Коментари - Кмет катастрофира край Перник, загина синът му | dnes.dir.bg
назад

Кмет катастрофира край Перник, загина синът му

19-годишно момче и жена загинаха при тежка катастрофа на главен път Е-79 край пернишкото село Студена, а други двама души са ранени.

Обратно в новината

Коментари - Кмет катастрофира край Перник, загина синът му | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм безсмъртен , а само внимателен.Пожелавам ти да идеш в европа и там да се изрепчиш на някое ченге - няма да те видиме поне 5 години....

Абе какво ми пука как карата вие бе хора.. познавах това момче от както се помня.. ;( Беше най - страхотния човек на света.. ;((

tuk stava duma da po4etem smurta na zaginalite...a ne da sporim koi e prav i koi e ''kriv''.... '' a nqkoi chaka tam na nebeto i vsi4ko chuva..i vsichko vijjda...''

кой е пътувал с Крайслера ?Не цитирайте пострадалите, а кажете името на виновния. За съжаление напоследък този тип катастрофи нараства, поради агресивния маниер на самодоволните шофьори.

Мир на праха им на загиналите. От имената им личи, че са обикновени хорица. От марката на неправилно изпреварващия автомобил, предизвикал трагедията, личи че е бил над обикновеното, лъскав, скъп, бърз... Не е първият такъв случай. Аз лично съм участник в много такива ситуации, за щастие с благоприатен изход. Пътувам много. Няма да спра да пътувам. Но много се дразня на тези, които карат с повече от 140 по магистралните пътища. Много се дразня, когато се случи някой директор да присветне назад в далечината, за да му освободя платното, защото се движил с 30-50 или 100 км/ч над позволеното и бързал да се прибере на село в петък вечер. Горкият той... Няма си представа колко съм луд - по луд и от него, макар, че не карам автомобил за над 100 бона. Нека да ми мигне със спирачките, както се случи оня ден и да се опита да намали заради някоя дупка до пълно спиране, както се случи оня ден. нека да слезе от колата да го видя тоя кретен с колко злата и с какво самочуствие е...да ми дойде до стъклото да му пръсна мозъка. Нека да го лежа после...не ми дреме. Заповядайте на магистралата.

Онзи ден един русенски селяк в мола срещу Хемус не искаше да ме пусне да мина пред него. При положение, че подземния паркинг беше задръстен до минус второ ниво и всички културни хора се редуват - един отдясно, един отляво, това животно се опитваше да ми обясни, че ми бил дясностоящ и трябвало да го изчакам. наложи се да го респектирам.

Колеги, тук виждам две поляризираши мнения по въпроса за изпреварването. Истината е, че трябва да има толерантност и от двете страни. Лошото е, че за българина толерантността е мръсна думичка...

Е, няма в света такива хора, които да пишат такива коментари за цивилизован начин на шофиране!Където и да ходят, където и да живеят, дивите балкански субекти си остават такива.Надуват се като въшки на чело, пуйчат се и гледат да направят нещо гадно.Бай Ганьо е безсмъртен!Пази се, Европо, от бае си!

Ей ам как си мерите колите, също когато си мерите пишките без мадами. поспрете се малко бе тъпани, тук става въпрос за трагедия, а не да видим колко сте бързи и яростни с вашите таратайки 2 или 3 употреба, хайде моля ви се засрамете се или засранете се.

По-голяма отрепка и селянин, който се мисли за Някой от теб не съм срещал педалче дрисливо.

Мойте съболезниования за горките хора. Жестока трагедия. А за останалите,които спорят за какво ли не, кой карал със 100,кой с 200,кой в ляво,кой в дясно. Целия този безмислен спор показва, че между вас няма никаква толерантност. И за съжаление резултатът се вижда по пътищата. Дали причината е тази, че не познаваме законите, дали е тази, че хората са изнервени или че пътищата са лоши, не знам. Право на пътя има всеки и бързия и бавния. Но важното е само едно, да се приберете живи и здрави вкъщи. Така че вместо да спорите се замислете как вие лично може да подобрите сигурността по пътищата, които и без това са достатъчно кофти.

Мойте съболезниования за горките хора. Жестока трагедия. А за останалите,които спорят за какво ли не, кой карал със 100,кой с 200,кой в ляво,кой в дясно. Целия този безмислен спор показва, че между вас няма никаква толерантност. И за съжаление резултатът се вижда по пътищата. Дали причината е тази, че не познаваме законите, дали е тази, че хората са изнервени или че пътищата са лоши, не знам. Право на пътя има всеки и бързия и бавния. Но важното е само едно, да се приберете живи и здрави вкъщи. Така че вместо да спорите се замислете как вие лично може да подобрите сигурността по пътищата, които и без това са достатъчно кофти.

