститутки по улиците, представящи открито услугите си? Защо масово се вземат рушвети и не се спазват правила? Защо цигани крадат пред очите на полицията? Защо пунктовете за желязо са пълни с крадени общински шахти и анти-паркинг колчета? Защо е много трудно да си намериш работа, като полицай? Защо има наплив за полицаи?

Нека си стачкуват!Просто истината ще блесне като слънцето небесно.Къде ще ходят?Това са хора без овладяна друга професия,дали мило и драго да станат полицаи.Привилегиите са огромни за уменията и навиците които са си създали.Много млади хора,поради липса на средства и двуличие и лицимерие не могът да постъпят на работа в полицията.Има хиляди прависти и мъже и жени които са без работа.Направете ги тия хора полицаи.Чак тогава,когато се напълни с колежанчета полицията ще има събиране на годни и неизфабрикувани от някой подмазвач-гражданин на доказателства.Като няма пари,няма.Ако си стругар или фрезист,медсестра и друг турулейко как ще работиш без всички ножове,игли,марли,спринцовки,делататори или други неща?Хората работят за по 500 лв.шест дена в седмицата и 40 г.през животът си.Нека им изпълняват исканията,обаче да не ползват в кризата патрулките като файтони ,компютрите като телевизори ,а дежурствата като време за отмора.

Вярно! На тези това им е първата и последната! И както казваш - не "могЪт" да си намерят друга - щото са със спечифични умения и знания , или както ние , по-старите, казвахме - "прости" ! Но каквито и да са - те са хората в полицията, а ако тя изчезне - по-хубаво ли ще стание ?!?

Пердето,наистина ти е паднало пердето!

Навремето на сайта на МВР имаше една информация за проведен тест за лоялност, разработка на Скотланд Ярд. Накратко, уж връщат чанта с пари и документи в РПУ, и гледат полицайчетата какво ще направят. Бяха го направили в 2 РПУ-та. В едното си бяха дигнали банкет с парите, а в другото си ги бяха разделили. Та ще препоръчам на Цв.Цв. просто да направи тези тестове масова практика, и да съкрати персонала с 20%. Така ще има пари за заплати, а и ще се поизчисти боклука от МВР.

А от Ботевградската полиция са изчезнали два мастер бокса без бандеролни, конфискувани цигари , оставени като веществено доказателство :) Ето един тест за лоялност.

Нека да искат високи заплати, всеки иска, но да вземат да поработят малко. Имам много познати полицаи и според техните думи основния проблем е мотивацията. Никой не е мотивиран да работи и да показва резултати. Б.Б. и Цветанов да измислят как да се повиши ефективността чрез някаква система за оценка и мотивация.

Абе ти тъп ли си? Никой не говори за по-високи заплати, а за ПЛАЩАНЕ НА НОЩНИЯ ТРУД! Нощният труд по закон се заплаща по-високо от дневния. Вземи прочети Кодекса на труда! Днес ще престанат да го плащат на полицаите, утре на всички, които работят нощни смени. Помисли малко преди да пишеш!

В крайна сметка всичко е общо. Или ти парите от заплатата, като ги харчиш ги разделяш на дневни и нощни?

...че както е тръгнало, е най-добре ловните дружинки да поемат тази работа! По-добре са оборудвани и 100 пъти по-добре мотивирани! Имат си джипЕве и едно-друго, дето им трЕбва! А и ще са под прекото покровителсто (разбирай-управление) на Гоце! Зер кой друг е утрепвал по - голем виторог овен (архар май му се викаше, знам ли вече ?!? )

Е нали Бойко каза режете, да но не и от неговите!

Тогава да напуснат и да се хванат някъде да работят - ама едва ли!

Заповядай в МВР да се докажеш колко си кадърен ,ама едва ли ще ти стиска.

Чуеш ли се бе,то там се влиза само с яки връзки,не напразно цели семейства работят в системата!

Ако ги намалят с 50%, ще имат пари и за нови униформи и за бензин за колите.

Ако ги намалят със 75% ще има и за нови гащи!

А аз предлагам да се намалят даскалите,колко са много а продукта който произвеждат се вижда реално на пазара на труда-малоумни идиоти. Та да продължа с намаляванието,ка ти се вижда в един голям областен град да излиза на смяна за половината град един патрулен автомобил с двама души екип,айде да ги намалим наполвина и ако си даскал да сметнеш,кой ще излезе на работа, а смешник? И този автомобил да се движи и обслужва единствено от "спонсори",дето нищо няма да ти дарят даром.За това иде реч

...ама като е толкова гадно, пречи ти на вижданията за живота и съборясва моралните ти устои - ТИ КВО ПРАВИШ ТАМ?

Виждаме продукцията на учителите...ти си много кофти материал...

ако ги намалат с 50% вече ще сме наравно полицаи -човек а не като сега 2кам1 за тях *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Стига сте ревали бе!!! При моето управление само се взема и нищо не се дава- всеки да се спасява както може... а престъпниците- ще ловим само дребните хорица да тормозим, големите си плащат редовно и затова както се казва: Да има да вземате за предизборните ми обещания!!!Хахахаха

миришат на чесън и овце , дошли в града за келепир - това са типичните!