това че някой те е изчукал отзад, ще трябва да наказват него бе зелена тикво такава.

ей пернишки селянин, ела в европа да направиш така, да видим колко мотики у главата ще отнесеш...

po-interesno shte pochne da stawa kogato bat Bojko vi napravi magistralite. Glupaci.

HAHAAH Niakoi, razbi me! ako e istina - pohvalno!

До някой - поправям се, защото в бързината съм изяла някои букви. но много бързах. Хей някой, ако караш така, както се фукаш във форума, скоро ще си никой и ще ти събират кокалите около някое дърво.

Тази 17 километрова отсечка е нито магистрала нито междуградски път. Малцина сме тези които спазваме ограничението от 90км/h всички масово не спазвант правилника за движение. Медиите, направете филм да видите за какво става тъпрос тук!

До наа караш така, както се опитваш да се изфукаш, скоро ще си никой. По-точно нищо.

Ми да си кажа и аз:ПРОЙЧО ще ми чукнеш едни стопове при 130 км/ч ама после не мога да те настигна да ти се извинявам. От къде да знаеш как ще реагира този зад теб.

Аз като видя в огледалото някой кукумицин , като някои от тукаписалите му давам веднага път, и , макар и много рядко, ми се е случвало да го видя посмачкан в някой стълб.... .Мислете си как карате, и кой имал и кой нямал предимство , апропо и който е отзад той е виновен..... ако оживеете да си търсите претенции.Аман от неграмотни шофьори!!!!! Думата колегиалност на пътя май вече на никои нищо не говори -Що да ти дам път,що да не ти светкам че ми пречиш,що да намалявам .Има и макар и рядко но има шофьори които правят всички тези работи.Евала на тях! Колеги водачи , дайте да не се избиваме взаимно - магистралите и пътищата не са бойно поле , макар и на такова да са заприличали в последно време..... Жалко за погубените животи.Всичко останало са просто приказки и надувки , и селянии и всякакви глупости.Моята задача като седна зад волана е да стигна от точка А до точка Б жив и да не преча на никой друг.

Ега ти, к`ви майстори на късия разказ сте всички! Като пубери си мерите ... колите. Чак да му стане жал на човек! Провинциалният бг манталитет не прощава ни на София, ни на Мало Конаре...

Аз какво да кажа, като карам чипосана Тигра :) Ма не съм я натокал аз, така ми я харизаха. Върви и със 130 и с 230, ускорява като ракета, залепя за седалките. По магистралата карам със 130 - толкова е ограничението. И много ме кефи някой с дръгел баварка или па голфара да тръгне и да ми се напъва. Наскоро щяхме да направим кълбетата с едни. На мен ми изскочи камион от страничната лента, просто не го удържа и вместо в ускорителната лента влезе направо в средната. Аз настъпих и си го изпреварих, в това време някаква голфара се лепна за мен и взе да святка, ще заминавал той. Стъпка и го оставих все едно е спрял. После пак си намалих на 130, оня по някое време ме настигна, изпревари ме и наби спирачките пред мен. Спрях в аварийната, оня и той спря на стотина метра напред. Със законно притежаваното ми оръжие треснах един път към голфарата, първите 2 патрона винаги са ми халосни. Онез мъже запалиха гумите и натиснаха колко може, колко да може гоуфа. След има няма 5 километра ги настигнах, онез ша изкарат буталата на машината, 150-160. Минах и почнах да намалям по малко пред тях, ама стигнахме до отбивка и онез без мигач отнесоха по отбивката с колкот може да бяга таратайката. Сигурен съм, че скоро няма и да помислят да правят селски номера.

Пройчо, не си прав. Никой няма право да ни притеснява в лавата лента с присвятсване на фарове, притискайки ни отзад. В повечето случаи тези карат с по-висока скорост от допустимата за магистрала. Ще намали, докато се приберем в дясно. Магистралата не му е бащиния!

Уау... а аз се чудех що има толкова самоубийци... хаха клоун, бил с предимство да излезе от дясната в лявата лента на магистралата... ха-ха...

Ей,вие всички сте откачени тук бе!

предполагам че случая ти не е такъв но на тези които на магистрала карат със 130 в аварийното платно редовно заставам на 20 метра пред тях в крайно дясно и си пускам десния мигач. Няма какво да ми карат в аварийната, а за набуване на спиращки, може да е било за дупка. Магистралата не е за да се движиш по нея като в час пик по Гурко. Спразвай дистанция до предната кола според предпсанията на закона - сиреч около 150 метра. Не могат да разбера каква е манията на магистрала да се кара на 4 летни с 2 метра между броните.

момче, прочети си закона. Изобщо не ме интересува че си в лява лента на магистралата и летиш с 220. Аз ако съм в дясна лента имам право да си се престроя, ти си длъжен да ме изчакаш. Това че караш с 220 първо че правиш нарушение на ограничението за скорост, второ че отнемаш предимство, трето че се движи със скорост несъобразена с пътните условия. Всички намиращи се в ленти в дясно от теб са с предимство пред твоята куха кратуна.

Ограничението в България за движение по магистрала нямам идея колко е, но ако се движи някой със скорост над заложената в закона, то си има органи на реда и закони. Не сме ние, който да ги определяме тия неща. А относно карането всеки си преценява как да кара и с каква скорост, което не освобождава всички участници в движението да не си пречат един на друг. ... и с 50 да караш като те засече някой... и с 200, с повече или по-малко - щом му пречиш на човека си седиш и не изпреварваш. Пича е излезнал да изпреварва без да може да освободи платното, преди да го застигне другата кола - пречил е - оправдание няма в тази елементрна ситуация.

Май пак ще трябва да пояснявам, не че има значение, но моят случай не е изолиран. Пътувам често и съм се нагледал на какво ли не. Аз си се движех в лявата лента, наближавайки и изпреварвайки цистерната, която се намираше в дясната. Нали не очакваш да си жертвам живота и този на жена ми, за да направя път на някакъв малоумник, който ме натиска отзад? На магистралата си има правила и няма значение какъв си, каква кола караш......всички сме равни и най-вече смъртни.

Ама много сте тъпи!!! Аз си карам и като видя някой че се е забързал, веднага му правя път!!! Не ме интересува каква е причината за бързането му гъзария или спешен случай!!! И друго да ви кажа, аз на пътни знаци и на светофари не вярвам пътя е място на което трябва да се оглеждаш, а не да се заплесваш!?! А глупаците който с поведението си на пътя се опитват да дисциплинират другите като им пречат с бавната си скорост, пожелавам лек и безавариен път!!! Лека им пръст на загиналите, Алах си ги прибра ама всички знаем колко неумело карат нашите кюрди!!!

ДО ВСИЧКИ КАРАЩИ С 220 ПО МАГИСТРАЛИТЕ... ДА МИ ГО.....АЗ ПОНЯКОГА СЪЩО КАРАМ БЪРЗИЧКО ПО МАГИСТРАЛАТА,НО НЕ СВЕТКАМ И НЕ ПРИТИСКАМ НИКОИ...ИЗЛИЗНАЛ МИ ОТПРЕД,ОК,СТАВАТ И ТАКИВА НЕЩА,НО СИ НАМАЛЯМ И ПОСЛЕ ПАК ГАЗ...ТЕГЛЯ МУ ЕДНА ТИХО И СИ ПРОДЪЛЖАВАМ....А ТОВА ЧЕ Е ПЪЛНО С БЪРЗО И БАВНО ДВИЖЕЩИ СЕ ИДИОТИ СИ Е ФАКТ.МНОГО АГРЕСИВНО СЕ КАРА.НА МАГИСТРАЛА ГЛЕДАМ ПОВЕЧЕ В ОГЛЕДАЛОТО ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ ОТКОЛКОТО НАПРЕД, ДА НЕ СЕ Е ЗАЛЕТЯЛ НЯКОИ!

Пройчо, ти знаеш ли Европа в коя посока се намира? Щото извън отсечката Бистрица-Долни Окол май не си излизал. Един шофьор с такъв стаж никога не би се изказал толкова слабоумно. От далеч се вижда, че си някой пъпчив пубер. Вземи се образовай малко, научи се да уважаваш околните, понатрупай малко стаж като шофьор и чак тогава си позволявай да даваш компетентни мнения.