"ефективна протестна готовност" ?!? Was ist das? Това се нарича "аха-аха и да протестирам... ама не ми стиска" .. А lock-out знаят ли какво е ? Подарък от мен - "всеки у дома си! Без заплата !" Това значи!

60000 хрантутника, а не могат да сложат още две лелки в администрацията на КАТ, че да обикалят хората с дни докато се промъкнат да си свършат работа? Да се закрива!

дянков?Дянков осра дережето!

Те и сега действат като бандити,няма престъпна група без участието на полицай,трябват сериозни реформи във МВР,и най после трябва да разберат че държавата е във сериозна криза и народа страда не по малко,и отделя от хляба си да им плаща данъци, осигуровки и др. привилегии.

Политиците нямат полза от силно МВР - ще им затрудни далаверите... отделно пари за МВР има и то много, въпросът е, че тези пари хранят десетки фирми на чичковците, докато редовите ченгета ходят със скъсани гащи и наливат бензин в патрулките с капкомер.

Как ще се стачкува?Като в Еквадор ли?

На страната не са и необходими повече от 30000 души полиция, но с ясни права и ОТГОВОРНОСТИ!

Подкрепям!

"А че те ще станат бандити смяташ ли го ?" Е, че защо? Значи и сега са си бандити!!!

Проблемите им ще се решат ако Цецко го махне Бойко Борисов и ВОЛЕН СИДЕРОВ МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

Волен се оказа ПРЕДАТЕЛ. Той не каза и дума по повод на вчерашното одобрение на ББ за Турция в ЕС. ВМРО вдигнаха шума и защитиха нацията ни. А Волен - пърди си доволен в къщи, сигурно са му напълнили задника с пари. Аз гласувах за теб Волене, няколко пъти подред, бил съм ти привърженик. Ти си един ПРЕДАТЕЛ! Откажи се от коалиция с ББ поради ПРИНЦИПНО РАЗЛИЧИЕ НА ВЪЗГЛЕДИТЕ. Осланяй се на мотивацията на французите - това са истинските хора, не предатели като теб!

Добре-познати `някои` продължават с напъните за качване на газта ; Купувачи не само че няма, но и продажбеният модел е непродаваем .

Нали нямаха право на стачки, партии, синдикати??? Какво ще правите сега?!?! Ще пушите, вода ли ще пиете...най-добре направете 100м. гладко бягане, пък който отселее ще мисли за орязания бюджет на МВР!!!

Какво значи думата "отселее" ? От село, да се накефи чрез селски прояви или нещо друго, което не е много ясно какво е.... ? :)

Да оцелее.Защото ще видят зор на 100 метра.

Е Цецо, ще ти дойде ли акъла в главата? Режи ги тия клатикрачоли, щатът ти е невероятно раздут. Като намалиш състава, ще можеш да вдигнеш заплатите на оперативния и униформен състав. Какво се маете, уж обещахте това пет пъти и все не си изпълнявате решенията. В самото министерство ти е пълно с чиновници. То за другите министерства се отнася с още по-голяма сила...

Нали като ги уволни, ще има безработни полицаи с по 20 заплати като компенсация... Това смяташ ли го ? А че те ще станат бандити смяташ ли го ? Както с повечето уволнени полицаи се получава щото разбират системата.

Става въпрос да уволни ония смотльовци по разните институти на МВР дето нищо не правят, както и администрацията. За сметка на оперативните. Защото е абсолютна срамота в жк Люлин да има само 2 (!!!) патрулки! Повтарям - 2!!! Сигурно в цяла София са 5, по тази сметка. И служителката в 9 РПУ да ми вика, че не може да провери ЕГН-то на еди кой си, защото нямат връзка със системата, а това било защото нямали Интернет (!!!), а нямат Интернет за да не ги хакнели!! Някои хора трябва да взимат заплати и да имат условия за работа, а други - у лево!

Да не мислиш че в министерството не са " уредени " все техни хора ...как така ще ги махат....

ПРАВ СИ ,БЕЗ ТОТАЛНА РЕФОРМА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВДИГАТ ЗАПЛАТИ,ТОЛКОВА ВОЕНИЗИРАН ПЕРСОНАЛ ВКЛЮЧИТЕЛНО СКЛАДАЖИЙКИ ,СЧЕТОВОДИТЕЛИ,ДЕЛОВОДИТЕЛИ ,А ВОЕННИЯ ПЕРСОНАЛ В ПЕРИФЕРНИТЕ СЛУЖБИ ЗА ТЯХ ВРЕМЕТО ОТ 20 ГОДИНИ НЕ Е МРЪДНАЛО СЛЕД ОБИЛЕН ОБЯД В ЕВТИНИЯ СТОЛ ПОЛЯГАТ ДА ПОЧИНАТ И ЗА ВСИЧКО ТОВА 40 ДНИ ГОД.ОТПУСК + КОМПЕНСАЦИИ+ДРЕХИ +КАРТИ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И КАКВО ЛИ НЕ ,ДА НЕ ЗАБРАВЯ ЧЕ НЕ ПЛАЩАТ ЛИЧНИ ОСИГУРОВКИ.

Чуеш ли се бе,то там се влиза само с яки връзки,не напразно цели семейства работят в системата!