Прав си колега но това става само по магистрали където има повече от три ленти в едната посока. Това няма как да стане в България защото няма такива а ръбовете които си правят сами сметката и когато им скимне предприемат изпреварване изневиделица се изнесат в лявата лента без да се огледат в огледалата дали не идва някой ПО-ръб с мощна колица и става белята. Ето защо реагирах така а нападките от колегите намирам за неуместни. Има изчакване е меко казано.Като почне да се престроява кола в друга лента другите се местят и те или намалят за да дадат предимство на престрояващият се.Освен в случаите когато не предстои отбивка заради която някой прави тази маневра. Тогава каращият в тази лента намаля и дава предимство на предия като му дава предимство да заеме желаната от него лента. А маневра -изпреварване се предприема едва след като сме се убедили посредством огледалата за обратно виждане, че не се движи друго превозно средсто в лентата която искаме да заемем, след подаден светлинен сигнал с мигача и безопасно растояние от автомобила който искаме да изпреварим (достатъчна за да се приберем обратно в лентата си ако възникне неочаквана ситуация и прочие. Та в случая със Изпреварващият цистерната не ми се вярва да е постъпил така. Дал си е мигача човека и ляв волан и айде сега да пробваме как се изпреварва 22 тона(примерно) и хоп някой с мощна кола изниква изниведелица зад нас. Предполагам е станало така но нали всички сме българи и не ни се иска да си признаем личните грешки и все някой друг е крив. Крив е и този с злобното присвяткане но и аз да съм на негово място и аз ще святкам, че някой без да се огледа шари по платното.Защото ако натисна клаксона може да стане по-голяма беля- стрес и прочие. Подкрепям ти мнението но не ми се вярва да съм казал нещо погрешно. Може би да не съм го дообяснил но както и да е. Жалко за жертвите. Друг е въпроса, че само в БГ. съм виждал ,лично изпитал насрещните да настъпват лентата и заемат част от платното в кото се движа(за неразбралите не е на магистрала) и да те притискат в канавката. Не карам мощна кола но е достатъчно пъргава за да реагирам навреме и да съм оцелял до сега в подобни ситуации.

Тъпанар, я се сети колко е ограничението по магистралите в България.Какви 220 км? И кой ти е казал,че някой е длъжен да ти прави път след като се движи в нормите?

Прав си! Винаги пред теб излизат някакви недовиждащи бабки или дядковци, или някакви дето... Много ясно, че движещия отзад не е виновен.

А къде си тръгнал да изпреварваш цистерната, след като не си могъл да се прибереш преди да те застигне въпросната кола??? Това е пълна тъпанарщина... ако колата зад теб се движи с 220, да не говорим за повече, как да намали до 140?!? Е това ако не е убиец... :( Само ти е чукнал спирачки - явно е бил някой културен и не е слезнал да ти нацепи кухото канче... Е има и такива, ама ако бях аз...

пройчо, само тъпанар без никакъв опит извън града може да говори за 'правото на този отпред'. на магистрала не е така, ако не де-юре то със сигурност между професионалистите.

Браво!!! С две ръце подкрепям твоето изказване! Разликата м/у нас е само, че аз карам Москвич, ама то е почти същото. Тея келеши с пари, коли и пълна липса на мозък трябва да бъдат озъптявани я! Няма да карат така, все едно целият път е техен включително и живота на хората, движещи се по него!!!!

Лошо да загубиш сина си който е на 19 мойте събелезнования

на магистрала за удар отзад трябва да се наказва предния.

Готиния (07.12.2009 г. 17:42ч.) Я погледнете какъв е пътят. Чудно ми е как досега не са станали още по-зловещи катастрофи. Някой пак е пирувал с готови пари.... az (07.12.2009 г. 17:27ч.) Приемам облог, че тази година ще са над 1000 пътниците VENIO (07.12.2009 г. 17:23ч.) МНОГО ХОРА СА С КУПЕНИ КНИЖКИ НО В БЛАГОЕВГРАД Е НЕЩО СТРАШНО ТАМ СЕКИ КАРА КАКТО НАМЕРИ ЗА ДОБРЕ Н. (07.12.2009 г. 17:14ч.) Европейски съюз отпусна пари на България и на Гърция за модернизиране на Е79. Гърците построиха 400 км. магистрала през склоновете на 2000м. планини за една година, ние не знам какво правихме, възлагахме, преговаряхме и усуквахме, но имаме 50-на км. за същите пари, които се строиха с години. Тези загинали хора са платили с живота си небрежността и престъпните далавери на някого. майката (07.12.2009 г. 17:13ч.) на нас войни не ни трябват...жалко за загиналите. uf (07.12.2009 г. 17:07ч.) Писна ми от тия мутри. В петък един нещастник щеше да ни претрепе на магистрала Хемус, само защото си позволихме да му направим забележка след отвратителното му пресвяткване. За първи път ми се случва някой да бие спирачки пред мен, докато се движим с 130км/ч. Благодаря на Бог, че сме живи. Докато няма закони в тази страна и някой, който да ги съблюдава скапаните мутрагени и престъпници ше си правят каквото искат.

ПРОйЧО, Аз си позволявам да карам по магистралата с скорост от порядъка на 160, наистина, при свободно трасе и поради това, че съм придобил вредни навици от командировки в немско. Винаги когато доближа друг на пътя се усещам и се връщам в разумните граници 130. Наистина понякога си ограничавам автоматично скороста и от таблото. Но ми се е случвало да застигам коли които се изчакват задминавайки тир, и докато намалявам от 160 което никак не става рязко, от някъде Цъфва някоя мутра със сигурно 200-210 и се лепва - наказателно зад мен -почвайки да присветва с фарове. При положение че съм бил платното за изпреварване и отдавна вече съм се прибрал намалявайки. След което се очавка всички коли пред мен да се изпокрият също от него все едно са му длъжни. Когато рискувам сам живота си и не заплашвам други на пътя е някак приемливо, но когато Цъфва Ръб който заплашва на другите живота, и насилственно променя поведението на другите на пътя е крайно време като видим, такъв да се съобщава за него на кат, и когато това са 20-30 обаждания, за един обект, и после потърсиме какво е станало, няма да е лесно да се разминава все с ПОЧерпка. .. А в закона има Наказателни клаузи за вътворяване при нарочна заплаха за нечий живот.

Ее,та кво против Ладите А?Магистралата да не сте я купили??Всичко съм си платил за нея и си я карам както ми е удобно.Към тоя с многотоконЙе-пич ще си седиш зад мене докато не ти дам път.Не ме брига колко ти пише на километара...Пътя не започва от емблемата на автомобила.То да ти писне от келеши с бързи коли.Никога не се навирам в крайна лява,ама то и в средната се се лепи някой.Лададжийте и ние сме хора...

Би ли разяснил какво точно означава ... ти е чукнал със спирачките да се освестиш малко дришльо. Ако смяташ подобно поведение за нормално, то явно нищо не си прихванал от пътуванията си в ЕС. Освен това, няма значение дали човека е карал Лада или не. След като на магистралата ограничението е 120 км/ч,а една Лада може да развива тази скорост, не виждам нищо лошо някой шофьор с такава кола да кара в лявата лента. Също така, никой не е длъжен с риск за своя живот и този на околните моментално да се премести и да даде път на лъскавата лимузина. Път се дава, когато е безопасно,а не на всяка цена. Освен това, няма значение кой автомобил колко коня е / макар,че явно в твоите очи някой с 130 коня колица е много значим /,а има значение колко интелигентен е човека зад волана и дали същия не е някой сдухан от комплекси човечец, решил да се доказва точно там, където това не би трябвало да се прави - на пътя. Апропо, личната ми кола е VW Phaeton 6.0 W12 с мотор от 420 к.с., но никога не съм се държал на пътя като хамалин, смятащ,че другите са му длъжници. Да караш подобна кола, която безпроблемно може да унищожи някоя малолитражка при челен удар, е отговорност, но за съжаление много малко хора в България имат капацитета да го осъзнаят и разберат.

Абе кретен, моята кола е не 130, а 265 коня и пак не вдигам повече от 120-130 на магистралата, като винаги се старая да съм солидарен и да се държа колегиално към останалите водачи. На всеки неграмотен селянин-олигофрен като тебе мястото не му е на магистралата, а на някоя нива с каруцата и мотиката.

Ако се наказва то ти къде блееш заплес та не си в час? Или не знаеш кой крив и кой прав . Този който е отзад или предния водач? Като натрупаш стаж и километри колкото мен пак доЙди и да поспорим. Имам над 30 години стаж по пътищата като 20 са само след Калотина , посока Европа . Апропо, разграничавам се от разни тираджии и подобни. И като пояснение, не живея в България и съм запознат със законите и правилата по пътищата на Европа. Колкото до обидата на циганин не ме е еня понеже нито съм такъв нито искам да имам общо със такива личности. Вероятно ТИ имаш някакви комплекси та обиждаш на циганин.От това проличава манталитета ти на дребен тъмен балкански субект.